Kurs SUSHI II Stopnia Gohan Desuyo - Warszawa
Firma Masala Smaki Świata ma przyjemność zaprosić na kurs Sushi II Stopnia.
Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 16 września od godziny 18.30.
Kurs poprowadzi Pan Tomasz Szymankiewicz - mistrz kuchni japońskiej, trener sushi, szef restauracji japońskiej Ginza w Hotelu Hilton w Warszawie.
Termin: 11 września 2010 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)
Grupa: 10-15 osób.
PROGRAM SZKOLENIA
Część Teoretyczna
* Omówienie różnic pomiędzy stylem Edo, stylem Kansai, sushi autorskim oraz sushi narodowym.
* Przedstawienie wszystkich dostępnych w Polsce produktów mających zastosowanie w sushi (min. Ikra z latającej ryby tobiko, tofu Inari, Kanpyo aijtsuke, barwniki do ryżu, ryby i owoce morza itp.)
* Omówienie polskich surowców mogących znaleźć zastosowanie w sushi.
Panel dyskusyjny
* Omówienie najczęściej pojawiających się problemów.
* Dyskusja na temat trendów tworzenia sushi w Polsce i na świecie
* Techniki i ich zastosowanie
Część Praktyczna
Formy Sushi:
* Tempura sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko
* Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze,
* fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika,
* gunkan sushi
* Temaki
* Inari
Kuchnia Gorąca:
* Tempura
* Technika ajtsuke
* Technika Fry
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
Serdecznie zapraszamy.
Masala.com.pl
Tel.: 22 394 95 82
Gsm: 664-673-601
info@masala.com.pl
Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 16 września od godziny 18.30.
Kurs poprowadzi Pan Tomasz Szymankiewicz - mistrz kuchni japońskiej, trener sushi, szef restauracji japońskiej Ginza w Hotelu Hilton w Warszawie.
Termin: 11 września 2010 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)
Grupa: 10-15 osób.
PROGRAM SZKOLENIA
Część Teoretyczna
* Omówienie różnic pomiędzy stylem Edo, stylem Kansai, sushi autorskim oraz sushi narodowym.
* Przedstawienie wszystkich dostępnych w Polsce produktów mających zastosowanie w sushi (min. Ikra z latającej ryby tobiko, tofu Inari, Kanpyo aijtsuke, barwniki do ryżu, ryby i owoce morza itp.)
* Omówienie polskich surowców mogących znaleźć zastosowanie w sushi.
Panel dyskusyjny
* Omówienie najczęściej pojawiających się problemów.
* Dyskusja na temat trendów tworzenia sushi w Polsce i na świecie
* Techniki i ich zastosowanie
Część Praktyczna
Formy Sushi:
* Tempura sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko
* Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze,
* fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika,
* gunkan sushi
* Temaki
* Inari
Kuchnia Gorąca:
* Tempura
* Technika ajtsuke
* Technika Fry
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
Serdecznie zapraszamy.
Masala.com.pl
Tel.: 22 394 95 82
Gsm: 664-673-601
info@masala.com.pl