LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 2

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 6.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 2

balbinka 27,zazdroszczę Ci.Ja w dwóch ciążach przytyłam nie dużo w jednej 15 w drugiej 13,ale niestety karmienie piersią mi nie pomogło.Ciągle słyszałam,że jak będę karmic schudnę,a u mnie odwrotnie zamiast 10 w dól to 10 w górę.Okazało się,że mam problem z hormonami i dopiero jak przestałam karmic to zaczęłam chudnac.

My dzisiaj w domku,wczoraj zwiedzaliśmy kaktusiarnię.Dzieci bardzo zadowolone i od wczoraj hodujemy kaktusy w domu:)

Spookojnie z kg, tydzień po porodzie bez żadnych diet i cudów byłam -11kg na liczniku, więc nie ma co się stresować. A w poprzedniej ciąży przybierałam już systematycznie od samego początku, średni +2kg na miesiąc.

współczuję Wam, że tak się męczycie, ale straconych kg zazdroszczę. Ja niestety mam 1 kg na plusie :(

dzień dobry dziewczyny :)

mialam awarię neta wczoraj cały dzień, Boże co za nudy były :)
w nocy myślałam, że nie wytrzymam, tak mnie mdliło, że już nie wiedziałam jak się kłaść, żeby było lepiej...dzisiaj rano to samo...no i muszę iść do dentysty bo mi kurcze 2 plomby wypadły..ech...wszędzie tylko te wydatki i wydatki ....a Wy dziś w pracy, czy w domkach?

ja za to moge jesc wszystko i w kazdej postaci..a najlepiej smakuja mi rzeczy kwasne

jak za pierwszym razem dostałam krwawienia to ginka się zastanawiała czy przypadkiem właśnie nie od silnych torsji, bo usg nic niepokojącego nie wykazało, no i się udaje mi zatrzymać coraz więcej jedzonka, ale jem jak ptaszek

U mnie wymioty niestety się nawet nasiliły :-( wystarczy, że coś zjem i po chwili idę oddać :-) mam nadzieję, że jeszcze 3 tyg i przejdzie :-) Ja niestety po ostatnich plamieniach wylądowałam na zwolnieniu przede mną 3 tyg leżenia plackiem :-( już po 2 dniach wszystko mnie boli ale niunia najważniejsza!

Nie martw się,zobaczysz pózniej będziesz to miło wspominac :)

No ja już 3 kg na minusie a brzuch zaczyna wystawać :D też myślę, że chyba dużo nie przytyję...oj nocnika na bank bym nie wyniosła hahah

Ciesz się,że nie musisz wynosic nocnika po dziecku,ja wtedy od razu wymiotuje :)Zęby to myłam nawet pastą dla dzieci,ale nadal nic.Ja się nie przejmuje w I wszej ciąży ani razu nie wymiotowałam,a dwóch kolejnych niestety tak.Ale schudłam 3 kilo,brzucha wcale nie widac,więc dużo nie przytyje i z tego się cieszę.W dodatku to moja pierwsza ciąża latem i już się nie mogę doczekac tych wszystkich owoców i warzyw.A dzisiaj króluje u mnie grill :)

biedna jesteś :(

Ja najgorzej czuje się rano i wieczorem. rano musze coś szybko zjeśc i jest OK, ale wieczorem męcze się strasznie.

Jedna moja koleżanka wymiotowała do końca ciąży. Każda z nas jest inna :(
Życze Wam lepszego samopoczucia :)

aaa i wcześniej znajome mi mówiły, że w II trymestrze mija, ale teraz jak słyszą co się ze mną dzieje to mówią, że około 20tc ciąży minie :) potem powiedzą pewnie, że jak urodzę hahaha

dobrze, że chociaż umiem się z tego śmiać, bo wcześniej płakałam :D

a mycie zębów to rytuał: muszę mieć mało pasty na szczotce, usiąść przed TV i gapić się jak sroka w gnat i nie myśleć o tym, że myję zęby, no i muszę być wyprostowana hahahaha pozycja nad umywalką w pozycji troszkę nachylonej zawsze kończy się wymiotami hahahah :D

Kochane ja jestem już w II trymestrze i co się zmieniło to, że nie wymiotuję codziennie, ale np co 2 lub 3 dni :) Wczoraj wymiotowałam 3 razy, jak u mnie się zacznie to często nie chce się zatrzymać...próbowałam już wszystkiego, bo wymiotuję od 6tc i nic na mnie nie działa, jak mam wymiotować to muszę się temu poddać i czekać, aż będzie lepiej...
12 maja będę znała wyniki badań krwi, zobaczymy co mi tam wyjdzie po tym wymiotowaniu i niejedzeniu, odwodniona też nie jestem, bo bardzo się staram jak jest znośnie nadrobić zły dzień, ginka się bała, że mogę mieć za mało wód płodowych, ale jest wszystko dobrze i maluch czuję się wręcz wyśmienicie, skacze, rośnie, pływa, macha a matka umiera:D
leki też próbowałam, niestety też nie działają, a nawet działają jak płachta na byka:)

ja wogole czuje sie strasznie zmeczona i pozbawiona calkowicie energii..nawet jak wczoraj bylam na imprezie to znajomii mowili ze zpowaznialam jakos, a ja po prostu chcialam juz sie polozyc do lozka(jak jakas babcia;p),ale mowia ze to w II trymestrze minie

basieniak ja slyszalam ze na mdlosci jest dobra herbata imbirowa..ale powinnas sie z jednej strony cieszyc bo mdlosci oznaczaja ze ciaza sie dobrze rozwija:) ja na szczescie mialam tylko jeden tydzien i teraz przeszlo..

ponoc tez jest dobra herbatka albo ciastka imbirowe. na mnie akurat nie dzialaja ale kazda z nas inna i inaczej reaguje, warto sprobowac wszystkiego. ja nie wymiotuje ale mam nudnosci zwykle wieczorami, jem wtedy kawalek chleba, biore kapiel i ide spac. rano ani sladu mdlosci, az do wieczora hehe.

image

jeśli chodzi o wymioty to na mnie dziala słaba gorzka zwykła herbata.

Basieniak a może musisz ciągle coś podjadać, by żołądek ciągle pracował ???? mi to pomaga
suszone morele, śliwki, orzechy, nawet chleb z masłem ale ciągle musze mielic buzią

Boże ale Ci współczuje :(

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...