Kiwdul

Mi też wycieli tekst, zreszta napisany do ciebie, ale nie potraktowałem tego inaczejj jak obowiązującej reguły gry.Zawsze są jakies granice, ty od jakiegos czasu coraz bardziej zaostrzałeś swoje teksty (ja zresztą też) to musiało się kiedyś skończyć.Muszą istnieć jakieś zasady , jakaś umowa społeczna , która trzyma to wszystko w kupie.Miło jest łamać zasady, ale nie da się tego robić wiecznie , bo w końcu nie będzie co łamać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sędzio

Jesteś stronniczy. Inne tematy istnieją żyją sobie swoim małym życiem wśród dziesiątków tekstów kiwdula, już mniej licznych odpowiedzi na nie, oraz postów takich jak twoje o tym jacy tu wszyscy są sztuczni czy beznadziejni (nie jest to żadną nowością).
Nie osądzasz kiwdula ale osądzasz wielu innych mając dużo mniej materiału dowodowego.
Hmm a co to znaczy "plastikowe myślenie", ten termin wydaje mi sie bardzo wieloznaczny (każdy zrozumie go zupełnie inaczej), ale chyba miał być negatywnym okreśłeniem. hmmm?

Tak to ja

Dziś Marzan ma obronę.Trzymajcie kciuki i inne końcówki

Adam

Jak znajdzie sie wśród was kilkunastu pełnoletnich (15) to możecie nawet stowrzyszenie zorganizować i wtedy będą was wszędzie brali dużo poważniej.

Blurp

Macki na supełki . Za mażana trzymać

Mentat

Poważnie sie zastanawiam nad udziałem w skarbie, a saperka i moja asysta jest zwykle do dyspozycji (popołudniami).

Sędzia

Nie popieram cenzury, uważam , że już dawno powinniśmy wysłać Kiwdulowi wirusa i stopić mu procesor. Kiwdul jest ofiarą idealną , jest zbyt głupi i zadufany w sobie by przestać, obrazić się czy skutecznie odgryźć.Sam dostarcza nam materiału, a poza tym jest chamski , nieznośny i obrzydliwy dzięki czemu czujemy się usprawiedliwieni.

A propo dokuczania

Zawsze sprawiało mi przyjemność w szkolnej ławce znęcanie sie w drobny sposób nad sąsiadami, szczególnie gdy reagowali na takie drobne znęcanie sie. A ukłuć go ołowkiem.
Może jestem sadystą , trochę, hehe ale jestem z tego dumny. O. I wcale sienie wstydzę O. Och jak wy wszyscy mnie potepicie za moje zboczenie. Ojoj jak ja sie boje tego potępienia. hihi.
I tak znów przyjdą do mnie wypić vermuta.

Baggins

Kiwdul przetrwa wszystko.Instaluje miny pod wszystkimi , których dosięgnie, tyle że używa szybkiego lontu i zawsze cały ten interes wybucha mu prosto w twarz. końcu przyzwyczaił się, za każdym razem wypełza z krateru...tyle że coraz bardziej czarny.

Zwierzu

Ten skarb Mentata okarze się półtonową bombą lotniczą, która po uderzeniu saperką zacznie tykać

A czemu...

oś świata nie skrzypi?

Jak widzę teksty kiwdula

(choć ich nie czytam, to rzucają sie w oczy) to nasuwa mi się skojarzenie z kreskówkową postacią wpadającą we wściekłość po każdym dotknięciu. A wściekłość ta postać obrazuje mitaniem się i krzyczeniem we wszystkich kierunkach z zawrotną prędkością, że wygląda jakby nie była jedna a 10 na raz.

I...

tyle na dzisiaj.Jest szaro i mokro.Znowu się położyłem nad ranem i teraz jestem wypłukany z inwencji i chęci do czegokolwiek.Bye!

Płk Kiszczak

Oś świata nie skrzypi bo jest w magnetycznych łożyskach...Hihi

Kiwdul

Nie w****iaj Mistrza Gry

Kiwdul

oj kiwdul kifdul..... starzejemy sie , umysl powoli wapnieje to nic dobrego nie wrozy......czas sie zmienic ...........

