LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Lysmonka trzymaj się Kochana dzielnie. Najważniejsze, że jesteście pod opieka lekarzy. Trzymaj sie dzielnie, myśl pozytywnie. Jestem z Wami myślami.

Mój od 2 miesięcy nie chce mleka (pił bebiko), je max 2 razy kaszę bobovity po 210 ml. je też ostatnio sporo jogurtów- domaga sie diabelec.

Dziewczyny jesteśmy juz na półmetku teraz tylko z górki. Jeszcze trochę a będziemy tulić nasze bąble :)

Mnie w tej ciązy bardzo dokuczają bóle krzyzowe. Od wczoraj juz nie mogę praktycznie chodzić. Nie wiem czy to nie rwa kulszowa, bo boli głównie w okolicy lewej nogi... masakryczny ból :(

Mamamikołaja-moja młodsza córka ma 2 latka i 4mies.pije humanę3 tylko wieczorem przed snem 210ml.Każde dziecko inaczej moja starsza wogóle nie pije mleka tylko kakao.

Lysmonka trzymaj się ciepło , i nie daj się !

Basieniek Ty też .

A propo to z tymi lekarzami to myślałam ( o naiwna ja ),
że może na zachodzie jest jakoś lepiej. Z tym antybiotykiem to rzeczywiście dziwne - powinni już chyba zrobić jakiś posiew żeby zobaczyć co tam takiego rośnie że jest stan zapalny ?
no ale chyba tak jak w Polsce jak nie pójdziesz prywatnie i sobie nie zrobisz badań - to antybiotyk jeden , drugi a potem się dziwią , że się człowiek nie uśmiecha .

lysmonka, trzymaj sie.Musi Ci być trudno myślec pozytywnie, ale faktycznie jest to bardzo ważne.Myśl o swoim maluszku i przetrzymaj ty dla niego. Jestem z Tobą, zmówie za Ciebie i Twoje Maleństwo zdrowaśke zaraz.

Dziewczyny, które maja juz dzieci , mam do Was pytanko, czy Wasze dzieci pija jeszcze mleczko , jeśli tak to w jakiej ilosci? Bo zwatpiłam.Mamy teraz specjalną diete, bo leczymy alergie i przeszliśmy na bebilon comfort.Na puszce napisane jest , że dzienne zapotrzebowanie dziecka powyzej 7 miesiąca to 3 porcje, a na porcje przypada 210 ml. To by wychodziło 630ml dziennie.Wydaje mi się to strasznie dużo.Pediatra natomiast mówiła, że powinien dziennie wypijac 210 , to ja juz nic nie rozumiem.A Wasze maluchy ile piją ???

3oko-Dzięki.Będzie ok.Ja dwie poprzednie ciąże jadłam tylko słodycze,wynik mialam większy(bo go znałazłam),ale przytyłam dopiero po urodzeniu jak karmiłam piersią to hormony mnie rosadzają.
Nie martw się.

Lysmonka bedzie dobrze i nawet nie mozesz zle myslec!

Fiffi Ty masz dobre wyniki glukozy - jak brałas 50g to prawidłowy wynik jest poniżej 140.

Aglow w pierwszej ciąży miałam wynik na styku a teraz waże o wiele więcej, po ciązy ładnie schudłam w 3 miesiace 20kg a potem nadrobiłam jeszcze wiecej, a w tej ciazy dodatkowo ciagle mnie ciągnie do słodkiego, wczesniej słodycze nie musiały dla mnie wogóle istniec

Lysmonka - trzymaj się dzielnie. wszystko będzie dobrze i z Tobą i z Dzidzią. a teraz odpoczywajcie sobie
a z t a glukozą to spokojnie. nie wszystkim tak ona sprawia problem. Ja piłam bez cetryny i było ok-żadnych problemów z wypiciem. podobnie kilka moich koleżanek. więc nie ma co się negatywnie nastawiać:).

Lysmonka-wszystko będzie dobrze.Trzymaj się.

Basieniak-Mamy chyba troszkę podobne charaktery,ja podobnie wszystkim się martwię nie potrzebnie.Głowa do góry,szkoda,ze nie możesz przyjechac do Gdyni,urządziłabym Ci super baby shower i od razu poczułabyś się lepiej:)

Aglow-do tego kubeczka z glukozą wduś cytrynę,da się to wypic.

Wczoraj to pobiłam rekord w czekaniu na badanie u gina,prawie 3 godz.dobrze,że było pełno fajnych kobietek w ciąży na gadaniu czas nam zleciał :)

Basieniak- nie bierz tych bzdetów do siebie, jakaś niesympatyczna babeta nie będzie Cię po psychologach ciągała.
Uśmiechaj się sama do siebie, bo to jest najlepsze lekarstwo na sukces i zdrowie. Będzie dobrze wiem to!

Lysmonka - pozytywne myslenie-sprawia pozytywne zdarzenie - wiem, że ciężko się nie denerwować, ale musisz myśleć, i wierzyć w to, że dzidzia będzie zdrowa i silna.

3oko- ja też się boję tej glukozy, a powiedz czemu mówisz, że masz predyspozycje do cukrzycy ciążowej?

Lysymonka proszę nawet tak nie myśleć. Będzie dobrze. Leż tam kochana w szpitalu jestes pod dobra opieką. Szpitalem sie nie przejmuj a tym bardziej urlopem bo lekarze juz Ci raczej pewnie nie pozwolą wrócić do pracy. Psychicznie sie przygotuj, że pewnie juz zostaniesz na L4 po powrocie ze szpitala. Lekarze wola dmuchać na zimne.Trzymaj sie kochana cieplutko, leż dzielnie w szpitalu-wszystko dla dzidzi. No nie?

