Jakie buty do szkoły?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Jak w temacie.

Mojemu Synowi pocą się nóżki w tenisówkach :/

Nie mam pomysłu jakie Mu kupić buty na zmianę - żeby się nie ślizgał ale też żeby stópki się nie pociły i nie odparzały...

Help!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jakie buty do szkoły?

Polecam kapcie befado. Moja córka od lat nosi, wcześniej do przedszkola, teraz do szkoły. Kupuję też trampki tej firmy. Wytrzymałe,często prane w pralce. Na stronie internetowej sklepu mają często fajne promocje i można w przystępnej cenie kupić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja nie polecam befado dla dzieci ze skłonnością do pocena stóp,moja córka ma często mokre skarpetki ,stopy jej się pocą w tych kapciach,nie wiem dlaczego sprzedają je bez skórzanych wkładek wew.Co do wytrzymałości tych kapci to też bym polemizowała.Ja się przerzuciłam na kapcie z ccc dla córki,chociaż nie kupuję tam żadnych innych butów ze względu na jakość to o dziwo z kapci jestem zadowolona.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nika - mówisz o kapciach MB z CCC?
Kupiłam rok temu i żałowałam wiele razy...
Niby dziurkowana podeszwa... Stopy spocone. Do tego rzep(tą włochatą stronę) przyszywałam, a później zmieniałam - w sumie z 5 razy. Nigdy więcej.

Zastanawiam się nad Befado. Kiedyś byliśmy z nich zadowoleni, Młody miał ze 4 pary.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To chyba nie MB,ja kupuję takie w kształcie balerin ale z grubszą gumowa podeszwą,bez zapięciaZ befado nie jestem zadowolona za każdym razem u nas odklejała się guma z boku,no i te spocone stopy,ciapy bez żadnej wkładki wew. dla mnie na razie pełna dyskwalifikacja chociaż wzornictwo o.k..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

u nas w befado tez sie stopy pociły.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja kupuję na zmianę befado sunny. mają skórzaną wkładkę. są drogie jak na kapcie, ale uważam, że warto.

myślałaś o tych cienkich adisasach (siateczka i pianka eva). w nich mojej córce nie poci się stopa.

my już drugi rok kupujemy adidaski ale takie lekkie, miękkie z siateczki.
W tym roku takie
http://www.elverys.ie/product/nike-flex-experience-junior-girls-shoe-black/232055/0000000624
Są leciutkie i noga się nie poci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepszy i tańszy od Befado jest Ren But. Do kupienia w akpolu. Skórzana wkładka no i można poszukać modelu z wieloma wycieciami :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

zawsze kupowałam befado, ostatnio nie było i wzięłam ren but właśnie.
zwróć uwagę na usztywnienie pięty w ren butach - masakra, a raczej zero. w befado podeszwa "zawija się" na pięte lekko - stopa bardzo dobrze się trzyma. w ren butach nie ma żadnego podparcia i stopa "lata". wkładka jest cieniutka i słabo przyklejona. szkoda kasy na ren but.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

oj nie zgadzam się ! renbut ma bardzo dobre kapcie ze skórzaną wkładką. Stopa trzyma się w buciku bardzo dobrze. Mój syn tylko w takich śmiga, w Bafedo bardzo pociła się noga.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

A jak rzepy w ren but? Nie mechacą się?

Podoba mi się skórzana wkładka, modele z wycięciami, odychająca podeszwa...

http://domodi.pl/dla-dziecka/buty-dzieciece/kapcie-dzieciece/kapcie-dziewczece/ren-but-kapcie-dzieciece-13-112-amarant-kr_11454214
kupiłam takie (nie kosztowały 19zł tylko 30pare). zapiętek się nie trzyma nogi.
patrzę teraz, że są też modele zabezpieczające pięte.

