Kaszuby/Kartuzy

Szukam osób z Kaszub (okolice Kartuz), którzy ostatnio brali lub w najbliższym czasie będą brali ślub. Może moglibyśmy się wymienić info? Kogo polecacie - kamerzystę, fotografa, jaki lokal, przed kim należy się ustrzec itd. Piszcie!:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kaszuby/Kartuzy

Ja polecam Dworek Barwik ładny obiekt ,dobre jedzenie i sympatyczne szefostwo. Zespół polecam "Sami Swoi" z Chwaszczyna.

up

Oooo...a gdzie ten nowy wątek?:-)

hej floraska :) wkleiłam ci wyżej sporo informacji o Ostrzycach :)))

aha ... i mamy już nowy watek " Kaszuby/Kartuzy - 2"

bo ten już jest za duuuży :)))

opowiadaj co tam nowego :))

cześć neissi,
Być może piszę już za późno, żeby Ci pomóc, ale znam świetną kucharkę w Ostrzycach. Prawdopodobnie temriny ma już pozajmowane, jednak wiem, że również jej synowa piecze równie smaczne ciasta:) Pani Helenka z Pubu gdzie macie przyjęcie weselne na pewno zna tę panią - to pani Stefka. Może Wam ją nawet polecała? Generalnie to ta pani przygotowuje wypieki dla wszystkich okolicznych lokali. Ja już też ją zarezerwowałam na moje wesele:)
pa, p.

do Zula:
dopiero przeczytałam odpowiedź. Mam nadzieję, ze jeszcze się przyda:)Tak, czeszę się w kościerzynie w salonie "Anita" na Szopińskiego, a kwiacirnia to "fiołek" naprawdę polecam-prześliczne bukiety

Również serdecznie witam :)

Straszne z tą kucharką :( Gdyby nie to, że to mój ślub, to sama bym te ciasta i tort zrobiła :( Ślub zaczęłam planować dopiero 2 miesiące temu i tak to wszystko wyszło, że jeszcze tyle spraw mam do załatwienia. Dopiero od 2 tygodni jest przy mnie narzeczony, bo pracował za granicą na nasz ślubik. Musimy się sprężyć :)

hej :)) witamy nowa forumkę :)))

dwa tygodnie to strasznie mało czasu ... znam jedną świetna kucharkę , ale ona ma zajęte terminy juz na rok ....

niestety nie pomogę...

Hej dziewczyny!

Ja też jestem z Kaszub. Mieszkam tu od 3 lat dopiero i właśnie dowiedziałam się, że Polter jest zamiast wieczorów kawalerskiego i panieńskiego. Nie miałam pojęcia, że tu są takie tradycje :)

A ślub już za dwa tygodnie. Ślub będzie w Sierakowicach u Św. Jana Chrzciciela, a wesele (skromne na 30 osób) w Helenie w Brodnicy Dolnej (oni mówią, że są w Ostrzycach).

Macie może jakieś doświadczenia z tą restauracją? Może powinnam mieć na coś baczenie?

Kochane pomóżcie mi jeszcze w jednej sprawie. Znacie kogoś, kto zagrałby lub zaśpiewał w kościele? Bo ja jeszcze nikogo nie mam, a nie znam tu nikogo.

I przede wszystkim czy możecie polecić mi kogoś do zrobienia ciast? Albo jakąś cukiernię?

Chciałam osobę prywatną, bo mam tu osoby na diecie i muszę wiedzieć z czego ciasta są zrobione, ale nie znam nikogo i nie wiem gdzie szukać. A z cukierniami to jest różnie. Mam już przykre wspomnienia z Królewiczanki. Zamówiłam ciasta podkreślając i tysiąc razy upewniając się, że będą bez orzechów włoskich. Zapewniali mnie na sto procent, że nie będzie. Jak ciasta przyjechały, to z wściekłości mało się nie poryczałam. We wszystkich ciastach były orzechy włoskie. Mogłam jeść tylko rolady, które okazały się być z czymś co koło śmietany nawet nie leżało.
Zastanawiam się nad cukiernią Markiza z Kartuz, ale mało o nich wiem. Możecie polecić mi jakąś sprawdzoną cukiernię?

