Kochający i zdradzony

A skąd wiesz, jesteś pewien? Co to dla ciebie zdrada? A może to wpływ zazdrości na postrzeganie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ifcia

Faajnie... miesiac urlopu... ja tez chce ;)))
Ale kto bedzie pisal bajki...

zwierz ty palancie

czy ty musisz filozofować od razu nie możesz jak człowiek mu odpowiedzieć idź sie powieś albo napisz to ja cie powiesz,
co do zdradzanego to rzuć ją bo jak raz Cie zdradzi to cały czas bedzie zła kobieta

wsparcie

szanowna lilu, mam przyjemnosc znac LeeLuu i musisz sie z tym pogodzic, ze LeeLuu jest Jedna, Jedyna i niepoowtarzalna.
A tak na marginesie to czesc tym co znaja mnie z innego miejsca i czesc tym co jeszcze mnie nie znaja

szELMUNIA

KOchane Serce Moje wiedziałam że na Ciebie mogę liczyć zawsze :)

Egzekutor baranku

Jeśli uprawiała seks z innym i on to widział to sprawa jest oczywista, niech rzuca ona nic do niego nie ma... ale jeśli widział jak sie czule wita, czy dowiedział się że spała po jakiejś imprezie w akademiku w pokoju z facetami może nawet kilkoma i w jednym łużku (najprwdopodobniej bez seksu) to sprawa jest dużo bardziej skomplikowana.
A może mu się tylko wydaje ...

A kuci kuci ty mały nerwusku

Lilu i leeluu...

Niemacie co robic czy jak? Kazda z was byla gdzies pierwsza, Lilu w hp bodajze jeszcze w gazecie... a leelu o ile sie nie myle na czacie... rozumiem gdybyscie mialy identyczna pisownie nicka wtedy ewentualnie bylby jakis problem ale przeciez wasze nicki pisze sie zupelnie inaczej tak wiec jestescie w pelni rozpoznawalne dla waszych zanjomych wiec co tu duzo mowic... zaprzyjaznijcie sie;)))
Serdecznie obie was pozdrawiam

zwierzu kretynku

Nie wtracaj sie malutki to nie twoja liga. Popracuj lepiej trochę nad ortografią. Zdrada jest zdrada a ty wybaczyłeś swojej kobiecie?

w kwesti formalnej

Droga szElmo ... ja nie smiem kwestionowac ze Leeluu jest jedyna i niepowtazalna ... chcialam tylko wytlomaczyc ze moj nick to nie plagiat jej i jak mowi Cytokinina (z ktora sie absolutnie zgadzam) nie ma sie o co sprzeczac, nicki sa rozne i raczej nikt nas nie pomyli, co innego gdybym podpisala sie tak jak ona ... ale skoro Leeluu byla oburzona no to nie omieszkalam sprostowac ...
Droga Leeluu uproscilam tak moj nick z takiego samego powodu z jakiego ty go przekrecilas ...
Ostatni raz wpisywalam sie tu jeszcze chyba przed sylwestrem ... a moze pozniej ... moze wczesniej ... i jakos Leeluu wtedy ciebie nie bylo ... hmmm
a co do mojego uwielbienia do The 5th Element ... to napisalam zgodnie ze stanem faktycznym ... spytaj Plagiata jesli potrzebujesz dowodu.
Mysle ze nie ma sie co wqzac o nicka ... moj pozostanie nie zmieniony jak w gazecie (jak jeszcze byl) i tu (o ile mnie pamiec nie myli hp w necie istnial 3 lata temu jak jeszcze siedzialam w kawiarence w moim liceum, jeszcze wtedy buka przychodzil ... niestety teraz znikl, dawno mnie tu nie bylo stad te nieporozumienia),

No chyba tu coś jest nie-hallo

Zwierzu, skarbeńq uważam, że masz rację, często jest to tylko "postrzeganie"
Co do ligi, droga/i cykuta
to masz rację, Zwierz napewno jest z tej pierwszej ligi, Ty zaś...jeszcze musisz dużo się nauczyć kultury i ogłady - prostaczko/u

A co do zdradzonego...
Jeśli jesteś pewnien zastanów się, czy to jej zachcianka (olej ją)
czy może to Twoja wina...? może szuka czegoś ... czego nie ma z Tobą ?
Poza tym, nie znajdziesz napewno odpowiedzi tu gdzie jej nie ma... pogadaj z dziewczyną, może tam się dowiesz co masz zrobić ze swoją zranioną dumą i sercem.

Pozdrawiam wszystkich moich słodkich przyjaciół :)

i jeszcze jedno.....

Jeśli chodzi o ortografię...
jest coś co nazywa się dysortografia, dysgrafia... i inne takie...

Może ten gość ma kilka fakultetów, jego IQ jest 3 razy wyższe niż Twoje... doświadczenie życiowe ogromne...itd...

Nie ma to jak zostać zaszufladkowanym przez prostaka...

