Koleżanki Pruszczanki :)

Jest tu kto?
Dużo nas?
Brzuchatki? czy już po rozpakowaniu?
Spacerujecie codzień, którędy chodzicie?
Lubicie lody z bitą śmietaną, czy bardziej wolicie koktajl z truskawkami? :)
Narzekacie na służbę zdrowia? Ja też :)
I co powiecie na wspólne wypędzanie zimy?

Nam też należy się jakiś wątek :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Koleżanki Pruszczanki :)

dość fajnie, polecam.
wiecie moze do ktorej jest otwarte?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny zaloze nowy watek bo ten dlugo wchodzi pt, kolezanki pruszczanki 2

heh Roksana.s to będzie kolejny biszkoptowy labek na Rotmance :) My mamy, sąsiedzi mają :D

To prawda, że teraz ludzie są zamknięci w czterech ścianach. Mieszkam w Pruszcz już 4 lata i i z sąsiadami (mimo, że sami młodzi ludzie z dziećmi) mijamy się na klatce. Zamieniamy dwa słowa i tyle.
Ale z drugiej strony ja też nigdy nikogo na kawę nie zaprosiłam więc rozumiem że to działa w dwie strony

ja mam goldena biszkopta :)

no my mamy biszkopta:D

chcemy albo labradorka biszkoptowego,albo beagla cały czas rozpatrujemy wszystkie za i przeciw :)
o i juz mam jedna osobę do ktorej bede mogla smigac na kawusie:)
jak tylko ogarniecie wszytstko to wpadajcie do nas-mąż upiecze ciacho

Mam nadzieje, ze to nie jest prawda.. i tez czekam od stycznia na podwyżke.. ;/

Akamara, no chowa się fajnie.. :) już ma 4 latka.. :P
A jakiego pieska chcecie.. ?
A tak w ogole to na kawę - ja będę do Ciebie śmigać.. i na odwrót :D

My akurat trafiliśmy na fajnych sąsiadów, co prawda na kawusie też za bardzo nie mamy czasu, ale juz wszyscy sie mniej wiecej znamy:)

roksana,a jak się chowa wasz piesek? Wy macie labradorka prawda? pytam, bo my też zabieramy sie za zakup pieska.

Ja też nie wiem czy to prawda , mimo że jestem pracownikiem Sopockim to pensja nadal Pruszczańska. W styczniu podwyżka zobaczymy jaka bedzie........

mamawiki , no niestety.. :/ tak to juz jest..
ehh ...
slyszalam ponoc, ze np. na takim samym stanowisku osoby zatrudnione w Pruszczu zarabiaja mniej niz np. w Gdańsku.. :/
chore troche.. ;/ nie wiem czy to prawda..

Roksana ja tez szukałam pracy w Pruszczu i znalazłam cała szczęśliwa w okolicy super pracę ale co z tego jak firma do Sopotu sie przeniosła i musze pociągami sie tłuc teraz:((

mam nadzieję, że ja trafię na jakiś fajnych sąsiadów :P
Dobrze ze niedaleko mnie mieszka kolezanka ze studiow.. :) zawsze jakos inaczej..
i widzialam ze ktos ma takiego samego psa jak ja :D wiec zawsze jakis temat.. :D

No właśnie a teraz czasem jest tak że nawet na kawe nie ma do kogo pujść. Czasem siedze w domu z córcia jak mąż w pracy i mam ochote na ploteczki ale w weekendy to wszyscy tylko po marketach latają :)

zgodze się z tym że w Pruszczu bardzo ciężko z pracą :-(
mieszkam już tutaj ponad 2 lata i pracuje w Gdańsku, na początku było mi ciężko z dojazdami, później się już chyba przyzwyczaiłam a teraz to jakaś masakra :-( bardzo często z Wrzeszcza do Pruszcza jadę samochodem 2 godz ;-(
w domu przeważnie jestem z Małą ok 18, mamy chwile na zabawę a później kolacyjka, kąpiel i usypianie. I takim oto sposobem nie bardzo mam czas na sąsiedzkie kawki :-( a szkoda. Zakładam że nie ja jedna jestem w takiej sytuacji i dlatego wygląda to tak jakby młodzi ludzie zamykali się w swoich domach.

no wlasnie, a kiedys bylo tak fajnie, fakt jak spotkamy sie z sasiadami na klatce to chwile pogadamy, ale pamietam jak drzwi sie u nas nie zamykały, co cwile ktos przycodzil

Olcia bo w Pruszczu tak jest każdy pilnuje swojego nosa. Ja mieszkam tu od urodzenia ale obecnie od 2 lat na osiedlu mickiewicza. Wczoraj dopiero poznałam sąsiadkę z drzwi obok i to tylko dla tego że soli mi zabrakło i poszłam pożyczyć a córcia już spała i nie miałam jak skoczyć do sklepu....

ja szukam pracy w księgowości, ciągle jak coś widze to jakieś ogłoszenia dla pracowników fizycznych.. ;/ zaczne wysyłać CV chyba do biur rachunkowych w Pruszczu..

łoooo matko, maskra, ale powiem CI ze malo jest ogloszeń z pruszcza, takze ja juz tu nawet nie suzkam tylko w gdansku, a najlepiej po znajomosci,

ja też szukam pracy w Pruszczu, przeprowadzam się w grudniu na Rotmankę więc fajnie by było gdzieś w okolicy pracować.. póki co pracuje w Gdyni.. :/

Inne tematy z forum

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...