Kamienica Lęborska - co myślicie o inwestycji?

Temat dostępny też na forum: Przymorze Małe
Co myślicie o kupnie mieszkania w Kamienicy Lęborskiej na Przymorzu, róg ul. Lęborskiej i Krynickiej? Ma ktoś doświadczenia związane z kupnem mieszkania w Budrosie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Kamienica Lęborska - co myślicie o inwestycji?

budowa ma dopiero ruszyc ale to duza konkurencja dla allconu, inpro czy tych blokow kolo reala. tez sie zastanawiamy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

no właśnie ostatnio byłem w tej okolicy i nie widziałem tam nawet prac nad nową inwestycją, ciekawi mnie czy coś będą musieli tam wyburzyć czy jak, bo nie wiem w którym to dokładnie miejscu ma być. Z mapy wynika że za tym niebieskim blokiem. Ceny naprawdę konkurencyjne, tyle że blok przy bloku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mają wyburzyć stary hotel robotniczy, a prace zaczną się w sierpniu. Blok ma być do oddania pod koniec 2013 roku. Trochę długo, ale może warto poczekać. Niektóre mieszkania z parteru (nie wiem, czy inne da się utargować) można kupić w rodzinie na swoim. Ciasno, między blokami, ale chyba wszędzie jest podobnie. Tyle, że bloki stare i zastanawiamy się, jacy ludzie tam mieszkają. Na plus są też spore ogródki. Zastanawiamy się.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze nie zaczeli budowac a tansze mieszkania kupione
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

podbijam temat

kurcze, szkoda ze nie wieksze, np. cos ok 60m wzwyz;/ niby pisza ze mozna laczyc mieszkania ale jak polaczyc tak zeby zrobic z 65m.....ale lokalizacja ciekawa:))

można by się dogadać i wziąść półtora mieszkania ;-) mam ogólnie ten sam problem...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można wziąć mieszkanie trochę ponad 40 metrów i kawalarkę 21 metrów. I tym sposobem jest ponad 60.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ktos kupil tam mieszkanie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zarerwowaliśmy tam mieszkanie, ale sprawa się przeciąga. Cały czas nie zaczynają budować. Nie wiem, czy nie zrezygnujemy. Jeżeli ktoś jeszcze zarezerwował tam mieszkanie i podzieli się doświadczeniami, to niech się odezwie - szukam przyszłych sąsiadów :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też zarezerwowaliśmy tam mieszkanie i czekam. Nie chcielibyśmy rezygnować, ale czekać za długo też nie mogę.
Podoba mi się ten projekt, budynek kameralny. Myślę, że BUDROS dostanie pozwolenie w końcu. Podobno wiąże sie to z nieodebraniem pism przez sąsiadów działek przylegających.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jesteśmy więc w takiej samej sytuacji. Też myślę, że pozwolenie Budros w końcu dostanie, ale możliwe, że znowu przesunie się termin odbioru mieszkań. Otrzymaliśmy informację, że za tydzień będzie wiadomo coś więcej. Jeszcze trochę poczekamy.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam przyszłych sąsiadów.

Pozdrawiamy też :) i czekamy do przyszłego tygodnia. Daliśmy sobie czas do połowy listopada.

I co Państwo postanowiliście?

Czekamy do piątku jeszcze. to już ostateczny czas.

witam serdecznie zarezerwowalem mieszkanie witam wszystkich nowych sasiadow obecnie mieszkam za granica ale chce wrocic no imysle ze Gdans jest ok slyszalem ze lokalizacja jest ok wiec do zobaczenia mam nadzieje ze w terminie jaki podaje Budros

Niby coś tam już ruszyło z budową, ale bardzo powoli. Zobaczymy.

Witam , teren został ogrodzony i postawiono tablicę informacyjną .Zauważyłem także jedną koparkę :-) i budkę stróża. Termin realizacji Maj 2014. Ale zegar ruszył - nareszcie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Beznadzieja udręka dla mieszkających widzę płot przed oknem i wielki chaos do tego porażka nawet przejścia nie ma trzeba chodzić po ulicy a to grozi potrąceniem przez pojazdy dojście do śmietnika to sztuka - jest ogromnie niezadowolona i do tego będzie widok na parking i blok okna w okna a gdzie słońce ?? było wystarczająco że wieżowiec je zabierał teraz dodatkowo zabierze ta nowa inwestycja
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

i ta śmieszna tabliczka "przejście na drugą stronę ulicy" ?? to co do śmietnika mamy zasuwać 500m bo po drugiej stronie ulicy jest parking i płot - ktoś widocznie nie myśli tą drogą chodzi dużo ludzi a przede wszystkim dzieci o wypadek nie było trudno a wierzcie jeżdżą często szaleńcy i ruch jest ogromny niekiedy mam wrażenie jakby była to Kołobrzeska
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13

Zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Byliśmy z mężem zobaczyć miejsce. Ludzie, przecież to jakaś masakra!!! z jednej strony obskurny wieżowiec, z drugiej blok, z następnej śmietniki osiedlowe i jakieś stare paskudne garaże. Wszystko na kupie, tak że światła tam zbyt wiele nie będzie. Okolica nieciekawie wygląda. Chyba ruszymy jednak do wieżowców z Citi Parku, przynajmiej cały teran tego osiedla będzie schludnie wykończony.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 22

Wiadomo, że lepiej byłoby kupić mieszkanie z ładniejszym widokiem na okolicę. Ale są też plusy: przede wszystkim dosyć dobra cena, jak na tę okolicę (jeżeli komuś zależy na lokalizacji), city park jest sporo droższy, w Lęborskiej można było kupić mieszkanie w rns, cena to jeden z poważnych argumentów :) ; blok jest trochę dalej od głównej drogi, na pewno będzie ciszej niż na rogu ul. Rzeczypospolitej i Jana Pawła; duże ogrody na parterze, można postarać się odgrodzić od sąsiadów (przynajmniej trochę), mieszkania z 3 pokojami i niedużym metrażem. Chociaż fakt, że światła może tam być mało. Coś za coś, niestety. Zależy komu na czym najbardziej zależy.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czy ktoś z Was czeka aż Budros otworzy fundusz powierniczy? Ktoś ma jakieś wieści w tej sprawie?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

co tam słychać na budowie,czy praca wre ?

Teraz kopia wielki dół! Ciekawe, czy wyrobia sie do maja 2014?

mieszkan sprzedali niewiele, ciekawe dlaczego ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja myślę że sprzedaż idzie dobrze ,przecież dopiero kopią dół (podobno).

sprzedarz jest prowadzona od prawie 8 miesiecy ,mieszkan zostalo duzo ,moze stronka jest nieaktualizowana?

Strona raczej jest aktualizowana. Tylko termin odbioru mieszkań pewnie celowo nie został zaktualizowany (tam cały czas maja pierwszy kwartał 2014). W dokumentach do banku Budros musiał podać, ile mieszkań do tej pory sprzedał - stan w dokumentach i na stronie jest taki sam.

Dzisiaj sprawdzaliśmy, jest jedna koparka i coraz większy dół.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lokalizacja nie jest zła. Ten obskórny wieżowiec może kiedyś wyburzą, bo stoi on już ponad 30 lat, podobnie jak te bloki obok. Byle tylko uwinęli się w terminie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 14

Co do wyburzenia to nie liczylabym na to za bardzo, to nie prawda ze zywotnosc blokow z plyty jest 40 lat, postaja jeszcze drugie tyle, bo kto niby mialby ponosic koszty wyburzenia i nowych lokali zastepczych?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Właściwie to prawda.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wlasciwie to jaka jest obecnie cena wynajmu w tej okolicymieszkania 2-pokojowego ,tak z ciekawosci?????

1000zł + opłaty to chyba minimum, chociaż za tyle i tak pewnie trudno byłoby znaleźć

Czy ktoś z Was chce sfinansować zakupu mieszkania z kredytu rodzina na swoim, a umowę u notariusza podpisał z Budrosem dopiero w styczniu? Czy może uwinęliście się szybciej i umowę podpisaliście w grudniu? Czy banki zgodziły się uruchomić Wam dopłaty na podstawie umowy rezerwacyjnej? Czy przez to, że w grudniu dysponowaliście tylko umową rezerwacyjną, bank wstrzymał kredyt?

