Kto się teraz stara o dzidzię? cz.5

Dziewczyny tamten wątek dosyć długi się zrobił więc zakładami nowy i proponuję listę starających się.Wg. schematu.
Nick-cykl starań-które dziecko-strata aniołka-termin @

STARACZKI:
kjopa3 - 0 - 2 - 1 - 04.07.2015
Sylwa
Inka
Nulka
Basiula
czarnulkaaa
Malina
Hania

Mam nadzieję,że się przyjmie i wpisujcie dane w listę. Będzie nam łatwiej.Jak którąś nie wie jak wpisać w listę to ją dopiszę. Zapraszam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.5

Dziewczyny czy któraś z Was bierze luteinę dopochwowo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nulka również gratuluję !!!

Ja jak karmiłam to pierwszy @ dostałam po 11 miesiącach :-P . A i tak się zabezpieczaliśmy a teraz rok bez i d*pa. Żeby człowiek wiedział to by nic nie używał bo i po co :-P

Nulka gratuluje :)

u mnie już @ na końcówce. Temp jeszcze nie zaczęłam mierzyć bo czekam na termometr. Kupiłam przez internet mt16c2 :) i czekam az mi przyślą. mam nadzieje, że szybko dojdzie bo chce już zacząć mierzyć. Ciekawa jestem czy będę w tym systematyczna czy to słomiany zapał.

1października idę do ginekologa i ciekawa jestem co mi powie. Z pewnością zrobi mi usg i powie czy owulka była. Karmie piersią więc zdaję sobie sprawę, iż spora część kobiet zachodzi w ciąże mimo KP ale jednak chyba większa cześć podczas kP tak szybko nie zachodzi w ciaże. Mam czas do maja :)

Jak to się mówi na OvuFr " luz w d*pie i do przodu" :-) Niestety ale to nie zawsze wszystko. Jeżeli przeszkadzają hormony lub choroba kobiety czy mężczyzny to luz nie pomoże. Więc jak coś to wyregulować organizm i całkowity luz. Ja miałam teraz monitoring i cykl bezowulacyjny więc luz niestety owulacji mi nie wywoła.

gratuluje nulka! potwierdzam ze jak mniej zalezy to wychodzi. W listopadzie podeszłam na luzie i udało się zaraz, tyle ze w styczniu radość umarla rownie szybko jak przyszla.
Teraz ciśnienie jest chyba zbyt duże aby się udało.
Powodzenia nulka!

Ja sie dziewczyny wypisuje z watku, aktualnie 10tc :)
Nasze podejscie bylo na zasadzie bedzie to bedzie, nie to nie.... dalismy sobie 3mce na starania i za pierwszym razem sie udało... z pierwszym strasznie chcialam i starania trwaly kilka mcy...
Takze jestem wyjatkiem potwierdzajacym regułe, im mniej Ci zalezy tym szybciej wychodzi ;)

Pozdrawiam i zycze powodzenia !!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, byłam u gina, niestety PCO, przy synku też musiałam się leczyc trwało to rok, mam nadzieje,że teraz pójdzie szybciej :) Trzymam kciuki za Was.

Kruszynka, moim zdaniem lepiej elektroniczny. Tak jak Kate pisała, bardzo ważny jest w miarę dokładny wynik. Ja od ponad roku używam termometru Microlife MT 16C2.
Pamiętaj tylko, że po porodzie powrót do pełnej płodności też trochę inaczej wygląda i te cykle mogą znowu potrzebować trochę czasu, by się odpowiednio uregulować. Szczególnie jeśli np. nadal karmisz piersią.
Trzymam kciuki :)

Kate, trzymaj się ciepło. Może trzeba, że tak powiem "wyluzować" i jakoś to samo wyjdzie. Nie zaprzestawaj obserwacji. Każdy cykl jest ważny :) Trzymaj się :)

do mnie przyszła wczoraj @ na poczatku plamiłam a wieczorem sie rozkreciała...
a tem dopiero dzis spadła...
najlepszy jest termometr elektroniczny bo mierzy do 2 miejsca po przecinku a to jest wazne wtedy dokładniewidać spadek i wzrost temp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dostałam pierwszą @ od czasu porodu. Mam zamiair zacząc od jutra mierzyc temp i zastanawiam sie jaki termometr jest najlepszy. cyfrowy czy rteciowy? Widzę, że bardzo dokladne wyniki podajecie wiec chyba tylko elektorniczny wchodzi w gre.

super!!! oby tak dalej:-) a cos Tobie dolega? bol piersi, czy cos?

image

temp. w góre poszła czekam na rozwój wydarzeń

dziewczny chyba nici z ciązy dzis temp. spadła. Jeżeli jutro tez sopadnie to znaczy żę @ się zbliża...

image

Kilka razy kłuło mnie w brzuchu, więc myślałam, że to okres. A tak to nie miałam innych objawów chyba... Przyznam szczerze, że nawet nie pamiętam :D

A jakie mialyscie objawy jeszcze przed terminem @? Czy wogole nic nie czulyscie

Najlepiej myśleć pozytywnie, ale nie tylko i wyłącznie o ciąży. Trzeba "wrzucić na luz". Wiem, że mi może łatwo przychodzi takie myślenie, bo chcieliśmy dziecka i w pierwszej próbie się udało. Ale absolutnie nie można się zadręczać ciągłym myśleniem o ciąży i niepowodzeniach. Dlatego myśl jak najbardziej pozytywnie - nie nastawiaj się, ale i nie zakładaj od razu, że na pewno się nie uda :) Trzeba znaleźć "złoty środek" we wszystkim.

no najpierw zatestuje domowym testem mam 2 :P
a póxniej oczywiście pójde na bętę
no ale nie przezywam...bouak nici z tego to bez sensu sie nakrecam

Teoretycznie temp. przed okresem powinna spaść. Ale widzisz. U mnie rosła i spadała, a miesiączki nie było :) Więc w sumie z testowaniem masz rację - wstrzymaj się jeszcze kilka dni. Trochę stresów na pewno masz, więc to wszystko może też się poprzesuwać. Ale trzymam za Was kciuki :) Jak gdzieś z 5-6 dni po spodziewanej miesiączce nadal jej nie będzie, to udaj się na betę - to rozwieje wszelkie wątpliwości :)

no czyli wypada w terminie @
się okaży czy ta temp przypadkiem nie spadnie....
niewierze narazie w to ;)
tyle juz czasu się staramy
no ale nic tzreba mieć nadzieje :)

heke ja juz tyle wydałam na testy ze poczekam jeszzce troche.
@ powinna byc 21-22.09 jeżeli nie przyjdzie i temp nie bedzie spadac to zrobię test 23.09.
od czasu jak mierze temp nie robię testów przed terminem @ i widze wszystko jak na dłoni czy a przyjdzie bo zawsze 2-3 dni przed @ temp powoli spada.
najbliższe dni to bedzie dla mnie wieczność...

Inne tematy z forum

waga dziecka na usg a przy porodzie (29 odpowiedzi)

Witam! Jestem w 34 tyg. waga dziecka wynosi 2700 g lekarka mi powiedziała, że urodzę duże...

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (50 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...