Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 40 styczniowa 2015

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-cz-39-grudniowa-t579478,1,310.html

Witajcie noworocznie:))

Z racji nowego roku zakladam nowy wątek, choć tamtem był wyjątkowo krotki, bo tylko 177 postow miał, a poprzednie dwa razy dłuższe były.........

Wczoraj pstrąg smażony z ziemniakami i ogorkiem konserwowym a dla mnie z brokułami.

Na kolację mialam zupkę pomidorową toskańska.

Z racji tego ze zostalo mi gęstego z buraczkowej, to dorobilam barszczyk i mam obiad:))

Mama----------chodzę na fittness, body pump i troche aerobów.
Wciągnęło mnie na maksa, chcoś zawsze byłam anty ćwiczeniowa.......
Nas starośc mi sie odmieniło widać...........hihih
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 40 styczniowa 2015

Witajcie:))

Megiiii--------wielkie gratulacje:)) Niech sie Antoś zdrowo chowa:))
Teraz będziecie mieć wesołą gromadkę:))

U nas weekend pod znakiem dewolajów z frytkami i surowką z marchewki dla rodzinki. Ja zjadłam w sobotę gulasz z warzywami w sosie z pomidorów a w niedzielę dewolaja z fasolką.

Na dzisiaj mam dla rodzinki mielone smażone z mięsa indyka. Zjedzą z ziemniakami i ogorkiem kiszonym.
Ja ugotowalam sobie zupkę jarzynową z pulpecikami z mięsa indyczego. Upieklam też pierś z indyka to będzie do chleba lub do sałaty.
Córka zrobiła nam w sobotę sałatkę gyros:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Megiii serdeczne gratulacje!!!Dużo zdrówka życzę:-)

U nas dziś znowu babka ziemniaczana, jakoś nam mega smakuje ostatnio.

Megii gratulacje :)
U nas dziś na obiad kuleczki mięśni warzywno ryżowe:) a do tego sosik koperkowy i ziemniaczki:) chłopaki śpią więc mogę coś zrobić w kuchni na spokojnie:)

Agusia bo na wizycie zamiast l4 dostałam skierowanie do szpitala ........dla dobra dziecka proszę podjechać, aby Panią tam dobrze przebadali, no to przebadali i zostawili na obserwacji na patologii gdzie czekałam na wolną porodówkę i test oxy. Tego dnia był tam korek niesamowity, zdarzyło mi się leżeć nawet na pooperacyjnej chwileczkę bo miejsc było brak. I tak co dwa dni próbowano mi wypędzić młodziana, aż kiedy pod koniec testu w poniedziałek kiedy lekarz powiedział, że nie zamierza mnie dalej męczyć skoro brak akcji i robi cc to młodzian się przestraszył i postanowił się wydostać. Na położniczym też dłużej, bo z racji tego, że młodzian z wagi ciężkiej to i ciąży z terminem kontrowersyjnym to był przebadany w kierunku przeróżnych choróbsk które mogą, ą nie muszą być odpowiedzialne za jego wagę ciężką. Na wyniki trzeba było poczekać. I pewność jest, że jest wszystko ok

Na obiadek dziś schabik podduszony ziemniaki z koperkiem (jak ja się stęskniłam za prawdziwymi ziemniakami) surówka z marchwi i jabłka.

Dziękuję za gratki.... :-)

Megiii - gratulacje :)))) Czemu aż tydzień byłaś w szpitalu? Jak się macie? Niech Młody zdrowo rośnie :) bez kolek ;) i niech Wam daje pospać w nocy ;)

wczoraj Chłopaki jedli obiad "na mieście" ;) naleśniki z twarogiem w Barze Mlecznym Turystycznym ;)
ja dokończyłam pulpety w sosie jarzynowym z ziemniaczkami :)

Na kolację bigos jarski :)

