Re: Krzesełko do karmienia - które wybrać?
My mamy chicco polly 2 w 1 - jesteśmy bardzo zadowoleni sprawuje się póki co bez zarzutu :)
Każdy ma inne wymagania, ale to na co ja zwracałam uwagę to:
- regulowane oparcie (ale nie pochylanie całego oparcia z siedziskiem bo wtedy dziecko dalej siedzi, tylko tak by siedzisko było nieruchomo, a oparcie odchylało się samo do pozycji półleżącej) - nasz synek akurat robi wszystki troszke później niż rówieśnicy i dzięki temu mógł w nim jeść bardzo szybko mimo, że nie siedzi
- regulacja góra dół by móc karmić siedząc na kanapie, krześle itp
- wkładka dla niemowlaka wyjmowana - tak by krzesełko rosło razem z dzieckiem
- skłądanie do małych rozmiarów
- regulowana tacka - by dało się ją przysunąć blisko dziecka tak by mogło sięgnąć czegoś z tacki
- podnóżek - regulowany i który może być przedłużeniem siedziska, by nóżki leżały na płasko (a nie dyndały)
- pałąk między nogami przymocowany do tacki a nie do siedziska (nam akurat na tym zależało, by po demontarzu tacki maluch jak będzie większy mógł sam wejść do krzesełka, ale są zwolennicy też pałąka przy siedzisku bo niby dzięki temu nei muszą zapinać pasów)
- materiał łatwy do czyszczenia
- kolorystyka (mi akurat zależało by było jak najbardziej stonowane, by dziecko nie kręciło się w foteliku podczac jedzenia bo coś je z tyłu ciekawi)
- możliwość zamontowania tacki z tyłu fotelika (nie trzeba jej gdzieś odkładać i szukać później, jest przymocowana z tyłu
- kółeczka by się łatwo przemieszczało (póki co jedyny mankament naszego fotelika o którym wiedziałam oczywiście przed zakupem - ma dwa kółeczka, gdyby miało 4 byłoby ideałem :)
0
1