O jak miło

Teraz bez żadnej aluzji, po prostu prosto z mostu Attack. hihi (teraz to będzie go 20 na raz)

:-)

pracowicie macki na supelki
pracowicie
...
juz prawie wszystkie

buuuuu

RYMS

a tak w ogole

akad sie Was tyle namozylo ?

11 Września

Dziś 2 rocznica Ataku na WTC i tak sobie myślę, że
za dwa lata nieliczne kroniki będą także wspominały o drugiej rocznicy ataku na Kiwdula

Blurp

Kiwdul Przyciąga Masy.
heheheh

Wer Mut? Wer Macht!

Czy ktoś powiedział metanol?
Niuch niuch ciuch

Velký Bratr

Spokojnie w końcu nawet nie wszystko poszło...

Zwierzu

A czy ja jestem niespokojny? Jestem okazem stoickiej cierpliwościiiiiii..

Zwierzu i inni...

...widzę, że po wczorajszej nieobecności w tym jakże kojącym nerwy miejscu ominęło mnie sporo atrakcji. Zamierzam napisać parę miłych słów do ulubieńca mas znanego lepiej jako K.NN i związku z tym prosiłabym admina , ewentualnie cenzora o nie kasowanie moich textów. Bynajmniej nie tak szybko, chciałabym, aby adresat miał szansę na małą dawkę adrenaliny od swojej ulubionej (...).

K.NN

Sz.Panie,
Dotarły do mnie pogłoski, jakoby uważał mnie za tzw. kobietę lekkich obyczajów. Muszę przyznać, że Pańskie insynuacje obudziły mój głęboki niesmak i obecnie rozważam podjęcie nieco bardziej radykalnych kroków. Nie sądzę, aby ton moich uprzednich skierowanych do Pana, mógł być powodem, aż tak zjadliwego ataku na moją skromną osobę. Doprawdy, nie zasłużyłam na coś takiego. Jestem głęboko rozczarowana brakiem inwencji i stereotypowym podejściem do tematu. Ludwiku, przecież Pan jako osoba , która już nieco przeszła powinien wiedzieć, że takie postępowanie jak Pańskie nie wywola niczego innego poza tym co można przeczytać.

Z wyrazami ...

Zabójco z Urzędu,

Szefie,
byłam tak uprzejma jak tylko mogłam biorąc pod uwagę poziom mojej irytacji.
Może czas pomyśleć o podwyżce , ewentualnie dodatku za pracę w niesprzyjających, wręcz szkodliwych warunkach.

zwierz

Jeśli ktoś mówi o beznadziejności i o sztuczności oprócz mnie to coś jest nie tak .....i nie pisałem o tym że ktoś tu jest beznadziejny - coś pomyliłeś !!!
Oczywiście że plastikowe myślenie nie jest pozytywnym określeniem - a jak Ty to sobie interpretowałeś ?? ;))) Nie wnioskuję o głupocie ludzi tutaj piszących lecz o pisaniu głupot ludzi całkiem inteligentnych (może na swój sposób) - ale zawsze.
Więc nie obrażam tutaj nikogo - tylko informuje o niewłaściwym rozegraniu tej walki.
Piszesz że mam dużo mniej materiału dowodowego - taaaaak .... powiem więcej : ja w ogóle nie posiadam żadnego materiału dowodowego. A czy Ty masz taki materiał ??? Masz go czy nie ???
Jeszcze raz napiszę: gdybym posiadał taki materiał - byłbym stronniczy - ale go nie mam !!
Nie czytasz moich postów. Proszę przeczytaj mój wczorajszy ciąg (ok. 8 jeden po drugim) - jest ta wszystko. Czy zgadzasz się z pojęciem "PRAWDZIWIE PODEJMOWANY OBIEKTYWIZM" ? o czym napisał Baggins ?? Tego się nie podejmuje - ON JEST. Jest niżej moja odpowiedz do niego - też przeczytaj.

