LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 10

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.Estopka - 22.11
13.mrenda - 25.11
14.Modzelka - 28.11
15.jodan - 29.11 - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

16.AGA111- 1.12
17.kati:) - 2.12
18.gosia24 - 6.12
19.aniol184 - 11.12
20.agusia85 - 12.12
21.zanetucha83 - 24.12
22.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 10

ja juz za miesiac robie usg 4d, tez nie moge sie doczekac:)

Kamilka ale super, ja już nie mogę się doczekać 3/4D :))) Egipt czad:)

Witam dziewczyny! wczoraj mielismy usg tz połówkowe! bylismy razem z mężem i wszystko bardzo dluugo i dokladnie widzielismy! przez wiekszosc czasu na 3 i 4D widok i wrazenia niesamowite!!!!! Zuzanna jeste piekna zdrowa i coraz wieksza 560 gram! ssała paluszki jednej reki a druga raczka caly czas machała!!!!! Obraz 4 d niesamowity! taka sliczna jest!
Kopie i fika z dnia na dzien coraz bardziej!!!!!! za tydzień lecimy na tygodniowy wypocznek do egiptu! nigdzie dalej nie ryzykujemy! doktor powiedziala ze lot wskazany do 4 godzin! Mamy wypoczywac i sie relaksowac!!!!
Wszystkim polecam usg 4d! wrazenia niesamowite! a mina męża bezcenna! tak sie przejal ze zaraz po badaniu poszedl i kupil rozowy dresik dla maleństwa! :D

paola, ciesze sie ze z wami ok. uwazaj na siebie i wiecej odpoczywaj, zeby sie nie powtorzylo.
w ie na rutynowej kontroli nie badaja na fotelu, tylko mocz, cisnienie krwi, macaja brzuch i pytaja czy cos sie dzieje. mnie zbadali dolem w szpitalu dopiero jak bylam z moim drugim 4 dni po terminie, przy okazji zrobil mi czarnoskory gienio masaz szyjki macicy. tak mi zamerdal tam, ze brzuch czulam, wszystkie flaki jeszcze nastepnego dnia i ciut plamilam. ale chyba pomoglo, bo za dwa dni urodzilam. ale moze sex pomogl, albo chodzenie po schodach, kto to wie...chyba ze chodzi sie do polskiej kliniki, wtedy badaja na kazdej wizycie.

image

image

image

Ja nie wiem jaką długość szyjki mam, ale to jest zawsze badane na fotelu-i słyszę tylko, że ok. Zresztą w 1 ciąży do samego dnia porodu miałam długą i żadna oksytocyna nie pomogła - dlatego skończyło się cesarką.
Paola, uważajcie na siebie. dobrze, że wszystko ok z córą

Paola dobrze, że z Wami wszystko dobrze...oby najmniej takich akcji było

Ja jestem badana na fotelu i ginka mówi, że szyjka długa i twarda znaczy dobrze, ale ile ma to nie wiem...pewnie jakby było coś nie tak to by bardziej mi sprawdziła

u mnie lekarz zawsze mowil ze wszystko jest ok, czyli mysle ze i to sprawdzal..nastepnym razem po prostu sie o to zapytam

Kati długość szyjki lekarz sprawdza podczas USG- tu ma dokładne dane w cm ale i podczas badania na fotelu.

Moja dzidzia tez bryka na całego. Najbardziej ją czuje leżąc na wznak :) ale i podczas chodzenia, pracy - cudowne uczucie :) każdej z nas bedzie ich brakowało po porodzie :(

A co do pracy przy komputerze- ciężarna powinna (!!!) pracować max 4 godz przy komputerze w ciągu dnia. często wstawaj, rób sobie przerwy.

pozdrawiam

ja ani razu od poczatku ciazy nie bylam badana na fotelu, nie wiem czy to dziwne

Mi zawsze sprawdza na fotelu , ale długości nie znam.Wiem tylko ,ze jest ok.

moja szyjka ostatnio się wydłużyła. miała 47 cm a poprzednio 37:) az sie pan doktor zdziwł

a skad to wiadomo jaka dlugosc szyjki? lekarz bada to na fotelu czy na usg?

Czesc dziewczyny.
Ja w niedziele wyladowalam w szpitalu :( mialam plamienia i bole podbrzusza.Jendnak z moja corcia wszystko dobrze.Okazalo sie ze mam nadzerke. Moja mala mierzy juz 18cm i wazy 320g :)

Ja czuje ruchy od 2 tygodni.Teraz wierci sie tak mocno ze czuje ja nawet podczas wykonywania czynnosci.

Powiedzcie mi jaka ma dlugosc wasza szyjka?Bo moja ma 34 mm i jest dosc krotka i mam sie oszczedzac.

biedronka gratuluję kolejnego urwisa. No to będą psocić Ci Twoi chłopcy:)Napewno nie będziesz sie nudziła:)
Biedronka do 3 razy sztuka, może za trzecim razem będzie dziewuszka:):):):)

aglow nie mam pojęcia, może jakąś miękką poduszkę powinnas położyć sobie na krzesło?

No z tymi r******i to jak Wam wczoraj napisałam, że nie czuję nic, to brzuch mnie jakby pobolewa, takie jakby skurcze od środka, albo pukanie...nie wiem czy to mały się rusza, choć wydaje mi się, że to on :)

Teraz z innej bajki, może któraś ma ten sam problem? Pracuję 8 h dziennie przed komputerem i strasznie w połowie już dnia boli mnie pupa od krzesła. Czy jest na to jakiś sposób - wymiana krzesła nie wchodzi w grę póki co :)

Buziaki a cały nadchodzący dzień.

Biedronka to gratuluję ostatecznie chłopca :)))))))

Hej dziewczyny. Ja juz po USG 4D...No i dalej jest to co bylo...widzialam na pol ekranu pisiona. I tak jak z Oscarem juz widzialam, tak i teraz, ze maly bedzie podobny do tatusia :). Oczywiscie z twarzy :D.

Mrenda Ty jesteś szczuplutka laska ;)

Mnie mała właśnie tak mocno kopie, ze czasami zgina mnie w pół i nawet ała mi się wymsknie :) silna mała bestyjka hahaha a brzuch skacze jak szalony...ja właśnie też zaczęłam czuć ją od 16 tc i byłam w szoku, bo wszędzie wyczytałam, że po 20 tc mogę się ruchów spodziewać, a tu niespodzianka :D dokładnie, reguły nie ma...

a mnie kręci w noska jak cholera, zaczynam podejrzewać, że mogę mieć zatoki zawalone:/

a ja przy moich wszystkich dzieciach, hehe jak to brzmi, ruchy zaczelam odczuwac w 20 tyg, choc przy tym ostatnim ciut szybciej, jednak dopiero teraz moge mowic o delikatnym kopaniu a nie pukaniu. a mowi sie ze wielorodki czuja duzo szybciej. wcale to nie regula. a tez przy tuszy nie jestem raczej normalna, wiec tymbardziej. to sprawa indywidualna. nie ma co sie martwic na zapas. trzeba po prostu czekac i tyle.
fajnie ze nas przybywa, pewnie niejedna jeszcze sie ujawni hehe.

image

image

image

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...