Jakie mleko?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
stoje przed wyborem mleka modyfikowanego
jakie mleko polecacie? nie ukrywam ze cena jest tez dla mnie bardzo wazna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakie mleko

na podstawie moich doswiadczen - enfamil. Zero problemow z trawieniem, wyproznianiem,zero kolek.
ale to chyba najdrozsze mleko niestety, za 1200 g w Gemini ok 64 zl.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hipp Bio combiotik - mleko z certyfikatem ekologicznym

Ja na początku używałam Enfamil (przez pierwsze 6 m-cy), ale faktycznie drogie i niestety synek cierpiał na ciągłe ulewanie, więc pediatra zaleciła zmianę mleka na Bebiko. Okazało się jednak, że ulewanie spowodowane było refluksem, ale Bebiko pozostało z nami do dziś :) Tanie i dziecku smakuje.

Dla nas też enfamil okazał się najlepszym wyborem.

z cyca najlepsze, koszt zero :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Autorka pyta o mm a nie o mleko z cyca. No ale ZAWSZE musi się znaleźć matka polka która nie może się powstrzymać i musi tak napisać. Nic że nie na temat.
Do autorki: nam w szpitalu dali Nan Pro i tak już zostało:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

kolejna matka polka - z cyca najlepsze i za darmo! :D

a w temacie - jak już trzeba to najlepsze opinie za dobrą cenę słyszałam o bebiko :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Syn jest od początku na Nan pro, córka na początku była na Nan ale ulewała i przeszliśmy na Bebilon (zamawiam internetowo w gemini bo jest dużo taniej)

u nas przy enfamil mnóstwo problemów z kolką i kupkami po przejściu na bebiko jak ręką odjął jesteśmy mu wierni di dziś a mała ma prawie 3 latka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Enfamil jest dobre dla dzieci np urodzonych z niską waga.Dobry jest Hipp delikatne w smaku , cena nie wiem ale jest w dużych puszkach .Najpopularniejsze to Bebiko i bebilon te drugie wybierane przez mamy ze względu na mniejszą zawartość cukru niż bebiko ale bebiko chyba tańsze. NAN pro tez jest dobrym mlekiem .Mój syn pił Hipp.

Bebilon,
enfamil dobre,ale czytałąm w zachodniej prasie pare informacji,że nie powinno się go długo podawać dziecku, nie zagłębiałam się w temacie, więc nie wiem ile w tym prawdy

My podajemy Bebilon Ha z Pronutra, jest dla dzieci, których rodzice bądź rodzeństwo są alergikami. Synek je dobrze toleruje, teraz leci nam 4 miesiąc i nigdy nie miał żadnych kolek.
Jeśli chodzi o cenę to jest bardzo różna. My kupujemy z różnych aptek internetowych. Tam cena wynosi ok 28 zł za puszkę 400g. W aptekach stacjonarnych koszt był i nawet 45 zł za taką samą puszkę :)

Bebiko, z córka wypróbowałam różne i kolki zawsze były, pediatra powiedziała żeby Bebiko dać, kolki nadal były ale więc po co przepłacać, skład jak Bebilon. Teraz syna przestawiam z cyca na butelkę i tez Bebiko, nie chciał z poczatku (taki cycus mamusi ale 10 miesiecy karmienia robi swoje) a teraz cieszy się jak widzi butelke z mlekiem

bebiko :) zdecydowanie, już druga moja córa je pije i nie ma żadnych problemów, można też kupić bebiko r, z kleikiem, żeby sie nie ulewało, z karta w rossmannie 2x 800 gram to koszt ok 50 zł.

Inne tematy z forum

pierwsza randka (16 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

pediatra Zdzisław Janowiak (8 odpowiedzi)

czy któraś z Was zna tego lekarza i ma namiary na jego gabinet? Podobno kiedyś przyjmował na...

zlewozmywak z ociekaczem czy bez- przy zmywarce? (20 odpowiedzi)

może podpowiecie czy jesli jest zmywarka warto kupić zlewozmywak jednokomorowy z ociekaczem czy...