LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 11

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111- 1.12
19.kati:) - 2.12
20.gosia24 - 6.12
21.aniol184 - 11.12 - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.ania13 - 18.12 - SYNEK
24.zanetucha83 - 24.12
25.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 11

anioł , ja tez na Klinicznej.

Ta glukoza jest taka syfiasta, ze nie wiem czy cokolwiek pommoże:) Mi w Brussie nie pozwolili pic po niej, pani zgodziłą się na malutkiego łyczka.Natomiast Mikus skakal po tej dawce energii jak szalony:)

Kupiłam dzisny w Auchan. Sa rzezcywiście super , jakosć fajna i przyzwoicie wygladaja, a najwiekszą ich zaletą jest niewątpliwie cena.
Wczoraj zobaczyłam ,że metka oryginalna została odcieta i przyszyte cos innego, zaczełam węszyc;) i okazuje się, że to są spodnie marki Next.Nie obcięto tej wewnętrznej metki na nogawce i nipty przy kieszeniach maja oryginalne z napisem next:) Widocznie Achan kupiło od nexta jakies może odrzuty? Nie wiem, tak czy inaczej polecam.Ja za nimi jeździłam długo heheh , bo najpierw pojechałam do Rumii , ale tam nie było niestety.Dopiero wczoraj dotarłam do Gdańska.Tylko już niewiele zostało do wyboru.

Ja w redłowie - choć nie jestem z tego faktu zachwycona po I porodzie, ale tam pracuje mój lekarz prowadzący.
a glukozy z I ciąży jakoś źle nie wspominam, nawet nie było takie złe. zatem nie ma co się bać i negatywnie nastawiać, bo je też się naczytałam i miałam stracha.
a ja na szczęście większość rzeczy mam po córce, bo wszystko zostawiłam sobie, ale na start też na początku musieliśmy większość sami. Potem nam spłynęło spore odciążenie w postaci ciuszków i zabawek od znajomych i naprawdę jest to mega dociążenie kosztowe

podobno do tej glukozy można sobie cytrynkę wcisnąć i wtedy jest lepsze do przełknięcia, zapytajcie się przed badaniem. jeśli ma pomóc to chyba warto :)

glukozę kupiłam w aptece chyba za 0,50 zł ;-)
może weźcie kogoś ze sobą, bo ja po tym teście zasłabłam. Od pielęgniarek słyszałam, że to wcale nie jest takie rzadkie. Nie życzę Wam tego oczywiście, ale nie wiadomo jak organizm zareaguje.

aglow napisz jak po tej glukozie będziesz. Ciekawa jestem czy faktycznie 2 godziny... ? kurcze tyłek Ci ścierpnie hehe

Glukoza jeszcze przede mną, ale pielęgniarka zapowiedziała że powie mi o tym wizytę przed, abym mogła kupić zestaw do glukozy. Wy też coś takiego kupywałyście ?? Jak tak to ile to kosztuje

Ja będę rodzić w Lęborku. Mieszkam teraz niestety w Kartuzach ale tam w tym syfie nie mam zamiaru rodzić. Dosyć że szpital nie jest wyposażony w dobre sprzęty to stoi na skraju bankructwa, więc nie wiadomo czy "dociągnie" do mojego porodu.
Natomiast w Lęborku nowe sprzęty, cudowna wyremontowana porodówka no i znane twarze :) i do domku blisko (do rodziców)- 2 ulice dalej :))

Ja w Redłowie :)

Też idę na glukozę 21 lipca, to podobno 2 h trwa...trzeba się w jakieś gazety zaopatrzyć będzie

Ja w szpitalu wojewódzkim w Elblągu, bo tam pracuje moja kochana zaprzyjaźniona połozna :)

mi mój gin zrobił dopochwowo i ma 100% pewności że dziewuszka będzie.
dziewczyny a już wiecie gdzie będziecie chciały rodzić? ja na 99% kliniczna

Witam

Miałam dziś wizytę i USG, ale Maluszek siedział sobie pupa po turecku i nie pokazał co ma miedzy nóżkami. Trzyma nas w napięciu :D
Najważniejsze, że jest zdrowy :) a jak sie wierci :)

Dostałam już skierowanie na glukozę. Bleeeeeeee a kolejna wizytę mam 11 sierpnia. tez rozważam dodatkowe USG 4D, tylko kurcze trochę to drogi gips...

