Re: Kaszuby/Kartuzy
Pomarańczka
(18 lat temu)
dla floraska - wklejam :
____
KASZUBY-WESELE-GDZIE???
Autor: Madzik 08-02-2006 23:09 wyślij odpowiedź
Planujemy wesele na września.Ja jestem z Gdańska, mój przyszły mąż z Kościerzyny (obecnie też tu mieszkam). Szukamy fajnego miejsca na Kaszubach na wesele. Proszę o jakieś namiary. Z góry dzięki. Pozdrowionka
Re: KASZUBY-WESELE-GDZIE???
Autor: gosiksz 08-02-2006 23:24 wyślij odpowiedź
sprawdz w tym wątku http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=12119&t=12119
Autor: A&S 09-02-2006 07:12 wyślij odpowiedź
na kaszubach jest dużo fajnych knajpek np: Orchidea- Chwaszczyno, Venus - Małkowo, Gryf-żukowo, Gosia- Kielno, Kuchcik- Czeczewo, Karczma- Kczewo. A bliżej Kościerzyny to np. Pod Żurawiem w Egiertowie ( bardzo ciepła atmosfera, kominek, ogród) życze powodzenia w poszukiwaniach :)
Autor: asior 09-02-2006 07:50 wyślij odpowiedź
Wdzydze Kiszewskie "Niedźwiadek"!Super miejsce!
Borzechowo k. Zblewa (Ośrodek "Neptun"-piękna balowa sala).
Zblewo "Gramburg-Ranczo"-b. duża -piękna-sala balowa, piękny ogród.
Wszyscy mają swoje strony www. Sprawdź ich ofertę. Jednak najlepiej porozmawiać na miejscu i sprawdzić.
Autor: gosiksz 09-02-2006 10:09 wyślij odpowiedź
Borzechowo i Zblewo to raczej nie Kaszuby!
Autor: Szapika 09-02-2006 13:08 wyślij odpowiedź
Nie mogę znaleźć tych stron www - możesz podać adresy?
Autor: Pomarańczka 09-02-2006 09:58 wyślij odpowiedź
polecam KARCZMĘ w Kczewie , sama mam tam wesele, datam że szefowa sali jest przesympatyczna i bardzo pomocna !
Autor: Pomarańczka 09-02-2006 10:00 wyślij odpowiedź
aha , ale wrzesień jest już dawno zajęty i pewnie będzie tak w wiekszości sal, no chyba że wrzesień 2007
Autor: Pomarańczka 09-02-2006 10:03 wyślij odpowiedź
SALA W GOŚCICINIE - byłam tam na weselu - piękna nowiuteńka sala z ogrodem, a za ogrodem pole i rośnie sobie żyto. Przepięknie. hihihi
Autor: Asiek1 09-02-2006 10:07 wyślij odpowiedź
polecam Hotel Niedźwiadek, wprawdzie nie byłam tam na weselu ale miałam okazję kosztować dań z restauracji hotelowej i przyznam, że były przepyszne. obsługa kelnerska - rewelacja! skacze przy Tobie nawet kilku kelnerów na raz, jeden poleca wina, inny danie na obiad.
Autor: asior 09-02-2006 10:45 wyślij odpowiedź
gosiksz-no to faktycznie nie Kaszuby-ups-zapędziłam się.
Zdecydowanie Niedźwiadek!!!
Autor: gosiksz 09-02-2006 10:53 wyślij odpowiedź
Nie szkodzi :), ale znam te miejsca i zdziwiłam sie, ze to Kaszuby.Zreszta sama niedaleko tych miejsc organizuje swoje wesele.
Autor: anka1508 09-02-2006 11:51 wyślij odpowiedź
ja natomiast polecam Goręczyno Kaszubska Strzecha www.kaszubskastrzecha.pl
Autor: asior 09-02-2006 12:35 wyślij odpowiedź
Ja miałam w "Neptunie" a Ty gosiksz gdzie organizujesz???
Może mieszkamy niedaleko siebie???:))
Autor: gosiksz 09-02-2006 12:36 wyślij odpowiedź
Ja mam w Starogardzie w Renie.
Autor: asior 09-02-2006 14:04 wyślij odpowiedź
No i faktycznie mieszkamy niedaleko siebie :). Nie mieszkam wszak w Starogardzie-bardziej w stronę Kościerzyny, ale chętnie jeżdżę tam na zakupy. Jak będziesz miała jakieś zdjątko ze ślubu-wyślij na maila.
