Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

Hej dziewczyny :)
Gratulacje dla dziewczyn, którym się udało. Ja byłam na wizycie kontrolnej u gina w piątek i powiedział, że widzi pecherzyk, takze owulacji jest. Dał badania kontrolne i sprawdzimy czy tak naprawdę pęka.. Ale jestem dobrej myśli ;) testy owulacyjne dalej nie wychodzą, a akurat powinnam teraz jakoś mieć. Lekarz powiedział, że nie zawsze wychodzą i on by im nie wierzył.. No ale działamy dalej. @ wypada na Wielkanoc także zobaczymy i trzymamy z mezem kciuki :D za Was tez :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam Was serdecznie :) od jakiegoś czasu czytam Wasze posty :) z racji tego że z mężem zaczynamy się starać o drugiego dzidziusia :) za pierwszym razem udało się w pierwszym cyklu więc teraz ufam że też szybko pójdzie :) chociaż cykle jakieś takie nieregularne :) pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hania też zrobiłam dzisiaj test i wyszedł negatywny,także przed nami nowy miesiąc starań, powodzenia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja dzisiaj rano zrobiłam test i może to źle zabrzmi ale kamień spadł mi z serca, był negatywny. Wiem, że po takim dwudniowym krwawieniu mogłaby ta ciąża zakończyć się kolejną stratą :(. Teraz zaczynamy nowy miesiąc starań, w tym tygodniu mam kontrolna wizytę u ginekologa, zobaczymy co mi powie. Jak uda się w tym cyklu, to na święta Bożego Narodzenia dostanę najpiękniejszy prezent na świecie swoje maleństwo:). I życzę tego samego wszystkim staraczkom:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kjopa3 Gratuluję:) Tak sobie podglądam wasz wątek:)
Super wieści.

Cześć dziewczyny, od miesiąca czasu zaglądam tutaj do was.
Gratuluje wszystkim którym spełniło się ich marzenie - maleństwo! :)
Ja z moim partnerem od pewnego czasu staramy się o maleństwo. Musimy jak najszybciej, ponieważ mam problemy zdrowotne i mogę później miej problem z zajściem. Dostałam od lekarza tabletki d*p**ston mam brać przez 3 miesiące, skończyłam 2 paczke ( brałam od 15-26 dnia cyklu ) i niestety przyszła @. Dziewczynki musimy być dobrej nadziei i trzymam kciuki za każdą z was! na pewno nam się uda! :)

Witajcie, również staramy się z mężem o dziecko, co jakiś czas zaglądam na forum ale staram się nie czytać o ciąży i o tym wszystkim bo się strasznie nakręcam a z tego nic dobrego nie wychodzi:(Wczoraj dostałam krwawienia mimo że już miałam nadzieję, że tym razem się udało bo przez ostatni tydzień się bardzo zle czułam byłam zmęczona ,rozdrażniona itd a tu dostałam okres:(

może zrobię ten test, ale jakoś w to nie wierze... Teraz to nawet wolę żeby to była @, bo w ciąży takie krwawienia to nic dobrego. No nic zobaczymy co będzie dalej. Muszę jakoś się odstresować i spojrzeć na to wszystko z innej strony. Spróbuje w tym miesiącu jakoś inaczej do tego wszystkiego podejść.

Nie myśl o poronieniu ja też tak miałam ale wolałam nie wiedzieć. A może jesteś w ciąży i miałaś taki okres. Przecież możesz miesiączkować w ciąży. Moja siostra miała przez pierwsze 3 miesiące okres i nawet nie wiedziała, że jest w ciąży. Jak Cię to niepokoi to może zrób sobie test może akurat będą dwie kreski albo taki okres po prostu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziewczyny coś jest nie tak, @ dostałam dwa dni przed spodziewanym terminem i trwało tylko dwa dni, gdzie zwykle mam @ około czterech. Mam obawy, że to było poronienie samoistne. Zwykle moje cykle były regularne. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć..?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hania nie przejmuj się będzie dobrze. Ja miesiąc temu też byłam strasznie rozczarowana bo przecierz testy OWU robiłam i się nie udało. Jak zrobiłam bete i nic nie pokazała to byłam strasznie zawiedziona i było mi też bardzo głupio że w sumie debila z siebie robię bo poleciałam na bete zamiast czekać. Po tym właśnie odpuściłam trochę. W tym miesiącu wiedziałam że dni płodne ale nie stresowałam się tak żeby koniecznie działać w te dni. Owszem jak byłam w pracy to myślałam czy się udało czy nie. Najbardziej dało mi do myślenia to że w sklepie poczułam ogórki kiszone i musiałam je kupić. Ale i tak myślałam sobie że pewnie się nie udało. Nawet w czwartek brzuch mnie bolał i myślałam, że oczywiście nic z tego a tu niespodzianka. Na pewno się uda. A no i miałam chęć zrobić test 2 dni szybciej ale bałam się kolejnego rozczarowania. Trzymał bardzo, bardzo mocno kciuki!!! Teraz jeszcze myślę jak i kiedy powiedzieć przyjaciółce o ciąży ona również stara się już z rok i 2 razy poroniła w 6 tygodniu. Nie chcę jej dołować a może będzie miała taką samą informacje dla mnie?