Też zastanawiam się na kupnem mieszkania, tylko te prace na budowie jakoś wolno idą i te okna w okna z sąsiadami... Czy ktoś z Was wie może od kiedy zaczęli sprzedawać mieszkania? Widzę że jeszcze dużo im zostało a czasu coraz mniej do oddania

Od kwietnia 2012

jaki postep dziura wykopana ??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

odpiprzcie się od wiażowca bo to Wy jesteście tu intruzami.!!!!!!!!a mieszkania w wiażowcu sa własnościowe.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 17

wieżowiec jest monolitem a nie układanką z płyty jak bloki na zaspie tak, że nie liczcie na szybką degradację a pilnujcie , żeby ten Wasz miał proste i trwałe ściany.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

Spokojnie,czemu tak nerwowo !!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkańcu wieżowca, mniej nerwów, a troche wiecej tolerancji. Wiem, ze budowa moze męczyć, ale każdy chce gdzieś mieszkać. Tobie budowa będzie przeszkadzała przez najbliższy rok, a nam Twoj wieżowiec bedzie zasłaniał słońce przez kilkadziesiąt lat. I nikt tu nie jest intruzem.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kupujesz mieszkanie po to by się męczyć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

Bardziej od wieżowca może uciążliwy być ten blok od Lęborskiej. Po za tym z drugej strony wieżowca też będą chyba coś budować w przyszłości.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

no napewno z powodu Waszej plomby nie rozbiorą ościennych budynków i musicie się z tym pogodzić. Dla mnie jest niezrozumiałe, że budują budynek na budynku i mają na takie mieszkania chętnych do zamieszkania w takiej lokalizacji.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14

Między blokami będzie można pranie rozwieszać...okna w okna... silny wiatr od strony wieżowca... brak przestrzeni i zieleni ... gospodarowanie istniejącym śmietnikiem też się zapewne nie zmieni...lepsze mieszkania z całą pewnością budowane na zaspie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dla tych co mieszkaja na przymorzu od lat to lokalizacja jest dobra i tak. Na zaspie też tak luzno nie jest.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Podobno już dzwig postawili. Czyli tempo jest planowe i nic nie koliduje ta budowa.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak, postawili, garaże już się budują. Osobiście dzisiaj widzieliśmy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe czy wszyscy mieszkańcy wykupią garaż? W nowo wybudowanym budynku Lęborska 23(Górskiego) mieszkańcy też mają garaże a mimo to niezgodnie z prawem zatkali całą Lęborską i zamiast dwukierunkowej jest jednokierunkowa. Co robi dzielna Policja i Straż Miejska. SM Kolejarz zamiast sprzedawać na siłe teren, oloewając członków spółdzieli, powinna zatroszczyć się o miejsca postojowe dla samochodów mieszkańców-członków spółdzielni już tu mieszkających a nie wystawiać idotyczne znaki zakazu parkowania.Teren tak podstępnie sprzedany idealnie nadawał sie na zorganizowanie miejsc postojowych, no ale przecież Pan Prezes tu nie mieszka i ma to wszystko w .....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

uciążliwy to będzie ta wasza rudera.wiecie dlaczego takie tanie mieszkania.bo wszystkie przyłącza robią na krzywy ryj.parę metrów kabli,rur itp.ta cała budowa obciąża nasze instalacje.i to nie nasze bloki będą was zasłaniać, tylko wy zabierzecie nam słońce.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

ludzie dajcie spokój, wyluzujcie wszyscy ,przecież będziemy sąsiadami !!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Parkuj sobie na strzeżonym zawiedziony mieszkańcu psm kolejarz
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Na pewno ten nowy budynek będzie lepiej się komponował niż ten stary obskurny hotel robotniczy, który tylko szpecił okolice.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nikt tutaj niczego nie chce wyburzać. i dlatego to był żart odnoszący się wyburzenia wieżowca. Reakcja jednak okazała się natychmiastowa.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam,

przez ponad rok mieszkałem w bloku stojącym obok budującej się Kamienicy Lęborskiej. Uważam, że lokalizacja inwestycji na Przymorzu jest jak najbardziej trafiona (super dzielnica), ale akurat nie w tym miejscu. Zanim ktokolwiek z Was kupi tam mieszkanie proszę zwrócić uwagę na nast. kwestie:
- budynek będzie wciśnięty między inne budynki (widok okno w okno, część mieszkań będzie zacienionych),
- teren wokół powstającego budynku nie jest szczególnie atrakcyjny: śmierdzący śmietnik, kilka starych garaży,
- na ławeczkach między blokami przez większość roku przesiadują bezdomni i pijaki,
- kompletny brak miejsc do parkowania i z tym będzie jeszcze gorzej, bo SM Kolejarz wprowadziła identyfikatory na miejsca parkingowe,
- częste akty wandalizmu, tj. rysowanie samochodów na parkingach (widziałem już kilka aut z grubymi rysami, ja miałem 2 razy gume).

