Krwiak podkosmówkowy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czy to coś groźnego w ciaży ? Czy powinnam się denerwować czy nie . Niby lekarz powiedział mi że nie ma się czym martwić ale ja czytałam na necie że różnie bywa . Co o tym myśleć ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Krwiak podkosmówkowy

może jednak ktoś coś o tym wie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hm ja miałam w pierwszej ciąży krwiaka,tylko nie mam pojęcia czy to był podkosmówkowy,czy nie... ulokowany był w macicy bardzo blisko fasolki...lekarz mnie nie straszył,ale kazał iść na zwolnienie (też byłam w 7tc),bardzo dużo leżeć i brać duphaston. Mniej więcej w 16 czy 17 tc wchłonął się i wszystko zakończyło się szczęśliwie. Także postaraj się dużo odpoczywać,skoro nie kazał nic brać,to pewnie nie widział takiej potrzeby.

tez to przeszlam, mialam sporego tego krwiaka, bo 10x4cm, ale na szczescie sie wchlonol kolo 18 tyg. musialam ograniczyc chodzenie do zera i brac duphaston i nospe.

ja mam tego krwiaka 17 na 14 mm takze chyba nie jest taki duzy , zobacze w poniedzialek bo ide do swojego lekarza , staram sie odpoczywac, najgorzej bo w pracy nie bardzo jest i nie moge isc na zwolnienie ale jak bede musiala to trudno niech sie wali niech sie pali a ja zrobie wszystko dla dziecka , zobaczymy w poniedzialek czy jest wiekszy czy moze pozostal taki jaki byl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

temat mi jest bliski, bo dotknął mnie w tej właśnie ciąży również w 7 tygodniu, od razu lekarze posłali mnie na L4 i kazali dużo leżeć brać 3 razy dziennie duphastion i 2 razy dziennie po 3 luteiny dopochwowe. Mój krwiak początkowo miał 20X8mm tydzień temu zmniejszył się o 3mm. Nie są to przelewki, bo jest to zagrożenie dla ciązy, więc czym prędzej leć na zwolnienie i leż, wypoczywaj i na razie zero spacerów poza łazienką i kuchnią.

o powrocie do pracy mam zapomnieć, gdyż okazuje się że ta strona macicy jest osłabiona, co może powodować w późniejszym okresie ciązy odklejenie łożyska, a to jest o wiele bardziej ryzykowane dla dziecka.

Tez to miałam w 6 tyg., ale 2 tygodnie pozniej juz sie wchlonal. Tez dosstalam od razu zwolnienie i musialam lezec. No i wcinac Duphaston :/ Troche sie strachu najadlam, bo jestem juz po jednym poronieniu, a moja ginekolog nalezy do tych bardziej strachliwych, co tez nie pomagalo. Po kilku tygodniach wrocilam do pracy i teraz jestem juz szczesliwie w osmym miesiacu.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

też miałam dość długo, potem już nie było go widać. Nawet nie leżałam,chodziłam do pracy. Lekarz przepisał mi tylko duphaston.

Ja go nadal mam...Jest typowo nad pęcherzykiem i zaczął mi odklejać łożysko, Tobie zapewne też...MOj nie jest duży ma 2cm x0,6cm. Mam go najprawdopodobniej od 6-7 tyg ciazy bo od tamtego czasu zaczełam plamic i miec silne bóle brzucha. Teraz jestem w 12tc i nadal go mam o takich samych rozmiarach. MOja lekarz kazała mi przez kilka tyg lezeć tyle ile się da, a gdyby zaczał odklejać łożysko w dalszym stoopniu musiałąbym pójść do szpitala... Na szczęscie nie powieksza sie a dzieki lekom opanowałysmy krwawienia i bóle brzucha...
Mi lekarz jasno powiedziała, ze w 50% groziło mi poronienie, wiec nie rozumiem troche postawy Twojego lekarza...trochę bagatelizuje sprawe...

