Re: Przepis na mielone z piekarnika
Ja dokładnie tak samo przygotowane jak na mielone mięso uklepuję w wielkiego kotleta i wsadzam do żaroodpornego naczynia. Piekę jakiś czas, nie wiem ile, bo robię to na wyczucie. Pod koniec pieczenia zdejmuję pokrywę, żeby się kotlet zarumienił. Myślę, że trwa to ok 30-40 minut na kotlet z 500g mięsa.
Mój mąż, wielki smakosz mielonych, uznaje te moje kombinacje i twierdzi, że jest to równie smaczne. Do tego zdrowsze, bo nie smaży się w tłuszczu, a nawet ten tłuszcz się wytapia.
A ja przyznam, że robię to z lenistwa. Bo nie trzeba formować kotletów i potem pilnować ich i przewracać na patelni ;)
A z przypraw dodaję dużo czosnku (nie daję cebuli), pieprz cayenne, sól i pieprz standardowo i jak mam to pietruszkę zieloną albo suszoną.
0
0