Mój Ksawuś (11 tyg) dzisiejszą noc przespał całą,od 22-7 rana. Byłam nieziemsko w szoku :) Może to taki tylko jeden wybryk,zobaczymy :) Ciekawi mnie jak wasze pociechy?
Re: Kiedy wasze maleństwo pierwszy raz przespało całą noc?
Mama-Antosia
(14 lat temu)
pewnie ze zależy od dziecka:) ja naleze do tych szczesliwych i moj synek ma teraz 7 miesięcy a juz od ponad 3 miesiecy przysypia cała noc -je o 19 i na nastepne jedzonko budzi się ok 5-6 potem jeszcze spacznie spi:)
sara03
(14 lat temu)
u nas paulinka juz jakis czas przesypia od 20 do 8,30-9 rano
wczesniej jadla ostatni raz ok 23 i tez spala do 9
ale tak do 3 mcy to jadla chyba co 3 godz
mamtu
(14 lat temu)
U nas pierwsza przespana w całości noc przydarzyła się w Wigilię, jako prezent świąteczny dla zmęczonej nocnym wstawaniem matki. ;) Ale był to jednorazowy wybryk - potem zdarzały się sporadyczne przypadki, ale tak na dobre zaczęliśmy się wszyscy wysypiać, kiedy Młody skończył 10 miesięcy.
rudziaczek
(14 lat temu)
Michał przepypia noce od czasu jak skończył 2 miesiace-zasypiał ok 9 budził się ok 5. Od czasu jak ma 3 miesiące zasypia ok 9 i buzi się ok 6 a nawet 7. po porannym mleku biorę go do siebie do łózka i jeszcze śpi 2-3 godzinki
ania27
(14 lat temu)
Przepraszam,gdy przestałam budzić,on przez drugi miesiąc życia budził się sam raz,czy dwa a jak skończył równo 2 miesiące przesypia całe noce i tak jest do dziś,ogólnie lubi spać(po rodzicach śpioch)
~asia
(14 lat temu)
to ja chyba tez naleze do szczesciar. moj synek od kiedy skonczyl 3 miesiace spi od 19/19.30 do 7/8 rano!!! w tej chwili ma 10miesiecy. ale pfu pfu zeby nie zapeszyc ;)
Martek
(14 lat temu)
Miśka też dosyć wcześnie, bo 2 miesiące miała jak przespała calą noc, i tak jest do teraz, śpi od 19-20 do 7 rano i potem czasem jeszcze dośpimy razem do 10 nawet :)
Wiadomo że zdażają się gorsze noce, przy zębach, albo czasem coś się przyśni i potrafi się zerwac z wrzaskiem o 3 w nocy, ale to są bardzo sporadyczne przypadki.
MamaMarty
(14 lat temu)
Co do spania to moje córki sypiają podobnie.
Starsza spała już całe noce od 3 miesiąca- może nawet miała 2 mies i 3 tyg- a bliźniaczki mają teraz 3 mies i 4 tyg i od 2 tygodni nie zapeszając zasypiają koło 19.00 i na karmienie przebudzają się gdzieś koło godz. 22.00 dostają mleko i dalej zasypiają. Spią z reguły do 5.00-6.00 chociaż dziś spały jedna do 7.00 druga do 7.30 :)
Dostają mleko i śpią to 9.00.
Słonko69
(14 lat temu)
Moja jak miała 6 tygodni zaczęła spać po 8-9 h i tak jest w sumie do teraz. Zasypia ok 19.30-20.00 i śpi do 4.00-5.00, zjada mleko i śpi dalej do 6.30-7.00, potem ma ok godzinną przerwę i znów zasypia na godzinkę, półtorej.
Kasia31
(14 lat temu)
Amelka do pół roku budziła się raz na mleko około 2-3
Od jakiegoś miesiaca przesypia noce, pomijając teraz kilka dni jak przebijał się ząbek.
Witaminę D3 dostaje cały czas
agag_agag
(14 lat temu)
moja przez pierwsze 2 miesiące od urodzenia spała od 21 do 4-5 rano, a potem dalej do 7-8 i do 10-11,
a od 10 tygodnia normalnie śpi do 4-5 i dalej do 7-8, ale zdarza jej się przespać calusieńkie noce od 21 do 7 rano (a dziś nawet do 8 ) :)
warbuziaczek
(14 lat temu)
wiper a w jaki sposób oduczyłaś Miśkę nocnego karmienia?
Pytam, bo moja Mila zaczęła przesypiać noce jak miła 3 miesiące, potem zaczęło się ząbkowanie i Mała nie chciała jeść w ciągu dnia, tylko na śpiocha. Teraz 8 zębów na wierzchu i nadal 2 pobudki w nocy na jedzenie - jak była noworodkiem do 3 tygodnia robiła 2, a potem tylko jedną! Za 3 tygodnie wracam do pracy i nie wyobrażam sobie takiego funkcjonowania.
~tokio
(14 lat temu)
moja córka miała 3 tygodnie, może juz wcześniej by przesypiała ale budziłam ją na karmienie co 3 godziny :) od tamtej pory pięknie śpi całą noc :) w tej chwili ma prawie 1,5 roku
Agitka
(14 lat temu)
pozazdroscic :)
u mnie naszczescie nie ma problemow z zaqsypianiem zajmuje jej to 5minut ale budzi sie na mleko w nocy okolo 2
potrafi posapac potem gdzies do 7
ale ma takie dni/tygodnie ze budzi sie o 5 np dzis
i tearz juz od pol godziny ma drzemke a mama jak zombie :)
Oleńka83
(14 lat temu)
mój synek ma 11,5 m-ca i co do spania to ciężka sprawa. Były momenty kiedy przesypiał noce. Ale teraz a to ząbki a to katar... ogólnie chodzi spać ok 21 ale budzi się w nocy - nie jest głodny poprostu się budzi... a wstaje zawsze w okolicy 5.30-6.00 potem ma drzemkę ok 9-10