Ifcia

Co prawda nie zaliczam sie do twoich "slodkich przyjaciol" (mam nadzieje ze jeszcze nie ;))) ) ale poroszylas dla mnie powazny problem. Jestem czlowieczkiem ktory wlasnie posiada ta przypadlosc (bo dysortografia jest to wada z ktora czlowiek sie rodzi, i jest niewyleczalna jak by co poniektozy sadzili), i powiem wam wszystkim ze jest to bardzo trudne, bo zawsze ludzie oceniaja po tym czy ktos pisze gramatycznie czy nie jakby to byl jakis wyznacznik inteligecji, tym bardziej ze nestety w internecie jeszcze dlugo komunikatory z mowa nie beda na tyle popularne by zastopic klawiature i czesto musze dlugo udowadniac ze jest inaczej ... jest mi czasem bardzo przykro z tego powodu bo to naprawde nie zalezy odemnie i nic na to nie poradze ze robie bledy, a ludzie nie oszczedzaja uszczypliwych uwag, .... ale nie pisze tego zeby uzalac sie nad soba tylko zeby uczulic wszstkich na to jak czasem zbyt pochopnie wyciogamy wnioski ... LUDZIE TROSZKE WIECEJ TOLERANCJI ...

Apel

Przylaczam sie do apelu Lilu, podobnnie jak Ona cierpie na ta przypadlosc i wiem co ludzie potrafia powiedziec lub w jaki sposob chocby spojrzec, bywa to bolesne...
Tak wiec ludziska kochane zanim zabierzecie sie do zakwalifikowania kogos zbierzcie duuzo informacji o danej osobie, pozory bywaja mylne...

No prosze....

A już myślałam, że wszyscy pospali, lub zajmuja się "pierdułami"
Pozdrawiam Lilu^ i Cytokinina :)

dobranoc, idę spać

Ifcia

Ifciu slodkich snoof:)))

Cykuta

Nic nie jest określone dopóki nie jest zdefiniowane w ten sam sposób przez osoby podejmujące dyskusje. Każdy ma trochę inną definicje tego samego słowa. Z własnego i moich przyjaciół doświadczenia wiem jak różna może być definicja zdrady.
Rózne rzeczy wybaczałem kobietom, lecz na szczęście nie musiałem wybierać w obliczu odbycia przez moją partnerkę stosunku seksualnego z innym mężczyzną. Ale niestety znam takie przypadki u innych.

A propo ligi.. weź se piwko i pokibicuj.

A ortografię mam gdzieś.

Ifka

Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
pozdrowionka od dysortografa, dysgrafa hihi

Lilu

Uwielbiam pobudzać ospałość gdziekolwiek się ona pojawi - UDAŁO SIĘ !!! Zobacz jaka fala wypowiedzi nastąpiła, obrona dla każdej ze stron...EXTRA EXTRA...ale już taki ze mnie "łobuz" z czerwono-rudymi włosami, także jak Ty uwielbiający 5the (uwaga: kocham też serce moje występujące jako 5szElement :)))) No i jak na Leeloo przystało - nie ma to jak wywołać emocje :))))))) Całuski 4All i 4U

^_^

..jeszcze nie doszłam do siebie..po przeczytaniu Hyde Parków, które pożyczył mi Ozzy...przecież to wszystko było takie niesamowite...pokochałam słowa...czy CI ludzie tak na codzień też są tacy niezwykli...?...nie mogłam oderwać się od pochłaniania na nowo i nowo tej magi która tkwi w kazdym qponie...w pewnym sensie to chore...bo ten etap życia powinien się już dla mnie skończyć, ale ja nigdy nie zapomne....

dziękuje...Mixerowi, Aspis, Tjallowi, Plagiatowi, Vilkowi, Villemo, Agentce, Kwizatowi(znowu przekręciłam ? ), Kiszczowi, wogóle wszystkim....

KIWDUL NNEB

Tobie dziękuje specjalnie...jestem zafascynowana Twoimi "teXtami" ( wiem, że to określenie nie oddaje w pełni ich wartości...) z HP...są tak niesamowite...czy mogę coś zacytować ?
" o nic nie pytam, o nic nie proszę, wszystkiego unikam, wszystkiego mam dosyć.
Kiedyś mówiłem , starałem się słuchać.
Przeszłość minęła teraz jest dzisiaj...."

..piękne....

KIWDUL N.

szkoda, że nie jesteś dziewczyną w moim wieku ^_^

SAMOTNA

" Kiedy podnieść się nie możesz
i ogarnia Cię zwątpienie
wtedy nie płacz , ptaku , nie płacz
podnieś głowę w stronę nieba,
uwierz skrzydłom, własnym skrzydłom
one kiedyś Ci pomogą, unieść się nad ziemię
wstać
lot Twój będzie tak wysoki
lot Twój będzie tak daleki
ile wiary i nadziei własnym skrzydłom możesz dać !!! "

Kolego ze szkółki ( szacownego IX LO :)

tak, popełniłam 3 artykuliki do jednej z naszych szkolnych gazetek ;) Kim jesteś ?

