Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

Hej dziewczyny :)
Gratulacje dla dziewczyn, którym się udało. Ja byłam na wizycie kontrolnej u gina w piątek i powiedział, że widzi pecherzyk, takze owulacji jest. Dał badania kontrolne i sprawdzimy czy tak naprawdę pęka.. Ale jestem dobrej myśli ;) testy owulacyjne dalej nie wychodzą, a akurat powinnam teraz jakoś mieć. Lekarz powiedział, że nie zawsze wychodzą i on by im nie wierzył.. No ale działamy dalej. @ wypada na Wielkanoc także zobaczymy i trzymamy z mezem kciuki :D za Was tez :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam Was serdecznie :) od jakiegoś czasu czytam Wasze posty :) z racji tego że z mężem zaczynamy się starać o drugiego dzidziusia :) za pierwszym razem udało się w pierwszym cyklu więc teraz ufam że też szybko pójdzie :) chociaż cykle jakieś takie nieregularne :) pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hania też zrobiłam dzisiaj test i wyszedł negatywny,także przed nami nowy miesiąc starań, powodzenia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja dzisiaj rano zrobiłam test i może to źle zabrzmi ale kamień spadł mi z serca, był negatywny. Wiem, że po takim dwudniowym krwawieniu mogłaby ta ciąża zakończyć się kolejną stratą :(. Teraz zaczynamy nowy miesiąc starań, w tym tygodniu mam kontrolna wizytę u ginekologa, zobaczymy co mi powie. Jak uda się w tym cyklu, to na święta Bożego Narodzenia dostanę najpiękniejszy prezent na świecie swoje maleństwo:). I życzę tego samego wszystkim staraczkom:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kjopa3 Gratuluję:) Tak sobie podglądam wasz wątek:)
Super wieści.

Cześć dziewczyny, od miesiąca czasu zaglądam tutaj do was.
Gratuluje wszystkim którym spełniło się ich marzenie - maleństwo! :)
Ja z moim partnerem od pewnego czasu staramy się o maleństwo. Musimy jak najszybciej, ponieważ mam problemy zdrowotne i mogę później miej problem z zajściem. Dostałam od lekarza tabletki d*p**ston mam brać przez 3 miesiące, skończyłam 2 paczke ( brałam od 15-26 dnia cyklu ) i niestety przyszła @. Dziewczynki musimy być dobrej nadziei i trzymam kciuki za każdą z was! na pewno nam się uda! :)

Witajcie, również staramy się z mężem o dziecko, co jakiś czas zaglądam na forum ale staram się nie czytać o ciąży i o tym wszystkim bo się strasznie nakręcam a z tego nic dobrego nie wychodzi:(Wczoraj dostałam krwawienia mimo że już miałam nadzieję, że tym razem się udało bo przez ostatni tydzień się bardzo zle czułam byłam zmęczona ,rozdrażniona itd a tu dostałam okres:(

może zrobię ten test, ale jakoś w to nie wierze... Teraz to nawet wolę żeby to była @, bo w ciąży takie krwawienia to nic dobrego. No nic zobaczymy co będzie dalej. Muszę jakoś się odstresować i spojrzeć na to wszystko z innej strony. Spróbuje w tym miesiącu jakoś inaczej do tego wszystkiego podejść.

Nie myśl o poronieniu ja też tak miałam ale wolałam nie wiedzieć. A może jesteś w ciąży i miałaś taki okres. Przecież możesz miesiączkować w ciąży. Moja siostra miała przez pierwsze 3 miesiące okres i nawet nie wiedziała, że jest w ciąży. Jak Cię to niepokoi to może zrób sobie test może akurat będą dwie kreski albo taki okres po prostu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziewczyny coś jest nie tak, @ dostałam dwa dni przed spodziewanym terminem i trwało tylko dwa dni, gdzie zwykle mam @ około czterech. Mam obawy, że to było poronienie samoistne. Zwykle moje cykle były regularne. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć..?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hania nie przejmuj się będzie dobrze. Ja miesiąc temu też byłam strasznie rozczarowana bo przecierz testy OWU robiłam i się nie udało. Jak zrobiłam bete i nic nie pokazała to byłam strasznie zawiedziona i było mi też bardzo głupio że w sumie debila z siebie robię bo poleciałam na bete zamiast czekać. Po tym właśnie odpuściłam trochę. W tym miesiącu wiedziałam że dni płodne ale nie stresowałam się tak żeby koniecznie działać w te dni. Owszem jak byłam w pracy to myślałam czy się udało czy nie. Najbardziej dało mi do myślenia to że w sklepie poczułam ogórki kiszone i musiałam je kupić. Ale i tak myślałam sobie że pewnie się nie udało. Nawet w czwartek brzuch mnie bolał i myślałam, że oczywiście nic z tego a tu niespodzianka. Na pewno się uda. A no i miałam chęć zrobić test 2 dni szybciej ale bałam się kolejnego rozczarowania. Trzymał bardzo, bardzo mocno kciuki!!! Teraz jeszcze myślę jak i kiedy powiedzieć przyjaciółce o ciąży ona również stara się już z rok i 2 razy poroniła w 6 tygodniu. Nie chcę jej dołować a może będzie miała taką samą informacje dla mnie?

