Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co?

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z Bojana. Zapowiadało się całkiem dobrze do czasu, kiedy żonie zaproponowali wstąpienie do wspólnoty ja zaś odmówiłem przystąpienia i płacenia narzucanych haraczy określanych, jako "daniny". Wstąpienie do wspólnoty wiązało się z podpisaniem deklaracji posłuszeństwa oraz odprowadzaniem dziesięciny, byłem świadkiem płacenia jałmużny dla kościelnego asystenta i od tego czasu wydawało mi się dziwne i podejrzane. Przechodziłem wewnętrzne rozterki, ale fakty mówiły same za siebie. Ostatecznie widziałem, co zrobili z moją żoną, która porzuciła dom i dzieci. Wyprowadziła się z domu i zamieszkała w siedzibie tej destrukcyjnej w mojej ocenie wspólnoty zrywając całkowicie kontakt z rodziną. Starałem się dotrzeć do żony, ale zagrożono mi sądem.
Chętnie poznam ludzi poszkodowanych przez tą organizację po to żeby otworzyć otwartą dyskusję i wymianę doświadczeń, czym tak naprawdę jest ta wspólnota, co o niej wiecie i co o niej myślicie i jakie macie doświadczenia związane z Koinonia Jan Chrzciciel. Prosiłbym o merytoryczną spokojną i wywarzona dyskusje z poszanowaniem słowa i zasad prywatności oraz nie używania języka nienawiści.
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Ależ pitol. Katuj, smagaj i przypalaj żelazem gorącym."
Nie wierzę, że to nabazgrałeś. Dalece niesprawiedliwa uwaga.
Szyjka Ci się skurczyła?
Już raz mnie naciągnąłeś na wątek. Lenistwo śmierdzące. Nie chciało się strony przewinąć.
Ja, będę się gimnastykowała z jakimś rozwalonym Pudłem, a Ty, będziesz siedział, na rozkładanym stołeczku, pod drzwiami i zaglądał raz na ruski rok, drąc strusiego dzioba: "bełkot, bełko "
Środkowy palec.
Ps
Sam sobie załóż "Strusi wybieg" . Będę zaglądała, pomacać łydki i sprawdzić czy są strusie jaja.
Ha... "odlot". A gawno, jeszcze nie widziałam, żeby strusie latały :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie Janie, co mam Panu powiedzieć. Ja tego po prostu nie rozumiem, jak można tak dać ciała ze swoim życiem. jak można dać się otumanić religią ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowny samozwańczy nazwijmy to szumnie psychologu ludzkich serc nie pisz proszę o tym co najwyraziściej przerasta twoje możliwości intelektualne. Takie metody jakimi się posługujesz są mi znane z koinonii gdzie miałem okazję być poddany. Na całe szczęście nie uległem oszustwu jakie jest tam propagowane. Wiele musiało wydarzyć się w moim życiu żebym mógł się od tego uwolnić i dzisiaj mogę nazwać się wolnym człowiekiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ależ pitol. Katuj, smagaj i przypalaj żelazem gorącym.
Zastanawiam się , czy to Ty lgniesz do nich, czy Oni do ciebie lecą. A że z odlotem mamy tutaj do czynienia, to proponuję założyć jakiś dział na forum typu : Oddział Zamknięty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Coś czuję że Trollinka znalazła kolejnego zaburzanina.."
Dziękujemy Wróżowi, zawsze na posterunku.
Bez obaw Bzibzieńku, Pańska pozycja jest niezagrożona.

