LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 13

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-12-t253989,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck albo Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
27.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 13

Jodan, a gdzie jedziesz do Szwecji? Ja byłam na północy i wypoczęłam niesamowicie, dobrze jest pomieszkać w okolicy gdzie ludzie nie zamykają domów i samochodów i wszyscy są dla siebie uprzejmi. :)

Kamilka85-super, ze wyjazd się udał, czekamy na relację:)
Aglow- to może spotkamy się w Redłowie. ja coprawda termin mam na 29, ale z tego co mówił mi lekarz to na cesarkę będziemy się umawiać tydzień wcześniej. Więc może akurat:)
Mrenda i Estopka - też bym chętnie się z Wami spotkała, ale do Gdańska troche mi daleko. Ale na gdynię jak najbardziej się piszemy, byle po 7, bo wtedy wracamy z urlopu w szwecji
Fiffi, to musimy być prawie sąsiadkami. Ja mieszkam na osiedlu morskim, po sąsiedzku z Shirazem. To kiedyś jakiś spacerek obowiązkowo. albo na placu zabaw u mnie:)
jeśli chodzi o wózek to my dla Małej mieliśmy implast bolder i bardzo dradzam, jest już na śmietniku. Kupilismy jej niedawno używany mutsy urban rider i na nasze okoliczne pola jest idealny. Natomiast na miasto na spacery mam w samochodzie parasolkę cybex callisto i też jestem mega zadowolona z niego - mam do niego też gondolę dla nowej dzidzi
jeśli chodzi o fotelik to na początku mieliśmy tradycyjny na pasy i zmieniliśmy po paru miesiącach na maxi cosi pebble na bazie isofix-i żałuję, że tak późno, bo baza na którą w zasadzie tylko kłądziesz fotelik to jest mega wygoda.

dzięki Kati, nie wiedziałam że tak można :)

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
12.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
13.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
14.Estopka - 22.11 - CÓRECZKA
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck albo Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
27.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK

Już się boję jak będę musiała przeczytać jeszcze raz nasze wszystkie wątki, aby skorzystać z Waszych rad :D:D:D

Kamilka witaj po podróży poślubnej i teraz już musi być relacja i fotki:)

Aglow zazdroszczę tego, że wiesz ile maluszek ma cm i ile waży...może się dowiemy tego na 3D/4D, bo w szpitalu tego nie podają, znaczy nie mierzą

Mi za to brzuch rośnie z dnia na dzień i zaczynam mieć schizę na punkcie jedzenia, wczoraj nie mogłam przestać...chyba szybko nadrobię zaległości z początków ciąży:)))

estopka, wyslalam do ciebie pryw. wiadomosc.
czy ktoras z was jeszcze reflektuje do mnie jutro przyjechac?

image

image

image

estopka dlaczego nie wkleisz sobie tego linka w profil? bedzie tak latwiej

image

jeśli tym razem się nie uda, to się poddaje

http://www.suwaczki.com

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0zavwmqidc.png

http://www.suwaczki.com

Cześć dziewczyny! Dzięki bardzo za słowa wsparcia :
Mrenda, bardzo chętnie się z Tobą spotkam, tylko zamów na jutro ładną pogodę, żeby można było posiedzieć w ogródku :) Jak się dokładnie umówimy? Daj znać i dzięki za zaproszenie :)
Lewcia, moje maleństwo też pewnie już ma rozdwojenie jaźni. Bo mąż uparcie twierdzi, że nie powinnam do niej mówić po imieniu, skoro jeszcze może się okazać chłopcem. Ale moim zdaniem szanse są na tyle małe, żeby wyrósł jej nagle fiutek, że to na 200% dziewczyna. Dziś idę na wizytę, więc może coś się wyjaśni.
Pozdrawiam was cieplo i walcze po raz kolejny z suwaczkiem, będzie tym razem sam link, czy wreszcie obrazek???

