Kamienica Piecewska na Morenie

Temat dostępny też na forum: Towarzyskie
Witam,

Mam pytanie do forumowiczów, czy ktoś z was interesował się może Kamienicą Piecewską na Morenie. Mam tu na myśli ludzi, którzy planowali lub planują zakup. Chciałbym poznać opinie.

Być może ktoś z was miał kontakt z developerem Inwesting (budowali m.in. Osiedle "CIESZYNKA, DOM 22-RODZINNY "JANTAR" w Gdyni, DOM 16-RODZINNY "BUKOWINA, ZESPÓŁ WILLOWY w Gdańsku - Matemblewie, Zespół Mieszkaniowy w Gdyni - Witominie przy ul. Małokackiej, Zespół Mieszkaniowy DOMENA w Gdyni, Zespół Osiedlowy MODRAK w Gdyni,Osiedle EWY w Gdyni -).

Jestem zainteresowany Kamienica Piecewska ale chciiałbym poznać tez wasze uwagi, jeśli mieliście juz kontakt z tym developerem prosze o uwagi. Chciałbym wiedzieć czy jest rzetelny.

z góry dzięki

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kamienica Piecewska na Morenie

nie chcę Cię wprowadzić w błąd, więc najlepiej poszukaj jeszcze jakichś bieżących informacji, ale na 98 % jest to ta firma, w której chciałam kupić mieszkanie przed laty, a potem dziekowałam Bogu, że nie podpisałam umowy ... chodziło chyba o Modrak ... po przeczytaniu umowy, która była przerażająco jednostronna, jeśli chodzi o zabezpieczenie praw (chroniła w zasadzie wyłącznie dewelopera), spytałam, czy można negocjować choć niektóre warunki umowy ... odpowiedź była odmowna z komentarzem, że i tak ktoś inny weźmie (był wówczas duży popyt na nowe mieszkania i ludzie wpłacali kasę, jeszcze zamin wbito łopatę) ... potem słyszałam, że były straszne opóźnienia na budowie, zaskarżone pozwolenia, protesty okolicznych mieszkańców etc. ... z ciekawości raz przejeżdżając przez Karwiny i okolice zajechałam w to miejsce, gdzie miały już w tym czasie stać te mieszkania i zobaczyłam jakieś rozkopane rowy, w których nic się nie działo ...
dziwię się, że ta firma dalej istnieje ... w normalnym kraju musiałaby wypłacić takie odszkodowania, że poszłaby z torbami ...
no ale może to "tylko" ich niechlubna przeszłość albo mam jakieś niedokładne wspominienia

dzięki za info. Ja jednak słyszałem o firmie o podobnej nazwie: Investing. Napisz mi prosze dokładnie z jakim developerem ty miałas do czynienia.

czy była to http://www.investing.com.pl/
czy moze http://www.inwesting.com.pl/

niestety nie potrafię dziś już powiedzieć, czy było to przez v, czy przez w ... samo brzmienie się zgadza, poza tym jestem prawie pewna, że chodziło o osiedle Modrak ... nic więcej sobie nie przypomnę, bo to było ładnych kilka lat temu

witaj,
mieszkam na jenym z osiedli tego developera i uwazam ,ze jest w sumie oki, ale w skali od 1 do 10 zasluguje (przynajmniej po tym co bylo, bo teraz moze jest lepiej?) na jakies 6 no moze 7
maja teraz nowa siedzibe w jednym z blokow na Cieszynce na Chelmie i mozna z nimi pogadac..
Co do umow to rzeczywiscie zabezpieczali sie dobrze, ale trzeba przyznac, ze jak sie opoznili z terminem oddaania to oddali kase sa zwloke wg umowy
za duzo negocjowac z nimi nie dalo sie ,ale pare zl dalo sie utargowac na calosci ceny mieszkania..
co do rzetelnosci wykonania, to juz samemu trzeba ocenic! jedno jest pewne, ze lepiej czesto kontrolowac co sie dzieje na budowie i zglaszac wszelkie niejassnosci np. inspektorowi na budowie a powienni zrobic jak jak trzeba
no i przy odbiorze tez lepiej przyjsc z kims dobrym w tych sprawach i wypunktowac to raczej wszystko powinni zrobic i bedzie oki..
No ale pa tych paru latach moze sie cos zmienilo, a moze nie , wiec to jest taka moja opinia sprzed paru lat...
pozdrawiam

hmm no ciekawe. W sumie Kamienica fajna, troche sie napaliłem na to mieszkanie. Dziwne troche, ze nie az tak duzego zainteresowania tymi mieszkaniami. Z tego co widziałem to obecnie mają 1/3 sprzedaną a mieszkanie oddają w listopadzie 2008.

dzięki za opinie. Musimy sobie pomagac na tym forum.

gorgo napisał(a):

>
> dzięki za opinie. Musimy sobie pomagac na tym forum.
>

Słuszna uwaga:)
Może masz jeszcze jakiś problem, z którym sobie nie radzisz? Chętnie pomożemy...jakby co...:)))))))))))))))))

Witam, sam zastanawiam się nad tą kamienicą... i zadałem sobie trochę trudu żeby dotrzeć do informacji o deweloperze... według mnie to dość solidna firma, mój kumpel mieszka na cieszyńskiego i jest zadowolony... jeśli chodzi o Modrak to faktycznie oni to kiedyś budowali... to była głośna sprawa i prześledziłem co się tam działo... sprawa wygląda tak, że inwestor otrzymał pozwolenie na budowę zgodne z miejscowym planem zagospodarowania ale okolicznym mieszkańcom się to nie podobało więc zaczęli protestować a miasto wstrzymało to pozwolenie... wniknęły z tego duże opóźnienia... jednak ponieważ pozwolenie było wydane zgodnie z prawem firma dokończyła osiedle a nie upadła dlatego, że wysądziła podobno duuuże odszkodowanie od urzędu miasta w gdynii za wstrzymanie pozwolenia mimo że było wydane prawidłowo... heh, chodzą słuchy, że nieźle pojechali z urzędasami... a osiedle stoi i ludzie w nim mieszkają... byłem ostatnio nawet zobaczyć...

no dzis byłem na budowie. praca wre. jak narazie wszystko jest na dobrej drodze. Ja sie decyduje na to mieszkanie. Ktos tez o tym mysli?

Proszę i info, bo chciałbym miec kontakt z ludzmi z forum

pzdr

Inne tematy z forum

Leśna Dolina (37 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Bieganie zimą (21 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...