Położna - Zaspa

Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: położna - Zaspa

No jak może się czuć bezpiecznie, skoro w razie komplikacji taka położna nie ma prawa nic robić, ponieważ nie jest w pracy i w razie błędu odpowiada podwójnie karnie?

Po to żeby kobieta czuła się bezpiecznie i komfortowo w tym wyjątkowym czasie.A takim jęczeniem i burzeniem się na forum niczego nie zdziałasz,tylko nerwy ludziom psujesz...

Ale co to ma do korupcji? W imię czego mamy to tolerować? Aby było komuś tam wygodniej, bo bezprawnie? Nie rozumiem tego.

Ponury a może ty bys spróbował urodzić dziecko,co?? Po tym co tu wypisujesz widać że guzik wiesz na temat porodów i tego co dzieje się w trakcie.Co czuje przed,w trakcie i po porodzie kobieta.
Jeśli masz kobietę,która rodziła to jej współczuje.
Wali tu typowym męskim szowinizmem!!! Jak ci wątek nie pasuje to poprostu się nie udzielaj i tu nie zaglądaj.Jakoś nikogo nie interesują tutaj twoje wypowiedzi....

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Gorzej, gdy w trakcie porodu dojdzie do komplikacji i uszczerbku na zdrowiu bądź śmierci pacjentki lub dziecka. Położną i osoby, które zezwoliły jej na odebranie porodu mogą czekać problemy z wymiarem sprawiedliwości. Powód? Położna jest wtedy po pracy.

- To sytuacja niedopuszczalna i każdej z osób, które biorą w tym udział grożą konsekwencje prawne - dodaje lekarz wojewódzki Jerzy Karpiński. - Prokurator zapyta wprost: kto w danym dniu miał prawo uczestniczyć przy porodzie. A ocena jest jednoznaczna i bardzo surowa dla wszystkich, którzy brali w tym udział w sposób nieuprawniony."

Może któraś z "szukających" nad tym pomyśli? W razie komplikacji, a nie daj boże utraty życia przez rodzącą od razu prokurator. Tylko po co? Może czas zacząć myśleć wcześniej?

Dziękuję dziennikarce za wyciągnięcie sprawy. Z tego co wiem pierwsze dwie skargi już trafiły do prokuratury.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,48625,7060954,Czy_mozna_miec_polozna_przy_porodzie__W_Gdansku__.html

Czy coś się ruszyło w sprawie? Policja się już zajęła tematem czy trzeba ich znowu pogonić?

Rodzilam w sierpniu w tym roku na Zaspie i nie mialam oplacanej poloznej i porod wspominam bardzo dobrze.Polozna byla caly czas przy mnie kiedy jej potrzebowalam-a nie byla oplacona:)

"Kto pod kim dołki kopie ten ma brudna łopatę " - to do ciebie Ponury.

To może także zacznij kraść? W końcu trzeba sobie "jakoś radzić".

Kuriozum i hipokryzja?

ja równiez prosze o informacje na e-meil nieste4ty takie życie i trze4ba sobie radzić chcę opłacić położną zresztą nie dziwie się że służba zdrowia sobie dorabia znając ich marne pensje chodzi tu o tak zwany personel niższy kasandra23ona7@wp.pl

Hej jeżeli możecie to podajcie mi jakieś namiary na położne z Zaspy na @ sandra6956@wp.pl , z góry wielkie dzięki :-)

Ja także poproszę o mejla do tej położnej :) Niech od razu szuka sobie dobrego adwokata :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

czarna, ja mam dokladnie takie same wspomnienia i za darmo i bez opłaconej położnej.

oczywiście ten mail było do czarnej :P a jeśli chodzi o kontakty z położnymi z polecenia to także do innych :P

hej...gratulacje też chciałabym miec taką opinię po porodzie :)
mogłabym prosić o namiar do tej położnej ...? może i ja jestem stworzona do rodzenia :P kto wie?

góra!

Ok, wszystko fajnie i pięknie tylko dlaczego w państwowym szpitalu, na państwowym sprzęcie na który wszyscy płacimy składki, w czasie gdy inne kobiety być może także potrzebowały pomocy?

Osobista wygoda najważniejsza, nawet gdyby mogło chodzić o przestępstwo?

Rodziłam na Zaspie i miałam opłaconą położną i przy kolejnym porodzie też tak zrobię. Położnej zawdzięczam : sprawny szybki poród, ciągły nadzór i opieka podczas porodu,dziecko było owinięte pepowiną , co nie spowodowało zadnych trudności, malutkie ładne nacięcie, byłam porządnie zszyta, kolejnego dnia normalnie funkcjonowałam i fizycznie nie czułam żadnym dolegliwości poporodowych i wiem, że wiele tych rzeczy zależy od uwarunkowań fizjologicznych kobiety (ja podobno jestem stworzona do rodzenia :) to i tak nie wyobrazam sobie kolejnego porodu bez Niej, czułam sie pewnie i bezpiecznie

góra :)

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...