Basieniak biedactwo wskakuj w kajak i przypływaj do nas wpław. Żartuje oczywiście ale jeszcze trochę takich przygód a naprawdę przyjedziesz do Polski sie leczyć.Z tym psychologiem to Ci doradziła. Trzymaj sie dzielnie i nie daj się tamtejszej służbie zdrowia bo naprawdę będziesz potrzebowała psychologa ale nie z powodu ciąży a z powodu służby zdrowia.Myślałam, że to tylko u nas bałagan w NFZ jest ale widać co kraj to obyczaj i wszędzie ten sam cyrk.

czesc dziewczyny jestem pażdziernikową mamą 2010
sorki że sie wtrącam chciałam dodać że w Redłowie już w tamtym roku nie smarują gencjaną,wystarcza octanisept,i jak najczęściej wietrzyć.
zdrówka dla maluszków
pozdrawiam

Cześć dziewczyny.
Witam koleją koleżankę na forum :)
Basieniak ale Cie potraktowali... Niech ich szlak :)

U mnie jest duuzo gorzej niż było. Wczoraj miałam załamanie stanu zdrowia... Na szczęście byłam już w szpitalu, więc szybko zareagowali... Nagle stwardniał mi brzuch i zaczęłam się zwijać z bólu. Jak mi robili USG to normalnie zjechałam im na kozetce. Teraz od 12h jestem podłączona do pompy infuzyjnej i podają mi jakieś silne leki przeciwbólowe i rozkurczowe. Jest lepiej, ale nie super. Gorzej jak mi to coś odłączą... Nie wiem co wtedy będzie... Najgorsze jest to, że nie wiadomo czemu tak krwawię i nie wiadomo skąd. Podejrzewają jakąś patologię łożyska, ale to też nie jest pewne.. Pewne jest to że szybko mnie stad nie wypuszczą... Jestem załamana... W dodatku jak to się wszystko zaczęło to było w pierwszy dzień mojego długo wyczekiwanego urlopu z mężem...
Mam tylko nadzieje, że to nie deja vu, bo w zeszłym roku w tym samym czasie straciliśmy naszego drugiego Aniołka...

My Oscarowi niczym nie smarowalismy pepka i odpadl mu po 6 dniach.

Co do wozka, to strasznie drogie, ale wiem, ze bedzie mi wygodnie. A i kobitka ktora nam sprzedawala go, wykombinowala fajnie, ze ok 50 funtow mniej zaplacilismy :).

ja odczułam, że nowa GP ma do mnie pretensje, że chodziłam do prywatnej kliniki, płaciłam im, a powinnam korzystać z darmowej opieki, bo socjal im liczy ilość wizyt i za to dostają jakaś kasę - odpowiedziałam jej na to, że w szpitalu i u poprzedniej GP wspominałam, że chodzę do polskiej ginekolog i jakoś nikt nic złego nie widział w tym, że ona pierwsza nam to tak tłumaczy

ja muszę przestać brać do siebie wszystko tak dosłownie i się stresować, zapytam się jutro lekarza czy na pewno mam brać ten antybiotyk i co on na ten list od lekarki...mam nadzieję, że psychologa mi odpuszczą, bo chyba kajakiem wpław do Polski dobiję hehehe:)

dziekuje:)

szczerze wspolczuje, bo trudna sytuacja, zwlaszcza ze jak dla mnie opieka medyczna w irl nie jest wystarczajaca i ja tez im nie ufam..

no to ja dopisze:

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck albo Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
27.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK

W liście napisała do lekarza w szpitalu, żeby mnie podesłał jakiemuś psychologowi - jak jutro się nie odezwę to w wariatkowie pewnie mnie zamknęli:(
Zobaczę co jutro lekarz w szpitalu powie, uważam, że powinni wziąć mocz do badania normalnego, a nie tylko patyczek zanurzają i z niego niby wszystko wiedzą...przestaję im ufać, nie mam tu sprawdzonego lekarza, każdy gada co innego, porażka

Kati powtarza się wypowiedź i nie mogę u Ciebie dziewczynki dopisać:(

z tego co czytałam to już się odchodzi od stosowania gancjany, że albo spirytus albo nic tylko woda z mydłem. U nas też była bardzo gruba pępowina, ale jak to chirurg stwierdził gancjana ją dodatkowo zakonserwowała i ten fiolet nie pozwalał mu kontrolować krwawienia i dlatego 3 wizyty.
Basieniak, współczuję sytuacji. Dobrze byłoby zasięgnąć rady jakiegoś sprawdzonego lekarza, żeby nie ładować w siebie bezsensu antybiotyków. A tekst z psychologiem słaby - ja bym przy takiej babie też doła załapała

basieniak strasznie chora sytuacja:/

mozesz dopisac dziewczynke do mnie, najwyzej pozniej zmienie

co do redłowa to potwierdzam - smarują gencjaną - ja mialam nowe ciuszki i w normalnym dzieciowym proszku w tem.40st wszystko ładnie zeszło (używamy Lovelli), w domu smarowałam spirytusem i równo po 2 tyg kikut odpadł.

Fiffi ja bede wiedziec jaką mam glukoze w piatek ale boje sie ze wynik bedzie za wysoki, mam predyspozycje do cukrzycy ciążowej...

W gazecie "M jak Mama" jest artykuł o interpretacji wyników badań w ciąży, pozniej sprawdze jak jest z tą morfologią

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...