Czy Ktoś..

ma kontakt , z jakimiś "starymi" Gratkowiczami ?
Uściskajcie ich ode mnie %-)

Fate

U Aktorów środa godzina 18. kontakt z kiszczakim i kilkoma innymi z tej brygadki

:)

Moi koffani...
Żegnam Was na 3 tygodnie. Wakacje... :)

Moi drodzy

Rusza nowa strona ktora polecam, wchodzcie dowiadujcie sie i czytajcie naprawde warto strona tylko dla ludzi o mocnych nerwach, ktorzy taks zybko sie nie wzruszaja

KWISATZ H.

dzięki, ale nie bardzo...wolę podziwiać z daleka :)

Ifciu

łał Ty to masz fajnieeeee.....
dobrej zabawy ;)

Poszukujemy

Odpowiedzialnego mężczyzny, który zaopiekuje sie nami na spotkaniu w Lednicy....Moja matka nie chcę puściś mnie samej ...BUUUU!!!
AHA! fajnie jakby grał na gitarze ^_^ i miał stałą dziewczynę ^_^

Tobył..

ZART

TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI

dzis bardzo wazny dzien !!! ... jezeli wyjdzie moj plan bede najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie :))))

Lilu

Powodzonka:))))
Bedzie ok;))))
Powiedz kiedy mam puscic kciuki;))

Hair

Mam jedno miejsce na wejściówce na "Hair" w Teatrze Muzycznym 25.05 godz 19.00. Chętnie poszedłbym z kimś.

:((((

Odbylam bardzo powazna rozmowe w tej sprawie ... i nadal nic konkretnego nie wiem ... jak ja nie nawidze czekac ... jestem zalamana ... mozasz poscic kciuki ... jak znam moje szczescie to i tak z tego nic nie bedzie ... DOL

to z tego powodu mam dola

Obdarowałeś mnie pocałunkiem tak srebrzystym
Jak krople rosy drżące na pajęczynie
I odszedłeś pozostawiając mi tylko to uczucie
Tą cisze chwili gdy kończy się świat
To nienasycenie pragnienia życia
Brak zainteresowania boli najbardziej
Teraz istnieje więc jestem sama
I już do końca życia będę sama
Ja i samotność jesteśmy jak siostry syjamskie
Na zawsze nierozerwalne
I choć tyle ludzi spotykam co dzień
To nic nigdy nie da mi tej pewności
Że kiedyś będę mogła powiedzieć że jest przy mnie ktoś
Kto zawsze po prostu będzie!

Ja i pustka

Ocean cierpienia co dnia
Przede mną i za mną
Nic tylko pustka
Kiedy zdołałam ją zapełnić myślą o tobie
Ty zabrałeś moje myśli ze sobą
Daleko stąd gdzie i one stały się pustką
Zabrałeś moje serce przypięte na agrafkę
Do granatowej bluzy
I poszedłeś tam gdzie nie było zobowiązań
Gdzie sznury uczuć nie krępowały
A ja zostałam tutaj sama
Myśląc tylko o tobie
Miłe wspomnienia przepasane czarną wstążką
Na znak żałoby
Podpływają wieczorami do mego łoża rozpaczy
I prześladują mnie swymi kolorami!
Straciłam wszystko
Straciłam swoje serce i myśli
Straciłam wiarę, nadzieję i miłość
A zyskałam pustkę
Której tak długo starałam się pozbyć

Cytokinina

chyba juz nie bedzie ok ... chyba to nie ma najmniejszego sensu ... chyba nie

Lilu

Ej! Głowa do góry!
Domyślam się, że to jakiś koleś jest powodem smutku, rozpaczy itp. itd.
Dziewczyno OLEJ TO! Życie jest zbyt piękne aby jeden samiec wpłynął na tragizm kolejnych dni....
Do góry głowa!
Będzie good.

Lilu

Niezamartwiac mi sie tu prosze, bedzie ok, musi byc.
Daj sobie troszke czasu jeszcze bedziesz sie z tego wszystkiego smiac:)))
A teraz prosze piekny, promienny usmieszek niech pojawi sie na twych ustach i niech gosci na nich tak czesto jak tylko czesto potrafisz. Bo to jest wielka bron, z nia plus kapka optymizmu zajdziesz daleko i pokonasz kazdy smutek.
Uwierz ze bedzie dobrze a tak bedzie, a chwilowe niepowodzenia i cierpienia sa tylko po to abys mogla docenic to jakie wspanaiale zycie masz.Tak wiec glowka do gory.

Ps: Kciku nadal trzymam:))) Lepszego humorku i cudownego dnai zycze:)))

Leeluu

Samiec tez czlowiek

Jacek

To już nie masz lepszego sposobu na podrywanie dziewczyn niż randka w ciemno? A może chłopczyków to też obejmuje? Lepiej szukaj wśród znajomych. Tutaj znajdziesz jedynie dewiantki i popaprańców. A może już niedługo zamieścimy i takie ogłoszenie: mam czas i pieniądze szukam kogoś kto pomoże mi je wydać. Żałosne! A przy okazji antych to skrót od antychryst?

