Korona zębowa - gdzie i za ile?

Złamał mi się ząb i muszę zrobić koronę zębową, bo to górna 4 i wygląda fatalnie... Gdzie warto się udać w Gdańsku żeby było szybko i w miarę tanio? Ile to wszystko łącznie trwa i kosztuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ceny są różne, zależnie od materiału, ja zapłaciłem około tysiąca złotych w NeoDentis za dwójkę, a jeśli chodzi o czas to praktycznie od ręki. Lekarz mówił że cena zalezy od materiału, przednie zęby są bardziej widoczne i na nich lepiej nie oszczędzać ;)

A dlaczego musisz zakładać koronę? Często dentysci bardzo na wyrost proponuja korony bo to spory zarobek, u mnie też dentystka nalegała na założenie koron na 2 zęby, poszłam do innego stomatologa i tu bez problemu założono mi plombę . Dentystka powiedziała mi że mozna odbudować ząb bez korony nawet jeśli zostanie choćby kawałek własnego zęba! Robiłam w klinice na Jasieniu.

Inne tematy z forum

ginekolog Konrad Florczak (150 odpowiedzi)

Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o ginekologu Konradzie Florczaku, przyjmuje w Evi-med, może ktoś...

Słabe, łamliwe i wypadające włosy (154 odpowiedzi)

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś...

Jakie afrodyzjaki polecicie? (4 odpowiedzi)

Mianowicie zbliża sie rocznica ślubu moja i żony. Planuę specjalinie to jakoś przygotowac (...