Błagam pomóżcie, bo czasu mam już tak mało... :(

sala na Kaszubach
Autor: kariena 09-11-2005 12:49 wyślij odpowiedź

Czy słyszeliście o jakiejś niedrogiej sali na Kaszubach? Może być zarówno sala do wynajęcie, jak i z organizacją przyjęcia. Niedaleko Gdańska, lub Kościerzyny. Zależy mi tylko, żeby koszty nie były wysokie. Moze jakiś ośrodek wypoczynkowy? Jeszcze nie wiem na ile osób, to także będzie zależało od ceny.

Re: sala na Kaszubach
Autor: zespół A- T - A 09-11-2005 12:52 wyślij odpowiedź

możemy pomóc ale prosimy o dokładniejsze namiary

Autor: kariena 09-11-2005 13:29 wyślij odpowiedź

tzn. jakie namiary? Moje czy miejsca? Narazie nie mam skonkretyzowanego. Ponieważ mam mieszkanie w Gdańsku, a domek pod Kościerzyną myślę o miejscu w promieniu 50 km od obu tych miejsc, żeby przenocowac gości, albo np. 100 km z noclegiem na miejscu.

Autor: pomocny 09-11-2005 13:59 wyślij odpowiedź

Witam,
Ładna jest sala w Kłosowie koło Kielna. Nowa tylko kuchnia taka sobie, ale sala rewelacyjna tak na 80/90 osób.
Pozdrawiam

Autor: kariena 09-11-2005 14:04 wyślij odpowiedź

Czy mogę jakieś namiary na tę salę i ewentualnie koszty, jeśli znasz.

Autor: poszukuje 16-11-2005 11:24 wyślij odpowiedź

Jak będę miał namiary to Ci napisze. Koszt sali z naczyniami około 850pln +prąd. Wolffa nie czytaj znam go i to głupi kawał. Sala naprawde ładna.

Autor: Wolff 16-11-2005 10:09 wyślij odpowiedź

Pomocny, musiałeś ostro dać ognia na tym weselu, skoro ta sala się tobie podobała - zreszta rzecz gustu. Kuchnia niemalże polowa, toalety jak na dworcu w Hrubieszowie, a sala może na 80/90 osób , ale w przedziale wiekowym 7-10 lat. Pomocny, Ty lepiej nie pij na weselach - pewnie byłeś swiadkiem i chcesz jeszcze się Młodym przypodobać, a w szczególności Młodej. Byłem tam na koniec października, nie mozliwe że coś sie zmieniło przez dwa tygodnie.

Autor: Rina 09-11-2005 14:43 wyślij odpowiedź

"Kaszubska Strzecha"

Autor: asior 09-11-2005 15:33 wyślij odpowiedź

Może Niedźwiadek we Wdzydzach lub Gramburg w Zblewie.

Autor: monika1 09-11-2005 16:34 wyślij odpowiedź

"U Stolema" w Ostrzycach, polecam bardzo fajna sala, ładne widoki, piękne jezioro, świetne jedzenie.

"Wieżyca" we Wieżycy, też nad tym samym jeziorem, duży ośrodek, ładna sala, duża

"Wanoga" w Chwaszczynie

"Złota jesień" w Kartuzach, ostatnio była, naprawdę ładnie i jedzonko też bardzo dobre

"Czardasz" w Luzinie, ale to już za Wejherowem, ale naprawdę tanio i super, sama brałam tam ślub

Autor: FotografSlubny 15-11-2005 17:55 wyślij odpowiedź

""Wieżyca" we Wieżycy, też nad tym samym jeziorem, duży ośrodek, ładna sala, duża"

Polecam! Robilem tam zdjecia, bylo cudownie!