Sędzio

Czy nie zauważyłeś że przekręciłeś słowa Bagginsa? On napisał "właściwie pojmowany obiektywizm" a ty piszesz że on napisał "włąściwie podejmowany obiektywizm". Zgadzam się, że tylko informacja prawdziwa (tzn zgodna z rzeczywistością) może być obiektywna, i że nie można mówić o "prawdzie zależnej od punktu widzenia" bo to jest po prostu wewnętrznie sprzeczne.
W wypowiedzi Bagginsa nie ma błędu ponieważ termin "obiektywizm" jakaś jednostak może pojmować właściwie, zgodnie z definicją lub niewłaściwie tzn niezgodnie z definicją.
Ja czytam twoje teksty. Sugeruje trochę mniej emocji, to i mniej będzie czynności pomyłkowych.
Piszesz wyraźnie o sposobie myśłenia a nie tylko o sposobie pisania, a to już można odebrać osobiście.
JJeśłi chodzi o "plastikowe myłśenie" to nie przyjąłem żadnej interpretacji tego terminu, jest mi po prostu obcy. Z kontekstu mogę wydedukować że jest okreśłeniem negatywnym. I moje pytanie było poważne, zebyś mi go przybliżył, bez tej informacji nie jestem w stanie ustosunkować siedo tego tekstu.

Sędzio

Intrygują mnie twoje stwierdzenia na temat materiału dowodowego. Czy sądzisz że znajomość większej ilości faktów spowoduje, że będziesz się oddalał od prawdy? Czyż większa znajomość rzeczywistości nie ułatwia nam zbliżenia się do prawdy? Czy może sądzisz że im mniej informacji tym lepiej można coś poznać?

zwierz

ok, niech będzie - podejmowany - czy to coś zmienia ?
Dla mnie to jest jeszcze większy argument do sprzeczności :)
Masz rację. Może się mylę. Ale też nie powiem że Ty się nie mylisz. Wszystko jest takie PODEJMOWANE (POJMOWANE) pod publikę, jest niewyraźne, zagmatwane. Pytałem się czy masz jakieś dowody ....??
Nadal utrzymuje że znajomość sprawy pomaga - ALE NIE MOŻE SZKODZIĆ DRUGIEJ OSOBIE !!!!
Zresztą nie ważne ....

I TO BY BYŁO NA TYLE .... :(

WCZORAJ W MOIM POŚCIE Z GODZ. 20.59 ZOSTAŁA ZMIENIONA LITERÓWKA (DLA MNIE TREŚĆ DOŚĆ ZNACZĄCA) - NAPISAŁEM W NAZWIE hYDE pARK MAŁE LITERY POCZĄTKOWE - CELOWO Z WYJAŚNIENIEM ! ZOSTAŁO TO ZMIENIONE PRZEZ CENZORA (MIXERA ???) !!!! JEŚLI ROBI SIĘ TAKIE RZECZY - ZMIANA TREŚCI (DLA MNIE TO TAK JEST)
TRUDNO O DOBRĄ OPINIĘ NA TEMAT TEGO SERWISU,
O WIARYGODNOŚĆ, O WOLNOŚĆ SŁOWA, O PRAWDĘ I O POSZANOWANIE DRUGIEGO CZŁOWIEKA !!!
MIXER ? - CZY WY TAM JESTEŚCIE WOLORIANTAMI NA TYM PORTALU ? DOSTAJECIE ZA TO JAKĄŚ KASĘ ? NO....ALE ŻEBY KILKA OSÓB SIEDZIAŁO NA CENZURZE (A WYSTARCZY JEDNA OSOBA JEŚLI W OGÓLE JEST TAKOWA POTRZEBNA) - TO JUŻ JEST DZIWACTWO.
NIERAZ ROZUMIEM O DECYZJI WYCINANIA POSTÓW KWIDULA - ALE TO SIĘ TAKŻE MIJA Z NAZWĄ: HYDE PARK (NAZWA TA JEDNAK ZOBOWIĄZUJE) ALE JEŚLI W TEN SPOSÓB SIĘ PROFANUJE TO CO MIAŁO BYĆ WOLNE I NIEZALEŻNE - TRUDNO O DOBRE SŁOWO NA TEMAT TEGO SERWISU.
ZRZEKAM SIĘ TEGO STANOWISKA I Z MIŁĄ CHĘCIA CHCIAŁBYM ABY KTOŚ JE PRZEJĄŁ.
OCZYWIŚCIE PROSZĘ O DALSZE POSTY, WYPOWIEDZI DO MNIE, PYTANIA, SUGESTIE ITP. CHĘTNIE PRZECZYTAM - I ODPOWIEM.
ŻEGNAJCIE ....

