Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

Haniu obyś miala racje to szybko otworzymy nowy wątek :-) jak u Ciebie starania juz zaczeliscie? :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aha Janka gratulacje ;)

Hej mamusie ;)ja ciągle śpię.tylko wrócę z pracy i zasypiam w salonie.poza tym caly dzien mam nydnosci.teoretycznie to juz 7 tydzień.w piatek 6marca kolejna wizyta i wszystko bedzie jasne ;)buzka

Kurczę dziewczyny, mam nadzieję że za miesiąc otworzymy nowy wątek już jako mamusie listopadowego grudniowe:)

Ja też czekam na owulację. Janka gratulacje i wszystkiego dobrego.

Dobrze Janka, ze Ci się udało, teraz tylko czekać a aż twój dzidziuś będzie na świecie. Ja tez czekam na owulacje. Cały czas myślę o pracy, mamy teraz spory kryzys w pracownikach i jak wszystko się uda to za miesiąc też odejdę, strasznie mi szkoda dziewczyn, bo odbije się to na nich. Ale ja bardzo długo poświęcalam się dla pracy i teraz czas najwyższy na zakładanie rodziny:)

O to super janka!!! na pewno będzie tym razem dobrze! super wiadomość!!! jak bedziesz wiedziała coś więcej to daj znać :*

Cześć dziewczyny, dzis zrobilam test chociaz jest 3 dni przed terminem @ i wyszly 2 grube krechy !! :-) także teraz czekanie mi pozostalo i mam nadzieje ze bedzie ok tym razem A co u was Nika jak tam ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nika jak u Ciebie po inseminacji a Janka jak Twoje testowanie? :) Dziewczyny odezwijcie się co u Was ja czekam na owulację :)

Zobaczysz jak pięknie będzie biło :) Odpoczywaj ile możesz śpij dużo to lepiej dla was przynajmniej w tym pierwszym trymestrze. Potem już nie będzie aż tak kolorowo jak dzidzia będzie na świecie :) :*

u mnie póki co senność i generalne slabe samopoczucie. Kolejna wizyta 6 marca. Póki co mamy koniec 6 tygodnia :) mam nadzieję, że 6 marca będzie widać serduszko :)

Mam umowę o pracę na rok i wiem, że gdybym poczekała to pewnie kolejna byłaby juz na nieokreślony. Ale ja nawet nie lubię tej pracy .... pewne jest jedno- jak będę w ciąży to na 100 procent umowa nie zostanie przedłużona. Decyzję juz jednak podjęłam - będziemy się starać..

Trzymam za Was kciuki dziewczyny :)pozdrawiam, Ola

My już po inseminacji. Za kilka dni testuje, ale mam przeczucie, że nici z tego będą :( powodzenia oczekującym życzę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A u mnie dziś @. Może się zablokowałam nie wiem. Miało być tak pięknie. Życie nam się ustatkowało trochę ,czekałam na umowę na stałe a teraz coraz większa różnica czasu między dziećmi będzie. Oczywiście nie załamuje się i staramy się dalej ale postaram się bez ciśnienia. Na testach OWU pisało, że po 3 miesiącach jeśli nie zajdę stosując te testy to można iść do lekarza skontrolować czy coś się dzieje i tak zrobię. W końcu testy potwierdziły jakby OWU więc była. Moja koleżanka też miała problem z zajściem i okazało się że mąż miał bakterię która nie daje żadnych oznak ale zabija plemniki i dali tabletki wyleczył się i dzidzi ma już 2 latka. Druga tez miała kłopoty i miała torbiel po zabiegu zaszła w ciąże i ma bliźniaki. Na razie jednak próbujemy.

Heke1990 o pracę się nie martw. Ja również myślałam wcześniej o pracy, ze jestem potrzebna, ze szkoda mi zostawiać koleżanek bez pracownika i tak nie poszłam na zwolnienie a potem płakałam po stracie, może gdybym od razu poszła na zwolnienie to teraz myslałabym o porodzie a nie o tym czy mi się uda. Praca jak nie ta to inna. Ja np mam umowę na czas nieokreślony ale wiem że jak wrócę po macierzyńskim to moje kierownictwo będzie szukać tylko sposobu żeby mnie zwolnić, już teraz jest bardzo nieprzyjemnie i tym razem nie będę się zastanawiać ani chwili tylko od samego początku idę na zwolnienie. Jak chceszvzostac mama to działaj i niestresuj się bo to nie pomaga w staraniach:)

Cześć dziewczyny :) Mam nadzieję, że niedługo uda mi się też dołączyć do grona "staraczek", bo w sumie planujemy zacząć w kwietniu... Z drugiej strony jednak mam kilka wątpliwości czy powinniśmy, czy to nie za szybko, czy powinnam ryzykować utratę pracy itp.
Ale jak nie teraz, póki jestem młoda i w miarę zdrowa, to kiedy? Jakoś nie wiem jak to wszystko sobie ułożyć... Moim jedynym pragnieniem jest obecnie być matką i w sumie nie pragnę niczego więcej :(

Na pewno się uda bądź dobrej myśli :) Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Tak, to będzie nasze pierwsze maleństwo:). Dziękuję za dobre słowa, będę starała się być dobrej myśli, bo wiem że stres w niczym nie pomoże. Mam nadzieję, że się uda i jeszcze w tym roku doczekamy się z mężem naszego dzidziusia.:).

Haniu również trzymamy kciuki za Ciebie. Przede wszystkim nie nastawiaj się i nie myśl o poronieniu to nie jest dobry początek...wcześniej Oli pisałam żeby myślała pozytywnie to będą pozytywne skutki. Ja staram się z mężem o drugą dzidzię teraz dopiero będzie drugi cykl przy pierwszym udało się za pierwszym razem aż byłam zaskoczona że tak można ale nie obyło się bez stresu w 9 tyg straszne krwawienie skrzepy... szpital i myślałam że już po wszystkim ale nie traciłam nadziei mimo że wyleciało ze mnie tego mnóstwo wierzyłam mocno i mocno chciałam tego dziecka dziś mam zdrowego 13 miesięcznego synka na szczęście nie doszło do poronienia ale trzeba myśleć pozytywnie nie pisz i nie myśl że możesz poronić!!! A to ma być pierwsza dzidzia? powodzonka :)

Hej dziewczyny,
Ja równiez zamierzam od tego miesiąca starać się o dzidzie:),
Dzisiaj zaczęła mi sie@ więc niedługo będziemy z mężem działać. Bardzo się boję nie tego ze nam się nie uda tylko, ze poronie:(. Niestety jestem już po dwoch stratach w tym jedno w listopadzie i ginekolog mówi żeby czekać jeszcze miesiąc, a znajoma położna, ze jak pragnę dziecka to nie ma na co czekać tylko działać. Mam nadzieję że się uda.
I za was dziewczyny trzymam mocno kciuki:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Poradźcie coś na wypadające włosy :( (15 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak w temacie... proszę pomóżcie, bo sama nie wiem co robić. Karmię piersią od 5ciu...

powiedzcie, że jeszcze będzie lepiej... (23 odpowiedzi)

Moje trzymiesięczne niemowlę właśnie skończyło płakać po ponad pół godzinie...Ono jest chore, ja...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (97 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....