Cykuta

Skąd taki atak?
Każda randka jest randką w ciemno.
Może On nie ma znajomych?
Może ktoś bardzo chce zobaczyć "Hair"?
Może czasami dobrze jest dać sobie szansę, żeby kogoś poznać? Albo choćby miło spędzić czas?

Gosiagosia

Ale chyba nie w taki sposob, nie tu.
Randka w ciemno randka w ciemno ale to juz chyba lekka przesada...
Umowilabys sie z nieznajomym facetem niemajac o nim zielonego pojecia, o tym jaki jest co lubi itp?Chyba nie w dzisiejszych czasach.
Owszem mozna a nawet trzeba poznawac nowych ludzi, ale sa na to ze tak powiem bezpieczniejsze sposoby, nawet tu na necie.

Cytokinina droga!

W pełni rozumiem Twoje obawy co do Jego zamiarów.
A nawet mam grupę znajomych poznanych właśnie na czacie Trójmiasto.
Ale wydaje mi się, że On nikogo nie uraził takim zawiadomieniem o wejściówce na przedstawienie.
Nie trzeba zaraz tak czarno tego widzieć, że zboczeniec albo morderca.
Ludzie są samotni w tych czasach i chwytają każdą możliwość poznania nowych osób.

Typowy_samiec

Wiem
i za to Was Kocham :)
a w szczególności tego jednego

Droga Gosiu

Wydaje mi sie ze jeszcze nikogo nieoczernilam, ale jesli tak to zabrzmialo i kogos urazilo to przepraszam.
Podobnie jak Ty poznalam wielu wspanialych ludzi wlasnie dzieki takiemu wynalazkowi jakim jest internet, ulatwia on sprawe w wielu momentach zwlaszcza osobom niesmialym.
Osoby samotne powiadasz, uwierz ze cos o tym wiem, ale jednak zawsze trzeba uwazac na siebie, swoje zycie, rozni sa ludzie na tym swiecie a ostroznosc jeszce nikomu niezaszkodzila.

Cytokinina :)

Tak, zgadzam się w zupełności co do ryzyka, jakie niosą ze soba takie spotkania w ciemno.
Ale życie takie teraz jest. Związki są coraz krótsze, zawierane na oślep, jednym słowem ryzykowne.
Nie wydaje mi się jednak żeby randki z internetu to było coś dla osób nieśmiałych.
Właśnie osoby nieśmiałe powinny szczególnie uważać.

P.S. Nie sądzę żebyś kogoś oczerniła. Masz prawo do takiego podejścia do sprawy.

Sluchajcie sluchajcie

Jak juz mowilam ruszyła nowa strona. Uwazam ze kazdy szanujacy sie obywatel powinien na nia wejsc i dac znac ze tam byl. Jest to strona o gettcie zydowkim w czestochowie zrobiona przez kilka uczennic LO zapraszamy do odwiedzenia strony!!!
KAZDY WYKSZTALCONY OBYWATEL POWINIEN WIEDZIEC CO NIECO O HISTORII TAMTYCH LAT!!!

Gosiu

Owszem powinny uwazac, ale zwroc uwage na to ze gdyby nie net to czasem owe osoby wogole by sie nieumawialy, wiem ze w tej chwili przecze troszke sama sobie, ale chodzi mi o to ze mozna sie umowic jednak dopiero po pewnym czasie, wymienieniu sie numerkami wieziennymi (icek, gadulec), telefonami itp.
A co do ryzyka i zwiazkow, niestety prawde mowisz ze dzisiejsze zwiazki sa coraz mniej glebokie ze tak powiem, zawarte nieco bezmyslnie, na wariackich papierach, owszem jest to wina czasow, w ktorych zyjemy, ale owe czasy sworzyli ludzie i tylko oni moga je zmienic. Jednak nietracmy nadziej, bo sa wsrod nas na szczescie ludzie, ktorzy potrafia kochac tak naprawde bez zadnego "ale", ktorzy znaja cene prawdziwej przyjazni i sa ludzmi w pelni tego slowa znaczeniu:)))
PS: Pozdrowionka dla wszytkich takich ludzi, dziekuje Wam, bo to wlasnie dzieki wam warto zyc.

Cytokinino

Pewnie są też osoby, dla których spotkanie w miejscu publicznym z nieznajomą osobą nie byłoby szokiem, a może nawet jest w tym pewna doza romantyzmu (?)

Gosiu

Szok... hehe... choc czasem i tak bywa;)))
Oczywiscie ze pewnie sa, na swiecie jest przeciez mnostwo ludzi a kazdy czlowiek w praktyce jest inny...
A romantyzm... hm... bardzo malo go ostatnio, no coz. Wiesz ja niebede nikomu zabraniac niczego, kazdy ma swoj rozum i zrobi to co bedzie chcial, ja tylko probuje przedstawic to co ja mysle i zobaczyc co mysla inni ludzie jakie jest ich zdanie w roznych sprawach itp bowiem w ten sposob moge sie wiele nauczyc o ludziach a czasem i o samej sobie.

O N I ...