Serdecznie pozdrawiam i życzę udanych przygotowań i aby Wasz dzień był taki jaki sobie wymarzycie.Pa pa
Autor: gosiksz 09-02-2006 14:09 wyślij odpowiedź
ja tez nie w starogardzie.ale bardziej w strone skórcza :)-nie wiem czy wiesz gdzie to jest
Autor: asior 09-02-2006 14:36 wyślij odpowiedź
Wiem, wiem.
Pozdrawiam, papatki.
Autor: gosiksz 09-02-2006 14:37 wyślij odpowiedź
pa :))
Autor: asior 09-02-2006 15:29 wyślij odpowiedź
www.gramburg.pl
www.niedzwiadek.pl
www.polmed-borzechowo.pl- ale do tego www. nie jestem pewna, już nie pamiętam, minęło tyle czasu...
Pozdrawiam
Autor: Karolinka 29 09-02-2006 15:54 wyślij odpowiedź
A ja słyszałam wiele dobrego o Gosi - w Kielnie, niestety gdy ja dzwoniłam (grudzień) to mieli już zajęte terminy na całe lato.
Autor: Madzik 09-02-2006 21:02 wyślij odpowiedź
Ta strona niedzwiadka to chybanie ta, to jest strona jakiegoś zajazdu koło Żywca... Pozdrowionka
Autor: Asiek1 10-02-2006 09:00 wyślij odpowiedź
http://www.niedzwiadek.gda.pl/ to jest dobra strona niedźwiadka, jak klikniecie na 'hotel" to można pooglądać jak sala się prezentuje.
Autor: dziób 12-02-2006 10:44 wyślij odpowiedź
polecam Venus w Łapinie.pracowalam tam.ciasta sa w menu ale piekna duza sala!!!!odnowiona.odwiedz strone
Autor: Haniastaa 21-02-2006 13:36 wyślij odpowiedź
Hurra , Asior nie myślełam ze natknę się na kogoś kto miał wesele w Neptunie :) Ja mam 19 sierpnia
kiedy miałas weselicho?jak było? jedzenie? dekoracja?
wyslesz mi szczegóły na mejla?
barzdo mi się podoba Jezioro Borzechowskie , zawsze chcielismy miec wesele poza miastem w ładnej okolicy wiec na razie sie bardzo ciesze:) tak czy inaczej dopiero będę ustalac wszlekie szczegóły więc rady będą BEZCENNE!!
co do Kaszub, tez zastanawiałam się nad Pensjonatem Ostrzyckim , nowiutki i ładny tylko mam wrażenie że najlepszy byłby tak na wesele 50-60osobowe, inaczej goście tańczą w innej sali niz jedzą, co prawda to zaraz obok i drzwi otwarte ale zawsze to nie to samo. Za to pokoje bardzo ładne
i jak na ten standart całośc nie za droga. Zreszta jadę tam niedługo na imprezę to jak wróce i dojdę do siebie dam znac;)
asior napisał(a):
> Ja miałam w "Neptunie" a Ty gosiksz gdzie organizujesz???
> Może mieszkamy niedaleko siebie???:))
Autor: betiblue1 09-02-2006 22:08 wyślij odpowiedź
anka1508 Polecasz Kaszubska w Goreczynie, czy miałaś tam wesele?
Ponieważ ja mam 3w czerwcu :)
Autor: Rina 09-02-2006 16:25 wyślij odpowiedź
Polecam: www.salino.com.pl OSTOJA ŁOWCÓW
Autor: emi81 10-02-2006 11:47 wyślij odpowiedź
Polecam Pensjonat Ostrzycki w Ostrzycach.
Autor: asior 10-02-2006 12:30 wyślij odpowiedź
Może poprostu wejść w przeglądarkę google ;)))
Autor: melania 10-02-2006 12:46 wyślij odpowiedź
Zdecydowanie polecam Niedzwiadka. Mam tam wesele w sierpniu 2006. Niedawno bylismy ogladac hotel i kosztowac dan. Wczesniej znalismy to miejsce tylko z netu. Jedzenie przepysze, obsluga super a okolicy nawet nie ma co wspominac... wprawdzie bylismy tam zima ale wrazenie niesamowite, lasy jeziora...czego wiecej chciec??
Autor: Madzik 10-02-2006 18:03 wyślij odpowiedź
A możesz powiedzieć jak się kształtują ceny za osobę w Niedźwiadku???
Autor: Kaska_21 10-02-2006 18:31 wyślij odpowiedź
polecam tez stopowka tylko zalezy na ile osob,tylko to nie Kaszuby
Autor: kaskaHH 10-02-2006 18:44 wyślij odpowiedź
a gdzie stopowka i co to takiego??
Autor: Madzik 10-02-2006 22:41 wyślij odpowiedź
co to ta Stopowka??
