Kongres Kultury Polskiej. Minister/premier techniczny dał nogę.
W jakim poważaniu mają PISowskie rządy ludzie polskiej kultury i uczestnicy Kongresu Kultury Polskiej warto poznać. Odsyłam do materiałów w mediach. Jak trafnie zdiagnozowała ideologię PISu profesor Maria Janion - tez warto wiedzieć. Nikt według mnie tak trafnie nie zdefiniował swoistej odrazy z jaką patrzymy na obecną dobra zmianę.
Smaczku całej sprawie dodała szefowa Wiadomości TVP - Marzena Paczuska, która w dniu śmierci Andrzeja Wajdy zamieściła na Twitterze taki wPIS :
" Andrzej Wajda R.I.P. Walcie się dalej NieOddamyWamKultury"
No cóż, jaka polityka taka kultura. Czyli polityka kulturalna sięgnęła bruku. Jak nie nauka posługiwania się widelcem, to walenie się dalej.
Kto to tak niedawno w kółko powtarzał, że pycha kroczy przed upadkiem ? To chyba któryś z ich tryglodytów.
Myślę że niebawem PIS potknie się o własne nogi. To tylko kwestia czasu, a nie czasu do wyborów.
Smaczku całej sprawie dodała szefowa Wiadomości TVP - Marzena Paczuska, która w dniu śmierci Andrzeja Wajdy zamieściła na Twitterze taki wPIS :
" Andrzej Wajda R.I.P. Walcie się dalej NieOddamyWamKultury"
No cóż, jaka polityka taka kultura. Czyli polityka kulturalna sięgnęła bruku. Jak nie nauka posługiwania się widelcem, to walenie się dalej.
Kto to tak niedawno w kółko powtarzał, że pycha kroczy przed upadkiem ? To chyba któryś z ich tryglodytów.
Myślę że niebawem PIS potknie się o własne nogi. To tylko kwestia czasu, a nie czasu do wyborów.