Niestety, moje doświadczenie z firmą pozostawia wiele do życzenia. Po pierwszym spotkaniu i oględzinach nieruchomości zostałem poinformowany przez pośrednika, że zgodnie z wolą sprzedającego mamy podzielić się kosztami pośrednictwa po połowie (oczywiście ta informacja została mi oznajmiona po wyjściu z domu kiedy sprzedający nie był już w naszej obecności co powinno być dla mnie pierwszą czerwoną lampką). Jako osoba kupująca, zgodziłem się na to w dobrej wierze, zakładając, że jest to rzeczywiście uzgodnione między stronami.

Jednak w dniu przekazania nieruchomości zapytałem sprzedającego o tę kwestię i ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że nigdy nie było takiego ustalenia. Sprzedający był szczerze zdziwiony, co utwierdziło mnie w przekonaniu, że zostałem wprowadzony w błąd.

Pośrednik otrzymał łącznie 20 000 zł (z czego 6000 zł z mojej strony), co w moim odczuciu było wynikiem celowego wykorzystania mojej niewiedzy i zaufania. Z perspektywy czasu uważam, że zostałem nieuczciwie potraktowany, dlatego przestrzegam inne osoby przed współpracą z tą firmą która nie poczuwa się do zwrotu nienależnie pobranych przez nich pieniędzy.