Autor: melania 11-02-2006 23:01 wyślij odpowiedź
W Niedzwiadku w cene wliczone sa pokoje i dlatego wychodzi drozej niz gdzie indziej ale jak jest duzo przyjezdnych gosci to sie oplaca. Jest tez znizka na piatek wiec zawsze to troche taniej.
Autor: Moniś 12-02-2006 10:38 wyślij odpowiedź
Polecam STOLEM w OSTRZYCACH
Autor: kanka 12-02-2006 17:02 wyślij odpowiedź
Stoppowka, przez dwa "p" - ale nie polecalabym, strasznie mala i jakas taka licha.
ja bym polecila Kozi Grod przy Pomlewie - tip top..:) i przeszklone sciany z widokiem na piekny teren ze stawem i zagajnikiem...:))) dla nas za maly, bo chcielismy na ponad 100 osob..
Autor: Maria 21-02-2006 11:45 wyślij odpowiedź
i w końcu na co się zdecydowałyscie?
Autor: domila 21-02-2006 13:30 wyślij odpowiedź
zależy na ile osób, jeżeli około 100 polecam o.w. Szarlota lub relax, mniejsze fajowe są w debrzynie, pensjonat helena we wdzydzach kiszewskich i kormoran w sycowej hucie-ceny przystępne i smaczne jedzenie-pozdrawiam
Autor: Haniastaa 21-02-2006 13:37 wyślij odpowiedź
Hurra , Asior nie myślełam ze natknę się na kogoś kto miał wesele w Neptunie :) Ja mam 19 sierpnia
kiedy miałas weselicho?jak było? jedzenie? dekoracja?
wyslesz mi szczegóły na mejla?
barzdo mi się podoba Jezioro Borzechowskie , zawsze chcielismy miec wesele poza miastem w ładnej okolicy wiec na razie sie bardzo ciesze:) tak czy inaczej dopiero będę ustalac wszlekie szczegóły więc rady będą BEZCENNE!!
co do Kaszub, tez zastanawiałam się nad Pensjonatem Ostrzyckim , nowiutki i ładny tylko mam wrażenie że najlepszy byłby tak na wesele 50-60osobowe, inaczej goście tańczą w innej sali niz jedzą, co prawda to zaraz obok i drzwi otwarte ale zawsze to nie to samo. Za to pokoje bardzo ładne
i jak na ten standart całośc nie za droga. Zreszta jadę tam niedługo na imprezę to jak wróce i dojdę do siebie dam znac;)
asior napisał(a):
> Ja miałam w "Neptunie" a Ty gosiksz gdzie organizujesz???
> Może mieszkamy niedaleko siebie???:))
Autor: gosiksz 21-02-2006 19:37 wyślij odpowiedź
hej! no to mamy wesela niedaleko siebie. tylko,ze ja 16.09!
Autor: Haniastaa 22-02-2006 10:53 wyślij odpowiedź
gosiksz napisał(a):
> hej! no to mamy wesela niedaleko siebie. tylko,ze ja 16.09!
Fajnie:) Przy okazji wypraw zamierzam poszukac obraczek w Starogardzie, rozgladałaś się już za jakimś fajnym złotnikiem?
Autor: gosiksz 22-02-2006 12:44 wyślij odpowiedź
Pomimo tego,ze mieszkam niedaleko Starogardu, oprocz restauracji, nie szukałam tam niczego. Byłam raz tylko zobaczyc sukienki i juz mi to wystarczylo.
Obraczki chcemy kupic w yes lub zamowic tytanowe( na razie nie potrafimy sie jeszcze zdecydowac)!!
Autor: Agnieszka83 21-02-2006 22:45 wyślij odpowiedź
Witam.
Bardzo polecam Pensjonat Ostrzycki. Byłam tam na weselu. Jedzenie pyszne no i przede wszystkim sporo. Sami planujemy zorganizowac tam nasze wesele. Cena za os. to ok. 100 zł + 25 zł/ os. za poprawiny.
Cena nie obejmuje ciast, napoi i alkoholu.
Pozdrawiam.
Autor: kaskaHH 21-02-2006 23:27 wyślij odpowiedź
wyglada niezle
orientujesz sie moze czy ta sala 100 osob??
Autor: Agnieszka83 21-02-2006 23:31 wyślij odpowiedź
Hej.
Jeżeli jesteś zainteresowana Pensjonatem to najlepiej skontaktuj się pod nr tel. 684-17-89. My będziey organizować wesele na ok 60-70 os. (i na takim też byliśmy) wiec ciezko mi powiedziec czy na 100 os. tez byłoby ok.
