Położna - Zaspa

Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: położna - Zaspa

Jak widać jest przyzwolenie na takie korupcyjne praktyki. Niestety, zazwyczaj te same osoby w innych miejscach krzyczą jak to jest źle itd.

Hipokryzja.

Bardzo się dziwię, że ordynator i oddziałowa pozwalają na prowadzenie "lewych" interesów na państwowej porodówce. Jak można płacić za poród !!! Świat przewraca się do góry nogami !!! STRASZNE.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

poproszę też o jakieś namiary na maila gibson007@poczta.fm

~AgA, przepraszam długo nie zaglądałam do tego wątku. Być może przymykają oko na położnictwie B. Ja byłam na A i nie było szans.

Właśnie my szukamy, czy można dostać numer do położnej godnej polecenia? maciekkasia1982@wp.pl pozdrawiamy :-)

No więc własnie Piechotka tez bardzo chcaiła bym miec męża przy sobie na porodzie ale niestety pracuje na kontrakty za granica i nie będzie go w tym czasie!!! Dlatego bardzo powaznie zastanawim sie nad opłaceniu położnej ludzkiej i chętnej do pomocy!!! Czekam na jakąs pomoc od was koleżanki i numery kontaktowe na mail crazy101@wp.pl Dzięki wielkie

Jesli zalezy Ci na towarzystwie a nikt z bliskich przy Tobie nie bedzie to oplac sobie polozna....ja rodzilam na Zaspie 2 tyg temu i gdyby nie mąż to chyba bym tam zwariowala...rodzilam 8 godzin, moze to nie jest dlugo ale mialam porod wywolany i strasznie bolalo. Maz w tym przypadku bardzo mi pomagal. Byl caly czas przy mnie i mnie wspieral. Nie wyobrazam sobie zebym teraz miala sama rodzic.

Rodziłam 2 lata temu na Zaspie.Wtedy nie zamierzałam brac prywatnej położnej ale drugi raz nie zawachałabym się.
Rodziłam 10 dni po terminie,dwa podejścia- rano oxy bez efektu i po kilku godzinach odesłano mnie na oddział.
Niezbyt miłe uczucie gdy zbiera się manatki i zamiast z dzieckiem na ręku to wciąż w brzuszku wraca się na oddział.
Moim problemem był brak rozwarcia.Ponownie druga próba odbyła się wieczorem,znów oxy,masaże szyjki rozwarcie było marne i wg mnie już w tym momencie powinna byc zrobiona cc,zwłaszcza ze dziecko ważyło 4 kg i rodziło się z rączką przy główce.

Nie wiem co dostałam za leki ale bóle były nie do zniesienia,oprócz oxy napewno coś jeszcze,gdy przyszły bóle parte a wciąż nie mogłam urodzic lekarz naciskając na brzuch wypchnął mi dziecko - efektem tego było pęknięcie szyjki macicy,straciłam dużo krwi.
Ból był nie do opisania,krzyknełam wtedy strasznie aż lekarz zasłonił uszy i wyszedł z sali...

Nikt mnie nie poinformował,że pękła mi szyjka.

Na drugi dzień nie mogłam wstac z łóżka z powodu osłabienia i bólu. Nie miałam sił przystawiac małej do piersi a ona wciąż płakała,mało spała,to był weekend,pielęgniarki niechetnie pomagały.
Wciąż nie zostałam poinformowana skad ten ból,raczej patrzyli na mnie jak na głupka gdy mówiłam,że nie mogę wstac. Dopiero przy wypisie wyczytałam to w karcie informacyjnej,możliwe że jeszcze jakiś nerw został uszkodzony czy coś bo przez ok 2 miesiące odczuwałam bóle w biodrze i nie mogłam dobrze chodzic i siedziec.

Obolała nie mogłam sama sobie przystawiac dziecka do piersi,pielęgniarka laktacyjna troszkę mi pomogła dopiero w poniedziałek ale już chyba było za późno bo wypisano mnie z obrzękniętymi i bolącymi piersiami z powodu nawału mlecznego.
W domu całą noc moja mama i mąż masowali mi piersi i pomagali ściągac pokarm bo inaczej wylądowałabym chyba u chirurga.

Wszystko dobrze się skończyło,karmiłam ponad rok,córeczka jest zdrowa jednak gdyby jeszcze raz przyszło mi rodzic na 100% opłaciłabym położną bo taka osoba jest nie tylko w trakcie porodu ale również pomaga kilka godzin po nim.

