Katar ropny u 4-latki

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam mam pytanie, Córka od trzech dni ma ropny katar.
Czy myślicie, że przepłukiwanie noska sterimarem wystarczy ?
Z tego co słyszłam to to jest niby najlepsze , bo wazne by nos sie oczyszczał.Nie wiem czy juz isc do lekarza czy odczekac?
Córka ma 4 lata.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Katar ropny u 4 latki

samo psikanie słabo wypłucze nos niestety
ja dwulatkowi płuczę na leżąco, a pięciolatka płucze sobie butelką fixsin i dopiero takie płukanie pomaga :) wcześniej psikałam i psikałam i doszło do tego, że prawie ogłuchła od ciągłych katarów :(

http://orl.pruszkow.pl/jak-czy%C5%9Bci%C4%87-nos.html

Czy to mogą być zatoki ?
Bo taki katar wyczytałam , że w zatokach się objawia.Rano nos zapchany po psiknieciu sterimarem nos sie odblokowyje i wylatuje ten brzydki katar. Może lepiej jak pójde do lekarza..

Takie dziecko nie ma jeszcze zatok rozwiniętych. My jak tak mieliśmy to lekarka mówiła, że to zapalenie nosa bo zatok jeszcze nie.

Kiedy ja bylam u laryngologa bo mialam zapalenie zatok to powiedzial ze dziecko ma , ale małe i również może miec zapalenie zatok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

krople do nosa Sulfarinol dwa razy dziennie i w dwa dni po katarze. Od razu widac poprawę, katar jaśnieje i staje się rzadszy. ładnie leczy zakażenie bakteryjne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy mucofluid i krople protalgolowe.

Sulfarinol to mocne krople, nie dla 4-latki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Mój mąż cierpi na przedwczesny wytrysk (8 odpowiedzi)

Mój mąż cierpi na przedwczesny wytrysk od lat. Dodam, że z wiekiem jest coraz gorzej. Teraz to...

Stres w pracy (34 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Tabletki poprawiające ochotę na seks (10 odpowiedzi)

Czy takie tabletki mogą zadziałąć? Może postaram sie tutaj opisać swoją sytuację.Jestem w związku...