Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

Aleksandra29 dziewczyny mają rację, na pewno będzie dobrze, beta urosła i się ciesz kochana, nie czytaj głupot w necie nie rozmyślaj za dużo bo to prowadzi tylko do twoich nerwów a wiesz ze to dla dzidzi nie jest dobre. Ja wiem ze tak to łatwo powiedzieć, ja też jestem taka zę za dużo myslę, planuje itd. ale pracuje nad tym aby to zmienić i myśleć poztywnie. U mnie na razie dni płodne się zaczynają, w sobote powinna być owu no i zobaczymy jak to się zakończy. A co u was dziewczyny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

O matko....bez komentarza;)tak myślę,że od przytulania sie biorą dzieci i jeszcze z calowania z jezyczkiem;) "chlopie" co miałam napisać żebyś zrozumiał ;)ze się pieprz....?miedzy byciem infantylnym a delikatnym jest różnica!pozyczyc ci słownik?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przeczytałem to i nie mogłem powstrzymać się od śmiechu i odpisania - przytulaliście się i co? Skoro używałaś antykoncepcji to wydaje się, że wiesz skąd się biorą dzieci ale z drugiej strony w wątku o staraniu się o dzieci piszesz o przytulaniu się. Od przytulania się dzieci się nie biorą!!! I dziecko nie jest skutkiem cudu lecz prokreacji!!!
Lepiej żeby Twój facet nie czytał tego jak się tu uzewnętrzniasz w tak intymnych sprawach i piszesz w sposób tak infantylny :P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Monika dziękuję za "plaskacza" na otrzeźwienie - był potrzebny :*:*:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ty kobietko się nie filmuj bo to źle dla Ciebie i dzidzi raz za mało...raz za dużo... weź nie myśl tylko wyjdź na spacer lub gdzieś z mężem i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze nie można ciągle myśleć że coś będzie nie tak! A znasz to: Pozytywne myślenie daje pozytywne skutki? Moja koleżanka po 6 latach starań i dwóch poronieniach zaczęła tak myśleć i przestała bardzo cisnąć na dziecko - teraz ma wspaniałego 6miesięcznego synka!
Jeszcze raz piszę że wszystko będzie dobrze :)
I oczywiście trzymam kciuki za nasz wszystkie, ja jeszcze nadal nic nie wiem jak coś to do niedzieli powinnam dostać @ a może też kupię te testy owu? Kjopa3 kiedy i co ile dni mniej więcej je robiłaś? pytam bo nigdy z tego nie korzystałam...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Musiałam sprawdzić!
aleksandra 29 -31 stycznia pisałaś że to 32 dzień oczekiwania na @. Więc dziś byłby 41 dni od ostatniej @. Tak więc 6 tydzień i zaraz 7 tak więc znalazłam prawidłowe normy bety.
3 tydzień ciąży: 5 50 mIU/ml
4 tydzień ciąży: 5 426 mIU/ml
5 tydzień ciąży: 18 7340 mIU/ml
6 tydzień ciąży: 1080 56500 mIU/ml !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7 8 tydzień ciąży: 7650 229000 mIU/ml !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9 12 tydzień ciąży: 25700 288000 mIU/ml
13 16 tydzień ciąży: 13300 254000 mIU/ml
17 24 tydzień ciąży: 4060 165400 mIU/ml
25 40 tydzień ciąży: 3640 117000 mIU/ml

