Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

janka dziękuję, ja tez trzymam kciuki za Twoje starania :) u mnei wciąż brak @.... wmawiam sobie, że to na bank nie ciąża (przeciez nie moglo się udac tak od razu po 1 razie:) bo nie chcę się nakręcać....Chyba w poniedziałek będę musiala pójsc na betę bo wyjezdzamy i chcę wiedzieć na czym stoję...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dziewczyny, do mnie przyszla @ wiec zaczynamy 2 cykl staran, moze sie teraz uda, jakos w walentynki przypadac bedzie owulacja :-) a co u was? Aleksandra29 trzymam kciuki zeby @ nie przyszła :-)

i jak tam dziewczyn?u mnie wciaz brak @... mdli mnie, bolą mnie sutki, więc czekam i czekam.... postaram się umówić na wizytę do gina bo może coś z hormonami nie tak...

ja wciąż w oczekiwaniu na @ to już 32 dzień...ale jestem po odstawieniu tabletek, więc pewnie ten nieco wydłużony czas spowodowany jest rewolucją w organizmie...

Jak samopoczucie u Was?

Z mojej strony moge powiedziec, ze takie czekanie na mozliwosc zrobienia testu, czekanie na nie pojawienie sie okresu, finalnie czekanie na dobra nowine jest najwiekszym zyciowym sprawdzianem z cierpliwosci :-)

Ja teraz czekam i za kilka dni okaże się czy coś się udało :) mam nadzieję że @ nie przyjdzie :) Pozdrowienia dla was dziewczyny i trzymam kciuki za nas wszystkie :)

No właśnie chodzi mi o te z Rossmanna. Już je chciałam brać ale wstrzymałam się. Ja mam bolesne jajeczkowanie i ostatnio miałam 2-3 dni wcześniej i miesiączke też dostałam wcześniej. A czytałam ostatnio że może mnie boleć brzuch podczas jajeczkowania ale może być już po. Dlatego dla pewności kupię te testy jednak.

Mi sie pokrywają, choc teraz o 1 dzień szybciej niz wyliczylam pokazaly sie kreski. Ja kupuje w rossmanie i jestem zadowolona
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ktore testy kupujecie? :D z allegro czy ze sklepu?

Czy wynik testow owulacyjnych pokrywal Wam sie z tradycyjnym obliczeniem typu: jesli moje cykle trwaja 27 dni to owulacja przypadnie na 13/14 (plus margines na 11,12,15 dzien ze wzgledu na prawdopodobna zywotnosc plemnikow).

Jesli Wam te dni z testow i z 'kalendarza' sie NIE pokrywaja to dajcie mi prosze znac to wtedy tez zakupie je.

Najblizszy okres mam dostac 9 lutego, oczywiscie licze na to, ze sie nie pojawi :))

Hej co do testów owulacyjnych to ja stosuję juz drugi raz. Za pierwszym razem pokazaly sie 2 kreski (tylko pamietajcie ze druga kreska musi byc tak samo ciemna, jak jest jasna to sie nie liczy) i udalo nam sie zajsc w pierwszym cylku. A teraz przed staraniami rowniez uzywalam i i tez byly 2 kreski w okolicach owulki wiec mysle ze to dziala, ja w sumie tylko na tym bazuje. No zobaczymy teraz we wtorek czy wcelowalismy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziś mam teoretycznie termin @....zobaczymy... ;) a jak u Was staraczki/?Kjopa a jesli chodzi o testy to też mam zamiar ich uzywac...zobaczymy czy pomogą :)

Ja stwierdziłam, że chyba kupię testy OWU i jak się nie uda to będę się martwić dalej. Próbowałyście może czy się sprawdzają te testy?

ja mam tarczycę książkową(przynajmniej mialam w zeszlym roku), prolaktynę podwyższoną, ale gin.twierdzi, ze nie ma tragedii... (napiszę Wam potem wynik i może porównamy bo wydaje mi się, że to jednak byla spora "nadwyżka"). Zobaczymy jak będzie. W styczniu był pierwszy cykl bez tabletek, przytulalismy się, ale nie liczę na cud (tak jak pisalam wyżej).Teraz jestem w 25dc i czekam na @...po odstawieniu tabletek podobno może sobie przyjsc kiedy chce.Póki co objawów na @ brak. Bolą mnie jedynie sutki, a tak to normalnie...

powodzenia dziewczyny i milego dnia ;)

Hej dziewczyny, w ostatnim wątku cieszyłam się 2 kreskami, niestety nie udało się i 5 tyg straciłam ciążę :-( ale dziś dołączam do Was ponownie i z mężem już zaczęliśmy staranka, mam nadzieję, ze tym razem się uda i będzie wszystko dobrze. Za tydzień będę testować i zobaczymy. Pozdrawiam dziewczyny i trzymam kciuki

Basiula jedyne co to mialam przebadana tarczyce i prolaktyne. Bylam u lekarza w roznych fazach cyklu i bylo potwierdzane ze owulacja i jajeczkowanie jest ,ale pewnie za duze parcie mielismy. Zaszlismy w najmniej spodziewanym momencie,mialam z lekarka ustalic wlasnie dalsze dzialania :) . U Nas trwalo to ponad rok,jak slysze zalamanie u par po jednnym trzecz czy pieciu cyklach to mnie troche dziwi Nas lekarz zawsze uspokajal i dawal nadzieje. Nie kochalismy sie tylko w dni plodne ktore wcale nie musialy byc tymi dniami przeciez nasze organizmy szaleja i czasem sie to przesiwa u mnie zawsze tak bylo.Trzymam kciuki za Was i zycze 2kresek na tescie kochane :) ps.choc wiem ze to trudne ale wytrwalosc i cierpliwosc poplaca!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pola w tabletkach lub w plynie "wiesiolek", poczytaj w necie ja przy staranich go stosowalam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja juz w ubieglym roku zakonczylam historie z wysoka prolaktyna. Objawem byly krostki pod linia zuchwy. Lekarka mowila, ze to glownie w tym miejscu wychodza oznaki. Ze strony farmakologicznej dostalam leki a porada od strony zyciowej - nie stresowac sie :)

czy ktoras z Was moglaby polecic jakies ziolowe tabletki, herbaty cokolwiek na wieksza ilosc sluzu plodnego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziewczyny powodzenia :-)

Polecam zbadać sobie prolaktynę (hormon stresu) i tarczycę. Ale u Nas prolaktyna była za wysoka i po braniu dostinexu-tabletki pół na tydzień przez miesiąc to dokładnie w tym miesiącu zaszliśmy-pomaga,a nie szkodzi :-) Bo niestety stres powoduje,że się nie udaje i mamy blokadę owulacyjną :-)

Jakby któraś potrzebowała tych tabletek dostinex na zbicie prolaktyny to zostało mi parę tabletek i mogę tanio odsprzedać ;-)

Pozdrawiam i walczcie o swoje przyszłe dzieciaczki ;-)

Monika dzięki za stronkę, wszystko napisane jak dla "głupków" więc ogarnę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dieta cukrzycowa- co jeść? (20 odpowiedzi)

dostałam od lekarza zalecenia: - żadnych cukrów, słodyczy, miodu, dżemów - bez węglowodanów...

ile potrafi wasze dziecko? 3 latka... (19 odpowiedzi)

Nasz Filip we wrzesniu skonczy 3 latka. Ale jego rowiesnicy w lipca i sierpnia potrafia duzo...

ortodonta gdańsk (27 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...