gdzie robicie wesele (jakie ceny)

Temat dostępny też na forum: Wesele
Witam
Pytanie do przyszłych lub obecnych małżonków: Gdzie planujecie zrobić (lub zrobiliście) wesele i jakie są tam ceny, no i czy coś wiecie więcej o tym lokalu tzn. czy możecie go polecić. Z góry dziękuje za odpowiedź i gorąco pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie robicie wesele (jakie ceny)

Srebrny Młyn - kameralnie do 60 osob... ceny od osoby od 110zl, bez ciast, napojow i alkoholu ;-)

a my w Nowej Wanodze (Orchideii jak ktoś woli) w Chwaszczynie :) W maju płacimy 125 zł. W kwietniu kosztuje 120, a od czerwca do października 135 ( w piątki 125). Sala jest śliczna, jedzonko pychotka i naprawdę duuużo!!! A no i w cenę wliczone są ciach, tort 5ciopiętrowy :) Tylko dojazd troszke mnie smuci :(

dojazd to mozna zalatwic autobusy z zkm-u

a tak, wiem, ale troszke czasu zajmie dojazd z kościółka do Chwaszczyna :( ale co tam i tak nie zamieniłabym jej na żadną inną :)
pozdrowionka

Nie łam się ...
Też organizowałem swoje wesele w Wanodze i jakoś dało radę ...
Wynajem autobusu z Gdańskiego ZKM kosztował niecałe 400 złotych w jedną stronę ...
A sala faktycznie łada ...
Jedzonko bardzo smaczne i fuuuuuuuuuuulllllllllllll ...
I bardzo sprawna i bardzo miła obsługa ...
Aha ...
Gdybyś chciał uniknąć wożenia gości po nocach - można około 40tu osób przekimać w wanodze w przyzwoitych warunkach ...

Pozdrówka ...

Srebrny Młyn ma tylko jedną wadę (oprócz paskudnego wystroju) - strasznie "capi" stęchlizną :) byłam, widziałam, wąchałąm :)

A my w Orle. Ceny ok. 120, nocleg 40/os. Wliczony jest tort weselny, trochę ciast. Ogólnie menu niezłe. Znajomi byli zadowoleni, którzy zdecydowali się tam. Właśnie za namową wybraliśmy Orle. Są dwie sale jedna do 50 os- my tam bedziemy ( ładniejsza z tarasem) druga to już na większe wesela. Lokalizacja praktycznie przy samym morzu. Następnego dnia robią śniadanie na wolnym powietrzy z grilem. Mają stronę w internecie, także zobaczcie sobie.
Tyle, że trzeba wcześnie rezerwować,bo dosć oblegany. My sami musieliśmy zmienić termin z tego względu.

Co do hoteli nadmorskich w okolicach Gdańsko- SOpockich, np. Lival, czy LIdo- fajna sprawa, ale niestety zrezygnowali z robienia wesel w okresie czerwiec- sierpień. Wszędzie gdzie pytałam tak mówili. Jest tak od niedawna, głównie przez niemieckich turystów, których odstrasza hałas. Srebrny Młym całkiem przyjemny, ale przy samej ulicy- lokalizacja paskudna. Owocnych poszukiwań.

Belle - my tez mamy wesele w Orlu...i tez wiekszosc ludzi co pytalismy sie to zachwalala...
a czy nocujecie gosci??
jak tak to proponuje sie potargowac ..
pozdrawiam:)

Osobiscie polecam Lival :) mam tam praktyki i wiem co mówie :) pozdrawiam.

ja bylam na weselu w lipcu w Srebrnym Mlynie i nic takiego nie czulam....wiec moze to zalezy od pory roku ;-)

Spójrz na listę slubujących forumowiczów.Tam są dopisane gdzie i kto się bawi w dniu ślubu.

Standard to minimum 110 zł/os (mało jedzonka) do 180 zł (dużo jedzonka) na Holiday Inn, i inne większe Hotele. Cztery Pory roku w Straszynie od 130 zł za osobę, od 140 zł wzwyż proponuje sopocki Rezydent, od 150 Bartan w Sobieszewie, od 250 zł Dwór Oliwski :)
Niestety to tylko cena jedzonka :( trzeba się dowiedzieć co zawiera w sobie oferta, a co jeszcze trzeba będzie dokupić.

no to polecam Orle w Sobieszewie- tak jak ktos juz wspomnial 120 zl i full zarcia...podobno...!!!??

Nadmorski Gdynia, ok. 30 osób 175 zł/os. A jak będzie to zobaczymy

mysmy mieli menu za dokladnie 115 zl/os (bez ciast i napojow) i zostalo duuuuzo na poprawiny i jeszcze po poprawinach....wiec cena zalezy od miejsca, w ktorym sie robi...jak sie robi w hotelu **** to kasuja cie podwojnie za wszystko prawie i juz ;-)

My may wesele w Rumi W Tequili i płacimy 120 zł od osoby bez napoi i alkoholu ale z ciastami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy wesele w Rumi w Tequili.Płacimy 120zł od osoby bez napoi i alkoholu ale za to w cenie mamy ciasta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej basbo kiedy macie wesele?

my tez tam bedziemy miec :)
bierzecie dj'a z tequili?nie wiem czy jest dobry....a dobry dj to przeciez podsatwa

cześc nusia. Slub i wesele mamy 18.06.05 ale nie bieżemy z Tequili dj bedziemy mieli zespół.A kiedy Wy bedziecie sie bawili w Tequili?

my w tequili dopiero w pazdzierniku,gdyz zbyt pozno zarezerwowalismy.ale sie cieszymy bo to miejsce nam sie bardzo podoba i cena jest przystepna...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam na weselu znajomych w tequili, lokal bardzo przyjemny mam bardzo miłe wspomnienia z tego przyjęcia co do dj'a nie wiem czy był on z tequili podejrzewam że tak bo większość piosenek było w konwencji meksykańskiej ;-) Były też polskie standardy weselne ale w 80% weselna muzyka była w klimatach południowych

CZEMU MOJE INFO ZANIKAJA?

Dwór Oliwski, 215 zł /osobę

Hotel Sopot,

120zł?os, ale bez ciast, tortu, owoców, napoi i alkoholu...

meg

W Piaskowej w Tczewie, 99zł od osoby, bez ciasta, napojów i alkoholu. Menu jest o wiele bogatsze niz w restauracjach w Gdańsku, poza tym lokal sprawdzony, znajomi mowili, ze było super:)

Na ok. 100 osób - sala w Oliwie, przy ul. Polanki (na działkach), koło akademików (1600 zł) + osobno kucharka (1550). Do tego koszt jedzenia (kupujemy sami) - ok. 4000 zł. Wychodzi ok. 70 zł na osobę. Ciasta w ramach prezentu (ciocie przygotowują wesela i robią same), alkohol i napoje sami. Troche inaczej i oszczędniej, ale opłaca się to tylko wtedy gdy na dużo osób :o)

A jaka mieliscie kucharke??obluge sami sobie oprocz tego jeszcze zalatwialiscie??
Szukam wesela, ale che zrobic je oszczednie bo nie mam kasy wiec dopytuje o wszystki szczegoly:)

Z tego, co pamietam, to dekoracja tez we wlasnym zakresie.

my robimy w "Rozy Wiatrow" na Skwerze Kosciuszki. cena 130 zl/os.

My natomisat zdecydowaliśmy się na hotel Victoria w Orlu koło Wejherowa, jest nowy i ma b.fajne pokoje, znajomi mieli wesele i było ok,plusem jest fajna sala ze sprzętem dla DJ , ceny ok 130zł bez ciast i napoi( jesteśmy przed negocjacjami na temat jedzonka)
.Byliśmy też w hotelu "Orle" fajny, szczególnie na lato. eos napisał(a):

Bursztyn w Sobieszewie, około 100zł/os. (wypasione menu) Osobno ciasta (znajoma świetna kucharka), owoce (przyjmnej będą świeże i takie jak chcę), napoje i alkohol. Tanie noclegi. Znajomi donieśli, że można się jeszcze potargować. ;)

No hej! My mamy wesele w sali bankietowej "Rubin" w Wejherowie i płacimy 110 zł/osoba ale juz z poprawinami. Oczywiscie w cene nie jest wliczony alkohol, ciasta i napoje. Sala jest bardzo fajna-cała wyremontowana, ładny wystrój, a jedzonko naprawde pyszne, tak wiec mysle ze taka cena jest naprawde rewelacyjna. Pozdrawiam!

Do Misiakos!
Przeczytałam, ze robicie wesele w hotelu Victoria w Bolszewie. Ja również jestem zainteresowana tym miejscem, ale nie znam żadnych opinii z wesel tam organizowanych. Może spotkałaś się z jakimiś relacjami, piszesz że znajomi tam mieli. I czy jesteś już po rozmowach na temat menu? Za wszelkie informacje byłabym wdzięczna.

My mamy wesele w Tenisowej na Zaspie. Do tej pory z zebrałam same dobre opiie na temat lokalu. ceny są ok. ale chętnie pogadałabym z kimś kto miał już tam wesele!
Czy jest ktoś taki na forum????

My też robimy w Tenisowej
i baaardzo się ciesze z tego

a znacie kogo kto już jest po weselu w tenisowej? Na ile osób robicie wesele bo zastanawiam się ile się tam pomieści zeby nie było zbyt ciasno!

A kiedy robicie? My 30 kwietnia.

a dokładniej ceny- od 80 zł za osobę

Kaperska w Gdyni - cena 130/os z ciastami, tor z racami, z napojami i z minimum barowym

Rodizio (dawna Panorama/Mayor) w Gdyni na kamiennej górze. Cena 130 zł/os bez ciast i wódki.

my też robimy w Tenisowej, w czerwcu. Kiedyś na forum wypowiadały się osoby juz po weselu na temat tego lokalu. Opinie były pozytywne, ale sama też się boje jak to będzie ... :-))

Dajcie wreszcie znać ile osób zmieści się w tej TENISOWEJ!!! (oczywiscie bez tłoku!)

Na ile osób robicie tam dziewczyny Wasze wesela?
pozdrawiam!
Odpiszcie bo mam stres!

NIE POLECAM TENISOWEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DZIEWCZYNY I CHLOPAKI MOZE W TENISOWEJ JEST TANIO ALE NIESTETY WSTYDU SIE MOZNA NAJESC ORGANIZUJAC TAM WESELE. SKORO I TAK ROBIMY WESELE LEPIEJ DOLOZYC TROSZKE KASY NIZ ZEPSUC IMPREZE SOBIE I GOSCIOM.
MOJE DOSWIADCZENIE JEST TAKIE ZE BYLAM SWIADKOWA U KOLEZANKI NA WESELU NO I NIESTETY:
- JAK GOSCIE TROSZKE POPILI TO OBSLUGA SPAKOWALA POLMISKI Z ZARCIEM SOBIE DO TOREB, TWIERDZAC ZE GOSCIE WSZYSTKO JUZ ZJEDLI I NIC WIECEJ NIE MA POZA TYM CO ZOSTALO NA STOLACH. W KONCU PANSTWO MLODZI Z RODZICAMI TAK SIE WKURZYLI ZE KUCHARY SZYBKO WYPAKOWALY TO CO MIALE SCHOWANE. WYOBRAZACIE SOBIE? CALE POLMISKI WEDLIN I MIECHA???????!!!!!!!!!!!
SZKODA GADAC JEDNAK JESLI DALISCIE JUZ ZALICZKE I JESTESCIE ZDECYDOWANI POSTARAJCIE SIE BYC CZUJNI I MIEJCIE KOGOS ZAUFANEGO KTO BEDZIE KONTROLOWAL PRACE KUCHNI, TAK ABYSCIE WY JAKO MLODZI MOGLI SIE POBAWIC I NIE PSUC SOBIE TEGO TAK PIEKNEGO DNIA. BADZCIE CZUJNI I PAMIETAJCIE GOSCIE GLODNI - GOSCIE ZLI.
TO TYLE CO MOGE POWIEDZIEC NA TEN TEMAT MAM NADZIEJE ZE KTOS SKORZYSTA Z MOJEJ RADY. POZDROWIONKA :O)

TAK W OGOLE TO CHYBA WSZEDZIE TRZEBA PILNOWAC KUCHAR!!!!!

I najlepiej chyba przy spisywaniu umowy załączyć szczegółowe menu gdzie jest napisane ile porcji i po ile gram :) i wyznaczyć osobę, która będzie stała w kuchni i liczyła i patrzyła wszystkim na ręce !!!!!

Jesooo straszne rzeczy piszecie!!!! trzeba po ludziach najgorszego się już spodziewać :( buuuuu

OOJ cos mi sie wierzyc nie chce.
Po pierwsze tam sa kucharze.
Po drugie ogladalam kasete z wesela ktore sie tam odbywalo, bylam na imprezie tam zorganizowanej (nie wesele) i rozmawialam z 3 parami ktore tez mialy tam wesele i jestes jedyna osoba ktora mowi takie rzeczy. Ja osobiscie nic takiego nie zauwazylam a wrecz przeciwnie bylam baaaardzo zadowolona. PODKRESLAM że Nie jestem pracownikiem tego lokalu tylko ich klientka i tez mam tam wesela i rowniez bardzo sie z tego ciesze.

Szanowna Magdallene

W nawiązaniu do tej wypowiedzi chciałbym dodać pewne sprostowanie:
po pierwsze nasz lokal nie zatrudnia żadnego damskiego personelu na kuchni i jak to nazwano "kuchary" nic nigdy nie sprzątają w czasie wesela.
Po drugie nikt nigdy nie sprząta półmisków w czasie trwania uroczystości chyba, że są one puste i wymaga tego etykieta .
Osobiście nie pamiętam żeby ktoś z personelu wychodził do domu z sitami - stać nas proszę Panią na zakup jedzenia i nie musimy okradać gości.
Myślę , że mówi to Pani kierowana własnymi przyzwyczajeniami.
Pozatym w naszym lokalu dba się o dobre samopoczucie gości i nie trzeba nas pilnować ponieważ jesteśmy profesjonalistami.
Z wyrazami szacunku - właściciel

my w Tenisowej robimy na około 50 osób, ale słyszałam że około 80 wejdzie również. Kiedy tam robisz? My w czerwcu, Izaa w kwietniu ...

A my w sierpniu, więc czekam na porady doświadczonych koleżanek.
pozdrawiam

pani walewska 120 zł /osobe z ciastami([piątek) 130 w sobote ale bez ciast. Przemiła obsługa, u mojej siostry która tez miała tam wesele zapakowali nam do domu każdy kawałeczek kiełbaski która została. obsługa bardzo szybka miła i sprawna, włascicielka przez cały czas doglądała czy wszystko jest ok.

a czy ktos robi w hotelu Orle???

My robimy 25 czerwca:)

a my robimy w Skarpowej w Sopocie-bardzo przyjemnie i ładny wysrój-tylko jak ktos chce miec wieksze wesele to sie nie nadaje-bo miejesca to tak na ok 50-60 osob jest

A jesli chodzi o ceny w tej restauracji to dokładnie jeszcze nie wiem-bo to bedzie od menu zależalo-ale ok 100-120zl!

Ja bralam pod uwage restauracje Skarpowa, z tym ze u mnie bedzie jeszcze mniej osob - to nie bylby problem bo mozna oddzielic takim jakby parawanem obie czesci, zreszta raczej nie przewiduje ze byloby sporo innych gosci.
Nasz wybor padl na inny lokal (w poblizu "Skarpowej" zreszta :)) - tam te nasze 25 osob bedzie mialo lokal tylko dla siebie :)

my robimy w Mechelinkach kolo Rewy . Knajpa nazywa sie Stodola jest na plazy prawie. Fajny klimat rybacko wiejski :) Ceny jeszcze nie znam, ale na pewno niewiele wiecej od 100zl.Mam nadzieje ze bedzie ok bo to stosunkowo nowe miejsce i nie moge stwierdzic czy wart.

My robimy wesele w hotelu Murat jeszcze nie wiemy ile zaplacimy bo to zalezy od naszego menu jakie sobie sami wybierzemy ( co jest plusem bo nie jestesmy zdani na gotowe menu) ale w granicach od 100-120zl za osobe

my robimy wesele w tczewie "Zajazd Roma" na ul.Rokickiej.moja siostra miala tam wesele 2 lata temu i bylo naprawde super.jedzenia naprawde mnustwo.placimy okolo 120 zl za osobe bez ciast,owocow,alkoholu i napojow.jedzenie jest pyszne.pozdrawiam.forumowiczki.

My w klubie jeździeckim Dajak w Koleczkowie k/Gdyni - na 40 osób, w staropolsko-przaśnym stylu, kameralnie, ale z pląsami oczywiście - koszt 80 zł. / os. bez alkoholu i tortu, jedzonko zapowiada się super i do woli...

a my prawdopodobnie w Palowej (Gdańska Starowka) cena tez prawdopodobnie ok 135, ale zalezy od ostatecznego menu :)

Cześć. My będziemy mieli wesele w "Muracie" 3 września, jeśli wy mielibyście wcześniej to bardzo prosilibyśmy o wszelkie rady. (menu, poprawiny). Pozdrawiamy Ania i Marcin.

Pałac Below w Sławutówku.

Cześć !!! My też w pałacyku Below! 145 zeta za osobę beż ciast i alkoholu z tortem!papapa ;)

Fajnie, a kiedy macie? bo my 04-06-2005. A menu wybraliśmy sami. Około 150-160 PLN bez ciast i alkoholi.

Katia!!! To Wy"małpiszonki"" ;)))) "ukradliscie" nam 4 czerwca??? W zeszłym roku chcieliśmy tam zaklepac w maju własnie ten termin ale był zajęty, teraz wiemy przez kogo!!! W związku z powyzszym weselisko tydzień po was czyli 11 czerwca, hihihih

Hejka , Monia nie gniewaj się, ale my zaklepaliśmy Belowa już we wrzęśniu 2003 roku ( zaręczyny w kwietniu 2003) i wszyscy się z nas śmiali, że chyba oszaleliśmy. Podobno wesela tam są świetne, wiem z opowieści znajomej mojej mamy. Też tam robiła wesele syna. No i okolica bajkowa. Taras, stawek, zachód słońca - super zdjęcia. A w którym kościele macie slub? My w Rumi na Zagórzu.

Hejka!!!!! My mamy ślub w kościele na Chwarznie!! Powiem Ci, że troszkę się stresowałam czy wesele bedzie dobrze "zrobione" bo słyszałam kilka niesympatycznych wypowiedzi na temat Belowa!!Podniosłaś mnie na duchu!! Okolica faktycznie jest piękna i bardzo nas urzekła!! ;)) Weselicha bedą na 100 % udane, nie mogę się doczekac!! To dobrze, że tak wcześnie zarezerwowaliście sobie termin u nich, z tego co wiem to tam naprawdę jest ciężko z miejscami także jesteśmy bardzo zadowoleni, że w ogóle udało nam się zaklepac 11 czerwca!!! Niedługo wybieramy się do nich żeby omówic już menu jakie chcemy i inne "duperelki" ;))) pozdrowionka

My mieliśmy już z nimi taką rozmowę. Wszystko można załatwić, tak jak sobie wymyślimy. I dużo rzeczy biorą na siebie np. tort; może być dobrany do twojej sukni i zamawiają go w Wencie. Jedzie sobie z chłodni w cukierni do Belowa a nam odpada kłopot transportu. Monia, powiedz mi czy Wy też bierzecie noclegi? Bo jeżeli wesele jest powyżej niż 60 osób to dostaniecie w prezencie apartament. My robimy wesele na 80-85 max, ale jestem w stresie, żeby wszyscy się zmieścili. Nie chcemy dzielić osób na różne sale, wszyscy mają być razem. No i trochę się denerwujemy czy ta sala kominkowa będzie wystarczająca do pląsów?

Hejka!!!! Noclegów nie bierzemy bo załatwiliśmy sobie transport i goście wracają do domków, tylko my zostajemy... ;)) U nas bedzie gdzieś 80 osób i jak rozmawialiśmy w zeszły roku to powiedzieli nam, ze nie będzie problemu z pomieszczeniem wszystkich także nie wiem!!Wydaje mi się, że będzie oki, przecież wszyscy od razu nie "ruszają piętami" także nie martw się, wszyscy się pomieszczą i będzie super!!!! buźki ;)

AAAAAAaaa!!! Sala kominkowa na pewno będzie wystarczająca do pląsania i wydaje mi się, że dzielić gości na dwie różne sale nie będą!!! Nie ma obaw, wszyscy się pomieszczą!! Jeżeli chodzi o torta to my mamy w menu(zapewniony) i to jest faktycznie super!!! Nie trzeba się jeszcze tym martwić!! Katia, a jak u Was z kawcią i herbacią!!! Liczycie ile wam goście wypiją i bierzecie na sztuki czy robicie dodatkową opłatę i wtedy w/w napoje są bez ograniczeń???

O dobra myśl.... Muszę nad tym pomyśleć. Alkoholu chyba 0,5 na głowę + winko itp. Jadę tam na dniach z Mamusią (a nawet z dwoma HI HI) to się dogadają. Ja narazie mam problem z makijażem muszę czegoś poszukać. Myślę i boli mnie od tego głowa. Całe szczęście, że suknie mam mierzoną w sobotę i zamawiam już wszystkie dodatki i będę mieć to wszystko już za dwa tygodnie. Jeszcze muszę ukochanego do sklepu wysłać, bo tak wybrzydza, że muszę mu oddać palmę pierwszeństwa i tytuł KRÓLA SNOBA. A to był mój tytuł..... Bu, pozbawił mnie. A jak u ciebie?

Hejka!!!! Jeżeli chodzi o makijaż to moja siora będzie ze mną eksperymentować, także nie wiem jeszcze jak to bedzie wyglądać!! 9 kwietnia jadę na następną przymiarkę sukni, buciki już mam, muszę kupić bieliznę a mój Luby też nie ma jeszcze gajera ale tylko dlatego, że chce mieć jasny a jeszcze takich nie ma!! Buty też musi sobie kupić ale z tym nie ma problemu!! Alkoholu też jeszcze nie kupiliśmy, też chcemy o,5l na głowę no i 1 winko na 2 osoby! Katia a napoje??Ile tego kupujecie?? Teraz załatwiamy odpisy aktu chrztu, aktu urodzenia, jak to załatwimy wybieramy się do USC no i do naszego proboszcza!Nauki przedślubne i poradnictwo juz mamy od zeszłego roku. Proboszcz jeszcze nie spisał protokołu z nami ale to pewnie jak ze wszystkimi dokumentami przyjdziemy. pozdrowionka ;))

Hallo Monia!
To mnie pocieszyłaś. Z kościoła to mamy już zalatwione nauki, I spowiedź, zapowiedzi i jedno spotkanie z poradnictwa rodzinnego. Teraz musimy jeszcze załatwić do końca poradnictwo - część wykreślna, skrócone akty urodzenia i USC. Jutro idę do Wizy na malowanie. Nawet muszę uciec wcześniej z pracy, ale jakoś już to załatwiłam. Buziaki
Ps. Jak sie wybiorę do Belowa to postaram się dowiedzieć z tymi napojami, bo my liczyliśmy dwa litry soku na głowę, ale boję się czy to nie jest za mało.

Hallo, hallo Katia!!Wow!! Bedziesz miała robiony makijaż przez Wizę;dużo czytałam o niej na naszym kochanym forum i to same superlatywy także na 100 % bedziesz wygladała baśniowo!!! :)) My do Belowa wybieramy się chyba w sobotę także ja tez się zapytam o napoje!! A rozmawialiście może na temat płatności?? Kiedy za weselisko ?? Przed czy po?? W sumie dowiem się w sobotę jeżeli bedziemy mogli pojechac ale może wiesz! Nio to cmokaski i powodzonka w dalszych przygotowaniach, papatki ;))

Wiesz co Katia?? to niesamowite!! doszłam do wniosku, że bardziej podobają mi się tickery ze snugglepie poniewaz odmierzaja też dni a nie tylko miesiące!!stworzyłam swój magiczny paseczek i co?? Wybrałam dokładnie te same motyle co Ty tylko na innym paseczku!!Ale jajka!!hihih trochę zmieniłam, zostawiłam jednego motylka takiego samego bo jednak inne nie podobały mi się za bardzo!! mam nadzieje, że nie gniewasz się!! Nawiasem mówiąc, uwielbiam motyle!! ;)) papatki

Cześć, przepraszam, że się nie odzywałam, ale jakoś mi było dziwnie. No nadal jest. Monia, byliście już w below porozmawiać o przygotowaniach?
Ja wybieram się w poniedziałek, bo teraz w weekendy są wesela. Mam nadzieję, że się czegoś dowiem nowego. Rozwiążę problem z kartkami na stołach.
Jak sie czegoś dowiem to zaraz napiszę. Pa

Cześc Katia!! byliśmy w below -ie i dowiedzieliśmy się, że na 100% mozna zamówic herbacię i kawcie bez ograniczeń, a koszt tego to 17 zł/os. jeżeli chodzi o zapłatę za wesele to w niedzielę dostajemy rachunek i zapłacic można właśnie wtedy lub w poniedziałek jak nam wygodniej. Ciasta faktycznie oni moga zamawiac, zdecydowaliśmy się na 12 blach - bedziemy miec ok. 74 osób,torta mamy w menu, które wybraliśmy. Napoje też u nich trzeba(8zł/l) ale z tego wszystkiego zapomnieliśmy się zapytac czy też nie można zrobic tego tak jak z herbata i kawą, że bez ograniczeń i jaka kwota by to była od osoby.Teraz żeby uzgodnic wszystkie szczegóły mamy przyjechac na początku czerwca ale faktycznie są bardzo elastyczni i zrobią to co ty chcesz! Pewnie pojedziemy tam jeszcze wcześniej niż przed początkiem czerwca żeby zadac jakieś pytania, np. jak z powitaniem, oni robią czy jak??
Wystrój daliśmy im do zrobienia, tylko kwiaty na stół i to wystarczy - koszt 25-30 zł za stół, alkohol sami kupujemy, zespół też mamy swój!jeżeli chodzi o winietki to raczej z nich zrezygnujemy, wydaje nam się, że za dużo zamieszania byłoby, gdyby nagle wszyscy zaczęli szukac swojego miejsca a świadek przecież nie zna wszystkich i nie bedzie się uczył na pamięc, gdzie kto ma siedziec ;)) hihih całkowitą liczbę gosci trzeba podac na 24h przed weselem, na razie to tyle co wiemy, jak bedziemy wiedzie więcej damy znac, pozdrowionka i papatki :)

Super, że byliście i mam teraz znowu duzo newsów. Ja jadę dzisiaj i zapytam o powitania gości. My zespół i alkohol też sami załatwiliśmy. Kartki muszą być, bo nasi się nie znają, a nie chcemy dodawać wszystkim stresów z przymilaniem się do obcych;-). Naskrobę coś wieczorkiem. Pa pa

Hej!! ;)) Fajowo, to sprawdzę później czego się dowiedzieliście!!papatki

Hallo Katia!! A alkohol przywozicie dzień wcześniej do nich??

No cześć jakoś nie miałm czasu nic napisać. Ale dzisiaj jest piątek, a ja mam już za sobą sprzątanie i solarium, więc mogę troszkę poplotkować.
Byliśmy w poniedziałek i też słyszeliśmy o kawie i herbacie. Ale po zastanowieniu doszlśmy do wniosku , że jednak liczymy po jednej kawie i jednej herbacie oraz po dwa litry soku na głowę. Bo w czerwcu może być ciepło i nie jestem pewna czy wkopać się w tyle nieograniczonych ciepłych płynów. Alkohol kupujemy chyba w makro, bo znajomi mają koncesję i możemy z niej skorzystać. Przywozimy go do Below 2-1 dzień wcześniej. Maja taka dużą chłodnię i już od początku może sie chłodzić. Jeżeli chodzi o wódke to 0,5 l/os. plus zapas na konkursy bramy itp.
Pytałam tez o powitanie. Młodzi wchodzą na końcu. Rodzice witaja gości i czekaja z nimi na młodych potem chleb i sól i szampan. Potem obiad
Myślę, że będzie spoko. Mam nadzieję.
Co do pozostałych rzeczy to mamy już dokumenty z USC i wszystkie pieczatki do kościoła. Teraz już tylko licencja i formalności mamy za sobą.
A jak robicie z fotografem? Macie zdjęcia wcześniej czy później?

Cześc!!!Dzięki za news-y!! Bedzie na pewno super!! ;)) Jeżeli chodzi o fotografa to my nie robimy sobie typowych, pozowanych zdjęc!!Znajomy, który będzie filmował slub i wesele(zajmuje się tym) bedzie też pstrykał zdjęcia, które bedziemy miec na płytce(ok 300 się mieści). Kurka!!! To już niedługo!!Im bliżej tym bardziej się denerwujemy!!hihih Byliśmy już w USC, dostaliśmy dokumenty, pojechalismy do proboszcza,daliśmy mu juz wszystkie potrzebne "papiery", spisał z nami protokół, dostalismy kartki do spowiedzi i mój Luby kartkę na zapowiedzi także wszystko praktycznie mamy załatwione!!nareszcie!!Tylko pani, która miała nam śpiewac Ave Maria wyjeżdża i nie wróci do czerwca a ludzie, którzy za przystępną cenę mieli nam wystroic kościół już się tym nie zajmują!!! Musze szukac innych i mam nadzieje, że znajdę takich którzy sobie nie policzą zbyt duzo!! Ale się rozpisałam!!;)) papatki i pozdrowionka dla Ciebie i Twojego Ukochanego :)

jesli ktoś miał wesele w BELOW to niech da znać jak było, czy jedzenia jest wystarczająco dużo, i czy na kolacje podaja jakieś ciepłe mięso. pilnie prosze o wszelkie informacje jak było, bo troche sie martwie a mam tam wesele w sierpniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dwór w Bychowie 130 zł/os bez ciast, napojów i alkoholi

Hotel Orle w Sobieszewie! 120 zł - w cenę wliczone jest jedzonko, ciasta i owoce oraz litr napojów na glowę ( więc napoje trzeba dokupić).

Belle mam nadzieję, że po weselu opowiesz mi jak Ci sie podobała organizacja wesela w Orle i ewentualnie udzielsz kilku rad ;)! Ja też mam wesele w Orle, ale dopiero 3.09. Powodzenia!

Kamila kiedy masz wesele w Bychowie? Ja 2 lipca. Troche sie boje o dojazd gosci z Gdyni...Troche daleko jednak. Wszystko masz juz uzgodnione? U mnie ustalanie szczegolow wciaz przede mna...

Ja z moim K. robimy wesele na sali weselnej. Cena 1500 zl - na caly tydzien czyli od wtorku do wtorku.

image

A my w Białym Dworze k. Kwidzyna - 120zł bez napojów, ciast i tortu, ale za to jakie jedzonko!!!!Mniam! No i widoczek...Też mniam :o)

My robimy w Hotelu Opera w Sopocie- ok. 170-180/osoba z owocami, ciastami i napojami (w niewielkiej ilości) ;)

a czy ktoś zna jakieś opinie na temat przyjęć w Pałacu w Leźnie? Byłam tam i bardzo mi się podoba to miejsce.

No niestety!!! :)) Ale na pewno ktosik się odezwie, papa

My się bawimy 23 kwietnia w DWORZE MAGNAT w Bojanie
bardzo tam sympatycznie, ale rekomendacji żadnych nie miałam, działają od niedawna
cena od 120 zł do 160 z ciastami, tortem, napojami... nam ostatecznie po doliczeniu płonącej szynki przed północą wyszło 138 za osobę.
To chyba nieźle:)
Własnie robią pokoje, więc będzie możliwość noclegu.

Hej Klodinka,
My tez zdecydowaliśmy się na Magnata, ale dopiero we wrześniu :)
Daj proszę znać jak było, wszelkie wskazówki i podpowiedzi mile widziane :)))
No i powodzenia - to już tuż, tuż

hmm,ale jestem wkurzona,sale zamawialismy w zeszlym roku,i cena byla ustalona na 130zl o odoby bez ciast,w sobote bylam z mama zobaczyc jak wygladaja stoly(bo bylo inne wesele) i okazalo sie ze cena podskoczyla do 150zl;/ na ilosci gosci to wyjdzie naprawde drozej;/
hmm szkoda,ze na kartce dotyczqcej zaliczki nie mam napisane,ze umawualismy sie na 130 zl,wtedy mozna byloby polemizowac...
ale drogo w Trojmiescie ..mowie Wam..bylam an weselu w Katowicach w grudniu,tam za 80zl,ub 90bylo tyle co u nas za prawie podwojna cene..tam w pgole zycie jest tancze niestety...
ale chcialo sie miec wesele,to mamy heh:P

jejku..jakie ja robie literowki,przepraszam,ale mam dlugie pazury i czasem ucieknie literka;)

oj kurcze, to bardzo dużo - 20zł/osobę drożej!!! faktycznie szkoda, że nie zaznaczyliście ceny przy spisywaniu umowy, ale próbuj negocjować może się uda!!!

my tez we wrzesniu ale dopiero za rok ;) a Wy w tym roku? to chetnie skorzystamy z Waszych opinii i doswiadczen

mialam na mysli Dworek Magnat

karolla na pewno napiszę jak się wszystko udało! (bo innej opcji nie biorę pod uwagę;))

właśnie zerknęłam na mój licznik!! o zgrozo!!

mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze...
a recenzja Magnata już za 2,5 tygodnia:))))

to czekam z niecierpliwoscia na recenzje z Magnata; lada chwila bedziemy robic rezerwacje; bede miala jeszcze wiecej pytan: nt liczby gosci i czy wzbogacaliscie menu itd; a poki co zycze zabawy i hulanek do bialego rana a Wam wszystkiego dobrego!!!

dziękujemy:) z chęcią udzielę info:)
szkoda że nikt nie baluje tam przed nami, też bym chętnie posłuchała jak było;)

Hej. Mam prośbę.
Napisz mi swoje wrażenia po uroczystości weselnej w Magnacie. Bardzo mi na tym zależy, gdyż za parę tygodni czeka mnie to samo. Pozdrawiam . Pa

A czy ktos robi wesele na Oksywiu w kasynie wojskowym ???????

z tego co pamietam,to "martulka"

dzieki ;)

hihihih, nie ma sprawy ;)))))))))))))))))

Pozdrawiam serdecznie !My robimy wesele w dworku w Paraszynie www.dworek-paraszyno.iq.pl cena okolo 150 zł bez alkoholu i ciast.

myślałam ze w Paraszynie jest drożej... za to pewnie noclego są kosmiczne drogie????

Czy masz moze jakies opinie od ludzi, ktorzy mieli tam wczesniej wesele? jak tam jest? jak wrazenia z wizji lokalnej? ;)

w" Róży Wiatrów" 18 czerwca

Roza Wiatrow, sala Bursztynowa, 25 czerwca

Witam my robimy wesele w sali weselnej w Robakowie. Sale mamy na cały tydzień (wtorek-wtorek) i płacimy 1500 zł+150 balkon. Pozdrawiam trzymajcie się ciepło

A my wybraliśmy Holiday Inn. Cena wraz zimnymi napojami, ciastami, kawą i herbatą oraz płonącym udźcem - 165zł. Można taniej, od 110zł bez powyższych dodatków.

SaLmA i jej ukochany bedą wirowali w poczciwej, sopockej restauracji BELFER 30 lipca br. Co do cen to kształtuja sie w granicach 70-130 PLN

A ja jestem zachwycona Dworem Oliwskim.
Cena ostatecznie stanęła na 145 zł za osobę.
A jakie wnętrza......uffff.

a u nas zmiana - Roza Wiatrow juz nieaktualna.
Weselicho mamy w Hotelu EUROPA w Sopocie. ok. 120 zl/os.

a my mamy wesele w Kozim Grodzie :O)

Anulka :O))

o dworze oliwskim to słyszałam cyrki, że jednej parze powiedzieli, że żywność zdrozała i kazali kilka tysiaków dopłacić przed, także uważajcie. Tam w sumie wychodzi drożej. Na pewno ładnie tam jest nie da się ukryć.

My też mamy w Kozim Grodzie i to już za... 8 dni:)))

to mozna zejsc taniej??????a co z dodatkami typu alkohol, ciasta itp:)prosze przeslij mi na meila info , wsio na ten temat , bo bardzo mnie interesuje dwor!!):))))dzieki z góry!!!!:*

Jeśli jeszcze oglądasz forum, to proszę o kontakt! Jedziemy w sobotę porobić wszelkie ustalenia w Belfrze i bardzo by się nam przydały wskazówki!

My mieliśmy wesele w Zatoce w Sopocie.Było super.Polacamy

Gala na ile osób tam robia weselicho i za ile??

do Gala: ja tez tam planuję na sierpień 2006, mam nadzieję ze bede rownie zadowolona. Jakbys mogła zdradz mi jakies szczegóły całego wesela plizzzzz:]

My organizujemy 25 czerwca wesele na 80 osób w Pałacu Below za Redą. Cena ok. 120 zł. od osoby + alkohol + ciasto. No i wszyscy goście nocują. Polecam. Piękne wnętrze i wspaniała obsługa, po pokojach oprowadzali nas 4 razy :)

A my mamy 10 wrzesnia w Dworze Kaszubskim "Magnat" w Bojanie, koszt (o ile pamietam:) to 120 zl. Wesele duze, na 120 osob, wiec dorzucaja piwko (Carlsberg) do jedzonka, ciast, napojow i owocow. mam nadzieje,ze bedzie oki.
Pozdrawiam Was

:)

:):)

....

.

Polecam tobie Kaszubską Strzeche w Goręczynie. Rewelacyjne miejsce.
A jedzenie poezja

hooooooops do gory.....
tak dla porowniania cen....

my mamy w Zochlinie w Rumi a koszt to ok 100/os + ciasta alko itp.

a my Pod Lipami w Łęgowie - 145zł/os - ale będzie fajnie (puk-puk odpukuje)

my w falko w Rumi

Marysia a kiedy masz wesele bo tez mam tam gdzie Ty 23.09 ?????

My robimy w "almie" w Sobieszewie.
świetne menu , w cenie tort slubny a z noclegami wysżło nas 170/os.

Pozdrówka
Ewita

my w Restauracji Myśliwskiej,wstępnie 130/os,ale za dodatkowe mięcho 140 zł /os

Salino, cena 110 z/osoba, poprawiny: 1000 zł

czesc ! polecam Czardasza w Luzinie 105zł./os. jest tanio ale b.fajnie maja stronę
www.czardasz.pl
pozdrowionko!

My robimy w wynajętej sali weselnej z własnym kucharzem. Koszt sali 1500 zł, koszt jedzienia z poprawinami 80 zł/ os. + ciasto + alkohol + napoje + owoce. Jedzenia bedziemy mieli mnóstwo łącznie ze stołem szwedzkim i elegancka dekoracją.

My takze mamy wynajeta sale za 1500zl i wlasnego kucharza, wychodzi to duzo taniej

ja również mam wynajetą salę i sprawdzoną kuchareczkę;-))) a gdzie macię swoje sale?? pytam bo moze jeszcze znajde cos ładniejszego

My mamy w szkole w Orlowie

Restauracja Estragon
menu z 3 ciepłymi posiłakami, ciasta, owoce, napoje - 130zł (udało nam się ze szok) wesele na 90 osób :)), wódka w naszym zakresie.

Dwór Oliwski/ 150 zł osoba

Kasyno Wojskowe w Pruszczu Gdańskim
115zł/os, z poprawinami

Skarpowa 110zł-130zł za osobę. W tym tort, szampan i wystrój sali. Ale nie ma noclegów.

.

A my robimy w Dworku Św Antoniego :) 95 zl/os przepiękny dworek i okolica

A gdzie to jest? Podasz jakies namiary?

http://www.turystyka.org.pl/dworek/ to jest adres - Sławutowo 2 albo 3 km od Sławutówka (pałac Below) babeczka bardzo elastyczna i sympatyczna uważam że warto tylko że tam zmieści się jedynie 55 os. pozdrawiam Agata

dzieki serdeczne

Widziałam to miejsce tylko z zewnątrz i wygląda na stworzone do wesel. Gratuluję wyboru, na pewno będzie super.

a my robimy w Zaścianku w Chwaszczynie: w prawdzie imprezka będzie tylko do 24:00-1:00, ale płacimy 80,-/os.
pozdrawiam :)

Ma ktoś namiary na Zaścianek? W ogóle na sale w okolicach Chwaszczyna...

Pozdrawiam...

W Salinie, OSTOJA ŁOWCÓW, cena 110/os. z alkoholem i ciastami.

My mieliśmy w kasynie wojskowym na Oksywiu - jedzonko pierwsza klasa :)

JA W SZKOLE POLĄCZONEJ Z HOTELEM.110 ZŁ OD OSOBY.W TYM TORT DWUPIETROWY I WSZYSTKIE CIASTA.PLUS CHYBA 500 ZA POPRAWINY.WESELE DO 5 RANO A NAWET 6 RANO A POPRAWINY OD RANA DO 18.

Iga mozesz zdradzic gdzie i co to za szkola???
pozdr.

Witam,
To zalezy na ile os. poniewaz My organizujemy wesele w (starej) Wanodze Chwaszczyno w sierpniu i tam jest sala na 60 os. i od osoby koszt - 115zl. w tym ciasta i tort!
polecam jest naprawde dobre jedzonko i duzoo!

SLUCHAJ PO PIERWSZE NA ILE OSOB MASZ WESELE. BO JA MIALAM OGROMNY PROBLEM GDYCH MOJA LISTA OSOB WYNOSI 130 OSOB, ZNALAZLAM SALE PIEKNA , SWIETNIE POLOZONA W LESIE PRZY SAMEJ PLAZY I CO WAZNE DLA MNIE MOZLIWOSC POLOZENIA GOSCI SPAC W HOTELU MOGE Z PEWNOSCIA POLECIC CI TA SALE GDYZ NIE RAZ TAM SIE BAWILAM JEST TO W SOBIESZEWIE (WYSPA SOBIESZEWSKA) HOTEL "ORLE". WRAZIE CZEGO SA TAM TRZY SALE NA INNE ILOSCI GOSCI. MAJA PIEKNE PRZYSTROJENIE SALI I DO WYBORU TRZY CENNIKI MENU. DO TEGO DOSTAJESZ TORT PIETROWY I APARTAMENT DWU POKOJOWY GRATIS . WARTO ODWIEDZIC TO MIEJSCE BO JEST GODNE UWAGI CHOCIAZBY ZEWZGLEDU NA POLOZENIE . POZDRAWIAM I POWODZENIA

podnoszę dla tych, którzy szukają lokalu

jeszcze raz bo nie przeszło

Mnie przeraża to załatwianie wszystkiego w szczególności, że wszystko musi być idealne...- W końcu taki dzień się już nie powtórzy. Dobrze, że chociaż trafiłam ostatnio na ciekawą stronę fotografia-slubna.pl - widziałam na niej wiele ciekawych usług fotograficznych, dlatego zamierzam skorzystać z jej pomocy. Można przejrzeć wykonania fotograficzne oraz przeanalizować ich ceny- jak dla mnie to świetna opcja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moje wesele odbyło się w hotelu Logos w Gdańsku. Hotel ten posiada eleganckie sale bankietowe i spore doświadczenie w organizacji tego typu imprez. Dodatkowo jedzenie tam podawane jest przepyszne. Polecam wam się z nimi skontaktować.

Ja miałam wesel w Lęborku w Betlejem. Jestem bardzo zadowolona. Goście też. Serwowali bardzo smaczne jedzenie w ilościach nie do przejedzenia. Obsługa zawsze była tam gdzie być powinna i dbała o to by był porządek i niczego nie brakowało na stołach. Sam lokal przestronny ładny i z dużym ogrodem. Warto do nich uderzyć bo właściciele bardzo mili i mają odpowiednie podejście do klienta i goście

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...