Tak więc jak dla mnie w normie. Mocno wzrosła ale w normie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

aleksandra 29 trzymam kciuki. Poczytałam o tym zaśniadzie. Mam nadzieję, że to nie to. A najlepiej bliźniaki Tobie życzę i naprawdę mocno trzymam kciuki.
Ja kupiłam testy OWU i staraliśmy się. Z ciekawości zrobiłam wszystkie 5 bo już 3 test pokazał mocne kreski a 4 i 5 też. Teraz trzeba czekać. Jajniki mnie aż tak nie bolały jak zawsze. Po za tym stwierdziła, że bolały mnie jajniki i podbrzusze już po jajeczkowaniu. Czytałam , ze też tak może być. Nie wytrzymam 2 tyg. bo znowu się nakręciłam przez te testy OWU. Już mnie bolą piersi a termin @ to 22 luty. Chyba w niedzielę zrobię test może coś pokaże bo niby już po 6 dniach może wykryć.
Trzymam kciuki za wszystkie kobitki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

słoneczko mogą być i bliźniaki, byleby zdrowe:) straszą mnie jakimś zaśniadem, czy innymi anomaliami bo rzeczywiście wzrost jest OGROMNY...liczylam na wzrost rzędu 500 ale nie 2600 :)

super!! a moze blizniaki?? ;P

dziewczyny byłam dziś zrobić ponownie betę i oto co wyszło:

w czwartek 05.02 - 187mIU/ml
poniedziałek 09.02- 2617 mIU/ml

czy to nie za dużo?:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do nosa na katar chyba możesz Nasivin wziąć coś kojarzę że też brałam, no oczywiście że trzymam kciuki u mnie jeszcze nic nie wiadomo jakoś na dniach powinnam dostać okres ale wiesz jak to jest oby nie przyszedł niby temperatury są w porządku ale jeszcze za szybko na test :( i tu wspomniany niedawno egzamin z cierpliwości :) chciałabym aby znów udało się za pierwszym razem ale to nie zawsze tak działa :(

Dzieki Monia ;)biorę jakiś prenatal grup całe i tabletki do ssania,tylko z katarem nie wiem co robic.dzieki za wsparcie i trzymaj kciuki w poniedziałek ;)a u Ciebie nic nie wiadomo?

Pewnie na spokojnie pójdź w poniedziałek i nie denerwuj się kuruj się żebyś szybko wyzdrowiała jakiś prenalen tylko weź żadnych innych lekarstw :) trzymkaj się i daj znać co i jak :)

Monia nie poszłam dzis ze strachu ze może spadla...pojde w poniedziałek...a jesli chodź p samopoczucie to słabo bo jestem chora i póki co nic nie pomaga..:(

Jak tam dziewczyny u Was? Ja jeszcze nic nie wiem. Aleksandra jak u ciebie beta? Jak się czujesz?

Nika nam udało się za pierwszym razem a teraz maly skończył rok i staramy sie dopiero pierwszy cykl ale cos czuje ze chyba stracony wiec pewnie juz tak latwo nie bedzie. To dzialajcie trzymam kciuki :-) a ile dziecko ma latek?

~Monika- tak, naturalnie. Po roku starań. Ale to mogła być ta jedna szansa na 1000. Nie chcemy już czekać, bo latka lecą, a duża różnica wieku między dziećmi tez nie była w planie. Zobaczymy co powie gin na najbliższej wizycie. Też trzymam kciuki :)

Kate to tak jak u nas - aktualnie mamy owu i 18.02 koniec cyklu, ale to mój drugi cykl od porodu, i różnie może być ;)
My celowaliśmy w dziewczynkę więc chwilowo bez staranek, by jakiś chłopak szybciej nie dotarł do celu ;P ale co ma być to będzie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzieki dziewczyny,wiem,ze jestem marudna....ale tak bardzo się boje...fajnie ze jesteście...

I dlatego najlepiej nie nakręcać się tylko niech wszystko dzieje się w swoim tempie. Ja również jestem po poronieniu i wiem jakie okropne to przeżycie, ale bieganie na beta, usg w 3 tyg po zapłodnieniu itd nie służy ani Tobie ani przede wszystkim maleństwu... Bo to jest jeszcze za wcześnie! Nie panikuj tylko odczekaj na spokojnie najbliższe tygodnie.

Inne tematy z forum

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (41 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...

ortodonta gdańsk (27 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...