Pozdrawiam.
Autor: kaskaHH 21-02-2006 23:34 wyślij odpowiedź
oo dziekuje serdecznie
jeszcze co do noclegu, czy nocowaliscie, jesli tak, czy bez zastrzezen??
Autor: Agnieszka83 21-02-2006 23:38 wyślij odpowiedź
Niestety tam nie nocowaliśmy. Ale z noclegiem nie ma tam problemu. Prawie w kazdym domu można wynając pokoj (cena w granicach 25-35 zł).
A i jeszcze jeden plus tego miejsca - przepiekna okolica do do robienia fotek.
Pozdrówka.
Autor: kaskaHH 21-02-2006 23:40 wyślij odpowiedź
przedzwonie, popytam, dzieki za rady i udanego weseliska ;)
Autor: agusia*s 21-02-2006 22:49 wyślij odpowiedź
Hey*Gorąco polecam nowo otwartą salę balową "Tereska" w Szemudzie!!!Jest przepiękna,bardzo przestronna i mają jeszcze wolne terminy na wrzesień.Właśnie otworzyli nową strone adres:www.salatereska.webpark.pl /warto zobaczyć maja świetną galerię zdjęć!!!Serdecznie pozdrawiam Agusia*
Autor: asior 23-02-2006 07:45 wyślij odpowiedź
Haniasataa:
wysłałam Ci wczoraj maila z informacjami o Neptunie ale coś jest nie tak z Tw pocztą, czy to napewno hanisataa@op.pl???
Autor: Haniastaa 23-02-2006 09:29 wyślij odpowiedź
Hej Asior
super że sie pojawiłaś , bo w sobote mamy jechać ustalać wszystko z babeczką i ew. wpłacac zaliczkę. Przeslij mi proszę jeszcze raz na
haniastaa@op.pl.
w swoim profilu żle wpisałam, coś rozkojarzona jestem. Zakochana czy co? ;)
Autor: kwiatuszek 28-02-2006 15:18 wyślij odpowiedź
Znam dobry lokal na wesele w granicach 30km od trójmiasta nazywa sie Bingo a ulokowany jest w Bieszkowicach.Naprawde polecam z własnego doświadczenia mieści max 150osób jest miła obsługa,wysmienite jedzenie,mieści się nad jeziorem czyli krajobraz jest wyśmienity...Zresztą sami sie przekonajcie.
Autor: wandzia 28-02-2006 19:55 wyślij odpowiedź
mogę odstąpić ci salę na wrzesień w Robakowie ( ja zrezygnowałam z powodów osobistych) . Jeśli jesteś zainteresowana daj znać
Autor: Haniastaa 02-03-2006 13:52 wyślij odpowiedź
Przypomniało mi się że miałam się podzielić opiniami co do PENSJONATU OSTRZYCKIEGO Już jestem po imprezce firmowej:)
do rzeczy:
-wystrój bardzo ładny, mimo że nie prosiliśmy o jakąś specjalną dekoracje stołu to w wazonach stały kwiaty , paliły się swiece, była jakas skromna dekoracja z tiulu.
-obsługa wyglądała i zachowywała się OK (przynajmniej w ciągu imprezy: sprzątali wszystko itp, drugiego dnia rano było gorzej ale w sumie ich rozumiem, pewnie spali ze 3 godziny jak dobrze posżło)
-moim zdaniem to jest dobre miejsce max na 50 osób, wtedy w jednej częsci sali stoi stół , w drugiej części sa tańce, a za drzwiami jest pomieszczenie z kanapą przy klatce schodowej gdzie wszyscy chodzili na fajkę i ogólnie fajnie zalegali.
Ja mam miec wesele na 80 osób i zrezygnowałam z tego Pensjonatu bo moim zdaniem byłoby zbyt ciasno.
- minus u nich to isntalacja elektryczna. Nam w czasie przygotowywania się na imprezkę siadł w prąd w co drugim pokju. Okazało sie że jedna faza siadła gdy podłaczyła się orkiestra i że orkiestra musiała "ograniczyć moc" bo instalacja nie wytrzymywała. Konsekwencja była taka ze gorsza była jakośc dzwieku. Myśle że warto ustalić jaka moc moze być podłaczona
-jest bodajze 600 miejsc noclegowych , pokoje ładne, kolorowe i czyściutkie rano tzn o 10:00 gdy wstałam nie było juz ciepłej wody, po prostu nie starczyło dla wszystkich choć kto by sie przejmował latem;)
-okolica wiadomo super, wielkie jezioro
to tyle:)
Pozdrawiam
Han
0
0