zawsze kupowałam te: http://www.befado.pl/kolekcje/sandalki-sunny/sandalki-sunny/sunny6-9435

uważam, że warto dopłacić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wątek jest o butach do szkoły czyli dla minimum 6-7 letnich dzieci. To raczej już duże dzieci a te sandałki to wydają mi się dla przedszkolaków. Moja córka takie nosiła właśnie w przedszkolu jak miała ze 3-4 lata.
Wasze 7 latki chcą jeszcze takie buciki?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mój nosił zwykłe trampki ale w nich noga się jednak poci ,potem kupiłam buty sportowe z siatki kupiłam zwykłe za 59 zł w sieciowym obuwniczym ,byty są lekkie oddychają nadają się doi chodzenia po szkole i na wf coś takiego tylko syn miał czarne http://archiwum.allegro.pl/oferta/lekkie-buty-sportowe-elbrus-pesari-roz-39-45-i4641561020.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Możesz zobaczyć http://howks.pl/kupno-wygodnych-kapci-damskich/ dobre ceny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najprostsza odpowiedź - buty z naturalnych materiałów, ze skóry. W takich noga może oddychać. Ceny skórzanych butów nie są wygórowane, modeli też jest mnóstwo. Mówię na przykładzie BMbutik, mojego ulubionego sklepu. Tam to zawsze znajdę coś ciekawego dla dzieciaków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moj syn ma 10 lat i zwykle wybieral sandaly, ze skorzana wkladka. W takich butach czul sie najlepiej. Noga sie oczywiscie nie pocila. W zeszlym roku mial GEOXy. Teraz wybral adidasy Bartka ze specjalna wkladka przeciw potliwosci: B-FRESH. Nowa wkładka działa jak wbudowany dezodorantskutecznie zapobiega powstawaniu przykrego zapachu potu wewnątrz buta. Dzięki nowej wkładce obuwie BARTEK dłużej zachowuje świeżość, a stopa Twojego dziecka przez cały dzień jest czysta, zdrowa i bezpieczna.

Teraz maja duza promocje. http://www.sklep.bartek.com.pl/polbuty-bartek-dla-chlopcow-szaro-granatowy-t-68519-97w-p28706
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A guzik prawda, mojemu synowi w butach , kapciach czy sandalach ze skorzaną czy inna wkladką stopy sie pocą a przerabialam i Bartki, i Befado, i Ecco i Daniele...jak dziecko ma sklonnosc do pocenia sie stop to w kazdym obuwiu stopa bedzie sie pocila. Dla nas jedynym ratunkiem jest zasypka ziolowa, ktora skutecznie ogranicza pocenie jak i eliminuje brzydki zapach. To z mojego doswiadczenia ;-p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Befado nie ma skórzanych wkładek,nie ma żadnych wkładek no chyba ,że mowa o sandałach to nie wiem .Mojemu w ciapkach ze skórzaną wkładką stopy się nie pocą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiscie, ze ma. To drozsza linia i ma skorzane, profilowane wkladki. Syn kiedys mial te kapcie, kosztowaly w sklepie (stacjonarnym) ok 80zl.

http://befado.pl/kolekcje/2-dla-chlopcow/dla-chlopcow/4-sandalki-dla-chlopcow/sunny-353x001/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dla mnie to sandałki a nie kapcie,ja pisałam o klasycznych kapciach Befado ,które nie posiadają żadnej wkładki wspomniałam ,że w przypadku sandałów to nie wiem.Proponuję czytać ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

W sklepie sprzedawali jako kapcie, to szmaciaki, a nie skorzane sandaly. Tylko wkladka skorzana.

No ja bym nie kupiła butów bez ochrony palców do przedszkola czy szkoły,sandały z tego też takie sobie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sandaly z tego zdecydowanie takie sobie, ale jako kapcie byly ok. Moj syn wyprobowal juz chyba kazdy rodzaj obuwia proponowany do szkoly :) . Jeden semestr - jeden rodzaj (tak stopa rosnie u nas), a jest aktualnie w 5 klasie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kup airmaxy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szukam czegoś wygodnego dla 13 latka. Co polecicie?

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...