Sędzio

Tekst Bagginsa o którym mowa wydaje mi sie bardzo klarowny i precyzyjny. A zmiana słowa z pojmowany a podejmowany byłaby dość znacząca. Zresztą słowo podejmowany brzmiało by dość dziwnie w tej wypowiedzi i nie pasowałoby do jej reszty.
Nie denerwuj się, każdemu zdażają się takie drobne pomyłki. Ciężko czasem się przyznać do błędu, ale myśłę że warto. Szczególnie gdy wydało się na ich podstawie fałszywy osąd. Jeśłi ktoś nie przyznaje sie do pomyłek (szczególnie przed samym sobą) to nie jest w stanie dotrzeć do prawdy.

www.love-office.com

Jestes samotny? Wejdz na www.love-office.com
Internetowe Biuro matrymonialne - do konca
pazdziernika free!

Cenzuro

Czy cenzura tylko wycina posty czy też przeprowadza korektę niektórych? Miło by było by zostawiała jakiś drobny ślad w podpisie np. gdy przeprowadza korektę typu: ###
jak to miało być przetestuje hYDE

Nie osądzaj

gdy sam nie chcesz zostać osądząnym.
Co innego jest zwrócić komuś uwagę, dyskutować z nim, a co innego ustawic się jako sędzia i osądzać wszystko i wszystkich. Tak jak to pisali w takiej grubej książce ( cholera jak sie nazywała) kto jest bez winy niech rzuca kamień. Tak samo można by było odnieść kto jest obiektywny niech pierwszy obiektywnie oceni. I nie chodzi o najbardziej obiektywnego ( kogoś kto sie najbardziej zbliżył do obiektywizmu), chodzi o obiektywnego.
Wyrażenie swojej opinii to co innego niż osądzenie.

a poza tym

Hyde Park w Londynie też ma swoje ograniczenia z tego co pamiętam, cóś a propo rodziny królewskiej...
bardzoładny park, fajne jeziorko, i tak naprawdę więcej tm biegaczy niż mówców...

Sędzio

Wielkie litery wpisałam ja.
Bo ja mogę wszystko :)

Zwierzu,

Twoja asysta mogłaby się okazać bardzo pomocna, gdyż potencjalnie mogę mieć problemy z lokalizacją "miejsca spoczynku" (chociaż wydaje mi się, że zlokalizowałem "miejsce spoczynku" na spacerze). Co dwa mózgi to nie jeden. "Skarb" do podziału, jeżeli sądzisz, że Ci się przyda.

SUPER !!!!!

Bardzo podoba mi sie ten portal pozdrawiam tworcow

Dedykuję sprawcom ideologicznych zamachów terrorystycznych:

Plwocina z krwią
rozjaśnia rzeczywistość
i sny.

Sungao (1887 - 1926)

Mentat i wierz

Mogę się przyłączyć do polowania? Mam kilka cennych umiejętności.

Zgłaszm skargę do świata.

GOLLUM BYŁ ZA ŻYLASTY.

Ależ Akaszo,

Jakże nie wielbić Kobiety?
Natchnienia poetów, malarzy i muzyków od zarania dziejów...
Upojnego źródła zła dzierżącego w swej dłoni nieodzowny owoc grzechu...
Dzikiej zdobywczyni walczącej miękką linią pleców, czy odciskiem drobnej stopy na piasku...
Niedoścignionego anioła o spojreniu delikatnym niczym pierwszy śnieg..
Alfy i omegi...
Jakże więc nie wielbić Kobiety?

No tak

Wiedziałam, że pewnego dnia zawitasz do tego miejsca.
No i jak wrażenia?

Pozdrawiam z wieży pośrodku pola arbuzów.

p.s za dużo tu znajomych , abym mogła napisać więcej.

Agentka

gdize o tej porze rosna arbuzy ?

jestem

glodny ...

Zwierz!Zwierz!Zwierz!

czyżbyś nieopacznie wspomniał o pewnych pozostałościach po ostatnim opijaniu 9 dniówki małego Antychrysta??
Ołówek mi niestraszny - usiądę poza zasięgiem...