Fotograf ślubny :: slubny@gmail.com

Autor: vrrr 15-11-2005 17:30 wyślij odpowiedź

Charzykowy Restauracja Turysta.
www.turysta-charzykowy.prv.pl

Autor: kiave 15-11-2005 18:29 wyślij odpowiedź

Mozecie podac link do tego osrodka w Wiezycy

Autor: tom 16-11-2005 10:21 wyślij odpowiedź

polecam Pensjonat Kaszubski w Ostrzcach na pięknym jeziorkiem

Autor: Piotr K. 16-11-2005 11:08 wyślij odpowiedź

Witam.
Jeśli Chcecie żeby zagrał na Waszym Weselu Prezenter- Wodzirej to polecam się. Na płycie DVD lub kasecie Video Zobaczycie jak prowadzę Wesela kontakt 601-63-85-57

proszę
Autor: monika1 16-11-2005 11:21 wyślij odpowiedź

www.wiezyca.gda.pl

Autor: Madziula 16-11-2005 15:59 wyślij odpowiedź

Sala w Kłosowie naprawdę ładna też byłam tam na weselichu w październiku :) , jak ktoś umie ładnie przystroić to będzie pięknie, 80 osób wejdzie spokojnie, kwestia ustawienia stołów, ja tam byłam i super się bawiłam!!!
ps. a jak wiesz Wolff na wesele przeważnie przychodzi się na trzeźwo a później zdrowie młodych trzeba wypić nie raz... :)

Autor: poszukuje 16-11-2005 16:09 wyślij odpowiedź

Dzięki za opinię, ale Wolffa znasz tylko jeszcze o tym nie wiesz, a którego października byłaś na wesleu w Kłosowie. Ja u Ciebie też będę stroił salę.
Pozdrawiam

Autor: poszukuje 16-11-2005 16:11 wyślij odpowiedź

P.S.
ja tam stroiłem salę

Autor: emaski 16-11-2005 16:14 wyślij odpowiedź

Restauracja Gosia w Kielnie. Taniej niż w Kłosowie, płaci się od osoby.
pozdrawiam

Autor: Madziula 16-11-2005 16:52 wyślij odpowiedź

ja byłam 29.10. :) , a kto sie ukrywa pod Wolffem?

Autor: poszukuje 16-11-2005 16:54 wyślij odpowiedź

Brat poszukuje.
Magda zastanów się, zapytaj Janusza.

Autor: poszukuje 16-11-2005 16:55 wyślij odpowiedź

P.S.
A ja 29.10 na weselu w Kłosowie byłem świadkową.
Pozdrowienia dla Gregory Pecka-a

Autor: Madziula 16-11-2005 17:02 wyślij odpowiedź

napisz na gg to pogadamy 1940195, spytaj sie ile tam u nas wezmie ok?

Autor: habibi29 16-11-2005 17:21 wyślij odpowiedź

Super sala jest w Goreczynie, ale terminy sa zajete - z tego co wiem koniec wrzesnia 2006 wchodzi w gre
Mozna obejrzec na necie:
www.kaszubskastrzecha.pl

Autor: inaja 16-11-2005 18:13 wyślij odpowiedź

no a jak z palacykiem w zwartowie.

sala bardzo ladna no i duza, a za osobe chca z jedzieniem(naprawde dobre i duzo) okolo 100 zl. A do tego jeszcze na pieknym http://www.maxmedia.pl/zwartowo/

Autor: aneczkal 16-11-2005 20:07 wyślij odpowiedź

jest super sala w Szemudzie nowo wybudowana, w ustronnym miejscu, cisza spokój, mili właściciele, zmieści się lekko 150 osób, można wynająć samą salę jak i z obsługą...dopiero zaczynają więc ceny z pewnością niebędą za wysokie...może nie długo będę miałą jakieś fotki to wkleję...jakby co to mam telefon do właściciela..

Autor: aniania 23-02-2006 23:37 wyślij odpowiedź

Inaja,czy ty może wyprawiałaś tam swoje wesele,czy byłaś gościem?To chyba rzeczywiście bardzo ładne miejsce.Mogłabyś podac wiecej informacji?jak z obsługą?jak jedzonko?z gory dzieki:)

Autor: wrześniowa 16-11-2005 21:56 wyślij odpowiedź

Polecam salę i zarazem organizację w Ośrodku wypoczyunkowym Szarlota w szarlocie. 3 km od Kościerzyny. Organizacja rewelacyjna, mają zaprzyjaźniony zespół, który gra super, goście praktycznie cały czas się bawią. Byłam tam na kilku weselach w tym własnym i na prawdę POLECAM!!!