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0zavwmqidc.png

Witam Kochane!!!!!!!! po dłuuugiej nieobecności musiałam wszystko prześledzić by byc na bieżąco :)
Urlop nasz wypadł cudownie! Trochę krótko , ale dobre i to! Upały egipskie do zniesienia , szczerze mówiąc spodziewałam sie czegoś gorszego! Generalnie wypoczeliśmy , dużo pływaliśmy i spacerowaliśmy wiec mam nadzieje ze nasze maleństwo jest równie zadowolone jak i my!
Niestety czas powrócić do rzeczywistości! Kompletuje intensywnie wyprawkę dla Zuzi! Mam śpiworek zimowy, całe mnóstwo body, pajacyków, sukieneczek itd!
Zastanawiam sie ostatnio nad szpitalem! widze ze wiekszosc z was ma juz wybrane docelowe miejsca, ja kompletnie nie wiem! tez wczesniej byłam przekonana co do Redłowa a teraz sama nie wiem, wolałabym mieć pewność ze jeżeli zapragne znieczulenia ktoś mi je poda, a tam chyba niestety nie ma takiej opcji, moja mama wiele lat pracowała w redlowie, i po konsultacji w obecnie pracującymi tak położnymi sama nie wiem!
Czy ktoraś z was szykuje sie moze na szpital wojewódzki w gdańsku? Wiem że dyżuruje tam dr Fiutowski ,ale mało opini widziałam na temat porodów!
Jak tam wasze brzuszki? rosną? moj powiem wam srednio! tz myslalam ze no w 6 miesiacu bedzie nieco wiekszy niz jest! ogolnie mam na plusie 4 kilo! i niewielki brzuszek! Musze sie wkoncu zmobilizowac i zrobic fotke! oraz obiecaną relację ślubną!

Estopka, my po prostu wychowamy dwie "łobuzice" :) Ja się przyzwyczaiłam już do myśli o dziewczynce, ale bidula i tak ma rozdwojenie jaźni. Ja do niej mówię jednym imieniem a tatuś drugim... Już się zaczyna... :)))))) Ciekawe jak się dogadamy co do szkoły :)))))

Dziekuję za porady odnośnie ubranek, można na was liczyć :)

Co do wózka to pewnie będzie następny temat, muszę sprawdzić te o których pisałyście.
Moja koleżanka odradza mi te 3 w 1 i 4 w 1. Powiedzaiła, że w nich: gondola na zimę za mała, konstrukcja z kołami na lato jako spacerówka za cięzka, lepiej mieć typową spacerówkę, a fotelik samochodowy bez bazy, kt jest o wiele wygodniejsza w użyciu.

Ps. nie wiem czy uda mi się dotrzeć do Reala dziś jak zamierzałam. Brzucho mnie pobolewa i ciągnie. Pomyślałam, że jak umyję lodówkę to się rozruszam i mi przejdzie ale nie...:(

estopka, placz nie pomoze. ja bym sie z toba chetnie spotkala, ale w tym tyg jestem uziemiona, bo maz chodzi zaraz po pracy na kurs i wraca po 21, a z moimi chlopakami to bysmy sobie na spokojnie nie pogadaly. przyszly tydzien, np pod krewetka, jakos po 16 najszybciej? chyba ze przyjedziesz jutro do mnie, to posiedzimy w ogrodzie, chcesz?
co do wagi, tak o tym rozprawiacie, ze z ciekawoscia sama w koncu weszlam na nia, a tego nie robie, tylko na kontroli w gabinecie, no ale niech wam bedzie, i o dziwo przybralam od samego poczatku tylko 1,7 kg. na razie dobrze, bo znajac siebie, najwiecej mi przybedzie w ostatnich 2 miechach.ale staram sie nie przejadac no i sie ruszam, wciaz jeszcze jezdze na rowerku, dbam o kondycje bo przy trojce bede jej potrzebowac...

image

image

image

mnie na szczescie jest wszystko obojetne co bedzie..powiedziala nam polozna ze bedzie dziewczyna i sie cieszymy, oboje, mamy juz duzo sukienek nakupowanych, ale jak za miesiac wyjdzie ze jest chlopak tez bedziemy szczesliwi, bo dla nas wazne jest zeby maluch byl zdrowy, a plec nie gra roli..

No i nikt nie jest chętny na SPOTKANIE :(:(:(
szkoda, bo ostatnio tak bardzo mi doskwiera samotność... mąż w pracy a ja sama w domu. Jakoś ciężko mi idzie zaaklimatyzowanie się w Gdańsku, koleżanki daleko, rodzina też. A jakoś ciężko mi zaczepiać ludzi na ulicy i "zaprzyjaźniać" się z nimi..... I podobnie jak Mrenda trochę się rozczarowałam, jak się okazało, że najprawdopodobniej w brzuszku mieszka dziewczynka. Choć od lat marzyłam o chłopaku i już dawno miałam imię wybrane..... Idę poryczeć, może troche pomoże....