No tak

Pierwszy raz slyszę , to jest taki zawód ?: - "sknera"
Hm ....hm... ciekawe jak na tym wychodzisz

Zwierz

Raczej na grawitacyjnych . Ale znam inne i.. też nie skrzypią a nawet wręcz.

Blurp

w Szwecji

Blurp

One nie rosną. Agentka je tylko goli

I jak tam

magisterka Marzana ?

Sędzio

Niektóre wnioski mozna wyciągać nie dysponując pełnym zestawem faktów na temat danej osoby.

At

Zgadza się. To przypomina coś w stylu kebab.

Atomówki

muszą zostać zniszczone

Doubler,

z pewnych względów nie możemy przyłanczać do naszego "polowania" osoby, której lojalność względem sprawy nie jest zweryfikowana.

Stworku,

Szwecja już nieaktualna, arbuzy doszły na Biegun Północny i tam plemie Kiszczaków Północnych zajmuje sie eksploracja złoża.

Stworku,

Szwecja już nieaktualna, arbuzy doszły na Biegun Północny i tam plemie Kiszczaków Północnych zajmuje sie eksploracja złoża.

At

Całkiem nieźle na tym wychodzę. Przynajmniej nei przepłacam ;)

Śpij

Kiszczaku śpij.... (Bregovitch b-mol opus 1 / 40% )

No tak

Aaaa.. jak wracasz ????

Agentko

Taak... zawitałam... Po części to moja wina, lecz trochę zmusiły mnie też okoliczności.
Tak, jak kiedyś mówiła mi Aube, bywa całkiem ciekawie, a na pewno wciągająco.

At

Chcesz wejść do spólki?
Trochę męczące to samotne golenie , podczas gdy inni tylko jedzą i jedzą...
ciekawe kiedy pękna z przejedzenia...

Agentko, Stworku

A słodkie były chociaż te arbuzy? Bo przecież wspomnienia zostały słodkie..

At

Samochodem i to bez mandatu!

Stvoricko

Nie lubisz grzybów?! Podobno najokazalsze można spotkać w rejonie Semipałatyńska.
Ciekawe , a gdyby je tak zawekować . W końcu każdy parę wrogów ma... a i KNN jest. :)))

No tak

A Kiszczak siedzi i zawija te arbuzy w sreberka

Agentka

Spółka z Tobą ? ależ zawsze !!! o każdej porze dnia a zwłaszcza nocy . Ale na arbuzach?? nooooo.. nigdy nie próbowałem . A czy da się je potem sprzedać.

At

A Kiszczak siedzi, bo sreberka były kradzione.

No tak,

Ja chcę tylko żyć w Twoim sercu,
Lec na Twoim łonie
I umrzeć w Twoich oczach.

W. Szekspir

No tak

Wyślijmy Kiszczakowi paczki żywnościowe z metalowym nadzieniem :)

UWAGA !!!

Kto pisze się na wyjazd do Słowińskiego Parku Narodowego ? (ruchome wydmy) oraz okolice - wiadomo Łeba, Rąbki, Smołdzino, (może Krokowa).
Chciałbym zobaczyć czy już zasypało pewne miejsce :))

Bilbo

Kupimy Ci młotek, chcesz? Głośny, brązowy drewniany młotek z podstawką do uderzania. Waga urzędu wszak zobowiązuje....

noooooooooooo !!!! chcę, chcę, chcę !!!!
proooooooooszę .....

płynę dzisiaj próbując nie myślec i nie czuć
to jeden z takich dni, kiedy wszystko jest ciszą i pustką
to parszywe uczucie i bardzo tego nie lubie,

bardzo, bardzo, bardzo..

proszę też o spis urzędników :))

taaaak ..... o to też baaaaardzo proszę .... :)

Bilbo

Możemy Ci również kupić sierpik,
tak na wszelki wypadek.
Wszak nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość...

W chęci zaś uczynienia prezentu bardziej uniwersalnym, możemy do kompletu dołączyć również kowadełko i strzemiączko.
Eustachiusza zaś skłonimy, aby oddał Ci swoją trąbkę.

Bilbo

Z takim młotem będziesz postrachem wszystkich czarownic.