Kupując mieszkanie inwestuje się grubą kasę, myślę, że lepiej ulokować ją gdzieś indziej. Tyle moich spostrzeżeń:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 18

Zapomniał się Pan podpisać "Robyg".
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

Co do miejsc parkingowych ,to budynek będzie miał halę garażową !!! A tak na marginesie to myślę ,że dzięki kamienicy lęborskiej okolica zyskuje ponieważ przestaje straszyć wstrętny barak.

Czyli niech się mury pną do góry :-)
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 8

Heh, żenujący komentarz. Nie jestem ani z Robygu, ani z innej firmy. Równie dobrze mogę napisać, że Ty zapomniałeś się podpisać "Budros" ;]
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 18

Prawda Pan Prezes ma nas w ........jest taki mądry że ta kamienica nie będzie nam zasłaniać słońca, a to nie prawda. Warunki bytowe nam się pogorszą i jeszcze to zaglądanie do cudzych mieszkań, brak zieleni,czystego powietrza, a o tych ogródkach przed nowym budynkiem to bzdura bo na planie zagospodarowania to ich nie widać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Tylko 18 mieszkań sprzedanych. Może spuszczą trochę z ceny, to warto się zainteresować w takiej sytuacji.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

co tam nowego na budowie ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Śnieg się topi powoli, więc pewno ruszą do przodu na wiosnę. Na razie prace ziemne ciągną.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

20% budowy będzie gotowe w połowie miesiąca, bo wyburzenie budynku starego + ściany w dziurze. Pogoda sprzyja, więc idzie do przodu. kupiliśmy tam mieszkanie i to bardzo dobra decyzja.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Witam
Czy parter ktoś wykupił pod biura czy normalne mieszkania będą?

Będą zwyczajne mieszkania. Zostały chyba jeszcze dwa do kupienia.

Nagły powrót zimy pewnie trochę opózni budowę.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

potwierdzam to co napisal Maly. Mieszkam w wiezowcu obok budowy i faktyczne, komienica bedzie wcisnieta miedzy niebieski blok widoki nie ciekawe
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

To ty sobie parkuj na swoim terenie, nie na naszym !!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Właśnie trochę więcej tolerancji, poczytaj wpisy tych, którzy chcą tu się wprowadzić, to może coś zrozumiesz. Poza tym , to nas wykiwano i sprzedano nasz teren, żeby pobudować dla was dom. To wasz budynek też będzie komuś "zasłaniał słońce przez kilkadziesiąt lat". Niestety są wśród was intruzi bo będąc bezdomnymi chcą pozbawiać kogoś mieszkań i wyburzać bloki. A co wymyślą po wprowadzeniu się, .... strach pomyśleć. A prościej nie trzeba tu się wprowadzać, można było w innym miejscu, chyba, że lubicie zapachy śmietnikowo-garażowe. Nie zyczę wam tego, ale jak nas wykiwano to was też mogą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie żartuje się z ludzi, którzy zostali zrobieni w jajeczko i których sąsiadami zamierza się być, bo to niezdrowo !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jasnie Panstwo chce sie wprowadzic do klitek z kuchnia w salonie i trzeba burzyc wszystko dookola . w tym wiezowcu obok sa lepsze miezkania niz w tej waszej kamienicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak sie chce miec slonce w domu to trzeba bylo pomyslec wczesniej i rozejrzec sie po okolicy a nie czepiac sie wiezowca
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

ten obskorny wieżowiec to jest zbudowany za starych czasow i kamienica predzej padnie ..kupuja mieszkania w dziurze po wieziennych barakach z widokiem na śmietniki hehe

budowa juz ruszyla. blok bedzie stal blisko tego niebieskiego bloku. Mozna bedzie sobie podawac cukier przez okno
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14

