LIDL - warto kupić kołdrę?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
firma meradiso 140x200 za 59 zł... ktoś używa takiej?
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-5DDFB4B5-1AF5E49F/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=45069
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: LIDL - warto kupić kołdrę?

Ja dziś kupiłam ale tą 160x200 :) bo 140x200 to jednoosobówka ;)
Bardzo miła kołdra, jutro dam znać jak się pod nią śpi ;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja w lidu to tylko artykuły spożywcze kupuję, na kołdrę w takim miejscu to nie zdecydowałabym się
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 21

Co do kołdry się nie wypowiem ale mam od dwóch lat dwa komplety pościeli.

Jedną Hello Kitty i drugą z bawełny Renforce (wersja w krateczkę). Obie są piękne, delikatne i nie zniszczone praniem. Kolory zachowały się oryginalne - w odróżnieniu od tego stolca z Jyuska.

Mam też z Lidla podkład na łóżko bawełniany, nieprzemakalny, który można prać w pralce do 90 st. też polecam :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja dziś kupiłam pościel i jest prześliczna i jako jedyna jaką posiadam w rozmiarze 220X200 ma normalnie zapięcie na dole a nie z boku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

kolorowanka, a jakie firmy robia jeszcze posiciele na takie duze koldry? pytam, bo myslalam o zakupie tej kolderki, ale boje sie, ze potem nie dostane poscieli, poza lidlem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no właśnie, a jak jakościowo wyglądają te kołdry? Też się nad nią zastanawiałam, a mam kawałek do Lidla i nie wiem czy warto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kołdry sa super - a poszwy czyli komplety pościeli to nie wiem - nie interesowałam sie tym ;)
Ogólnie komplety pościeli na kołdrę 220x200 nie jest trudno kupić - jedynie kwestia tego że zawsze sa najdroższe ;P

A mi żal było wymienić wszystkich kompletów pościeli - większość nie ma 3lat i sa w fantastycznym stanie, ale wszystkie na kołdrę 160x200 ;)

Ja mam od 6 lat kołdrę 220x 200 i nie mam problemów z zakupem pościeli, fakt jest droższa ale kupić można w zasadzie wszędzie. Jedyny problem jest taki, że często producenci idą na łatwiznę i robią długość standard tj 200 a szerokość 220 i zapięcie robią z boku i to jest nie wygodne jak dla mnie a ta z Lidla jest super :-)

Jesli chodzi o koldre z lidla - juz powleczona i przetestowana;) jak ja dotykam, mimo poszwy, wydaje mi sie ze jest z pierza, taka cudowna, iscie krolewska, ale jest o wiele lzejsza i fantastyczna! Jutro powiem jak sie pod nia spi;) poki co lezalam pod nia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

posciel 200-220 jest pełno np andropol i inne na allegro i ja nigdy nie miałam jeszcze zamka z boku zawsze na dole.

warto :D potwierdzone :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja kupiłam kołdrę w Lidlu jakieś pół roku temu i jestem super zadowolona ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, a czy wiecie czy i w ktorym Lidlu sa jeszcze dostepne te koldry?

znowu są dostępne kołdry w lidlu i zastanawiam się,czy to są te same,które Wy dziewczyny używacie? ja zamierzam kupic 200x220cm w sumie jest lekka ,ale czy ciepła? czym one są wypełnione?

jeżeli tym co moja - a podejrzewam że tak to są super ciepłe i milusie :D
A sama w sobie jest lekka i cieniutka :)

Nie mogę znaleźć na stronce tej kołdry 200x220. Ile kosztuje? Już są w sklepach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byliśmy i kupiliśmy :) dla nas 200x220, dla mojej Mamy 160x200 :) wyglądają na porządnie odszyte. Niby cienkie, leciutkie. Zobaczymy czy ciepłe ;)

Tak warto kupic,jest super.Ja mam od 3 lat,a teraz zaopatrzylam rodzine,sa zadowoleni bardzo

Chce kupic nastepna partie dla rodziny ,tylko nie wiem kiedy bedzie znowu promocja,moze ktos wie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po prawie roku użytkowania muszę napisać, że bardzo fajne te kołdry z Lidla :) Nic się z nimi nie dzieje :) Są lekkie i cienkie ale ciepłe :) Dobra jakość jak za taką cenę ;)

Jane - może za miesiąc? Jak widać po moich wpisach - kupowałam w końcu marca ubiegłego roku :P więc może będzie promocja w podobnym czasie? Trzeba śledzić stronę Lidla i zapowiedzi promocji ;)

AgusiaGda potwierdzam kołdra jest świetna, mam 200/220 od pół roku, nawet wsadziłam ją do pralki bo syn poświecił ją kakao i dalej jak nowa :)

czy te kołdry są antyalergiczne ?