Bilbo

Spis Urzędników, na Twoją prośbę:
-pierwszy Urzędnik
- drugi Urzędnik
- Trzeci Urzędnik( malutki....Ale Urzędnik!!! No! )

Bilbo

A teraz idż spać i niech przyśni Ci się stado różowych, pluszowych młoteczków i niech nie dadzą się złapać tym zielonym , pluszowym kowadełkom.

Zabrali trąbkę,

zabrali....
Chlip!!

Eustachiusz

zabrali i zagrali...
piękna była to melodia.

Eustachiuszu

Ha wybrałam wolność. Nikt nie będzię mnie więcej robił w trąbe!!

Trąbko

I ty, trąbko przeciwko mnie?

Eustachiuszu

Jezeli obiecasz że nie będziesz mnie mocno dmuchał to się jeszcze zastanowie.

Trąbko

Ale czasmi trzeba mocno. Sztuka wymaga.

Trąbko

Pomyśl o Wieży Mariackiej

przeszło łagodnie

Po jednodniowej nieobecności spowodowanej zamknięciem zakładu, sprowadzeniem wszystkich pacjentów do atomowego bunkra gdzieś w podziemiach i modleniem się by żaden zabłąkany samolot nie chciał wylądować na dachu naszego pensjonatu kontynuujemy relację z Leśnej ...

Wczoraj przygotowywaaliśmy się na wizytę bardzo ważnego gościa. Gościa z daleka. Tak jak przypuszczaliśmy okazała się bardzo miły żeby nie powiedzieć ... rozczulający :) Dziś ciąg dalszy.

A muzyka na pierwszy dzień po jedenastym września to ... oczywiście Frank Zappa i " FZ in New York" :)

Eustachiuszu

Koniec tego dmuchania! Odchodzę!!

grrrrr

dlaczego piszecie blurp z duzej litery ?
szwedzkie arbuzy fe ....

At

Śpię, śpię...na jawie.Co próbuję położyć się wcześniej to zaraz ktoś wpada i gdzieś mnie wywleka.
Zawijam , i owszem , w sześciocalowe , ołowiane płyty.

Zwierzu

A jak pachnie kolor żółty?

Marzan jest magistrem

Wczoraj w Ygreku, w późnych godzinach wieczornych odbyło się opijanie kewawej obrony pracy magisterskiej Marzana.Piwo było zimne, muzyka ostra a kobiety piękne.Witamy serdecznie nowego członka towarzystwa wykształconych bezrobotnych.AVE

Agentka

Co wstydzisz się znajomych?Nie chcesz podzielić się z nami swoimi sekretami...przecież my i tak wszystko wiemy.HaHaHa Ha

Wczoraj rozmawialiśmy o papieżu

Pokazali w tv starego roztrzęsionego dziadka, a ja zacząłem się zastanawiać czy on dożyje do końca roku.Wyobrażacie sobie co będzie po jego śmierci? Tę żałobę , wycia i awantury w kościele, W dzisiejszych czasach polski katolicyzm funkcjonuje w oparciu o papieża.To że jest on polakiem, daje nam w świecie unikatową pozycję.Co się stanie gdy nowym ojcem świętym zostanie murzym, jak przyjmą to nietolerancyjni, chamscy i z gruntu rasistowscy polacy.
Poza tym, papież polak istniał jako rzecz oczywista przez całe życie większości z nas , jest niezauważalnym , ale istotnym elementem pojmowanej przez nas rzeczywistości, gdy umrze, świat nie będzie dla nas juz taki sam.

Aube

I jak tam Patrycja? Nie zaziębiłaś jej plecków wlokąc po różnych chaszczach i podejrzanych lokalach.Nie zwichnęła nóżek tańcząc na stołach?Piękny tekst o kobietach, udało ci się dyplomatycznie pominąć te wszystkie ząbki, pazurki i wirujące ostrza.

Inne tematy z forum

reklama świetlna (14 odpowiedzi)

hej. czy waszym zdaniem warto jest inwestować w reklamę świetlną? pozdrawiam

Dlaczego w pl absolutnie kazdy najupiorniejszy zbrodniarz i/ lub wykolejeniec dostaje swobodny i bezkarny dostep do dzieci? (3 odpowiedzi)

wystarczy zeby mial sprawne narzady rozrodcze. np. bestialska psychopacica wabi do kanalu rodnego...

Vibracje (18 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU