Re: Kto posiada przydomową oczyszczalnię ścieków w Bojanie??
To w zasadzie powinieneś sam zdecydować. Ale ja myślę sobie tak, że taki urzędnik może mieć dwa cele: zbożny czyli wyłapywanie osób faktycznie lejących szambo w las (a są tacy jeszcze) lub taki bardziej wójtowy czyli zdyscyplinowanie ludzi do przyłączenia się do sieci, żeby kasa za nieczystości płynęła do gminy. Nie sądze aby komuś z gminy chciało się wyciągać z pwodu braku tych papierków za poprzednie lata jakieś konsekwencje tylko dla zasady. Mając to na uwadze ja bym zawarł taką umowę nawet z datą dzisiejszą i odpisał (lub pojechał, może tam też jest człowiek) coś w stylu, że "w ramach wywozu nieczystości płynnych z przydomowej oczyszczalni współpracuję z firmę X, do tej pory była to umowa ustna, ale po lekturze ustawy ...... aby naprawić swoje niedopatrzenie umowę tą potwierdziłem na piśmie czego kopię załączam". Myślę, że nie powinni nas ścigać za brak tych kwitów za wcześniejszy okres. Raczej liczą na to, że się przestraszysz i podłączysz do kanalizy co dla nich byłoby najlepsze.
Możesz pogadać też ze swoim radnym, żeby dowiedział się o co chodzi z tą dociekliwością, przecież wiadomo, że mało kto takie umowy czy faktury za wywóz trzyma.
2
0