Autor: matt 16-11-2005 23:39 wyślij odpowiedź

Cześć, przepraszam ze nie na temat ale mam dla ciebie propozycję. Wynajmujemy projektory multimedialne między innymi na przyjęcia np. weselne. To nowy pomysł. Pokaz zdjęć na dużym ekranie podczas wesela lub poprawin. Na stojącym z boku ekranie 180cm/180cm pokazywane są zdjęcia ze ślubu, zdjęcia z życia przed małżeńskiego, materiały filmowe oraz cokolwiek czym młoda para chce się podzielić z gośćmi. Nie koliduje z zabawą. Komplet czyli ekran, laptop, projektor multimedialny kosztuje 190zl za cały dzien. Dowóz, montaż i demontaż gratis. e-projekcje@e-projekcje.pl www.e-projekcje.pl 500781641 5507719 Pozdrawiam

dla floraska - wklejam :
____
KASZUBY-WESELE-GDZIE???
Autor: Madzik 08-02-2006 23:09 wyślij odpowiedź

Planujemy wesele na września.Ja jestem z Gdańska, mój przyszły mąż z Kościerzyny (obecnie też tu mieszkam). Szukamy fajnego miejsca na Kaszubach na wesele. Proszę o jakieś namiary. Z góry dzięki. Pozdrowionka

Re: KASZUBY-WESELE-GDZIE???
Autor: gosiksz 08-02-2006 23:24 wyślij odpowiedź

sprawdz w tym wątku http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=12119&t=12119

Autor: A&S 09-02-2006 07:12 wyślij odpowiedź

na kaszubach jest dużo fajnych knajpek np: Orchidea- Chwaszczyno, Venus - Małkowo, Gryf-żukowo, Gosia- Kielno, Kuchcik- Czeczewo, Karczma- Kczewo. A bliżej Kościerzyny to np. Pod Żurawiem w Egiertowie ( bardzo ciepła atmosfera, kominek, ogród) życze powodzenia w poszukiwaniach :)

Autor: asior 09-02-2006 07:50 wyślij odpowiedź

Wdzydze Kiszewskie "Niedźwiadek"!Super miejsce!
Borzechowo k. Zblewa (Ośrodek "Neptun"-piękna balowa sala).
Zblewo "Gramburg-Ranczo"-b. duża -piękna-sala balowa, piękny ogród.

Wszyscy mają swoje strony www. Sprawdź ich ofertę. Jednak najlepiej porozmawiać na miejscu i sprawdzić.

Autor: gosiksz 09-02-2006 10:09 wyślij odpowiedź

Borzechowo i Zblewo to raczej nie Kaszuby!

Autor: Szapika 09-02-2006 13:08 wyślij odpowiedź

Nie mogę znaleźć tych stron www - możesz podać adresy?

Autor: Pomarańczka 09-02-2006 09:58 wyślij odpowiedź

polecam KARCZMĘ w Kczewie , sama mam tam wesele, datam że szefowa sali jest przesympatyczna i bardzo pomocna !

Autor: Pomarańczka 09-02-2006 10:00 wyślij odpowiedź

aha , ale wrzesień jest już dawno zajęty i pewnie będzie tak w wiekszości sal, no chyba że wrzesień 2007

Autor: Pomarańczka 09-02-2006 10:03 wyślij odpowiedź

SALA W GOŚCICINIE - byłam tam na weselu - piękna nowiuteńka sala z ogrodem, a za ogrodem pole i rośnie sobie żyto. Przepięknie. hihihi

Autor: Asiek1 09-02-2006 10:07 wyślij odpowiedź

polecam Hotel Niedźwiadek, wprawdzie nie byłam tam na weselu ale miałam okazję kosztować dań z restauracji hotelowej i przyznam, że były przepyszne. obsługa kelnerska - rewelacja! skacze przy Tobie nawet kilku kelnerów na raz, jeden poleca wina, inny danie na obiad.

