Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 40 styczniowa 2015

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-cz-39-grudniowa-t579478,1,310.html

Witajcie noworocznie:))

Z racji nowego roku zakladam nowy wątek, choć tamtem był wyjątkowo krotki, bo tylko 177 postow miał, a poprzednie dwa razy dłuższe były.........

Wczoraj pstrąg smażony z ziemniakami i ogorkiem konserwowym a dla mnie z brokułami.

Na kolację mialam zupkę pomidorową toskańska.

Z racji tego ze zostalo mi gęstego z buraczkowej, to dorobilam barszczyk i mam obiad:))

Mama----------chodzę na fittness, body pump i troche aerobów.
Wciągnęło mnie na maksa, chcoś zawsze byłam anty ćwiczeniowa.......
Nas starośc mi sie odmieniło widać...........hihih
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 40 styczniowa 2015

Witam
Dziękuję jeszcze raz za gratki
Marynarka nim się obejrzysz, a już będzie 9 miesiąc najdłuższy z ciążowych.

Wczoraj u nas domowe chińskie czyli pierś z mieszanką chińską i ryżem, dziś zupa jarzynowa.

Agusia uparciuch z młodziana niesamowity już teraz. Co będzie później to aż strach. Moja mama śmieje się, że będzie naszym babińcem rządzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agusiu jak zrobisz golaska to napisz koniecznie jak smakowało... też mi smaka narobili:) a przepis fajny dla mojej młodej:):)

Witajcie!

Megiii - no to wymęczyli Was w szpitalu... A Młody już uparciuch ;) hehehe :D Ciekawe co będzie dalej ;)
Najważniejsze, że już jesteście w domu :) I że wszystko ok ;)

Wczoraj jedliśmy zupę pomidorową z makaronem :)

Dzisiaj w planach kurczak (bioderka i pałki) duszony z cebulką i czosnkiem :) (z Zeptera) + ziemniaczki + może marchewka z groszkiem?

W DDTVN Mikołaj Rej pokazywał fajne danie :) GOLASY :) hehehe :D i tak mi się spodobało, że dzisiaj lub jutro zrobię koniecznie :) do tego kefir albo maślanka lub zsiadłe mleko...

http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/golas-specjal-kuchni-lubelskiej-1
znalazłam też wersję golasów pieczonych na kamieniu :))) http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/golasy_na_lisciu_kapuscianym

Witam:-) Za mną chodzi od jakiegoś czasu zapiekanka taka z ziemniakami ale jeszcze nie wiem, co dodam. Wolałabym bez mięsa - ewentualnie jakaś szynka parmeńska. Macie jakieś pomysły? I jaką śmietanę dodajecie? Bo ja zawsze dodawałam 30 ale potem to pływa wszystko...a może za dużo dodawałam?

U nas dzisiaj gotuje się rosół dla nas i pieska:) dla młodej gulasz sojowy curry z warzywami do kaszy gryczanej:)

Dzień Dobry:))

Ewelka-------fajny ten blog i napewno skorzystam.

Ania-------------no mnie własnie też gubiły słodycze. I smażone potrawy są dla mnie zabójcze;p I to "białe" o ktorym pisalam wcześniej....

Wczoraj znalazłam:))polędwiczkę w zamrażalniku. Zrobię taką duszoną w podobnej marynacie jak Jagodzianka. Tylko bez sosu sojowego. Jakoś nie lubię jego smaku, jest za słony....ale musztarda za to mniaaaam:))Na sobotę zapewne.

Dzisiaj u nas bez obiadu. My idziemy do kina, a córka ma strzelanie na AMW i zaraz potym angielski więc i tak nie zdąrzy nic zjeść. Pozostają dla chętnych kanapki.
Ja zjem sałatkę w pracy z piersią indyka.

Też lubię zieloną herbatę:)
Często pijam:) lubie jeszcze melise:)

Jagodzianko leci bardzo szybko:)
Co do słodkości polecam: http://www.mamaalergikagotuje.pl/kruche-ciasteczka-ryzowo-karobowe-bezglutenowe-weganskie/

Jagodzianko nie wiem jak Twoja dieta dokładnie wygląda, ale może się nadadzą:)

Ja robiłam zarówno z karobem jak i kakao:) super ciacha:) tylko cukru polecam połowę jesli dodaje się kakao;)

Ech jak ja bym nie lubiła słodyczy to pewnie byłabym chudsza....:( właśnie słodycze gubią mnie najbardziej...:(:(:(

Mniam Jagódko te polędwiczki brzmią mega smakowicie:-)

