Obserwując otoczenie... nowoczesna kobieta i młoda dziewczyna.

Od jakiegoś czasu (kilku lat) coraz silniej uderza mnie pewne spostrzeżenie i chciałem zapytać czy inni mężczyźni też to widzą.
Kobiety wokół nas są coraz piękniejsze. I każde kolejne pokolenie kobiet pod kontem urody przekracza granicę piękna. Także ilość pięknych dziewczyn w każdym roczniku jest coraz większa.

Niestety tylko częściowo jest to związane z naturalną urodą. Dziewczyny coraz bardziej o siebie dbają... i większe niestety, poświęcają temu coraz więcej czasu, kosztem reszty życia.

Młodym dziewczynom coraz trudniej przejść obok lustra, by się nie przejrzeć (by nie powiedzieć: by nie westchnąć nad swoim pięknym), by nie poprawić włosów, by nie uśmiechnąć się do siebie.
Właściwie trudno znaleźć dziewczynę 15-25, która nie ma konta na instagramie, gdzie codziennie wrzuca kolejne swoje fotki.
Jednocześnie, coraz trudniej tym dziewczynom przeprowadzić z kimś kilkuminutową rozmowę. Te z którymi ja mam kontakt mają już tak zaburzoną zdolność porozumiewania się, że nie umieją budować zdań złożonych. A często po 1-2 krótkich zdaniach muszą się zrestartować smartfonem i potrzebują z 2-3 min na ponowne uruchomienia.

Odpowiedzi na proste pytania też wywołują u mnie zimne dreszcze. Np. ostatnio zagadałem kilka studentek (2-3 rok) o satysfakcję z obranego kierunku, to dostałem taki przekaz:
- studiuje by być inteligentną (sic!).
- by faceci mnie szanowali.
- nie chce pracować w tym zawodzie.
- znajdę sobie bogatego męża.

A skoro kobiety 5-10 lat starsze sprowadzają 80% rozmów do pieniędzy, to jakie nowoczesne kobiety wyrosną z obecnych dziewczyn?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Obserwując otoczenie... nowoczesna kobieta i młoda dziewczyna.

> Tak mówią, ale to jak z UFO, wszyscy o nim mówią, ale nikt go nie widział.
Przesada ...skoro nie pijasz wina to nic nie wiesz kolego :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj, Anty, sam nie wiesz, czego szukasz, naprawdę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

>im starsze, tym lepiej smakują ;P

Tak mówią, ale to jak z UFO, wszyscy o nim mówią, ale nikt go nie widział.
Sam wina nie pijam, ale ci, którzy zwykle piją te starsze otaczają się bardzo młodymi dziewczynami, więc oni chyba też nie podzielają tego zdania:d
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inka, widocznie temat ważny i trzeba go rozwinąć ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Antyspoleczny...Kiedyś już takie mądrości tu chyba czytałam..deja vu ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, Panie Anty, im starsze, tym lepiej smakują ;P
Albo, jak wolisz, im młodsze, tym tańsze ;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są doceniane na równi przez koneserów smaku jak i meneli?
Źle przechowywane zmieniają się w ocet?
Stare doceniane są zwykle przez starców?
Młode są dobre na imprezę, a stare do kolacji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kobiety są jak wino :P

Są inteligentniejsze od niejednej, ale nie od każdej... od każdej są za to starsze:p

Ja tam wolę starsze kobiety od siebie bo są inteligentniejsze od nie jednej mojej równolatki. Do tego bardziej mnie pociągają ;-)

I wszystko jasne ;)....podoba mi się Wasz tok rozumowania faceci w czerni ;)

Będzie też potrzebować lepszych oczu - zatem większych! Ale nie będzie potrzebować uszu, ani nosa - bo techrozmówca nie mówi i nie pachnie.
Pewnie jego umysł będzie przetwarzać więcej informacji, więc będzie miał większą głowę...
I teraz zaczyna wchodzić moda, aby wszelakie jedzenie miksować i jeść pijąc, więc brak zębów i małe usta.
Pewnie nikt nie będzie wiele chodził ani pracował fizycznie, więc ludzie będą mieć krótkie, słabo umięśnione kończyny... okrągły brzuch i wielką głowę... OBCY to my?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Otóż to w czasach fejsbuczka umiejętność rozmowy zanika w szybkim tempie. Mniemam, że za 100 lat człowiek będzie już genetycznie zbudowany tak że nie będzie w stanie mówić. Za to zamiast 10 palców będzie 20 coby szybciej naparzać na smartfonie;)

Oj tam...bywają gorsze sytuacje ;)...uśmiechnij się "tetryku" :-D

Poczułem się strasznie niezrozumiany:d

Sorry ale zrzędzicie jak starzy tetrycy panowie.Prawdopodobnie jestem od Was znacznie starsza ale chyba nie ma to znaczenia bo obracam się w różnym wiekowo towarzystwie.Pustych ludzi znajdziecie wszędzie,bez względu na wiek i płeć moi drodzy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sensownej rozmowy to ja chciałem lata temu. Teraz czasy się zmieniły i zatęskniłem za bezsensowną paplaniną głupiutkich nastolatek w środkach komunikacji miejskiej.
Co innego wydaje mi się tak odległą przeszłością, że zaczynam wątpić, że to istniało - może to był tylko sen, albo moja wyobraźnia.

Do paplania może nie, ale do sensownej rozmowy jednak tak, chyba sam nie wiesz, czego chcesz...

Choć z drugiej strony, całe społeczeństwo we władzy smartfonów stało się szalone. Wystarczy przejechać się komunikacją miejską - ludzie gadają "do siebie", wybuchają śmiechem... ostatnio widziałem jak dziewczyna tańczyła na przystanku niczym w klubie - i nikogo to nie dziwiło!
Tylko nikt z nikim nie rozmawia.

Sęk w tym, że do gadania nie trzeba inteligencji (sic!).
Kilkanaście lat temu miałem okazję jadać śniadania z ładnymi dziewczynami (może nie koniecznie w moim guście, ale były fotomodelkami, więc komuś musiały się podobać) i im się buzie nie zamykały. Teraz ładne dziewczyny (a w oczach mężczyzn, dużo mniej urodziwe) jedzą w milczeniu, porozumiewając się monosylabami i linkami do zdjęć i filmików.

Inne tematy z forum

"SWITEZIANKA" in English :) (11 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

Dyskrecja (5 odpowiedzi)

Miła gotowa na wszystko ;*

terapia (120 odpowiedzi)

wątek dla wszystkich, którzy chcą się poczuć lepiej :) będzie to terapia grupowa ... zaproszone...