Autor: asior 09-02-2006 10:45 wyślij odpowiedź

gosiksz-no to faktycznie nie Kaszuby-ups-zapędziłam się.
Zdecydowanie Niedźwiadek!!!

Autor: gosiksz 09-02-2006 10:53 wyślij odpowiedź

Nie szkodzi :), ale znam te miejsca i zdziwiłam sie, ze to Kaszuby.Zreszta sama niedaleko tych miejsc organizuje swoje wesele.

Autor: anka1508 09-02-2006 11:51 wyślij odpowiedź

ja natomiast polecam Goręczyno Kaszubska Strzecha www.kaszubskastrzecha.pl

Autor: asior 09-02-2006 12:35 wyślij odpowiedź

Ja miałam w "Neptunie" a Ty gosiksz gdzie organizujesz???
Może mieszkamy niedaleko siebie???:))

Autor: gosiksz 09-02-2006 12:36 wyślij odpowiedź

Ja mam w Starogardzie w Renie.

Autor: asior 09-02-2006 14:04 wyślij odpowiedź

No i faktycznie mieszkamy niedaleko siebie :). Nie mieszkam wszak w Starogardzie-bardziej w stronę Kościerzyny, ale chętnie jeżdżę tam na zakupy. Jak będziesz miała jakieś zdjątko ze ślubu-wyślij na maila.

Serdecznie pozdrawiam i życzę udanych przygotowań i aby Wasz dzień był taki jaki sobie wymarzycie.Pa pa

Autor: gosiksz 09-02-2006 14:09 wyślij odpowiedź

ja tez nie w starogardzie.ale bardziej w strone skórcza :)-nie wiem czy wiesz gdzie to jest

Autor: asior 09-02-2006 14:36 wyślij odpowiedź

Wiem, wiem.

Pozdrawiam, papatki.

Autor: gosiksz 09-02-2006 14:37 wyślij odpowiedź

pa :))

Autor: asior 09-02-2006 15:29 wyślij odpowiedź

www.gramburg.pl
www.niedzwiadek.pl
www.polmed-borzechowo.pl- ale do tego www. nie jestem pewna, już nie pamiętam, minęło tyle czasu...

Pozdrawiam

Autor: Karolinka 29 09-02-2006 15:54 wyślij odpowiedź

A ja słyszałam wiele dobrego o Gosi - w Kielnie, niestety gdy ja dzwoniłam (grudzień) to mieli już zajęte terminy na całe lato.

Autor: Madzik 09-02-2006 21:02 wyślij odpowiedź

Ta strona niedzwiadka to chybanie ta, to jest strona jakiegoś zajazdu koło Żywca... Pozdrowionka

Autor: Asiek1 10-02-2006 09:00 wyślij odpowiedź

http://www.niedzwiadek.gda.pl/ to jest dobra strona niedźwiadka, jak klikniecie na 'hotel" to można pooglądać jak sala się prezentuje.

Autor: dziób 12-02-2006 10:44 wyślij odpowiedź

polecam Venus w Łapinie.pracowalam tam.ciasta sa w menu ale piekna duza sala!!!!odnowiona.odwiedz strone

Autor: Haniastaa 21-02-2006 13:36 wyślij odpowiedź

Hurra , Asior nie myślełam ze natknę się na kogoś kto miał wesele w Neptunie :) Ja mam 19 sierpnia
kiedy miałas weselicho?jak było? jedzenie? dekoracja?
wyslesz mi szczegóły na mejla?
barzdo mi się podoba Jezioro Borzechowskie , zawsze chcielismy miec wesele poza miastem w ładnej okolicy wiec na razie sie bardzo ciesze:) tak czy inaczej dopiero będę ustalac wszlekie szczegóły więc rady będą BEZCENNE!!
co do Kaszub, tez zastanawiałam się nad Pensjonatem Ostrzyckim , nowiutki i ładny tylko mam wrażenie że najlepszy byłby tak na wesele 50-60osobowe, inaczej goście tańczą w innej sali niz jedzą, co prawda to zaraz obok i drzwi otwarte ale zawsze to nie to samo. Za to pokoje bardzo ładne
i jak na ten standart całośc nie za droga. Zreszta jadę tam niedługo na imprezę to jak wróce i dojdę do siebie dam znac;)

asior napisał(a):

> Ja miałam w "Neptunie" a Ty gosiksz gdzie organizujesz???
> Może mieszkamy niedaleko siebie???:))

Autor: betiblue1 09-02-2006 22:08 wyślij odpowiedź

anka1508 Polecasz Kaszubska w Goreczynie, czy miałaś tam wesele?
Ponieważ ja mam 3w czerwcu :)

Autor: Rina 09-02-2006 16:25 wyślij odpowiedź

Polecam: www.salino.com.pl OSTOJA ŁOWCÓW

Autor: emi81 10-02-2006 11:47 wyślij odpowiedź

Polecam Pensjonat Ostrzycki w Ostrzycach.

Autor: asior 10-02-2006 12:30 wyślij odpowiedź

Może poprostu wejść w przeglądarkę google ;)))

Autor: melania 10-02-2006 12:46 wyślij odpowiedź

Zdecydowanie polecam Niedzwiadka. Mam tam wesele w sierpniu 2006. Niedawno bylismy ogladac hotel i kosztowac dan. Wczesniej znalismy to miejsce tylko z netu. Jedzenie przepysze, obsluga super a okolicy nawet nie ma co wspominac... wprawdzie bylismy tam zima ale wrazenie niesamowite, lasy jeziora...czego wiecej chciec??

Autor: Madzik 10-02-2006 18:03 wyślij odpowiedź

A możesz powiedzieć jak się kształtują ceny za osobę w Niedźwiadku???

Autor: Kaska_21 10-02-2006 18:31 wyślij odpowiedź

polecam tez stopowka tylko zalezy na ile osob,tylko to nie Kaszuby

Autor: kaskaHH 10-02-2006 18:44 wyślij odpowiedź

a gdzie stopowka i co to takiego??

Autor: Madzik 10-02-2006 22:41 wyślij odpowiedź

co to ta Stopowka??

Autor: melania 11-02-2006 23:01 wyślij odpowiedź

W Niedzwiadku w cene wliczone sa pokoje i dlatego wychodzi drozej niz gdzie indziej ale jak jest duzo przyjezdnych gosci to sie oplaca. Jest tez znizka na piatek wiec zawsze to troche taniej.

Autor: Moniś 12-02-2006 10:38 wyślij odpowiedź

Polecam STOLEM w OSTRZYCACH

Autor: kanka 12-02-2006 17:02 wyślij odpowiedź

Stoppowka, przez dwa "p" - ale nie polecalabym, strasznie mala i jakas taka licha.
ja bym polecila Kozi Grod przy Pomlewie - tip top..:) i przeszklone sciany z widokiem na piekny teren ze stawem i zagajnikiem...:))) dla nas za maly, bo chcielismy na ponad 100 osob..

Autor: Maria 21-02-2006 11:45 wyślij odpowiedź

i w końcu na co się zdecydowałyscie?

Autor: domila 21-02-2006 13:30 wyślij odpowiedź

zależy na ile osób, jeżeli około 100 polecam o.w. Szarlota lub relax, mniejsze fajowe są w debrzynie, pensjonat helena we wdzydzach kiszewskich i kormoran w sycowej hucie-ceny przystępne i smaczne jedzenie-pozdrawiam

Autor: Haniastaa 21-02-2006 13:37 wyślij odpowiedź

Hurra , Asior nie myślełam ze natknę się na kogoś kto miał wesele w Neptunie :) Ja mam 19 sierpnia
kiedy miałas weselicho?jak było? jedzenie? dekoracja?
wyslesz mi szczegóły na mejla?
barzdo mi się podoba Jezioro Borzechowskie , zawsze chcielismy miec wesele poza miastem w ładnej okolicy wiec na razie sie bardzo ciesze:) tak czy inaczej dopiero będę ustalac wszlekie szczegóły więc rady będą BEZCENNE!!
co do Kaszub, tez zastanawiałam się nad Pensjonatem Ostrzyckim , nowiutki i ładny tylko mam wrażenie że najlepszy byłby tak na wesele 50-60osobowe, inaczej goście tańczą w innej sali niz jedzą, co prawda to zaraz obok i drzwi otwarte ale zawsze to nie to samo. Za to pokoje bardzo ładne
i jak na ten standart całośc nie za droga. Zreszta jadę tam niedługo na imprezę to jak wróce i dojdę do siebie dam znac;)

asior napisał(a):

> Ja miałam w "Neptunie" a Ty gosiksz gdzie organizujesz???
> Może mieszkamy niedaleko siebie???:))

Autor: gosiksz 21-02-2006 19:37 wyślij odpowiedź

hej! no to mamy wesela niedaleko siebie. tylko,ze ja 16.09!

Autor: Haniastaa 22-02-2006 10:53 wyślij odpowiedź

gosiksz napisał(a):

> hej! no to mamy wesela niedaleko siebie. tylko,ze ja 16.09!

Fajnie:) Przy okazji wypraw zamierzam poszukac obraczek w Starogardzie, rozgladałaś się już za jakimś fajnym złotnikiem?

Autor: gosiksz 22-02-2006 12:44 wyślij odpowiedź

Pomimo tego,ze mieszkam niedaleko Starogardu, oprocz restauracji, nie szukałam tam niczego. Byłam raz tylko zobaczyc sukienki i juz mi to wystarczylo.
Obraczki chcemy kupic w yes lub zamowic tytanowe( na razie nie potrafimy sie jeszcze zdecydowac)!!

Autor: Agnieszka83 21-02-2006 22:45 wyślij odpowiedź

Witam.
Bardzo polecam Pensjonat Ostrzycki. Byłam tam na weselu. Jedzenie pyszne no i przede wszystkim sporo. Sami planujemy zorganizowac tam nasze wesele. Cena za os. to ok. 100 zł + 25 zł/ os. za poprawiny.
Cena nie obejmuje ciast, napoi i alkoholu.
Pozdrawiam.

Autor: kaskaHH 21-02-2006 23:27 wyślij odpowiedź

wyglada niezle
orientujesz sie moze czy ta sala 100 osob??

Autor: Agnieszka83 21-02-2006 23:31 wyślij odpowiedź

Hej.
Jeżeli jesteś zainteresowana Pensjonatem to najlepiej skontaktuj się pod nr tel. 684-17-89. My będziey organizować wesele na ok 60-70 os. (i na takim też byliśmy) wiec ciezko mi powiedziec czy na 100 os. tez byłoby ok.
Pozdrawiam.

Autor: kaskaHH 21-02-2006 23:34 wyślij odpowiedź

oo dziekuje serdecznie
jeszcze co do noclegu, czy nocowaliscie, jesli tak, czy bez zastrzezen??

Autor: Agnieszka83 21-02-2006 23:38 wyślij odpowiedź

Niestety tam nie nocowaliśmy. Ale z noclegiem nie ma tam problemu. Prawie w kazdym domu można wynając pokoj (cena w granicach 25-35 zł).
A i jeszcze jeden plus tego miejsca - przepiekna okolica do do robienia fotek.
Pozdrówka.

Autor: kaskaHH 21-02-2006 23:40 wyślij odpowiedź

przedzwonie, popytam, dzieki za rady i udanego weseliska ;)

Autor: agusia*s 21-02-2006 22:49 wyślij odpowiedź

Hey*Gorąco polecam nowo otwartą salę balową "Tereska" w Szemudzie!!!Jest przepiękna,bardzo przestronna i mają jeszcze wolne terminy na wrzesień.Właśnie otworzyli nową strone adres:www.salatereska.webpark.pl /warto zobaczyć maja świetną galerię zdjęć!!!Serdecznie pozdrawiam Agusia*

Autor: asior 23-02-2006 07:45 wyślij odpowiedź

Haniasataa:
wysłałam Ci wczoraj maila z informacjami o Neptunie ale coś jest nie tak z Tw pocztą, czy to napewno hanisataa@op.pl???