a ja dostałam lekkiego dola

Dzięki dziewczyny. Właśnie się zastanawiam kiedy do lekarza 7-8 tydzień to będzie chyba ok? W pierwszej ciąży byłam w 5 tygodniu ale to było chyba od zapłodnienia bo później mi przesunęła od ostatniej miesiączki. W ogóle to starania zaczęliśmy w październiku bo chciałam żeby dzieciaczki miały urodzinki w niedalekim czasie od siebie. No i tak Jasiu ma 4 dni po tacie urodziny a wg. moich obliczeń to teraz termin wypadnie 27 listopada a ja 30 lat kończę 28 listopada :-D. Też nam wyszło !!!:-P. Monisia , Hania , Lola na pewno niedługo i Wam się uda. Trzymam mocno kciuki i życzę powodzenia.

Kjopa gratulacje!!! :-) super daj znać jak juz pojdziesz do gina. Aleksandra jestes tu jeszcze? Daj znac jak u ciebie samopoczucie?
Hania nie martw sie i nie zalamuj - w końcu damy radę ;-)
:-*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już mam wynik beta 150 czyli 4 tydz. wszystko się zgadza. Nadal nie mogę uwierzyć.

Kjopa3 Gratuluję !!! na początku tez mnie pobolewalo podbrzusze wiec na pewno jest dobrze to super ze wam sie udalo :-) a u mnie wlasnie konczymy 7 tydzien dzidzia ma 7 mm i bijace serduszko :-) dziewczyny starajace trzymam za was kciuki bo niedawno jeszcze bylam w takiej sytuacji jak wy a dzis dzidzia rosnie w brzuszku i wam tez tego życzę.

No niestety u mnie przyszla @:( i to 2dni szybciej. Do tego wszystkiego jestem chora, jeszcze dwa dni temu leczyłam się domowymi sposobami, ale teraz leki poszły w ruch, bo nie maja komu zaszkodzić. Mam mega doła, bo nastawilam się, ze musi się udać a tu nic. Teraz boję się ze jednak tak szybko nam się nie uda i długo jeszcze będę się starać:(. Kjopa serdecznie gratuluję, na pewno teraz będzie wszystko dobrze:)

Dziewczyny wspaniała wiadomość mnie dziś dopadła!!! 2 kreseczki na teście!!! Nie mogłam rano uwierzyć. Brzuch mnie pobolewał wczoraj jak na @ i na noc założyłam już podpaskę bo ostatnio w nocy się budziłam więc zapobiegawczo. No i rano tak jakoś pomyślałam, że nic tam się nie dzieje a brzuch pobolewa. No to pomyślałam, że zrobię test ale i tak nic z tego nie będzie. Bałam się że znowu będę zawiedziona. A cykle nieregularne poprzednio co 25, 26 dni to już dzisiaj powinno być albo może teraz przesunięcie do 29-30 dni? No i pojawiła się bardzo blada kreseczka no i zwariowałam bonie wiedziałam czy mi się nie wydaje. Mężu też widział ale ten pobolewający brzuch mnie przestraszył. Po pracy zdecydowałam się na betę wyniki ok 20. Bardzo się boję. Pani w labolatorium pokazałam test i powiedziała, że tak pozytywny ni pękłam poryczałam się jej w gabinecie. Dziewczyny życzę Wam powodzenia i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Hania jak u Ciebie? Odezwe się wieczorkiem.

Hej dziewczyny :)

Dolaczam do Was! :) Od polowy grudnia staramy sie z mezem o mala fasolke. Niestety narazie bez wiekszych efektow... :/ zrbilam jak dotad badania poziomu TSH.. USG w normie, chociaz pojawila sie mala torbiel okolojajowodowa i boje sie czy to nie ma wplywu na nasze starania.. poza tym nie ukrywam, ze bardzo sie nakrecam na dzidzie i od razu martwie na zapas.. Testy owulacyjne robilam w poprzednim cyklu przez caly cykl i w zadnym dniu mi nie wyszly dwie kreski... :( Jak sobie to wszystko poskladam do kupy to zalamuje sie totalnie.. Chociaz wiem,ze ludzie potrafia duzo dluzej sie starac i tak narazie nie powinnam sie martwic i wkrecac ..

Trzymam za staraki mocno kciuki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny, jak tu wytrzymać jeszcze tydzień, masakra... Dzisiaj nie dałam radę i zrobiłam sobie test ciążowy nie nastawialam się ze będzie pozytywny ale miałam cichą nadzieję, no ale niestety, jeszcze zbyt wczesnie. Tylko wcześniej jak byłam w ciąży to przed spodziewana miesiączka bolały mnie piersi, a teraz nic. Marzę żeby się udało,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

odżywka do włosów dla trzylatki (41 odpowiedzi)

moja córka ma piękne kręcone włoski (niezbyt długie, ale coraz gęstsze) z przodu i z boków...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (33 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...