Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co?

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z Bojana. Zapowiadało się całkiem dobrze do czasu, kiedy żonie zaproponowali wstąpienie do wspólnoty ja zaś odmówiłem przystąpienia i płacenia narzucanych haraczy określanych, jako "daniny". Wstąpienie do wspólnoty wiązało się z podpisaniem deklaracji posłuszeństwa oraz odprowadzaniem dziesięciny, byłem świadkiem płacenia jałmużny dla kościelnego asystenta i od tego czasu wydawało mi się dziwne i podejrzane. Przechodziłem wewnętrzne rozterki, ale fakty mówiły same za siebie. Ostatecznie widziałem, co zrobili z moją żoną, która porzuciła dom i dzieci. Wyprowadziła się z domu i zamieszkała w siedzibie tej destrukcyjnej w mojej ocenie wspólnoty zrywając całkowicie kontakt z rodziną. Starałem się dotrzeć do żony, ale zagrożono mi sądem.
Chętnie poznam ludzi poszkodowanych przez tą organizację po to żeby otworzyć otwartą dyskusję i wymianę doświadczeń, czym tak naprawdę jest ta wspólnota, co o niej wiecie i co o niej myślicie i jakie macie doświadczenia związane z Koinonia Jan Chrzciciel. Prosiłbym o merytoryczną spokojną i wywarzona dyskusje z poszanowaniem słowa i zasad prywatności oraz nie używania języka nienawiści.
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 5

Słowo na niedzielę
http://www.himavanti.org/pl/c/stoppedofilom/kiedy-wspolnota-staje-sie-sekta-katolicka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie. Tak samo jak każda religia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Takie wspólnoty to najczęsciej zwykłe pranie mózgu i proszenie się o kłopoty.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozumiesz, jak potrafisz zrozumieć, dlatego nie zamierzam z niczego się tłumaczyć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozumiem, że ofiarami kościelnych pedofili się nie przejmujesz i z nimi nie utożsamiasz. Twoja ofiara lepsza niż nasza.

Zwyczajny człowiek widzi taką twarz Kościoła: https://wiadomosci.wp.pl/ksiadz-oburzony-po-komunii-ma-pretensje-do-dzieci-i-rodzicow-6634586265004576a. Dodaj do tego nierozliczone afery, 1.5mld rocznie wydawane na "lekcje" religii i zakup państwowej ziemi z 90% zniżką w zamian za poparcie przed wyborami (szczegóły tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=_4QkTwSsBro).

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście, że kościół stał się ofiarą przestępców w czarnych sutannach. Mówimy o przestępczości pośród kleru, który wykorzystuje instytucję kościoła by tam właśnie korzystać ze sposobności do uprawiania swojej przestępczej działalności. Przecież są to luidzie wykształcenii mają pełną świadomość swoich czynów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każdy ma swoje życie i potrzeby. Zaglądanie komuś do lóżka i portfela bardzo polskie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Człowiek z reguły utożsamia się z ofiarą i staje po jej stronie. Czytając od czasu do czasu te wasze wypociny, odnoszę nieodparte wrażenie, że ofiarą staje się KK.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście, że nie zapłacił za swoje czyny w wymiarze cywilnoprawnym, ale mimo to nie przeszkadzało to wspólnocie z Bojana korzystać z usług biskupa, który chronił spuściznę po byłym proboszczu Burzanie oskarżonym o pedofilię.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głódź nie został osądzony za ukrywanie pedofilii tak jak powinien - przez cywilny sąd, tylko papież Franciszek napluł ofiarom w twarz tą niby-karą. Przypominam, Głódź ma zapłacić karę pieniężną na kościelną fundację, ale wysokość tej kary ma sam sobie ustalić. Śmiech na sali.

Konoinia to zwykła sekta, ale KK to hybryda sekty i mafii.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeszcze nie tak dawno wydawało się że bezkarność kleru jest normą i że są wyjęci spod prawa cywilnego. Abp Sławoj Leszek Głódź został osądzony a to on nadał tej wspólnocie asystena kościelnego którym posługują dla lepszego wizerunku co niejedno krotnie wspólnota podkreśla gdyż Koinonia Jan Chszciciel są Prywatnym Stowarzyszeniem Ewangelizacyjnym zaś systent kościelny pełni rolę wizerunkową. Jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o.......................... Taka jest prawda moi drodzy forumowicze.
http://zobaczjestem.pl/naruszenia-prawa-wyniku-dzialalnosci-sekt-destrukcyjnych/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odmóżdżenie, nic więcej. Niech ci zatraceni w wierze wezmą łopatę albo grabie, posprzątaą, przekopią i zaraz im głupoty z głowy wyparują, znajdzie się miejsce na powrót rozumu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co?

Dlaczego Pan nie zgłosi tego prokuratorom ze omotali panu zone? Proszę zgłaszać do Sędziów tych ludzi ze takie sytuacje maja miejsce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://oko.press/zolnierze-chrystusa-jak-radykalne-grupy-zawlaszczaja-kosciol-katolicki/?fbclid=IwAR1fRejb_-cyPTrMakw0jX-TdtwnJz5i51zSfSoBuFEEQIe_kGM2gjY7PG0

Zupełnie mnie nie dziwi, że stara cię puściła w trąbę ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dzień dobry
Jako założyciel wątku Jan 70 Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? Zwracam się o wyjaśnienie dlaczego z wyżej wymienionego wątku usunięte zostało ostatnie 10 miesięcy najistotniejszej dyskusji która aktywna była jeszcze dwa tygodnie temu.
Pozdrawiam Jan 70

Janie bo Janie : akurat mnie nie musisz przekonywać o tym. Gorzej z Ravenem, bo on jeszcze wierzy w rolę KK jako gubernatora władzy Jezusa Chrystusa na Ziemi, pracującego za bezdurno.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

I ja sprawię wam przyjemność moi wierni forumowicze ~ tr~jaq ~ the raven. Przecztajcie poniższy artykuł aby skomentować przepis na robienie kasy przy użyciu religii.
https://www.newsweek.pl/polska/kgb-grozna-w-kosciele/je08mx5

Nie wiem czy sprawię tym przyjemność tr, ale zgadzam się z nim tutaj bez reszty. Inna sprawa, to że temat już żyje własnym życiem, i obrósł w wątki pochodne i zaraz Sadyl poda nam przepis na schabowego z patisona.

*nie wytaczacie. Chodziło o formę grzecznościową, nie o państwo polskie.

Inne tematy z forum

Wybory na sołtysa (20 odpowiedzi)

Niedługo zebranie wiejskie na którym będziemy wybierać sołtysa. Czy są jacyś chętni oprócz...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Zakup bliźniaka (42 odpowiedzi)

Cześć Wszystkim, Planuje przeprowadzenie się do Bojana z Gdyni. Aktualnie mieszkamy w bloku na...