Kolarze w Biegu Niepodległości

Podczas Biegu Niepodległości będzie można skorzystać z bezpłatnego badania ścięgien Achillesa, na które zaprasza Rehasport Clinic w Trójmieście, mieszcząca się w Ergo Arenie. Odbędą się one w namiocie Rehasport Clinic usytuowanym w okolicy startu/mety. Grupa fizjoterapeutów pod kierunkiem Natalii Reke będzie dostępna dla biegaczy już od godziny 11. Badanie będzie polegało na palpacyjnej ocenie ścięgna w pozycji leżenia przodem na przenośnych stołach do masażu, bez konieczności rozbierania się. Czas badania jednej osoby to około pięciu minut. Na miejscu będzie można również uzyskać wskazówki dotyczące postępowania w przypadku problemów ze ścięgnem Achillesa.

Jest to część większej akcji jaka odbyła się niedawno przy okazji poznańskiego biegu maratońskiego. Badania te mają pomóc w opracowaniu programu profilaktycznego, który pomoże unikać tego typu urazów. Przygotowany zostanie także ogólnodostępny materiał wideo zawierający ćwiczenia profilaktyczne. Dlatego gorąco zapraszam biegających w okresie przygotowawczym kolarzy. Zależy nam szczególnie na tych, którzy z Achillesem mieli już problemy (Maciek Z.) i personalnych trenerach jak Kuba K. z podopiecznymi. Na miejscu będzie też Łukasz Szczęsny z VeloLab, będzie można porozmawiać o bikefitingu, gdyby ktoś miał ustawianie roweru w planach zimowych.

Zapraszamy nie tylko uczestników biegu!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kolarze w Biegu Niepodległości

Oczywiscie bede i z checia zapoznam sie z tematem! Dzieki za info!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Będzie to gĸłówny powód mojej obecności, bo na Bieg Niepodległości się nie załapałem... ale i tak będę chciał pobiec, po prostu sam sobie mierząc czas :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też się nie załapałem. Raczej nie lubię biegać, ale warto byłoby się przekonać. Może ktoś nie może wystartować i chce odsprzedać "zgłoszenie"?

@Flash, pewny jesteś czy nikt Cię nie zatrzyma w czasie biegu? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i nikt mnie nie zatrzymał, może dlatego, bo biegłem z numerkiem kolegi, któremu nogi odmówiły posłuszeństwa, nr 2668, czas 39:34 lub jakoś tak, to nie był mój dzień.

znalazłem wyniki trójmiejskich kolarzy z Biegu Niepodległości w artykule: http://banachbrothers.pl/index.php/2-pulpit/161-biegacz-kolarz

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...