KARCZMA TRZY DĘVY - OPINIA

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Karczma Trzy Dęby

Dnia 4 sierpnia 2007 r. zdecydowaliśmy się powiedzieć sobie sakramentalne „tak”. Ślub odbył się w Katedrze Oliwskiej w Gdańsku, zaś Naszym „Domem Weselnym” była Karczma Trzy Dęby mieszcząca się na ulicy Spacerowej 51 w Gdańsku. Lokal ten leży przy obwodnicy, lecz bez obaw – dzięki temu, że znajduje się ona nieco na uboczu, nie słychać tu jeżdżących samochodów, a droga z Katedry zajmuje niewiele ponad 10 minut jazdy.

Karczma Trzy Dęby to miejsce bardzo dobrze położone, otoczone zielenią pobliskiego lasu, a także prywatnego ogrodu. Lokal ten, urządzony jest w stylu „szlacheckim”: drewniane ściany przyozdobione motywami heraldycznymi, oraz różnorodną bronią; wesoło buchający ogień w kominku; wygodne drewniane ławy pokryte skórami, a także drewniane, stabilne stoły dodają mu stylu i uroku. Lokal jest dwupoziomowy, dzięki czemu podczas wesela, kiedy na dole goście bawią się przy muzyce, u góry można prowadzić swobodną konwersację. W trakcie uroczystości, goście mogą ochłonąć po tańcach w licznych altankach i wiatach ustawionych w ogrodzie lub udać się na spacer do leżącego nieopodal lasu. Poza miejscami spoczynku, ogród oferuje również zabawę i rozrywkę dzieciom, w postaci huśtawek a także małego oczka wodnego.

Oferta kulinarna, którą znajdziemy w menu jest bogata – poza wyborem jednego z gotowych zestawów weselnych, istnieje możliwość własnej kompozycji weselnych posiłków. Serwowane w lokalu potrawy są bardzo smaczne, podawane w solidnych porcjach na elegancko przyozdobionych półmiskach. Ceny, jak na warunki trójmiejskie, należą do całkiem przystępnych.

Największym plusem tego miejsca są jednak chyba jego właściciele – ludzie bardzo inteligentni, weseli i serdeczni. Doskonale rozumieją, czym dla młodych ludzi jest wesele i starają się zrobić wszystko, aby było ono dla Młodej Pary dniem niezapomnianym i budzącym przyjemne wspomnienia. Słuchają uwag i życzeń swoich klientów, a kiedy trzeba służą profesjonalną radą i wiedzą, opartą na doświadczeniach z poprzednio odbywających się w Karczmie imprez. Co najważniejsze jednak, Panowie ci są bardzo elastyczni i praktycznie w każdym aspekcie organizacji weselnego przyjęcia, można się z Nimi dogadać.

Obsługa lokalu działała przez całe wesele bardzo sprawnie i również starała się spełniać życzenia oraz prośby Młodej Pary. Panie kelnerki były bardzo miłe zarówno dla organizatorów, jak i dla gości, nie szczędząc swego uśmiechu i pomocy.

Być może powyższy opis brzmi jak reklama firmy, jednak proszę Nam uwierzyć, że byliśmy zadowoleni ze swojego wyboru „Domu Weselnego” w każdym detalu i nawet w tej chwili nie przychodzi Nam do głowy żaden minus lub wada, którą moglibyśmy tu opisać. Dzięki urokliwemu położeniu, fachowej i uczciwej obsłudze, smacznemu jedzeniu, wspomnienia z Naszego, trwającego do godziny czwartej, wesela z pewnością zostaną w Naszej pamięci na bardzo długo.

Szczerze Polecamy,
Basia i Tomek

PS. Na Naszym weselu bawiło się 90 osób. Lokal pomieści prawdopodobnie około stu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: KARCZMA TRZY DĘVY - OPINIA

Dla mnie dokładnie brzmi to jak reklama,która powinna się znajdowac gdzie idziej nie na forum....Niezbyt wiarygodne, że pisała to para młoda....Jeśli tak nie jest to przepraszam i gratulacje.

che,
oczywiście,ze pisała to para młoda. napisaliśmy prawdę, bo jesteśmy i byliśmy zadowoleni ze wszystkiego. Ludzie chyba zbyt często nie są usatysfakcjonowani w 100%, stąd wymyślają drugie dno...
nie mniej było wspaniale na weselu, nie jest to żadna reklama, tylko nasza opinia dotycząca lokalu jakmi jest Karczma Trzy Dęby,
pozdrawiamy BAsia i Tomek

dla mnie tez bez urazy ale brzmi jak reklama.dlaczego nie napisaliscie nic o innych wydarzeniach tego dnia?

dla mnie ciut jakby sciagnieta reklama skądś :)

nie wierzę w ten cały opis karczmy jak dla mnie jest to reklama to samo jest umieszczone na portalu trójmiasto.pl.w rankingach,mało tego ktoś pofatygował się i umieścił opinię w tym samym czasie
poza tym uwierzę ,że się tam bawiliście jak zobaczę może kilka zdjęć...

Ja tez tam mialam wesele i wszystko to jest prawdą. Polecam ten lokal z czystym sumieniem:)

Ile mniej więcej kosztuje wesele tam?:>
Ile Wy płaciliście? :>

Ja natomiast słyszałam opinię że na weselu zabrakło jedzenia i była niezręczna atmosfera...no może to pojedyńczy przypadek...może. Ale jak dla mnie, to jest właśnie taka karczma i ze stylem szlacheckim to ma niewiele wspólnego i nie pasuje mi to do uroczystości weselnej. Ale to tylko moje zdanie :)

A ja byłam w Karczmie ostatnio na weselu i bardzo mi się podobało. Jedzenia było o wiele za dużo i bardzo smaczne a właścicielka latała jak opętana żeby wszystko było na tip top. Z tyłu Karczmy jest piękny ogród i impreza przeniosła się na taras. Ja gorąco polceam

Witam! Ja miałam tam wesele w grudniu i bardzo sie rozczarowałam!!! U mnie na weselu właścicielki nie było, i zapomniała mi o tym powiedzieć że coś jej wypadło, bo umawiała sie że będzie!!!! Jedzenie było nie za świeże, a obsługa do bani-ruszali sie jak muchy w smole!!!!! ODRADZAM!!!!!

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...