....mimo tego , ze w tej chwili prawie padam na klawiature-pisze, bo naprawde zainteresowlo mnie to, co tu sie zaczyna znowu dziac...napisze wkrotce troszke wiecej...teraz jedynie to, ze....pomimo braku czasu...znajde ten czas, by oprocz serwera PalTalk'a byc i tutaj...Bo warto...WARTO KOCHANI BYC TU NADAL...

Ps.FATE...niektorzy mowia , ze jestem taka KOBIETA o wygladzie mezczyzny i meskich zainteresowaniach...To moze ta nadwrazliwosc...Ale czuje sie z Kobietami bardzo dobrze...Powinnas jednak przyjsc tu do nas do paltalkowskiego pokoju...tam jest bardzo duzo.....moze i wiekszosc KOBIET i to szczegolnych-tak cieplych wewnetrznie, ze cala ta energia splywa na WASZYSTKICH-na mnie rowniez...A moze napiszesz do mnie maila-znajde czas na odpowiedz na pewno...Zreszta zrob , jak Ci serce podyktuje...lub przypadek...
z Aspis mam staly choc niezbyt czesty kontakt-wlasnie instaluje-lub juz zainstalowala program PalTalk'a

papa...serdeczne ucalowania

Cytokinina

Gdyby nie net i moja odwaga nigdy nie poznalabym Plagiata osobiscie ... i bardzo sie z tego ciesze bo jest naprawde wartosciowym czlowiekiem, cenie go pod kazdym wzgledem...
Co nie zmienia faktu ze kilka razy nacielam sie na debili ... ale wszystko wynagradza to jezeli na 10debili poznasz jedengo wartosciowego czlowieka ... bo w tlumie pedzacych ludzi zadko mamy czas zeby stanac i porozmawiac ... a na necie nie ma tlumu nie ma pedu ... jest czas i miejsce zeby rozmawiac z osobami ktozy nie oceniaja cie po niczym innym niz po wypowiedziach ... jezeli ktos jest dosyc kontrowersyjnym w swej odmiennosci i wyruznia sie z szarego tlumu to dla niego to mila odmiana jezlei nie ocenia sie go po wyglodzie :)) ... a potem konfrontacja na zywo czesto niesie mile zaskoczenie :)) i okazuje sie ze ocena po wygladzie jest tak mylna

:)

ogolnie wyroslam juz w umawianie sie przez net ... ale kiedys to byla niezla zabawa i z tamtego czasu zostalo mi wiele fantastycznych przyjazni :))

Lilu

Widze zes poworcila do formy, bardzo mnie to cieszy:)))
A co do Twej opini o necie i nietylko... to w gruncie rzeczy podzielam ja chyba nawet w 99%:)))

PS Pozdrowionka:)))

Cytokininko

Co do formy ... to mam dola ... ale zycie toczy sie dalej i nie mozna sie zamknac na caly swiat ... to ze mam dola to nie znaczy ze nie mysle trzezwo i ze nie moge napisac mojej opini ... nie jestem przeciesz monotematyczna hie hie ... Pozdrawiam rowniez :))

o..o

a tu, jak widzę, po staremu...i dobrze...

NOCE W GDYNI

Ostatnio razem z przyjaciółką zamierzaliśmy spędzić wieczór na dyskotece.
Zupełnie przypadkowo wybraliśmy lokal o nazwie "VIP", w centrum GEMINI w
Gdyni.

Nazwa sugeruje, iż miejsce to jest przeznaczone dla ważnych osób.

Taką osobą może poczuć się każdy kto uiści pewną opłatę łysemu i
nieuprzejmemu panu, który stoi przy drzwiach klubu. Wysokość tej kwoty jest
arbitralnie ustalana (prawdopodobnie przez łysego pana) i nie podlega
negocjacji.

W zamian łysy pan nie zamierzał wręczyć nam biletów wstępu lub
jakiegokolwiek innego dowodu nabycia "praw VIP-owskich". Domyśliłem się
jednak iż przesunie się w prawo lub w lewo umożliwiając nam przejście.

Ponieważ nie lubię sytuacji niejednoznacznych, (a ta wyglądała mi na zwykły
rozbój), grzecznie zapytałem o wydruk z kasy fiskalnej.

Łysy pan spojrzał na mnie groźnie i machinalnie powtórzył: "10 zł od
osoby", po czym ironicznie dodał: "Jaki wydruk - za bramkę!?"

Zacząłem się czuć nieswojo - uświadomiłem sobie, że zapłacenie tego
haraczu, oprócz wejścia, zapewnia VIP-owi nietykalność przez łysego pana na
terenie klubu.

Uparcie jednak powtórzyłem pytanie.

To już było dla łysego pana zbyt wiele - myślę że poczuł się moim pytaniem
dotknięty, lub też nie zrozumiał go.

Obawiałem się iż będzie mnie chciał uderzyć. Z wyraźnym trudem opanował się
jednak i tylko wycedził przez zaciśnięte zęby: "Wstęp 10zł od osoby! Jeżeli
ci się nie podoba to spadaj stąd ! "

Nie usiłowałem już wdawać się z łysym panem w żadną polemikę.

