Kto się teraz stara o dzidzię? cz.5

Dziewczyny tamten wątek dosyć długi się zrobił więc zakładami nowy i proponuję listę starających się.Wg. schematu.
Nick-cykl starań-które dziecko-strata aniołka-termin @

STARACZKI:
kjopa3 - 0 - 2 - 1 - 04.07.2015
Sylwa
Inka
Nulka
Basiula
czarnulkaaa
Malina
Hania

Mam nadzieję,że się przyjmie i wpisujcie dane w listę. Będzie nam łatwiej.Jak którąś nie wie jak wpisać w listę to ją dopiszę. Zapraszam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.5

jaki koszt wizyty i u kogo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robiłam prywatnie- Gabinety przy Piecewskiej

robiłas monitoring prywatnie czy na nfz i gdzie?

Kruszynka a miałaś monitorowany cykl? Mi właśnie tak udało się zajść w ciążę. Przy czym udało się akurat w miesiącu, w którym mieliśmy remont i odpuściłam sobie kompletnie. Niestety, psychika ma ogromne znaczenie, ale rozumiem Ciebie, że trudno też po prostu odpuścić...

ja robiłam badanie amh i mam obnizona płodnośc wynik 1,06 ale na innym forum dzxiewczyna przy amh 0,833 zachodziła i ma 2 dzieci, b=yc moze jest inna przyczyna, spróbuje ta prolaktyne zrobic bo tsh i ft4 w normie, chce isc na monitoring ale na nfz, nie wiem czy mi zrobia na fundusz....
w stycznu 2017 idziemy sia badac razem z mezem jeżei do tego czasu nie zajde

asia87 gratulacje :)

kjopa, domyslam się co czujesz bo ja 6lat się starałam o potomstwo i lekarze do których chodziłam w ramach nfz nie zlecili mi o tyle lat zadnego badania. Jedynie prywatne wizyty u cipkogrzebka skutkowały spisem badan dość kosztownych. 3mam za Ciebie kciuki.

Kate mi tez chce sie ciagle spac i czuje się przemęczona ale mimo to mam ochote na przytulanki. Ale jak już ma do czegoś dojśc to mi w glowie rodzi się myśl czy w tym miesiacu zajde w ciąże.

Wkurzam sie gdy ktoś wokól mówi, że mamy odpuścić. Wiem, źe powinna przestać myśleć o ciąży ale nie ma włącznika i wyłącznika w głowie który w danym momencie pozwala ie mysleć o ciąży.
Przestałam mierzyc temp bo mam wrażenie że to też mnie nakręcalo tym bardziej ze paromiesięczne obserwacje do żadnego wniosku mnie nie doprowadzily :(

W pon ide do ginekologa a to będze 16dc i zobaczymy czy woogle sprawdzi czy jest owulacja.

Wszystkim staraczkom zycze dobrego samopoczucia :)

Cześć kobitki :)
Mogę się dołączyć?
Od października staramy się z mężem o dzidzię, na poczatku było bez spiny ale im dłużej nic z tego nie wychodzi tymbardziej ja popadam w jakąś panikę...
Przez 8 lat, z krótkimi przerwami stosowałam antykoncepcję hormonalną (tabletki, krążki) i tak się teraz zastanawiam czy to aby nie ma wpływu na to, że teraz nie mogę zajść...
Pamiętam czasy gdy nawet podczas brania pigułek i stosowania prezerwatywy miałam stresa, że mogę "wpaść", a teraz tyle czasu bez niczego i nic... Czy to nie jest złośliwość losu?

kjopa- a badałaś może prolaktynę normalną i po obciążeniu? U mnie od tego badania się zaczęło i od razu bingo. Możesz zrobić to niemal w każdym laboratorium na własną rękę, więc polecam.

nie zostałas sama ja nadal walcze, choc juz wtym cyklu odpuszczam całkowicie, na seks tez nie mam ochoty bo ostatnimi czasy bardzo chce mi sie spac jestem bardzo zmeczona i rano i wieczorem dzis juz 17 dc a przytulanki były raptem raz w 12dc...

Asia super. Gratuluję i życzę spokojnej ciąży :-)

Ja tu chyba zostałam sama :-P. Nadal cisza.Byłam u lekarki ostatnio i się bardzo zdenerwowałam. 1,5 roku starań , ciąża rok temu (do 10 tyg.) i tylko słyszę jest pani młoda ma pani czas, ciąża była to trzeba działać będzie znowu. Fajnie ale kiedy za 5 lat? Trzeba działać a co ja robię cały czas? Żadnych badań nie zlecą nawet bo ciąża była i na pewno jest ze mną wszystko ok. No nic chyba syn zostanie jedynakiem.

Cześć staraczki :)
kiedyś tam się odezwałam,że z mężem staramy się o drugie.
No i właśnie sie udało :D 2 krechy
zarażam Kochane
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć Staraczki
cisza zapadła....

dostałam w weekend @ więc z nici z kolejnego cyklu starań. Ludzie wokół mówią odpuściecie sobie .....eh jak to się łatwo mówi

SUPER BETA :)

TEMP NARAZIE SIE UTRZYMUJE
image

Beta 2708 :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Basiula super Gratuluje!!! Jeżeli to Cię uspokoiło to dobrze, że poszłaś na wizytę i betę. Trzymam kciuki i życzę spokojnej ciąży.

Kate nie martw się też mam w sumie 13cs teraz. W 5 cyklu zaszłam na krótko i od kwietnia cisza. Na pewno się uda. Jesteś na OF więc na pewno widziałaś różne historie.

nie stymuluje sie narazie.

dzis temp. wzrosla 26dc

basia gratulacje!!!

image

Dzięki bardzo dziewczyny! Byłam wczoraj u gina, widział pęcherzyk ciążowy ale zarodka nie widział (powiedział, że to jeszcze za wcześnie). Dzisiaj robiłam betę, wynik będzie pewnie po południu :) A za tydzień mam wizytę już u swojego gina - może wtedy będzie widać coś więcej :) Dzięki za dobre słowa i trzymam kciuki za Was wszystkie, które się starają!

basiula gratuluje :) 3mam kciuki za szcześliwe rozwiązanie :)

Basiula gratulacje, nie wkręcaj sobie, to najgorsze co może być wymyślać coś sobie ale za dużo w necie czytać, a czemu w ogóle masz takie wątpliwości,że testy pozytywne a ciąży może nie być? Dlatego mimo wszystko ja bym zrobiła bete. A do gina idź, będziesz spokojniejsza, choć nie nastawiaj się że cokolwiek będzie widać.
Kate spokojnie uda się, i z mniejszą rezerwą dziewczyną się udaje. Też jestem na ovufriend, o pierwsze starałam się właśnie 13m. Na pewno się uda. A stymulujesz się jakoś?

Dziękuję :) Nie wiem czy dobrze robię ale umówiłam się dzisiaj do gina. Nie wytrzymam do 04.02. Wiem, że różnie może się podziać ale skoro mam możliwość umawiać się nawet i codziennie do gina to idę. I za tydzień też pójdę :)

Inne tematy z forum

powiedzcie, że jeszcze będzie lepiej... (23 odpowiedzi)

Moje trzymiesięczne niemowlę właśnie skończyło płakać po ponad pół godzinie...Ono jest chore, ja...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

waga dziecka na usg a przy porodzie (29 odpowiedzi)

Witam! Jestem w 34 tyg. waga dziecka wynosi 2700 g lekarka mi powiedziała, że urodzę duże...