LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 10

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.Estopka - 22.11
13.mrenda - 25.11
14.Modzelka - 28.11
15.jodan - 29.11 - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

16.AGA111- 1.12
17.kati:) - 2.12
18.gosia24 - 6.12
19.aniol184 - 11.12
20.agusia85 - 12.12
21.zanetucha83 - 24.12
22.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 10

My mamy kokos-gryka i jest OK. Nie wiem czy jest najlepszy, ale łóżeczko dostalam w spadku od koleżanki, więc nie wybrzydzałam :)

Aaaa i jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które są mamami już albo do tych co będą i się orientują: chcemy zamówić łóżeczko i mamy do wyboru 2 rodzaje materacy i po opiniach w necie ja już totalnie zgłupiałam i nie wiem, który jest lepszy? Więc tak kokos-pianka-gryka czy lateks-kokos?

Witam:)
Wizyta nawet super, polska GP przejęła się swoją rolą, podejrzewa, że mogę mieć uczulenie na hormony w ciąży bądź jakieś inne badziewie w powietrzu. Bez żadnego ale pobrała mi krew i czekamy na wyniki, jeśli wyniki będą złe i będzie potrzebny antybiotyk to go dostanę jeśli jakiś niedobór to też wtedy będzie mi coś przepisywać, na daną chwilę mam spray do nosa i zirtek, na gardło strepsils i płukanie go herbatą rumiankową...do tego rano SZOK ja znów wymiotowałam więc u lekarza wyglądałam jak śmierć ... teraz byle do wtorku i się okaże co tam się u mnie dzieje

kasiaka: No brzuchol pewnie będzie już duży :) Fakt, że już teraz przez ostatni tydzień mi wyskoczył...a raczej się zmienił z brzucha jedzeniowego w ciążowy:) I jak mówi mój mąż : ojej on jest coraz wyżej hihi

aglow to jak mąż wróci to Cie nie pozna. Taki brzuszek już będziesz miała:)
Z drugiej strony może gdy urodzisz to mężuś będzie dłużej w domku, żeby Ci pomóc przy maleństwie.

A ja nigdzie się nie wybieram w te wakacje niestety.
Właśnie przed chwilą okazało się również, że mąż wyjeżdża w poniedziałek na statek na 2 ms. A był teraz w domu zaledwie 3 tygodnie po ostatnim kontrakcie. Dopadł mnie dół okrutnik...znowu zostaję sama

my właśnie w te wakacje odpuścilismy sobie gorące klimaty. w pierwszej ciąży na samym początku byliśmy na parę dni w hiszpanii, ale w sumie wylot mieliśmy parę godzin po tym jak zrobiłam test. teraz wybieramy się na urlop do szwecji ze znajomymi. stwierdziliśmy, że i dla mnie i dla córy będzie to najodpowiedniejszy klimat.

Dziękuje dziewczyny za troske! ja rownież byłam w egipcie kilkakrotnie i nigdy nie bylo zadnych problemów! klątwa nigdy mnie nie dopadła!mam nadzieje ze i tak bedzie tym razem! wystarczy pic cole i wodke! w moim wypadku pozostaje cola :)doktor powiedziala zeby unikac napoi z lodem( ich woda) i owocow! wtedy powinno byc ok! za kazdym razem tak robilam i nigdy nie mielismy problemow ja i rodzina!
Tez sie zastanawialam nad chorwacja, lecz podroz autem bylaby duzo bardziej meczaca! a 3,5 godzinny lot do zniesienia! a namiejscu wiadomo ze smazyc sie nie bede plackiem, raczej w cieniu leżakowanie i wypoczywanie!
No mam nadzieje ze bedzie dobrze! dlatego tez bylam na tej wyzycie zeby sie upewnic ze wszystko jest ok!
Myslelismy tez nad wyspami kanaryjskimi , ale tam tez juz bylismy kilkakrotnie i wsyztsko pieknie ale nie znosze wiatru!!!!!!!!
a co do usg 3/4 D to dla mnie byl to straszny szok jak zobaczylam,gdyz wogole sie na takie badanie nie umawialam ,przyszlam kontrolnie z mezem , a doktor no korzystajac ze jest mąż prosze popatrzec sobie dokladnie iw laczylaobraz 4d! normalnie nie wiem ile to kosztuje! ale napewno jeszcze skorzystamy! polecam kazdemu! oczywiscie ponziej sa zdjecia! na ktore co chwile patrze! :D

Kamilka przemyśl jeszcze ten Egipt i porozmawiajcie z mężem, i z ludźmi którzy tam byli.

Wojtkowa gratuluję syneczka!!!!!!!!

Dziewczynki dziś mam USG prenatalne. Mam nadzieję, że wkońcu sie dowiem kto tam mieszka w brzuszku. Odezwę się wieczorkiem bo USG mam dopiero o 19.00. Już się nie mogę doczekać.

zanetucha wiesz ja też wczoraj to samo pomyślałam o tym Egipcie. Przychylam się w pełni do twojej wypowiedzi w tym temacie.

W Egipcie byłam na 2 tyg w podróży poślubnej. Z Polski nawet nie brałam tabletek na biegunkę,gdyż znajomi którzy tam byli od razu stwierdzili, że Polskie leki nie działają. Odrazu pierwszego dnia po przylocie wyszliśmy w Hurghadzie na miasto do pierwszej lepszej apteki i zakupiliśmy ten ich lek. Pamiętam, że mój mąż na migi pokazywał bo również nie znaliśmy nazwy tego leku na s****zkę.Jedno jednym egipcjanin nas zrozumiał. Od pierwszego dnia zaczęliśmy brać profilaktycznie codziennie te ich tablety. Powiem Wam, że dzięki temu, że braliśmy je 2x dziennie profilaktycznie ,,zemsta" nad nie dotknęła.Jedliśmy wszystko i piliśmy wszystko.Kilka razy coś mnie tam zakręciło po jelitach ale 5 min w toalecie i po krzyku. Nie mieliśmy wymiotów, s****zki, bóli brzucha.