Zrezygnowaliśmy z możliwości zostania VIP-ami.

Opisana przeze mnie sytuacja jest typowa, dla większości dyskotek.

Osobiście nie mam nic przeciwko uiszczaniu opłaty za wejście, lecz czy musi
się to odbywać w tak niecywilizowany sposób, w ramach szarej strefy ???

Pozdrawiam liczac na zainteresowanie.

Lilu

Lapaj linke a i lopatke plus wiaderko z piaskiem przysnioslam najpierw Cie wyciagniemy z dolka a pozniej go zakopiemy raz na zawsze:)))

PS Milusiej nocki;)))

edgar

W Parlamencie na bramce stoi mila pani w okularach lub przystojny studencik, dopiero dalej mozna uswiadczyc ochroniarzy, ktorych zerszta prawie nie widac ... no chyba ze w szatni ... tam tez dostaniesz tak upragniony paragon z kasy ... no i czyz zostanie parlamentazysta nie rowna sie byciu VIP-em ;))

Cytokininko + all others

Dzieki ... wiedzialam ze moge na ciebie liczyc ... tak dawno nie bawilam sie w piaskownicy :)))) ... wszyscy za szybko dorastamy ... gubiac gdzies po drodze dziecieca radosc zycia ... a co do dolka to juz prawie zakopany ... przeciesz jestem wieczna optymistka wiec nie moge chodzic ze skwaszona mina ... bo mi sie zmarszczki ni w tych miejscach robia ... a moje miesnie przyzwyczajone do stalego napiecia ... po rozluznieniu zwisaja do kolan ;))) hie hie ... ciezko patrzec na kogos kto ma oczy gdzies na pasie ... tak ze wracam do stanu normalnego = optymistycznie usmiechnietego ^_^ co by nie straszyc innych widokiem ... :))))))))) ... cuz trzeba dbac o doznania estetyczne innych ludzi ;)) hie hie

Droga Fate!

jestem tegorocznym absolwentem naszego niezwyklego liceum i niepokoi mnie sytuacja panujaca wsrod naszych "nastepcow" czyli min. Ciebie.po 1 - urzadzacie stanowczo za malo imprez!!! po 2- jestescie sztywni, malo kreatywni( patrz: kabaret, ktory schodzi na psy), po 3-w szkole zaczyna byc nudnawo, nikt nie kwapi sie do rozruszania np.radiowezla po 4- w barze podczas lekcji jest przerazliwie pusto(czytaj:malo kto wagaruje) , poniewaz nie jest to moja odosobniona opinia zwracam sie w imieniu moich rowiesnikow z prosba o kultywowanie tradycji szkolnych i zaprzestanie kujonstwa i luzostwa w stosunku do naszych belfrow!p.s. nie chcialem nikogo urazic, tylko umotywowac! pozdrawiam serdecznie

Lilu

Zeby wszyscy mieli takie podejscie jak Ty;)))
A do piaskownic to sie kiedys umowic musimy wspolnie hihih;)))I powspominac stare, berbeciowe czasy:)))

Dorotka agrafciaa

kogo przezywasz porzadnymi obywatelami? tych ktorzy kradna i wiedza jak to robic zeby bylo to legalne? czy moze tych ktorzy zbierajac grosz do grosza siedza w swoich ciemnych i zatechlych norach ponizani i nisko oceniani?
kogo nazywasz porzadnymi obywatelami? nas tutaj? negujacych wszystkie porzadne wartosci?
sorry ale gdybym byl porzadnym obywatelem to poszedlbym glosowac na prezydenta. ale jesli mam wybierac sposrod balwanow i pacanow to ja dziekuje za takie wybory.
demokracja? miala byc cudowna - ja nie porzadny obywatel sie wypowiem na ten temat.
wielkie roznice pomiedzy warstwami spolecznymi. coraz wiecej biednych coraz wiecej bogacacych sie na tychze biedakach.

hehe

reklama serwisu internetowego i "porzadni obywatele"
hehe

moze zrobcie lepiej jakis wiec?
albo reklame "porzadni obywatele kupuja swoim psom smyczy w bialo czerwone paski...
taaaaa

KWIDUL

...coś czuję że Ty jesteś takim typem człowieka , który za cel obrał sobie pomaganie innym...i to jest wspaniałe..ale mną nie warto sie przejmować...ani tym bardziej tracić czasu na PalTalku (nawet nie wiem co to ) ani gdziekolwiek indziej...uwielbiam Twoje słowa..ale wolę trzymać się z daleka...obserwować, ale nie ingerować...nie wiem czy to rozumiesz...ja poprostu nie cierpię internetu, maili itp. ...to wszystko taki bezduszne...jakbym była z innej epoki..i straszni cierpię, bo umiera sztuka pisania listów....była jedna osoba w miom życiu, która to rozumiała, ale nasza przyjażń umarła...to boli...jakoś melancholijnie sie zrobiło....

