nowi w Gdańsku

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Cześć, niedawno kupiliśmy mieszkanie w Gdańsku. Mamy synka 5 letniego i chcielibyśmy posłać Go do państwowej zerówki. Mieszkamy na Zakoniczynie. Zastanawiamy się czy istnieje jakaś szansa aby teraz się gdzieś dostać? Dzwoniłam na Chełm ale w sekretariacie |Pani tylkonas poinformowala, że rekrutacja zakończyla się w marcu :) Możecie jakoś pomóc?
Obecnie syn chodzi do prywatnego przedszkola ale bardzo daleko od naszego obecnego miejsca zamieszkania i po prostu zbyt drogon nas to wynosi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nowi w Gdańsku

Proponuję zadzwonić do wydziału edukacji przy UM. Na chłopski rozum, jak jest obowiązek szkolny to syna muszą przyjąć do szkoły. Kwestia meldunku, czy syn jest zameldowany w Gdańsku? Bo jeżeli nie to może być problem, jak miejsc nie ma.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

w rejonowej szkole muszą przyjąć nawet w ciagu roku - wasz rejo to albo szkoła nr 86 w Łostowicwch http://www.zkpig4gdansk.pl/ , albo nr 12 http://www.sp12.gda.pl/

zadzwoń i zapytaj
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam w 12 i mamy czekac az sie miejsce zwolni ;/ W polowie sierpnia mamy dzwonic ale powiedziano mi ze podobno nasz rejon to wlasnie chełm. A tam z kolei ze absolutnie nie ma juz miejsc. Co do obowiązku to 5 latki jeszcze nie muszą iść od września do zerówki no ale wiecie.... Chodzi o kase, byliśmy obejrzeć 12 i wydaje mi się ok no ale nie nasz rejon i może się uda a może nie.
Ale może faktyczni zadzwonie i po prostu spytam, ponieważ mamy meldunek od maja w Gdansku wiec gdzies należec musimy :)

5-latki jeszcze nie muszą??? naprawdę? a jestem święcie przekonana ze rocznik 2009 właśnie w tym roku maszeruje do zerówki -obowiązkowej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

owszem idą do zerówki, ale nie muszą w szkole
więc dzieci, które nie dostały się do szkolnej zerówki muszą zostać w przedszkolu

Inne tematy z forum

Dąbka 33 (3 odpowiedzi)

W okolicy powstającej inwestycji znajdują się dwie szkoły podstawowe, przychodnia, punkty...

Gecco Deweloper (11 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Zamojska Vita (5 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...