Także polecam wszystkim odwiedzającym Egipt branie tych tabletek odrazu a nie jak s****zka dopadnie. Nam to pomogło i cieszyliśmy sie urlopem.

Będąc w ciąży napewno bym się jednak nie wybrała do Egiptu.

Po pierwsze ta s****zka. Nie odważyłabym się brać tych ich leków będąc w ciąży. Kto tam wie co jest w tym składzie.Normalnie to mogłam sobie je brać ale w ciąży?

Po drugie w lipcu i sierpniu są największe upały, jest duszno. Wycieczki są bardzo męczące gdyż Kair jest bardzo daleko.

Polecam kraje UE lub Chorwacje. Podobno Bułgaria również jest piękna i klimat spoko.

Proponuję jeszcze raz przemyśleć ten Egipt. Wody nie dasz rady wziąść na zapas. Musiałabyś tam nic nie jeść i nie pić. Tak się nie da.

Ciężarna na biegunkę może wziąść tylko węgiel dlatego kiepsko to widzę.

Trzeba by się dowiedzieć jak nazywa się ten legipski ek, znaleźć polskie tłumaczenie składu i zapytać sie lekarza co on na to?

Przepraszam, że sie rozpisałam.

Kat zgadzam się z Tobą w pełni :)

ja od momentu ciazy bylam w hiszpani i walii, i uwazam ze takie klimaty sa w sam raz na ciaze..

w tym roku tez planowaliśmy z mężem do Egiptu ale odpadło przez ciąże. Więc stwierdziliśmy Grecja, bo bliżej- odpada bo strajkować zaczęli. Aż po wielu innych propozycjach stwierdziliśmy że jednak zostajemy w domu :/

Szkoda bo chętnie bym zmieniła klimat :)
No ale niestety nie można mieć wszystkiego :(

Kamilka tylko się nie denerwuj bo nie zamierzałam Cię straszyć a jedynie uprzedzić przed tymi objawami. Idź przed wyjazdem do ginki i może niech Ci poradzi co robić w razie jak Cie dopadnie ten ich "Faraon" ;)

A co do szyjki... to u mnie chyba tez jest mierzona, bo babka mówi "z szyjką wszystko ok", ale wymiaru mi nie mówiła. Z ciekawości spytam się przy następnej wizycie, a mam ją 12 we wtorek.

Słuchajcie co myślicie o tych USG robionych przy każdej wizycie ?? Czy to nie jest za często, nie mają żadnego wpływu na nasze szkraby ??

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111- 1.12
19.kati:) - 2.12
20.gosia24 - 6.12
21.aniol184 - 11.12 - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.zanetucha83 - 24.12
24.Olcia529 - 26.12

ja tez nie wiem czy egipt to dobry pomysl..wprawdzie nie bylam tam, ale duzo podrozuje i wiem jak to jest jak moj zoladek reaguje na egzotyczne potrawy..

Kamilka nie wiem czy Egipt w ciąży to dobry pomysł... a zwłaszcza w sezonie gdy są największe upały.

Nie chce absolutnie straszyć... ale uważaj tam na siebie.

Pewnie słyszałaś że w Egipcie jest choroba zwana "klątwą faraona" ;) która dopada tylko turystów.
Choroba ta polega na masakrycznym rozwolnieniu. Byłam w Egipcie 2 razy z rodziną no i niestety ta wstrętna klątwa nikogo z nas nie oszczędziła, ani za 1- wszym ani za drugim razem.
Mama zabrała ze sobą całą apteczkę lekarstw m.in. na biegunkę, mdłości itp. bo te podobno też się przy tej chorobie objawiają. Ale my mdłości uniknęliśmy mieliśmy tylko straszne bóle brzuchów.

My byliśmy tam prawie 3 tygodnie i zabraliśmy w walizkach na głowę po ok 4,5- 6 litra na osobę naszej Polskiej butelkowanej wody. Starczyło nam na tydzień. No i przez tydzień klątwa nas oszczędzała, puki nie spróbowaliśmy ich owoców, mytych w hotelu ich wodą.

Zabierz naszą wodę koniecznie i używaj jej do mycia twarzy, podmywania się i do mycia owoców które chcesz zjeść.

W egipskich aptekach jest jedyny lek który nam pomógł na biegunkę. Nie pamiętam nazwy, ale każdy przewodnik- rezydent o nim mówi, nasze polskie tam nie pomagają. Niestety ale biegunki są zbyt silne ;) na nasze tabletki. Ale z racji ciąży nie sądzę abyś mogła brać takie tabletki a tym bardziej ich w których nie wiadomo co jest.

Kiedy wylatujecie ?? U nas teraz pogoda się schrzaniła także wygrzejecie się i nabierzecie sił na kolejne miesiące :))

Hej wszystkim mamusiom...ja jak zwykle więcej czytam niż piszę, ale jakies wszystki swinstwa sie mnie teraz łapią, od pn leże w łózku z mega katarem i bólem gardła, dzis byłam u lekarza i powiedziała mi co mogę brać :) ...w pn idę na USG mam nadzieję, że dowiem się kto jest brzuszku...aaa i nerwy na buzce po mału zaczynają się ruszaC :D

hejka
ja z tych co mało pisze a dużo czyta :-)
dziś dowiedziałam się ,że będzie syneczek !
ps. proszę o dopisanie płci

fajne jest to 4d :D my robiliśmy przy Filipie i nagrywaliśmy sobie na CD. super pamiatka :)

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...