pozdrawiam serdecznie Ciebi i Panią Smoków,
przesyłam Wam resztkę optymizmu, która mi została...teraz już nic....

a moja mysz nazywa sie ....LUDWICZEK ^_^

Szanowny kolego ze szkoły !

czy masz jakieś imię?!?
a tak poza tym , to małe sprostowanko- wagarujemy, ale inteligentnie- poza murami szkółki :), a na radiowężle sie nie znam, ale sprzęt nie jest chyba pierwszej świeżości...^_^ jak tam matura ? wszyscy pod tą tablica z wynikami byli z lekka zielonkawi ( ze strachu?) :) ale najbardziej cieszę sie że ...hmmm...inny wspaniały kolega zdał ^_^
czy też mnie nienawidzisz po miom ostatnim artykule ??? wcale nie miałam zamiaru aż tak zjechać metali ^_^..naprawdę..A może jesteś Formoraigiem ????
aha jasne!
pozdrawiam gorąco ! pa

Ot tak...........

Zielono-brązowi ze strachu..........

Sandman

Dostałaś może płytkę.....?

Jacek

Ja bym bardzo chętnie poszła, ale mam chłopaka... Czy to w czymś przeszkadza i automatycznie mnie eliminuje, że zadam takie głupie pytanie?

Keeiova

Nie ma glopich pytan sa tylko glupie odpowiedzi ;))

flupie odpowiedzi

ma ktos ochote na kotleta po francusku zaprawianego alkoholem?

a moze haburgera z makiem?
albo jako na twardo w miekkiej skorpuce?

ot tak...

Kiedyś marzyłem o tym aby zawsze być dzieckiem....dziś dzieciność może nie tyle co mnie denerwuje co irytuje.....

Postregiment

wspolczuje Ci

Postregiment

A zastanawiales sie dlaczego tak jest? W kazdym nas zostaje na zawsze jakis element, jakas czastka z dziecka i moze sam przed soba niechcesz sie do tego przyznac? I moze dlatego Cie to irytuje...

PS Seredecznie pozdrawiam:)))

paparazzi

Zapytaj Kiszczaka, on zawsze ma doklładne wiadomości na temat ludzi z Hyde Parku.

Wer

Dziwne rzeczy o Tobie słyszałam ostatnio.Ktoś cytował długą listę ksyw.
Pytasz gdzie byłam, tam gdzie zawsze...Czekałam na lepsze dni...

Ja maleńka dziewczynka

Cow y tak tu smecicie jakies zdania ... bez poczatku i konica czy wy myslicie ze to poezja???

Clarice

Witam Cię słonecznie i ciepło jak przystało na tę porę roku. Tak - wykreowałem kilka postaci , pod kilkoma ksywkami przez czas pisania do HP.Taki sobie teatr , psychologiczne studium ludzkie. Tyle , że typy , ich namiętnośći , sposób postępowania , reakcje, powtarzają się. I nie bawi mnie już ten "Big Brother".Oczywiście ilość przypisywanych mi ksywek
jest przesadzona. Ale niech tam im bedzie.Kilka osób czuję się oszukanych , że nie jestem piekną "mocarną"
blondynką . W jednej sytuacji się zaplątałem i nie mając odwagi zawieść rozbudzonych nieopatrznie nadzieii
sprawiłem Komuś ból . I to mnie też boli - nadal.... . Nie znoszę kogoś ranić a tak się stało .
E....ch... rozgadałem się . Jeżeli po tych wszystkich , które otrzymałaś od kogoś tam "informacjach", nie jesteś doszczętnie przestraszona moim szwarc charakterem , - to odezwij się . A tak naprawdę nie wiem za bardzo kim jesteś
ale miło , że jesteś :)
pozdrowienia naj...

Ciekawa jestem ilu prehistorycznych gratkowiczow przewija sie przez ten Hyde Park. (no...poza Kiszczakiem, ktory nie umiera nigdy:) Moze ktos mi odpowie na pytanie, czy spotkania nadal sie odbywają?
pozdrawiam wszystkich, ktorych znam, tych, ktorych wydaje mi sie ze znam i tych, o ktorych nie mam zielonego pojęcia.

wrrrrr....

parszywe życie.

Clemm

wystarczajaco duzo by stad uciec w poplochu.
znad granicy swiatlosci swiatla

Clemm

Niedzielne spotkania jeszcze nie dawno się odbywały, a teraz nie wiem. Ale to całkiem możliwe.

BIG Bank Milenium - EURO SKANDAL !