Witajcie
Deszcz tez mnie obudził biegłam w nocy po pranie.Potem zasnęłam i obudziła mnie o 3 ciej moja starsza córka do 5 nie spała.
Teraz pije kawę żeby przeżyc.W planach dzisiaj mialam pranie częsci od wózka,kocyków i pościeli dla małego,chcę to zrobic szybciej,no ale musze poczekac na pogodę.Powoli kupuje ciuszki,fajnie macie,że dużo dostajecie ja wcześniej dużo ciuszków rozdałąm,ale teraz nic mi nikt nie dał,a szkoda bo byłoby mi lżej.

Uśmiałam się z tych cycków,moje też strasznie wrażliwe,aż mąż się piekli.
Co do wagi to nie przejmujcie się szybko ją zgubicie.Trzeba się cieszyc z ciąży,w końcu pewnie nie które z Was długo się o nią starały.
Miłego dnia

ja mam usg w srode, juz nie moge sie doczekac:)

Mi wyszła z testu dziewczynka a wszyscy mówią, że będzie chłopczyk bo podobno wyglądam kwitnąco haha a my będziemy się cieszyć wszystkim tylko żeby było zdrowe! już może w poniedziałek się ujawni a jak nie to w piątek na badaniu prenatalnym ciekawe czy gratis 4D nam zrobią tym razem super by było!

a ja dzisiaj kolejny raz w moj wolny dzien wstalam o 7 rano:/ no nic odespie sobie w dzien:)

Lewcia - co to suwaczka, to gdybym wpisała wedlug miesiączki byłoby o 4 dni wcześniej, ale ja miałam strasznie długie cykle nawet po 38 dni.
Zmieniłam zatem datę na suwaczku na taką, którą wskazuje mój gin, żeby suwaczek szedł równo:)

Dzisiaj w nocy budziłam się 3 razy przez tą ulewę.
Troszkę nie wyspana...

Faktycznie, powiększajacy się biust to mega zaleta - byle tylko bez przesady, bo gorzej gdy nie można go już okiełznać.
w teście sprawdziła się I córa, a teraz pokazuje, że chłopak. choć lekarz widzi dziewczynę. ale ja przy pierwszej ciąży też tak miałam, że póki mi nie pokazali bobasa to z płcią byłam lekko wstrzemięźliwa - lekarz też może się pomylić.
a co do gubienia kg po ciąży - spokojnie. ja przytyłam 17 kg ( głównie na końcówce) i karmiąc piersią w 4 tygodnie po byłam już na 0. więc głowy do góry - rodzimy, regeracja i figury modelek:).
a ja się cieszę, że teraz lato to można w klapkach albo japonkach pomykać, bo w I ciąży nie mogłam zimą kozaków dopiąć, nie mówiąc już o kurtkach.
a tych jachtów to wam bardzo zazdroszczę. pochodzę z olsztyna i bardzo mi brakuje żeglowania po jeziorach. aż się rozmażyłam...:)

Może tabela dobra, tylko trudno trafić z datą poczęcia? hihi, jak mąż wpada raz na trzy miechy do domu na weekend, to sobie można obliczać, a tak... na przełomie miesięcy, to sobie można postrzelać :)

Oj idzie w biust, idzie. Tylko, że moje są jak tancerki z nightclubu. Można je sobie pooglądać ale nie wolno dotykać. :) Bardzo wrażiwe są na dotyk...

hehe tez sie posmialam z walizek i namiotow...
a test spr z poprzednimi dziecmi i niestety wg niego powinnam byc mama samych dziewczynek...juz mam zle mysli...

image

image

image

Ale z was głupole :D usmiałam sie z rozm. butów i stanika :))))))

Ja tez mam wieksze cycuszki i jestem happy, bo zawsze miałam takie pinezki :p

Mi z testu wyszedł chłopczyk, sprawdziłam czy sprawdziło się z pierwszym synkiem i strzał w 10. najwyrażniej córa mi nie pisana :D

Mój mąż mówi, że nie mam co się przejmować dodatkowymi kilogramami, bo i tak większość poszła w cycki, co jemu bardzo pasuje :) tyle, że już rozmiarówka staników się kończy :P i niedługo będę musiała się zaopatrywać w sklepie sportowym w namioty z tropikiem :P

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?