Mama gołąbki zrobiła dzisiaj jak byłam w szkole, a Chłopaki u drugiej babci :P i dzisiaj jedliśmy gołąbki - Młody aż wycałował moją Mamę za takie pyszne gołąbki ;) (najlepsze na świecie)

Megi serdeczne gratulacje:):):) niech się Antoś zdrowo chowa:):):)
A jak ty się czujesz???
U nas dzisiaj spagetti z sosem bolognese a dla młodej z sosem pomidorowym:) wczoraj mieliśmy ziemniaki,sałatka z ogórków kiszonych i devolaje, młoda dojadła makaron razowy z pesto:)

megiii serdeczne gratulacje ;)

A co do obiadu to dzis u nas kotlety ziemniaczane, gulasz z łopatki i surówka wielowarzywna.

Jutro kurczak pieczony na butelce, pieczone ziemniaki, ogórki kiszone.

Witam
Po ponad tygodniu jedzenia szpitalnego, wczoraj mąż zrobił mi rosół i dziś też.
Ps. chwalę się, że w poniedziałek urodziłam synka Antoniego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Robię bardzo podobnie, dodaje tylko ziemniaki, por, czerwoną paprykę i czasem cukinię, ale ostatnio niestety po nie wymiotowałam ;/ no i kurka na koniec :) właściwie to można wszystko wrzucić albo zmieniać składniki, dlatego często ją robię :)

Ale mi narobiłaś Agusia ochoty na gołąbki :D

Marynarka - nasz ostatnia zupa jarzynowa też była z groszkiem ;) Młody był ze mną na zakupach i wybierał jakie chce warzywa w zupie :) była mrożona włoszczyzna, mieszanka marchew + kalafior + brokuł i zielony groszek :)

Mama robi gołąbki :) kapusta włoska jest taka duża, że zrobię jeszcze bigos jarski :) (będzie kolejny przepis na aukcje ;) a baaardzo dawno nie robiłam tego bigosu)

Cześć Dziewczyny ;) u mnie dzisiaj dzień resztek. Zupa jarzynowa, ostatnio dodałam zielonego groszku i wyszła smaczna. Do tego kurczak w płatkach+fasolka z bułką tartą. Mam jeszcze placki ziemniaczane i naleśniki, które z czymś wieczorem odgrzeję ;)

I powoli zabieram się do większego sprzątania, w weekend zrobię większe zakupy, bo TŻ wraca w przyszłym tygodniu do domu, przynajmniej nie powie, że nic nie robię w domu :D

no to dobrej zabawy życzę:-)

fajno:)) ja dzisiaj idę na body pump z córką, mąż na basen:))
jutro koncert, a w niedzielę jakiś spacer albo poćwiczyć pod domem, a wieczorem gotowanko na pół tygodnia ---------- tylko nie wiem co....

ps. obiadu na dzisiaj niet:((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A do znajomych najpierw na sushi i planszówki a potem kto wie, gdzie nas nogi poniosą:-)

a gdzie ?:))

Uuu fajnie:-) My też się dzisiaj gdzieś wypuszczamy:-)

Ide na Bieliznę:))i dr. Misio:))

A na jaki koncert idziesz?

Aniu--------twaróg i mozarella są ok. To o mąkę mi chodziło......
biała mąka, cukier i sól oraz mleko------------> tego nie jem wogole, sporadycznie kilka sprężynek makaronu jak nie mam razowego......

Pewnie z razowej mąki też można by pierogi zrobić i byłyby równie dobre, ale moi nie jedzą pierogów tak ze smakiem, więc wogole nie robie. Jedynie nieraz kupię te z lidla lub z biedry jak nie ma nic na obiad, albo trzeba sie gdzieś spieszyć, ale ja nie jem niestety.......

Pierogi faktycznie wyszły pyszne... mamo b twarogu tam jest dosłownie garstka i mała kulka mozarelli wiec przktycznie tego nie czuć:) Zrobiłam je na próbę bo młoda wypatrzyła takie w Biowayu i jej się zachciało:)

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?