Betrisa, widocznie miałaś bardzo silny organizm...Ja sie dowiedziałam od mojej lekarz,że duphaston jest słabym lekiem i zarówno jak doustna luteina to nieporozumienie. W takich przypadkach powinno się brac tylko leki dopochwowe i lezeć ale widocznie sa lekarze którzy ciąże przed 12tyg jednak bagatelizują...Na szczęscie trafiłam na odpowiedzialnych lekarzy i zaczęli ratować od razu moje maleństwo a nie spisali na straty mówiąc-"co ma być to będzie"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja równiez miałam.
miałam się oszczędzać, brałam duphaston i zakaz współżycia.

Mimo to krwiak się powiększył.
Ale potem zanikł i wszystko było ok

no to sie zdenerwowałam ze lekarz na izbie przyjec tak do tego podszedł , w poniedziałek mam wizytę dopiero u swojego lekarza , mam nadzieję ze do tego czasu bedzie wszystko ok , bede starala sie oszczedzac zreszta caly czas to robie , mam nadzieje że i u mnie się dobrze skończy ale muszę przyznać że dzisiaj kiepsko spałam

A nie możesz przełożyc swojej wizyty na wczesniejszy termin?
Oszczedzaj się,dużo leż, będzie dobrze :)

nie wiem zadzwonie dziaiaj do lekarza i zapytam sie czy mnie wczesniej nie przyjmie , musze przyznac ze nawet na pracy nie moge sie skupic dzisiaj , ciagle mysle czy wszystko dobrze jest

na pewno jest dobrze:) widzisz ile z nas miało takiego "intruza" i wszystko jest ok:)

na pewno będzie dobrze, ale postaraj się pójść do lekarza jak najszybciej i niech przepisze Tobie luteine dopochwową i jak najwięcej leż.

luteine juz biore , przepisał mi lekarz na izbie przyjec jak byłam , tak jak tylko bede przychodzila z pracy to zaraz sie poloze

MOja lekarz od razu wypisała mi zwolnienie. Oby krwiaczek Ci sie wchłonał. A masz jakies dolegliwości z nim związane??

generalnie jak czytałam, to najczęściej wszystko się dobrze kończy. Oczywiście zależy jaki to krwiak. Ja sama to miałam tylko lekkie plamienia i tyle.A jak ci lekarz powiedział,ze nie ma się co bać to tym bardziej dobrze będzie

objawów nie mam wczesniej mialam lekkie bardzo lekkie plamienia i dlatego poszlam na izbe przyjec i dostalam luteine , bede starala sie jak najwiecej odpoczywac i nie przemeczac , mam nadzieje ze do poniedzialku nic sie nie stanie bo wczesniej lekarz nie ma kiedy mnie przyjac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Asienkaj, to odpoczywaj , nie dźwigaj nic... Na pewno będzie dobrze :)...Ja czułam się fatalnie, miałam silne skurcze, twardnienie brzucha, i dodatkowo dośc silne plamienia, więc może byłam troche cięższym przypadkiem ,ale teraz po lekach jest ok.Czekamy tylko na wchłonięcie krwiaka, choć na razie na to się nie zapowiada :(

jestem w 8 tc i tez mam krwiaka o wym 44mm, od ostanieej wizyty odrobinke sie zmniejszyl ale nadal ciaza jest zagrozona, " fasolka" ma 2 cm wiecv ten krwiak jest dwa razy wiekszy. Ginekolog kazala leżeć kolejne 2 tyg ( leze juz 10 dni), biore 4x dziennie duhaston + 2 x dziennie po 2 tabl luteiny dopochwowo+ Falvit raz dziennie. Lekarka powiedziaal,ze mam sie nie denerwowac i czekac az krwaik sie wchlonie lub czesciowo oprozni, co skutkuje krwawieniem w kolorze brazowym...za dwa tygodnie kolejna wizyta..zobaczymy...

ja też miałam krwiaka, ale śródkosmowkowego czy jakoś tak. Najadłam się strachu jak mało kiedy, łży na samą wiadomośc leciały ze strachu. Leżałam z miesiąc w łóżku łykając duphaston. Leżałam i bałam się ruszać aby tylko fasolka została i rosła;) Wyleżałam swoje, krwiak zniknął i wszystko się dobrze skończyło, ale L4 przez całą ciąże miałam.

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...