Garaże są bardziej wysunięte. Ich powierzchnia nie pokrywa się z powierzchnią kamienicy. Mieszkania będą bardziej odsunięte od stojącego obok, niebieskiego bloku.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Według naszych codziennych obserwacji budowa postępuje prawidłowo - dzisiaj stawiane są pierwsze ściany na parterze, piwnica zamknięta. Początkowo nie mogliśmy uwierzyć w jaki sposób na tej małej przestrzeni powstanie 55 mieszkań - a jednak możliwe. Da się wcisnąć nawet ogródki. Nie zmienia to faktu, że od jednej strony bardzo blisko wręcz nieprzyzwoicie, stoi blok czteropiętrowy, z kolejnej stare garaże a od zachodu 18-piętrowy wieżowiec i jego hydrofornia. W wieżowcu (z monitoringiem) mieszka się bardzo wygodnie mimo że jego elewacja pozostawia wiele do życzenia.Za chwilę zabraknie jednak mieszkańcom niższych pieter widoku na skrawki zieleni. Barak był do wyburzenia to fakt. Mam jednak nadzieję,że może to nowe sąsiedztwo jednak zmobilizuje PSM Kolejarz do remontu (podobno nieopłacalnego) naszej elewacji. Jak na razie walczącym o estetykę i ciepło mieszkańcom dostarcza się ekspertyzy jakoby taki remont był niemożliwy (!)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

PSM kolejarz nie dba o estetykę budynków ani takze obszaru przed blokami...chwalą się tym, że załatwili od inwestora(BUDROS) chodniki przy ulicy Lęborskiej(daje to do myślenia)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Bo Zarząd i Rada Nadzorcza to jedna wielka sitwa !!!???
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

drogo - wszystko w temacie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Byliśmy, oglądaliśmy i musimy stwierdzić, że prace nad kamienicą idą pełną parą. Może blok oddadzą wcześniej niż w maju 2014? Co myślicie? Wiecie coś na ten temat? Przyspieszenie terminu oddania mieszkań chyba każdemu byłoby na rękę :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lokalizacja jest dobra. Budynek nie stoi tak bardzo blisko bloku przy ul. Lęborskiej. Widać to dokładnie. Od wieżowca dzieli go też sporo miejsca i hydrofornia. Od Krynickiej jest wolna przestrzeń.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

Co nowego na budowie?

Wybudowane już parter i dwa pięta, właśnie robią zbrojenia 3 piętra, widzę codziennie z okna.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

witam zakupilismy tam mieszkanie, w Gdansku bylem 2 razy raz na koloniach i 2 po 20 latach u notariusza muysle ze bedzie sie dobrze mieszkalo?
czy naprawde jest 20 minut na plaze ,wydaje mi sie patrzac na google map ze troche dalej ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

rowerem 10 minut. :-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to swietnie ,a jak wyglada komunikacja miejska mysle o dojazdach do centrum czy Sopocie ,lotnisko ?

centrum - 15 min, lotnisko 15- 20 min,Sopot 15 rowerem ,5 samochodem

Popieram. Przymorze to dobra lokalizacja. Budowa tez dosc szybko idzie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłam tam mieszkanie, oglądam budowe. Decyzje podjełam przede wszystkim ze względu na lokalizację. Wszędzie blisko, sopot, gdynia, gdansk. to jest rewelacyjne miejsce do mieszkania. Porównując ceny innych mieszkań w okolicy (zaspa, przymorze) - nie znalazłam lepszej ceny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

swietna decyxja bedziemy sasiadami my bedziemy mieszkali na samej gorze?

Zaczynaja budowac juz 4 piętro, mieszkam obok i wkurza mnie to ze ten blok postawili zaledwie 5 metrow od mojego bloku, bedzie mozna sobie podawac cukier przez okno.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

witam podziwiam ludzi ktorzy wypisuja takie rzeczy (5 metrow obok mojego bloku) co to znaczy mojego bloku i te 5 metrow prosze wyjasnij mi to w miare normalny sposob bez takich prostackich teksyow jak (ty debilu czy podobnych........ )oczywiscie jezeli potrafisz?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

proste jak konstrukcja cepa 5m to 5m co tu wyjaśniać, a mojego tz w bloku w którym mieszkam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bez względu na to co tu się pisze, kamienica lęb już stoi i będzie stać. I nie 5, tylko ponad 10 m bokiem do bloku frontem do Krynickiej.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

a to spoko jak 10 m to bardzo słuszna odleglość gratuluję zakupu :)

Dziekuje.