Ps
To mam pitolić, czy mam nie pitolić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pan Jan jest teraz wolnym i szczęśliwym człowiekiem. Tak przynajmniej twierdzi. Jeszcze niedawno był szczęśliwym mężem, ceniącym Pismo Święte, Coś czuję że Trollinka znalazła kolejnego zaburzanina..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziekuje bardzo z pewnymi stratami trzeba się pogodzić i żyć dalej. Światełkiem są moje dzieci które dla mnie są największą wartością dla której trzeba żyć.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic nowego. Nic strasznego.
Zaraz do lasu chodźmy. Już można.
Do wyborów tuż tuż.
TramPutinka czuwa.
Andziej, już po konsultacjach.
Na wybory, w maseczkach można dotrzeć.
Ps
Najważniejsze, że kolano nam i im się zgina ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dużo siły dla Pana... Współczuję "utraty" malozonki mam nadzieję że słońce jeszcze zaświeci. Powodzenia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trolinka ja tylko przestrzegam przed fałszywymi instruktorami ludzkiego życia którzy w ten wstrętny sposób chcą się wzbogacić. Bóg człowiekowi dał piękny dar tylko trzeba umieć z niego korzystać i nie dać się zmanipulować oszustom
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trolinka w pełni zgadzam się z tym co napisałeś dokładnie tak samo myślę i czytam biblię gdyż jest ona niczym innym jak instrukcją obsługi człowieka którą przekazał Bóg. Teraz kiedy to zrozumiałe w dość bolesny sposób żyję pełnią człowieczeństwa.

Koba dziękuję tak właśnie zrobiłem teraz jestem wolnym i szczęśliwym człowiekiem ale czuję się w obowiązku przestrzegać innych gdyż ludzie nie wierzą że take rzeczy dzieją się nadal. Dodam więcej obecne czasy sprzyjają powstawaniu takich organizacji bo jest coraz więcej ludzkich dramatów. Ludzie szukają pomocy i wpadają w sieci oszustów dla których stajesz się cegiełką w ich destrukcyjnej działalności. Z takich właśnie cegiełek Koinonia zbudowała całkiem pokaźny majątek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja, to mam bardzo dobrą pamięć, tylko krótką :]
Zara mnie co nowego zbałamuci i już.
Biblię warto czytać. Tam wszystko jest, w prostych słowach.
Prosta forma, bogata treść.
Ps
My już są zbawione. Tera żyć, jak człowiek trzeba... a że człowiekiem Jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce, to już trzeba się gimnastykować, na ile komu kręgosłupa staje.

Trolinka masz rację niech ich doją ale przypomnij sobie co pisałem że ich działalność ma destrukcyjny wpływ na niczemu niewinne rodziny tych biedaków którzy ulegli obietnicy zbawienia. Wypiorą ci mózg tak że uwierzysz nawet w to że za sprawą ducha świętego przemawiasz w wielu językach. To dopiero jest jazda jak dobrych prochach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strona www Koinonia to jak piękna reklama która ma przyciągać klienta. Doskonale wiemy po co są reklamy, a no po to żeby kupić reklamowany produkt. Kupiłem ten produkt i przestrzegam to oszustwo i wyjątkowy szwindel, jak go kupisz to zrujnuje Twój portfel oraz Twoją rodzinę. To zielonoświątkowa ściema w wydaniu kościoła katolickiego bardzo kiepska podróba gdyż połowa tej wspólnoty odstąpiła od kościoła katolickiego kiedy stwierdziła że nie będzie dzielić się kasą z kościołem katolickim.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://www.koinoniagb.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W d*pie z ciemnotą. Niech ich doją ;]
http://youtu.be/XBgRfaoHlu0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Janie, jesteś "zakręcony". Nie szukaj pocieszenia w żadnych wspólnotach, odnajdź siłę w sobie, zrób coś pożytecznego. Życzę Ci tego z całego serca.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie, że można ale Koinoinia żeruje na osobach słabych. I jak już dadzą się w to wkręcić to idą w to na całego. Nie mówie, że wszyscy. Ale nawet jak 30% sie złapie to już zapewne jest sukces.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale przeciez w kazdej chwili mozna zrezygnowac z uczestnictwa w tych spotkanich? Czy cos sie podpisuje,ze trzeba potem to odkrecać?

Inne tematy z forum

Nowi nachodzcy (31 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie co się zaczyna dziać w Bojanie. Dzisiaj w Biedronce było ich bardzo dużo...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Co zrobić z takimi sąsiadami? (10 odpowiedzi)

Witam, ludzie proszę o waszą opinię mam sąsiadkę która udziela się jako osoba chcąca nieść pomóc...