Witam serdecznie!
Ostatnio próbowałem założyć lokatę terminową w BIG Banku w MOCNEJ walucie EURO i zostałem niemile rozczarowany.... Otóż wpłacając np. 503 euro odmówiono mi przyjęcia końcówki tzn. tych 3 euro.... Powiedzieli, że bilonu nie skupują... Ja nie chciałem sprzedać a wpłacić na konto! Pytam dlatego skąd takie dziwne zarządzenia??? Uważam to za bezprawie!!! Przecież bank wypłacając nam marne odsetki również używa bilonu... Dlaczego więc odmawia się nam klientom przyjęcia tak MOCNEJ EUROPEJSKIEJ waluty....?!?!?!?!? Czy takie zarządzenia są zgodne z prawem?
Może ktoś z BIG Banku wypowie się na ten temat.... Proszę o przesłanie mi również odpowiedzi na mojego e-maila...
Dziękuję!

znow na fali

Po po temporalnym dole znow jestem na fali ... zycie jest znow piekne ... bo znowu jest nadzieja ze.... ehhhh ... oby ta nadzieja przerodzila sie w fakt ... Boze jesli tam jestes ... spraw ... zycie to trwanie w przemijaniu ... jakiez cudowne jest to trwanie gdy ma sie nadzieje ....

Lilu

Ciesze sie ze znoof slonko zaswiecilo nad Twym niebiem:))) Oby wiecej niezachodzilo chmurka.
Pozdrowionka:)))

...

"Jednego serca! tak mało, tak mało,
Jednego serca trzeba mi na ziemi,
Co by przy moim miłością zadrżało,
A byłabym cichym pomiędzy cichemi.

Jednych ust trzeba, skąd bym wieczność całą
Piła napój szczęścia ustami moimi,
I oczu dwoje, gdzie bym patrzyła śmiało,
Widząc się święta pomiędzy świętymi!

Jednego serca i rąk białych dwoje,
Co by mi oczy zasłoniły moje,
Bym zasneła słodko, marząc o aniele,

Który mnie niesie w objęciach do nieba.
Jednego serca! Tak mało mi trzeba...
A jednak widzę, że żądam zbyt wiele!"

O NASZEJ NATURZE

Można powiedzieć, że jesteśmy zwojami pamięci (nosicielami DNA zdolnymi do uczenia się) w komputeropodobnym systemie myślącym, który - chociaż prawidłowo zapisaliśmy i zmagazynowaliśmy tysiące lat doświadczeń i każde z nas posiada zestawy informacji nieco różne od innych form żywych - ma jedno uszkodzenie: zablokowaną pamięć. Na tym polega kłopot w naszym podobwodzie. "Zbawienie" przez gnozę, a właściwie anamnezę (odblokowanie pamięci), chociaż posiada indywidualne znaczenia dla każdego z nas (skok jakościowy w percepcji, tożsamości, poznawaniu, rozumieniu, doświadczaniu świata i samego siebie włącznie z nieśmiertelnością) ma daleko większe znaczenie dla systemu jako całości, ponieważ ta pamięć to bezcenne dane niezbędne dla jego funkcjonowania. System zatem jest w trakcie samonaprawy, która obejmuje odbudowę naszego podobwodu przez zmiany w czasie linearnym i nielinearnym, jak również stałe sygnalizowanie do nas, żeby pobudzić nasze zablokowane banki pamięci i odzyskać to, co się w nich kryje. Zewnętrzna informacja czyli gnosis składa się zatem z instrukcji odblokowujących, których zasadnicza treść jest w nas już zakodowana. (Jak pierwszy zauważył Platon, że uczenie się jest formą przypominania).

ROZEŚLIJ GDZIE MOŻESZ !!!!

szukamy grupy krwi ARh minus na TERAZ
NA BIAŁACZKĘ GAŚNIE DZIECKO...
nr telefonu do mamy 0604947367
prosimy o pomoc i podanie dalej

dzięki

Do edgara

na miejscu tego bramkarza wkomponował bym cie w ściane, widac że chyba mało gdziekolwiek chodzisz albo wogole może fakture ma ci wystawić jeszcze mam dyskoteke za gdańskiem i nie spotkałem sie prze nie wiem ile lat żeby ktoś chciał paragon z kasy fiskalnej także dalej z rodzicami siedź w domu i nigdzie nie wychodź bo to że cały wróciłeś świadczy o tym że miałeś duuuuużo szczęścia

Edgar ma racje...

Edgar ma rację ... Tyle , że zapomniał iż takie zwyczaje obowiązują w cywilizowanym świecie a nie tu w kraju kijów b. , złodziejstwa i powszechnej głupoty, -- jak widać zresztą ....

bla bla bla

...jest super, jest super, więc o co Ci chodzi....
Taak, a potem będzie jeszcze gorzej ;)

TEXX

j !! :)))) czy Ty jesteś Texx od tych dawnych Texxtów ????

moj dom

moj dom to gdansk
tu wracam
tu zostane:)

Clarice

na temat Plagiata też??

paparazzi

Odwal sie od Plagiata!??!?!?!??! Zajmij sie kims innym a najlpiej soba i swoim zyciem!

paparazzi

na temat plagiata nikt nie ma dobrych i sprawdzonych wiesci.

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2385 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Domki letniskowe w dobrej cenie (19 odpowiedzi)

Witam. Już się rozglądam za miejscem na przyszłe wakacje i na myśli mamk jakieś fajne i duże...

Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów (42 odpowiedzi)

Niedawno do mieszkania nade mną wprowadziło sie małżeństwo z dwojgiem bardzo hałaśliwych dzieci....