witam w nowym wątku :)

ale pędzicie z wpisami :))))) juz nie pamiętam co która pisałam :)

na początek polecam tak do 10 szt body z krótkim rękawkiem i do 10 szt. pajacyków. Z 4 mogą byc takie sliczne welurkowe, reszta najlepiej bawełnianych. Oczywiście niedrapki z 2 pary i 2 pary skarpetek frotowych. A i z 2 czapeczki, bo po 2 tyg warto werandować. ja Filipowi na mróz ubierałam 2 czapeczki. Najpierw bawełnianą a na nia cieplutką. Kombinezon mam na 62 i 68 cm. Polecam też kupić na 62 jakis dersik, bo zapewne czekać nas będzie jakaś wizyta lekarska. Ja do wózka (gondoli) wkładałam cieplutki kocyk i owijałam nim Małego. Polecam kupic jednak śpiworek z owczej wełny na 100cm, to przyda się na kolejną zimę do spacerówki czy na sanki. ja kupiłam i świetnie sprawdzał się w gondoli a w ostatnia zime wlasnie w gondolii i na sankach.

Pamiętajcie, że Maluszki mają dużo wolniejsze krążenie niż dorosły. To czy jest ciepło dziecince zawsze sprawdzamy na karczku, bo rączki i nozki nasza pociecha prawie zawsze będzie miała zimne, zwlaszcza jak bedzie machała kończynami :D

Wiecie, niby mój synek ma dopiero 20 miesięcy a ja juz nie pamietam jak sie opiekować taka Kruszynką :) Az mi wlosy dęba stają jak sobie pomysle, jaka to będzie malizna :) o porodzie nawet nie chce myslec- wiem co mnie czeka i to jest chyba gorsze niż wszystkie opowieści koleżanek/ciotek/ babć.

u nas jak potwierdzi sie ze jest dziewczyna to wtedy zaczne kompletowac wyprawke..juz we wrzesniu chcialabym kupic lozeczko i wozek..moze i troche wczesnie, ale wole pozniej nie biegac po sklepach z wielkim brzuchem i resztkami sily..zreszta teraz tez mam juz malo sily po pracy:/

Witajcie
Ale miałyście nocne pogaduszki:)

Jodan-ja z pogórza,koło Shiraz park.Jestem za spotkaniem w Gdyni,tylko żeby byla pogoda.

Mrenda-dobrze,że już Jesteś.Zobaczysz jak urodzisz i wezmiesz Malego na ręce to zapomnisz o troskach:)

Aglow-super wieści,szkoda,że nie spotkamy się na porodówce bo ja chyba zdążę do Redłowa.

Wózek stokke jest dla mnie okropny,za mały i śmieszny.Moje córki urodziły się duże i sprawdzila mi się duża i gleboka gondola.Zresztą mam nadal ten wózek-implast 4xl już go nie robią,a on jest duży solidny ma duże pompowane koła i porżądny duży kosz.Na zimę wystrczy mi gondola potem mam nową spacerówkę.Mam jeden kombinezon zielony 74 i myśle,że wystarczy.Przykryje go kocem i ewentualnie jak będę mrozy to jeszcze dodatkowym przykryciem od wózka.Co do body mam kilka 62 i 56 to też wystarczy bo napewno będzie duży,moje córki miały 56 i 57 i z tych najmniejszych szybko z nich wyrosły.

Zyczcie mi powodzenia jadę z dziecmi do Energi,autobus będzie padało no i korki i kolejka,już się cieszę :(

Ps.Mam jeden kombinezon różowy po jednej córce do sprzedania jakby ktoś chciał i mam 4 nowe kaszki bobowity
Myślę,że kilka jeszcze różówych rzeczy do sprzedania.

Cześć dziewczęta.

Po wczorajszej wizycie jestem super-szczęśliwa:)
Mały ma 30 cm i wazy 640 g:) I jak to powiedział doktor -jest bardzo proporcjonalnym maluszkiem hihi

Termin mi się zmienił na między 15 a 20 listopada więc prosiłabym o upload a liście naszej:)

aglow -Szpital Redłowo 15/20 listopada -synek Atek :)

Co do mojej glukozy, to powiedział, że wprawdzie górna granica ale w normie i nic z tym nie robimy. Reszta badań wzorcowo, więc łykam tylko witaminki no i jak zawsze Dopegyt bo ciśnienie za wysokie.

Jadę tymczasem do klienta...

Ps. Ten wózek straszy. Ja chyba bedę kupowała X Lander XA

Inne tematy z forum

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...