Mamo b - ja tak właściwie od dziecka, biegałam z kabanosem zamiast lizaka w buzi:-) Mój mąż to samo, u nas w domu słodycze to tylko u córki w pokoju można znaleźć:-)

A zieloną herbatę lubię:-) I miętową

Hej,

ja dziś zrobiłam polędwiczki pieczone, marynowane wczesniej w musztardzie dijon i francuskiej, sosie sojowym,occie balsamicznym, czosnku i ziołach, do tego mix sałat z pomidorem i oliwa, ziemniaczki pieczone dla męża, dla mnie razowiec w formie grzanek:) marzy mi się coś słodkiego, mogę niby skubnąć ciasta drozdzowego bez kruszonki, myslalam, zeby upiec na mące pelnoziarnistej, ale nie wiem czy taka mąka do drozdzowego się w ogole nadaje? chodzi mi o drozdzowke z lodowki...co myslicie? z braku laku ew zrobie mufinki pelnoziarniste z jablkami i dam stewie zamiast cukru:) bo do drozdzowego chyba musi byc cukier zwykly, tak sobie mysle?

ewelka, jaki filipek już duzy, jak ten czas leci...3 miesiace to już rozumny mężczyzna:) nam jeszcze 3 mies zostały do finału i stres juz nachodzi wielkimi krokami...dobrego popołudnia kobietki!

Ehhhhh Emilia, jak można nie lubić słodyczy????
A probowałaś zielonej herbaty? Jest fajnie drętwa:)) Ja b. lubie.
Tak samo yerba mate......ale to już wyzsza szkoła jazdy w gorzkości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja nie piję kawy, słodyczy nie lubię więc taka herbatka pewnie by mi nie za bardzo smakowała:-(

Aniu-------- ta herbatka jest pyszna. Skład: rooibos, cynamon, liść jeżyny, korzeń lukrecji, prażony korzeń cykorii. owoc dzikiej róży i jabłka no i aromaty niestety, ale co tam:)). Mi zasmakowała bardzo.

Czesć dziewczyny:) a ja już myślałam że ze mną cos nie tak dzisiaj bo jakaś taka zmięta chodzę... myślałam że wizyta u fryzjera mnie uśpiła... wychłeptałam podwójną kawę i dalej to samo... moja młoda dzisiaj zaspała na 2 lekcje bo zebrać z wyra się nie mogła, no chyba faktycznie coś z cisnieniem dzisiaj nie tak... :(
Mamo b zaciekawiła mnie ta herbatka, musi być pyszna...:)
U nas dzisiaj ryż z warzywami dla nas z kotletami z piersi kurczaka, młoda bez wkładki:)

hehehe, pewnie wszystkie posnęły........

U mnie to samo co wczoraj czyli mielońce z ziemniakami i buraczkami dla rodzinki a dla mnie zupa jarzynowa z pulpetami indyczymi.

A ja dla odmiany czuję sie super. Może to zasługa kawy, może wynalazku z biedronki: herbatka ziołowa o smaku szarlotki z cynamonem:)) A może zielonej herbaty.......sama nie wiem, bo spać poszłam jak zwykle ok. 24 a wstaje ok. 6.

Spokojnego dnia dziewczyny

To prawda, ja ledwo dziś wstałam do pracy i marzę już o powrocie pójściu spać...A tu jeszcze trzeba będzie obiad ugotować, posprzątać coś...

U nas dziś spagetti ze szpinakiem.
Oj ciężki ciśnieniowo dziś dzień... Przede mną druga kawa i kręcący się Filipek;)

Oj faktycznie tu ucichło, co z Wami dziewczyny?:-)
U nas dziś będzie fasolka szparagowa z bułką tartą + ziemniaki + kefir.

U nas dzisiaj były burgery z piersią kurczaka, ogórkiem i awokado.

Jaka tu cisza :) wywiało gdzieś wszystkie chyba :)

Megii, gratulacje, zdrówka dla Ciebie i synusia :) ja dopiero zaczynam 16 tc, nic nie widać, nic nie czuć, jeszcze sobie poczekam na maleństwo :)

Dzisiaj u mnie zupa pomidorowa, wyjęłam też z zamrażarki polędwiczki wieprzowe, do tego ziemniaczki opiekane w ziołach i mam nadzieję fasolka szparagowa. Nie mam pojęcia skąd mieli, ale w sobotę w biedronce trafiłam na świeżą, bardzo dobrą fasolkę, liczę, że dzisiaj też będzie :)

Na podwieczorek mam zamiar upiec ciastka francuskie z brzoskwiniami, tak mi się zachciało na słodko :)
Miłego poniedziałku :)

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?