Jane - od czwartku 12.03 znów kołdry będą w Lidlu :)
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=585#

Witam! Dziś kupiłam w Lidlu na Pradze Południe ul. Jana Nowaka Jesiorańskiego 35 kołdrę Meradico 200 x 220 cm za 119 zł.
Kołdra jest podwójna, spinana napami. Mysle, ze zakup udany. Kolezanka ma juz 3 lata i jest zadowolona bardzo. Byly tez inne rozmiary 160 x 200 cm i 140 x 200 cm.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super, że udało Ci się kupić taką spinaną napami. :-) Na pewno będziesz z niej zadowolona. Bardzo żałuję, że teraz nie ma takiej w ofercie... Zdecydowanie wolałabym taką, właśnie w rozmiarze 200x220.
Od 10.10.2015r. będą te w "jednym kawałku" (gazetka od 05.10.2015r.)... Ja mieszkam w Katowicach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Właśnie widziałam w kołdry spinane napami w wyprzedaży za 99 zł 200 na 220. Ja jestem z Gliwic. Widziałam w Gliwicach i w Zabrzu.

lidl to w niemczech sklep dla biedoty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak sie składa, że Lidl ma dobre produkty odziezowe i poscielowe

Hmm te z lidla nie powalają ja kupiłam na Amejzon .pl w zestawie dokupiłam sobie - do jednego kosztu transportu - dwie poduszki termoplastyczne z pianki VISSCO memory
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: AMEJZON .pl- warto kupić kołdrę?

Ja chcecie kupić dobrą kołdrę z marketu??
Musicie raczej poszukać - najlepiej w internecie są super sklepy. Ja na przykład kupiłam podwójna kołdra 4 pory roku 160x200 cm lato/zima medical w sklepie internetowym Amejzon. Kołdra przyszła szybko, była super wykonana, a do tego z bardzo przyjemnego i delikatnego materiału - mikrofibry! Polecam Patrycja Tomczak Gdynia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: AMEJZON .pl- warto kupić kołdrę?

Wiesz, wcale nie widać, że chamsko się reklamujesz.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

odradzam te kołdry z LIDLA już lepiej kup w sklep z kołdrami jakimś znanym i takim który zajmuje się produkcją i sprzedażą własnych kołder żeby mieć pewność że kupujesz prawdziwą kołdrę, wypełnioną dobrymi materiałami, a nie sztucznymi tworzywami jak ta z LIDLA, najlepiej sprawdź producentów w Polsce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kupiłam pościel polską flanelowa za 89 zł. po pierwszym praniu w 40 stopniach straciła kolor. Zamówiłam przez internet kołdrę z wypelnieniem wełnianym , poszycie bawełniane w sklepie Merinos. Sztywna, jak karton. Uzywam, jako podkład pod prześcieradło,,, Lidl ma dobre produkty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kołdry super my mamy 200x220 letnie są chłodne a zimowe super utrzymują ciepło.

Też mam kołdry cztery pory roku i jestem super zadowolona

Zamierzam kupic koldre 140x200 dla siebie a za jakis czas dla synka. Od jutra tj 16 stycznia w Lidlu beda koldry Innofill Meradiso. Czytalam powyzsze posty ale sa one sprzed kilku lat i chcialabym poznac Wasze aktualne opinie na temat kolder z Lidla. Nie chce kupowac drogich bo mamy mala pralke i w domu nie wypiore a pralnia kosztuje okolo 50 zl. Ostatnio chcialam wyprac stara i jak uslyszalam cene to stwierdzilam, ze lepiej kupic nowa. Zalezy mi, zeby przede wszystkim byla lekka i nie za gruba. W nogach spi pies wiec w nogi mi cieplo

Moim zdaniem warto, aczkolwiek jedynie na promocjach.

Zresztą jeśli szukacie czegoś porzadniejszego, dobrze jest zajrzeć sobie do sklepów internetowych, które mają znacznie większy wybór jak równeiż lepszych producentów. Daje tutaj namiar na Calvado:
https://www.calvado.com/koldra-bambusowa-schwarzwald-bianca-bamboo-duo.html

Zastanówcie się nad poscielą bambusową, która sprawdza się w naszym klimacie :)

Inne tematy z forum

Jaka prostownica do włosów? (126 odpowiedzi)

Macie jakiś sprawdzony model, który za bardzo nie niszczy włosów?

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (4 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...