Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają procedury po podpisaniu umowy przedwstępnej? Wpłaca się na początek 10 tysięcy i wtedy jak to wygląda dalej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja póki nie dostanę księgi wieczystej przepisanej na mnie nie będę spała zupełnie spokojnie. Tyle, ze nie chodzi tu akurat konkretnie o sprawę, o której mowa powyżej, ale ogólnie o zakup mieszkania od dewelopera. Czasami wszystkie dokumenty są ok, a w efekcie deweloper bankrutuje i ludzie procesują się o swoje mieszkania. Najlepiej byłoby kupić mieszkanie w momencie jego odbioru do użytku z księgą wieczysta od razu do przepisania - ale niestety, nie zawsze tak się da. A zagrożenie, ze sprawy pójda nie tak nie jest wieksze niż u innych deweloperów. Takie ogólnikowe pisanie, że coś może być nie tak, to są pomówienia. Jezeli mógłbyś sie podzielić jakimiś faktami dotyczącymi dewelopera to pisz otwarcie. Rzeczowe wypowiedzi są zawsze mile widziane.

Potwierdzam :)

... cała ta wymiana zdań to jak czytanie folderu deweloperskiego.
Ludzie!, nie dajcie się naciągać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nasz bank,wszystko sprawdził szczegółowo,developer ma wszystkie papiery w porządku,tylko chwili obecnej trwa sprawa o przepisanie działki z prywatnej osoby czyli Pana Sieka na jego Firmę.Sprawa ma się zakończyć ok 4 listopada.Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam,
Czy oby status prawny tych terenów jest wyjaśniony?
Radzę przed podjęciem tak ważnej decyzji posprawdzać parę spraw.

Drodzy sceptycy, szanuję Wasze zdanie ale i Wy uszanujcie zdanie tych co się zdecydowali. Przecież każdy z nas jest świadomy, nikt nie kupuje kota w worku, więc przestańcie wypisywać takie posty. Zrobiliście z tego forum jakąś bzdurną dyskusję.
Jak nie macie nic więcej do napisania to błagam nic nie piszcie.

Byłam ostatnio na budowie :) Domki budowane są w szybkim tempie :) Fajnie, już się nie mogę doczekać jak będa wyglądały wykończone :D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak dzialaja tanie linie lotnicze? ZAWSZE na najtanszym lotnisku w okolicy. Nie ma co zaklinac rzeczywistosci i przygotowac sie na odrzutowce na domem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

jestes zdrowo rabniety CIEMNIAKU... powiedz prosto ze zazdroscisz i tyle... gdynia to nie gdansk, tu beda czartery lataly, a... i nie mieszkamy w prl-u, ze przez okna wszystko slychac
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

blisko jest do centrum gdyni, nie wiem jaka droga jechales... piszac "krUtka" droga na pewno mieszkasz blisko miasta ;) a autobusy jezdza... i to gdynski zkm, a nie pks... rusz sie z tej swojej wsi gdziekolwiek mieszkasz to moze zobaczysz cos poza forum internetowym...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

to kup sobie palac ksiezniczko, zreszta po twoim niku nie mozna byloby sie spodziewac innej wypowiedzi... a miesjca na kazdym poziomie jest wystarczajaco aby swobodnie zyc...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

po nowym roku ceny pojda w gore to raz, dwa mieszkalem przy tym lotnisku jak lataly tu odrzutowce wojskowe ktore osiagaja predkosc ponad 2 mahy, czyli duzo szybsze niz pasazerskie i tragedii nie bylo, wiec moze zapomniales zamykac okna lub nie byly dzwiekoszczelne, kolejna sprawa to na tym lotnisku duzego ruchu nie bedzie, glownie loty czarterowe, a to mniejsze samoloty i rzeczywiscie, duza roznica miedzy baltykiem , a zatoka gdanska ;) normalnie prawie jak ocean ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

ta inwestycja wzbudza bardzo duze zainteresowanie, prosze sie dowiedziec jak szybko pierwszy etap zostal sprzedany...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

lotnisko jest wspomaganiem gdanska, tu nie bedzie wiele lotow, a jak beda to glownie czarterowe, zreszta mieszkalem w poblizu jak jeszcze lataly tam odrzutowce wojskowe, ktore sa duzo glosniejsze i nie powodowaly niedogodnien... nie mamy starych okien tylko okna ktore sa dzwiekoszczelne
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

To tak jak my :) do zobaczenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje obawy co do powstającego lotniska nie zniknęły, ale jesteśmy z mężem dobrej myśli, że źle nie będzie.
To co pisze jeden z forumowiczów nie robi na mnie zbytniego wrażenia, bo forma jego wypowiedzi pozostawia dużo do życzenia a nie ma w nich nic konstruktywnego. To, że powstaje lotnisko nie jest dla nikogo nowiną.
Również pozdrawiam zarówno entuzjastów jak i sceptyków tej inwestycji :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, podpisaliśmy umowę przedsprzedażną. Myslę, że warto zaryzykować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)
Minęła ponad doba. To po pierwsze. Fakt, zaglądam tu prawie codziennie, bo temat mnie interesuje, ale nie miałam pojęcia, że to zbrodnia. Stokrotnie przepraszam.
Po drugie średnio mnie interesuje, czy ktoś krytykuje dewelopera, czy też nie. Ja wyrażam wyłącznie swoją subiektywną opinię, bo do tego właśnie służy forum. A może się mylę?
Poza tym zanim napisze się post warto się dowiedzieć czegokolwiek na temat tej inwestycji. Domki sprzedają się jak ciepłe bułeczki z tego co wiem, cena ich już niestety nieznacznie wzrosła, co raczej nie jest efektem marnego popytu.
Z jednym muszę się z Tobą zgodzić. Najmądrzejszy nie jesteś.
Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

a swistak siedzi i zawija w sreberka

niecale 3h i jest odpowiedz:) klient caly dzien monitorujacy posty czy aby nikt nie napisal czegos zlego na dewelopera budujacego jej domek :):):)
ale o co ja tu wypisuje, przeciez to normalne i ja tez jestem glupi prawda?

pozdrawiam wszystkich myslacych !!!
i nibydeweloperow ktorzy maja mokro w gaciach bo ziemia i mieszkanka sie nie sprzedaja a rozbudowa lotniska juz puka do drzwi - naprawde wspolczuje :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 33

To, że jestem kobietą nie znaczy, że kretynką. Wylewka i cekol, to z tego co się orientuję dość popularne określenia, zwłaszcza, jeśli ktoś kupuje dom.
A na miejsce jechać warto. Pozdrawiam wszystkich oszołomów
:D
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...