Ps My sobie kupilismy I nam sie podoba
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

pewnie o gustach sie nie dyskutuje :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byliśmy, oglądaliśmy, 4 piętro skończone, czas na dach. Mamy nadzieję, że całość wybudują szybciej niż do maja.

witam czy mozna zobaczyc zdjecia budowy online?

W kamienicy na klatkach schodowych będzie wykładzina. Czy mieszkańcy, którzy kupili mieszkania chcą takiego rozwiązania? Dla mnie wydaje sie to dosyć kosztowne w późniejszym utrzymaniu przez wspólnotę. Prosze o opinię. Jeszcze jest czas, żeby to zmienić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A skąd takie informacje? Az trudno uwierzyć, że mogą położyć zwykłą wykładzinę. Przecież to byłoby cały czas brudne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

witam
bardzo watpliwa sprawa jutro spruboje zadzwonic do Budrosa ,wydaje sie apsurdalnie glupie ,wykladzina cos mysle ze to wkretka przez jakiegos forumowicza ?

Też mi się tak wydaje, że to nie prawda wykładzina to podwyższony standard. Ja przy zakupie nie otrzymałem informacji, że inwestycja będzie o podwyższonym standardzie.Dziś będę dzwonił do biura ale wydaje mi się, że będą zwykłe kafle.

No raczej standard wpasowany w dzielnice na bogato nie będzie :) więc bez obaw będą kafle.

A dzwoniliscie do Budrosu? wczoraj bylam i w projekcie archtekta jest wykladzina.

I jak? Dzwonił ktoś i pytał o wykładzinę? My nie dzwoniliśmy, ale wypatrzyliśmy, że na wizualizacjach na stronie dewelopera też jest wykładzina.

Tak, ja byłam osobiście i jest wykładzina w projekcie wyraźnie. Oznaczona jako wykładzina obiektowa comfort Plus Bewe. Napisałam pismo do Budrosu, że jako mieszkaniec kamienicy nie jestem za tym rozwiązaniem. Jeżeli ktoś chce się dołączyć, to prosze też napisać pismo.

Dziękuję za informacje. Pewnie większość mieszkańców musiałaby wyrazić chęć zmiany, zeby położyli jednak kafelki.

witam
mam pytanie w jaki sposob bedzie odbywal sie wjazd i wyjazd z garazu czy bedzie jakas brama czy szlaban czy poprostu wjazd?

pewnie bedzie stala straz marszałkowska i bedzie sprawdzała przepustki, brama bedzie pancerna i odporna na wybuch atomowy. Szlabanu nie bedzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Trzeba zapytać dewelopera. A komentarze o straży marszałkowskiej są dowcipne, ale zupełnie bez sensu.

Witam. Będę Waszym nowym sąsiadem! Do zakupu mieszkania przekonały mnie głównie przystępne ceny jak na taką lokalizację. O wykładzinie dowiedziałem się z forum i poszedłem do budrosu wypytać o szczegóły. Sprawa wygląda tak: na samej klatce schodowej i przed windą będzie kamień naturalny a wykładzina będzie tylko w tych częściach korytarzowych, które są oddzielone od klatki schodowej drzwiami. Drzwi i wykładzina na pewno wpłyną na wyciszenie korytarzy ,tak jak w hotelu, a przyznacie, że kamienna posadzka na klatce schodowej będzie na pewno ładnie się prezentować. W kwestii jakiś nieusuwalnych zabrudzeń to ta wykładzina będzie się podobno składała z kwadratowych elementów łatwych do wymiany. Dlatego nie przejmowałbym się tą wykładziną a raczej cieszył bo w końcu takie rozwiązania korytarza i klatki schodowej to już podwyższony standard:)

A czy słyszeliście może coś o tym, że mieszkania mają być oddawane wcześniej niż w maju? Chcielibyśmy odebrać mieszkanie jak najszybciej...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

bylo by swietnie odebrac w nowy rok
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy mogą Państwo zdradzić (o ile Wiecie) jakie będą koszty czynszu?
Zastanawiam się nad kupnem, na tą lokalizację cena faktycznie przystępna ale jakie wyjdą koszty utrzymania?

już wstawiają okna !!!!!!!

brązowe :)

Myślę, że to jakiś niewypał, gdzie wykładzina na ciągach komunikacyjnych, pieski będą miały ciepło i miło do załatwiania swoich spraw tylko jak to wyczyścić póżniej, albo niech np. rozleją się niechcący zakupy np.mleko, olej itp.jak to będzie wyglądało?,najlepsze byłyby płytki

Witam, a ja będę Waszą sąsiadką ;) mi osobiście rozwiązanie z wykładzinami się podoba. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.

