Kadarka i Carlo Rossi - cóż, czasem w domu w sobotni wieczór może i tak ale na wesele? ja bym nie podała, troszkę szacunku dla gości i postarania się wg mnie tu potrzeba. Kadarke każdy kupi sobie w Biedrze albo Lidlu za 9 zeta ... Ja wybrałam na wesele wina mniej spotykane, z Chille - bardzo dobre w smaku, dobrane przez fachowca ze sklepu z winami, sprawdzone jak mówił na wielu weselach ( klienci do nich wracaja, mają informacje zwrotne). Nie wiem cy polecać tu konkretny sklep, bo w wielu dobre wina mozna kupic, choć w sumie... kazdy sam wybiera i się decyduje lub nie, w ramach podpowiedzi do rozważenia moge podać. Sklep winezja
https://winezja.pl/ Co ważne- jest do dyspozycji doradca od win weselnych, można z nim wszystko skonsultować i ilość i jakość i preferencje odnośnie trunków, po drugie - mają gotowe zestawy win już skomponowane do kupienia na rozne ilości osób , jest na stronie też kalkulator ogónodostępny że sobie można sprawdzić il win będzie się potrzebowało na ilość gości, sa etykietki , kompleksowo bym powiedziała. No i te zestawy co oni proponują ( min CHilijskie, włoskie wina) wychodza znacznie taniej niż na butelki , więc tez opłącalnie. Ja jeszcze na rabat trafiłam - o to też radze pytać bo co chwila mają jakieś fajne i na pierwsze zamówienie wiem ze też był- ja pierwszy raz brałam od nich wina na wieczór panieński :) i serio- takie o stokroś lepsze niż K.. czy CR..