Wyczytałam też że zabieg "wypchnięcia" dziecka (ma on jakąś medyczną nazwę ale nie pamiętam) jest bardzo groźny i dla dziecka i dla matki.Może się skończyc nawet pęknięciem macicy...

I tak po tych przejściach mimo,że kiedyś byłam przeciwna płaceniu za coś co mi się przecież należy zmieniłam zdanie...

Tam gdzie leżą mamy i dzieci po CC ( dlatego że miałam konsultację neurologiczną z dnia na dzień byłam cięta jako pierwsza z planowanych z danego dnia) jest to oddział aseptyczny i nikt zewnątrz nie może wejść. Przy łóżkach są telefony a przy drzwiach od oddziału też telefon wystarczy podać nr pokoju i tel dzwoni i można rozmawiać. Jest osobna sala odwiedzin i tam można spotkać się z odwiedzającymi.
Ja miałam CC we wrześniu 2008 i trafiłam że do końca pobytu 5 dni leżałyśmy tylko we 2 mamy.
Ogólnie swój pobyt mile wspominam.

Witam!!! Ja własnie zdecydowałam sie na poród i szkołe rodzenia na zaspie!! Myślałam o swojej położnej bo bede rodziła sama bez męża :-(ani innych osób towarzyszących. Ale duzo osób mi odradza, ze to wcale nie jest potrzebne. Ja jednak chciała bym zeby ktoś ze mna był i mi pomógł za kazdym razem jak bede tego potrzebowała. Jak myslicie czy w takiej sytuacji szukac połoznej??? A dr. Maciej Szemryk w tego szpitala prowadzi moja ciąże i pierwszy raz słysze o nim zle opinie!!!
Moj mail crazy101@wp.pl nr. tel do położnej z zaspy!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również poproszę o nr telefonu do położnej z Zaspy. roxi01@wp.pl
Z góry dziękuję.

Witajcie dziewczyny:) Bardzo proszę o namiar na położną z Zaspy.
Mój e-mail gsgosia@wp.pl. Dziekuję!

Rzaba- no właśnie moja koleżanka rodziła tydzień temu- normalnie i mąż wchodził do pokoju- przymykały oko- może dlatego że okres wakacyjny- nie wiem:)
A jeśli chodzi o jedynkę to chodziło mi tylko dlatego - że myślałam że jak sama będę leżała to wtedy ewentualnie zezwolą na pobyt męża???

A miałaś zaplanowaną cesarkę- jeśli tak to ile wcześniej zgłosiłaś się do szpitala żeby wyznaczyć dzień porodu???

Ja "rodziłam" przez cc w czerwcu, więc można uznać, że ostatnio. Co do "jedynek" nawet nie pytałam. Powód jest prosty, na drugi dzień po operacji sama zajmujesz się dzieckiem, więc przyda się współlokatorka, która przypilnuje malucha, gdy wychodzisz, poda Ci cokolwiek. Wiadomo, że na Zaspie mąż, ani inne osoby do Ciebie do pokoju nie mają wstępu, więc nie sądzę, aby można było zwiedzić położnictwo.

Cześć dziewczyny- a czy któraś rodziła ostatni w szpitalu na Zaspie przez CC???
I jeszcze trzy pytanka
1. Czy można przed porodem zwiedzić oddział położniczy????
2. Ile wcześniej trzeba się zgłosić do szpitala jeżeli jest planowana cesarka- aby umówili na konkretny dzień???
3. Czy są tam dostępne sale jednoosobowe i ile kosztują???
Bardzo proszę o odpowiedź:):)

o matko co wy piszecie ! szok ! - też rodziłam u tego lekarza prawie 5 lat temu i jestem bardzo zadowolona , co do szycia tez super . Ogólnie bardzo miły człowiek , pożartowaliśmy - ja nie mam najmniejszych uwag. Wg mnie konkretny i rzeczowy.

Bardzo prosze o namiar na położna na kamila.km@wp.pl

poproszę o namiary na położną na Zaspie na kamila.km@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mylisz sie!!!!!!!, skarga trafiła do ordynatora!!!!na słuzbe zdrowia jestem cięta-niech drżą teraz przed moim porodem!!!!!

Pada nazwisko lekarza. Szkoda, że wtedy nie napisałaś skargi :)

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...