..nie wiesz co znaczy :5 metrow obok mojego bloku) to znaczy ze mieszkam w tym niebieskim bloku obok i mam widok na okna na przeciwko

teraz wiem bo 5m obok sa smiketniki wiec myslalem ze tam mieszkasz atak teraz wiem ze w bloku obok tylko z miara u ciebie kiepsko bo blok jest duzo dalej
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

witam jak tam budowa stan zamniety okna wprawione prosze o jakies informacje bo nie jestem z Gdanska
dziekuje

budynek jest wstanie zamkietym oka wstawione a teraz jest ocieplany styropianem ktory kladli na mokre sciany zaraz po wielkiej ulewie

jaka ulewa?? od tygodnia nie padalo:)

dopisuję się do prośby!

witam czy cos nowego slychac na budowie w jakim stanie jest obecnie
z gory dziekuje

w stanie budowy :) postepy idą pełną parą, prawie cały blok ocieplony
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

słychać tylko, że od 7 rano do późnego popołudnia przeklinają (teraz nawet w sobotę). świadczy to tylko o firmie, która zapomniała o mieszkańcach w bloku położonego 5m od granicy działek.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

o! to w soboty teraz też pracują, super! Może szybciej oddadzą mieszkania:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

ciekawe co stanie sie z tym czarnym psem ktory pilnuje budowy, zawsze rano jak ide wyglada przez dziure w plocie

a my już wiemy, ze właścicielem psa jest pan ochroniarz

Targował się ktoś o cenę mieszkania?
Ceny są atrakcyjne, jednak jak rozmawiałem w banku, to troszkę mi braknie. O ile jest możliwość spuszczenia ceny?

witam czy jest mozliwosc zobaczenia zdjec z placu budowy ??
z gory dzikuje
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

ceny sa beznadziejne drogie jak na takie mieszkania gdzie kuchnia jest w pokoju
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

sam jestes beznadziejny
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Teraz jak byś nie wiedział prawie wszyscy deweloperzy budują salon z aneksem kuchennym, mało gdzie się robi osobne kuchnie.
jak ktoś chce mieć osobną kuchnie to będzie miał problem z zakupem mieszkania w nowym budownictwie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

są takie mieszkania tylko za większą kaskę.A w tym wypadku jaka kasa takie mieszkania szału nie będzie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Rusztowania zdjęte. więcej wolnej przestrzeni wokół bloku się pojawiło.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

czesc
czy blok jest podobny do tego na projekcie tz czy te duze balkiny sa wystarczajace na postawienie stolika i krzeselka?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma szans, ledwo co samo krzesło tam postawisz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wspolczuje tym co kupili mieszkania w tej kamienicy, ceny jak z kosmosu, kuchnia w "salonie",pokoiki malutkie jeszcze na dodatek z dwoma oknami, blok blisko bloku,piekny widok na hydroforownie i wiezowiec. Pozdrawiam nowych sasiadow z naprzeciwka

a przepraszam przed budowa na co byl widok na morze???

Na fanpage'u Przymorza Małego kilka zdjęć osiedla z dzisiaj.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.217980698380025.1073741829.195356690642426&type=1

Dzieki za wstawke ,prosze zrob pare zdjec z przodu budynku bo akurat kupilem mieszkanie z duzym balkonem z gory dziekuje.

a tu nie ma zdjęć z przodu? chodzi Ci o zdjecia z bliska tak?

na trawnik i byla przestrzen bo do najblizszego budynku bylo troche wiecej metrow niz 10

sorrki chodzilo mi o zdjecia na ktorych widac bydynek z balkonami naroznymi to sa te z trzema wyjsciami tz z kazdego pokoju?
pozdrawiam

no chyba tak :)
za jakiś czas na pewno dorzuce jakąś fotke więc zalajkuj strone i po sprawie;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ok dzieki tak zrobie

ja też kupiłem i myślę że to najlepsze mieszkania w tym budynku
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakby ktoś z przyszłych mieszkańców nie wiedział, to dzielimy się informacją, że okna od zewnątrz są brązowe, a od wewnątrz białe. Pozdrowienia
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kamienica leborska już stoi. Dobrze, że już nie ma tego śmierdzącego patologicznego baraku! Przynajmniej jakiś ładny obiekt powstał w okolicy.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 7

witam
ciekawi mnie czy oddaja na czas ?
czy uporali sie juz z wjazdem do garazu
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Slyszelismy,ze mieszkania oddadza na poczatku marca, a mwoze nawet pod koniec lutego. Czy ktos wie cos wiecej?

na stronie inwestycji jest informacja o oddaniu w maju 2014
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkania beda oddawane wczesniej. Wstepnie planuja oddawac na przełomie marca i kwietnia, może wczesniej. Pozdrawiamy
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

a skad taka informacja bo Budros nie potwierdza wczesniejszych terminow
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkania będą oddawane najprawdopodobnie na początku kwietnia - info z budrosu sprzed chwili.

To my mamy inne info z budrosu z piątku. Każdemu inaczej mowią?

kolejna kryptoreklama
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale kryptoreklama czego??? Wszystkie mieszkania już dawno są sprzedane. Tu już nie ma po co reklamować czegokolowiek.

Juz niedlugo przekonamy się, kiedy mieszkania będą do odbioru. Mamy nadzieję, że jak najszybciej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja gratuluję wszystkim szczęśliwym posiadaczom mieszkań w Kamienicy Lęborskiej. jedna tylko uwaga dla posiadaczy mieszkań od strony bloku niebieskiego... moi sąsiedzi w górnych pięter lubią przez okno wyrzucać śmieci.. wczoraj też widziałam na śniegu stary wieszak... to się dużo częściej zdarzało za czasów baraku jednak jak znikną budowlańcy to i znikną zahamowania i jak mniemam śmieciarstwo...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak na budowie jaki postep//

Byliśmy na budowie i mieszkania są już gotowe. Został tylko korytarz do wykończenia i drobne szczegóły. Budros czeka na oficjalne pozwolenie na użytkowanie i to na tyle. Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów.

swietnie teraz tylko cala zabawa z znalezieniem rzetelnej fimy ktora wykonczy lazienke kuchnie mieszkamy za granica i to nas najbardziej przeraza ,czekamy na jakas reklame???

na moim mieszkaniu robi budros :P
POLECAM

a co dokladnie robi pod klucz~?

Budros zaklada liczniki idzie ku koncowi
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiadomo już, kiedy odbiory???

Pani z Budrosa powiedziala ze staraja sie na Kwiecien
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tez juz dzwoniliśmy, podobno w drugiej połowie kwietnia, ech... mieliśmy nadzieję, że odbiory będą trochę szybciej. Oby nic się nie zmieniło i już naprawdę oddawali mieszkania w kwietniu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

ostanie informacje z budrosu czekaja na decyzje mieszkania gotowe czekaja napozwolenie uzytkowania.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

no i w kwietniu pewnie odbiorów nie będzie...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

mysle ze czasu malo im zostalo pewnie to bedzie koniec Maja mimo zapewnien Pani z Budrosa cyt. staramy sie na koniec Kwietnia?poczatek Maja na pewno.

Witam, wiadomo już kiedy będzie odbiór ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

zgodnie z umowa mam nadzieje

Jutro pierwsze odbiory :)

to prawda witam nowych sasiadow

Czy ktos odebral mieszkanie jakie wrazenia wszystko ok???

Witam :)

Też kupiliśmy tam mieszkanie, nas nie poinformowali jeszcze o odbiorze, dziwne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

U mnie podobna sytuacja byla przypadkowo zadzwonilem dowiedziec sie odnosnie energetyki i pani powiedziala ze mieszkanie gotowe do odbioru..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Górna kondygnacja podobno w lipcu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 11

to akurat jest nie prawda ja kupilem na samej gorze i jest gotowe w ostatnim tygodniu maja termin mam umowiony
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

witam czy ktos jest po odbiorze ,jakie wrazenia
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Budynek stoi. Dużo ekip się przewija po mieszkaniach teraz. Pewnie to potrwa kilka miesięcy. Nawet jest dużo miejsca wokół ...
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 12

Witam
A czy ten wielki blok nie przysłania słońca?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Kamienica lęborska jest wciśnięta między bloki. Ale na jej miejscu przedtem stał stary, okropny barak robotniczy. To lepiej jest teraz.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

W co inwestować w XXI wieku? (28 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...