a ja dostałam lekkiego dola

Dzięki dziewczyny. Właśnie się zastanawiam kiedy do lekarza 7-8 tydzień to będzie chyba ok? W pierwszej ciąży byłam w 5 tygodniu ale to było chyba od zapłodnienia bo później mi przesunęła od ostatniej miesiączki. W ogóle to starania zaczęliśmy w październiku bo chciałam żeby dzieciaczki miały urodzinki w niedalekim czasie od siebie. No i tak Jasiu ma 4 dni po tacie urodziny a wg. moich obliczeń to teraz termin wypadnie 27 listopada a ja 30 lat kończę 28 listopada :-D. Też nam wyszło !!!:-P. Monisia , Hania , Lola na pewno niedługo i Wam się uda. Trzymam mocno kciuki i życzę powodzenia.

Kjopa gratulacje!!! :-) super daj znać jak juz pojdziesz do gina. Aleksandra jestes tu jeszcze? Daj znac jak u ciebie samopoczucie?
Hania nie martw sie i nie zalamuj - w końcu damy radę ;-)
:-*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już mam wynik beta 150 czyli 4 tydz. wszystko się zgadza. Nadal nie mogę uwierzyć.

Kjopa3 Gratuluję !!! na początku tez mnie pobolewalo podbrzusze wiec na pewno jest dobrze to super ze wam sie udalo :-) a u mnie wlasnie konczymy 7 tydzien dzidzia ma 7 mm i bijace serduszko :-) dziewczyny starajace trzymam za was kciuki bo niedawno jeszcze bylam w takiej sytuacji jak wy a dzis dzidzia rosnie w brzuszku i wam tez tego życzę.

No niestety u mnie przyszla @:( i to 2dni szybciej. Do tego wszystkiego jestem chora, jeszcze dwa dni temu leczyłam się domowymi sposobami, ale teraz leki poszły w ruch, bo nie maja komu zaszkodzić. Mam mega doła, bo nastawilam się, ze musi się udać a tu nic. Teraz boję się ze jednak tak szybko nam się nie uda i długo jeszcze będę się starać:(. Kjopa serdecznie gratuluję, na pewno teraz będzie wszystko dobrze:)

Dziewczyny wspaniała wiadomość mnie dziś dopadła!!! 2 kreseczki na teście!!! Nie mogłam rano uwierzyć. Brzuch mnie pobolewał wczoraj jak na @ i na noc założyłam już podpaskę bo ostatnio w nocy się budziłam więc zapobiegawczo. No i rano tak jakoś pomyślałam, że nic tam się nie dzieje a brzuch pobolewa. No to pomyślałam, że zrobię test ale i tak nic z tego nie będzie. Bałam się że znowu będę zawiedziona. A cykle nieregularne poprzednio co 25, 26 dni to już dzisiaj powinno być albo może teraz przesunięcie do 29-30 dni? No i pojawiła się bardzo blada kreseczka no i zwariowałam bonie wiedziałam czy mi się nie wydaje. Mężu też widział ale ten pobolewający brzuch mnie przestraszył. Po pracy zdecydowałam się na betę wyniki ok 20. Bardzo się boję. Pani w labolatorium pokazałam test i powiedziała, że tak pozytywny ni pękłam poryczałam się jej w gabinecie. Dziewczyny życzę Wam powodzenia i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Hania jak u Ciebie? Odezwe się wieczorkiem.

Hej dziewczyny :)

Dolaczam do Was! :) Od polowy grudnia staramy sie z mezem o mala fasolke. Niestety narazie bez wiekszych efektow... :/ zrbilam jak dotad badania poziomu TSH.. USG w normie, chociaz pojawila sie mala torbiel okolojajowodowa i boje sie czy to nie ma wplywu na nasze starania.. poza tym nie ukrywam, ze bardzo sie nakrecam na dzidzie i od razu martwie na zapas.. Testy owulacyjne robilam w poprzednim cyklu przez caly cykl i w zadnym dniu mi nie wyszly dwie kreski... :( Jak sobie to wszystko poskladam do kupy to zalamuje sie totalnie.. Chociaz wiem,ze ludzie potrafia duzo dluzej sie starac i tak narazie nie powinnam sie martwic i wkrecac ..

Trzymam za staraki mocno kciuki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny, jak tu wytrzymać jeszcze tydzień, masakra... Dzisiaj nie dałam radę i zrobiłam sobie test ciążowy nie nastawialam się ze będzie pozytywny ale miałam cichą nadzieję, no ale niestety, jeszcze zbyt wczesnie. Tylko wcześniej jak byłam w ciąży to przed spodziewana miesiączka bolały mnie piersi, a teraz nic. Marzę żeby się udało,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

szkola podstawowa nr 80 i numer 5 na Zaspie - proszę o opinie (21 odpowiedzi)

Czy ktoras z Mam zechcialaby sie wypowiedziec na temat tych szkol .z gory dziekuje :)

Życie w Anglii- jak to teraz wygląda ? (61 odpowiedzi)

Mam pytanie do forumek, które postanowiły wyprowadzić się z naszego pięknego Kraju i żyją w...

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...