Autor: Haniastaa 23-02-2006 09:29 wyślij odpowiedź

Hej Asior

super że sie pojawiłaś , bo w sobote mamy jechać ustalać wszystko z babeczką i ew. wpłacac zaliczkę. Przeslij mi proszę jeszcze raz na

haniastaa@op.pl.

w swoim profilu żle wpisałam, coś rozkojarzona jestem. Zakochana czy co? ;)

Autor: kwiatuszek 28-02-2006 15:18 wyślij odpowiedź

Znam dobry lokal na wesele w granicach 30km od trójmiasta nazywa sie Bingo a ulokowany jest w Bieszkowicach.Naprawde polecam z własnego doświadczenia mieści max 150osób jest miła obsługa,wysmienite jedzenie,mieści się nad jeziorem czyli krajobraz jest wyśmienity...Zresztą sami sie przekonajcie.

Autor: wandzia 28-02-2006 19:55 wyślij odpowiedź

mogę odstąpić ci salę na wrzesień w Robakowie ( ja zrezygnowałam z powodów osobistych) . Jeśli jesteś zainteresowana daj znać

Autor: Haniastaa 02-03-2006 13:52 wyślij odpowiedź

Przypomniało mi się że miałam się podzielić opiniami co do PENSJONATU OSTRZYCKIEGO Już jestem po imprezce firmowej:)

do rzeczy:
-wystrój bardzo ładny, mimo że nie prosiliśmy o jakąś specjalną dekoracje stołu to w wazonach stały kwiaty , paliły się swiece, była jakas skromna dekoracja z tiulu.

-obsługa wyglądała i zachowywała się OK (przynajmniej w ciągu imprezy: sprzątali wszystko itp, drugiego dnia rano było gorzej ale w sumie ich rozumiem, pewnie spali ze 3 godziny jak dobrze posżło)

-moim zdaniem to jest dobre miejsce max na 50 osób, wtedy w jednej częsci sali stoi stół , w drugiej części sa tańce, a za drzwiami jest pomieszczenie z kanapą przy klatce schodowej gdzie wszyscy chodzili na fajkę i ogólnie fajnie zalegali.
Ja mam miec wesele na 80 osób i zrezygnowałam z tego Pensjonatu bo moim zdaniem byłoby zbyt ciasno.

- minus u nich to isntalacja elektryczna. Nam w czasie przygotowywania się na imprezkę siadł w prąd w co drugim pokju. Okazało sie że jedna faza siadła gdy podłaczyła się orkiestra i że orkiestra musiała "ograniczyć moc" bo instalacja nie wytrzymywała. Konsekwencja była taka ze gorsza była jakośc dzwieku. Myśle że warto ustalić jaka moc moze być podłaczona

-jest bodajze 600 miejsc noclegowych , pokoje ładne, kolorowe i czyściutkie rano tzn o 10:00 gdy wstałam nie było juz ciepłej wody, po prostu nie starczyło dla wszystkich choć kto by sie przejmował latem;)

-okolica wiadomo super, wielkie jezioro

to tyle:)

Pozdrawiam
Han

wiecie co ... utworze nowy wątek " cd. Kaszuby/Kartuzy '2' "

ten już jest za wielki :)

Spioch a jak nazywa się twój zespół? Mają może jakąś stronę internetową?

witamy Kaszubeczki :):):):):)

byłam ostatnio na weselu na Ramlejach u Sochy.Bardzo ładna sala, ale jedzenia nie ma za dużo...
Ogólnie oceniam na 4 -

Równiez od niedawna mieszkam w okolicach Kartuz!! Slub mam w Przodkowie a sale w Chwaszczynie - Orchidea. Fotografa w Kartuzach, a zespol z Kielpina.

faktycznie dojazd nie jest zbyt ciekawy ale mam nadzieję ze początek września nie będzie deszczowy:)

ponoc fajna sala
ale osobiscie tam nigdy nie bylam.
Tyle, ze zima ciezko tam dojechac

chyba dołączę się do kaszubskiego wątku:) jestem z kartuz i mam wesele 09.09.br. w Osrodku Agroturystycznym "U Sochy" w Ramlejach

Slub 2.06.2007 r. :)
Jestem z Somonina

pozdrawiam:)