LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 2

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 6.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 2

aga masz racje, teraz to fajnie sie tak o rok odmladzac :) no mnie juz 35 stuknelo, ale w ogole sie na tyle nie czuje, jakbym wciaz miala dwadziescia pare. na ostatniej wizycie w przychodni polozna jak uslyszala ze to moje trzecie, to spojrzala i stwierdzila ze nie wygladam na trzecie dziecko. nie wiem co miala na mysli. za mlodo wygladalam, za szczuplo, za dobrze ubrana? nie wiem...

ja starszego filipa urodzilam 1 stycznia, pamietam jak moja mama zawsze mowila zebym wytrzymala do stycznia no i jakos dalam rade, ale zaraz z ranca do szpitala...a drugie 22 marca, w swiecenie jaj, tez fajnie a moze i fajniej bo juz wiosne bylo czuc...

dlatego ja mam nadzieje ze moje malenstwo urodzi sie w listopadzie, znam kilka osob z okolic swiat i zawsze narzekali, wiec im dalej od swiat tym lepiej..zwlaszcza dla dziecka, wiecej prezentow:)

Ja jestem grudniowa (11.12) i nigdy nie czułam się źle wśród rówieśników. a teraz gdy juz 30 na karku to nawet się ciesze, że jestem z konca roku :D

ja mieszkalam 2 lata w Irlandii Północnej,wiem o czym mówisz :)
no ja sobie myślę, że w swięta będę siedziała jak na szpilkach i czekała :)
no a poza tym moje dziecko będzie zawsze najmłodsze w klasie,jeśli urodzi się w grudniu ( no chyba, że pojdzie rok wczesniej do szkoly) :)

lepiej rodzic na wiosne ale jak juz tak wyszlo...moje pierwsze urodzilam 4 dni przed terminem a drugie tydzien po. wszystko robilam zeby juz urodzic, sprzatalam, robilam rundki po schodach na klatce schodowej 10 razy z gory na dol, seksilam, w koncu nie wiem co zadzialalo, ale udalo sie :)

moja bratowa urodziła 3 stycznia, a cały grudzień mało co się ruszała, bo troszkę wyglądała i czuła się jak słonik :P
ja w sumie się cieszę, że termin mam na początek listopada i ominę śnieg i lód na drogach w Irlandii będąc w ciąży, bo bez zimówek w tym kraju to zawsze jakiś irol moje auto zahaczy - masakra z nimi w tym okresie

ja zawsze marzylam sobie maj na urodzenie :) a tu proszę NIESPODZIANKA :D .... ale z 2 strony akurat na wiosnę nasze maluchy będą idealne na spacerki :)

ja Filipa urodziłam 8 listopada i to fajny czas na rodzenie, poza tym miło wspominam czas ciąży w wakacje jeszcze z małym brzuszkiem, tyle owoców i warzyw :)
3 tyg po porodzie bylismy na pierwszym 15 min spacerze :)

no moze i nie najlepszy, ja tez zaluje ze moje dziecko nie przyjdzie na swiat kiedy jest lato, no ale coz juz tego nie zmienie

kati z tymi terminami to bywa roznie, rzadko ktora rodzi rzeczywiscie w terminie. ja pierwsze urodzilam 4 dni wczesniej, a drugie tydzien po, chociaz bylam pewna ze urodze wczesniej, a bo to drugie i szybciej idzie a tu prosze, synek sie zasiedzial, juz wszystko robilam zeby urodzic, sprzatalam, codziennie chodzilam na klatce schodowej 10 rundek z gory na dol po schodach, seksilam, potem juz na sile hehe zeby tylko, w koncu nie wiem co z tego zadzialalo ale wyszedl :)

basieniak na pierwszy a ja na ostatni :P zobaczycie mi się urodzi w wigilię :P w ogole nei wiem,mam mieszane uczucia, czy zima i ŚWIĘTA to fajny czas na rodznie dzieci :) z tym wieeeeeeeeeeeelkich brzuchem po sniegach i zaspach :P

no zapoczątkuję dobrą passę lekkich porodów :P

olenka to nigdy nic nie wiadomo kiedy dzidzia będzie chciała przyjść na świat :D

basieniak pojdzie na pierwszy ogien:)

olenka mozesz byc tu i tu:) tylko bedziesz miala ciezko pod koniec kiedy my juz bedziemy po a Ty dalej z brzuszkiem bedziesz chodzic

mi cały czas termin porodu wychodzi na koniec października, ale to może się wszystko jeszcze zmienić

Ty masz dobrze Kati... ja tu chyba będę ostatnia z Was....chyba się lepiej przeniosę do styczniowych 2012 :P

dlatego tez poszlam na te lekcje rodzenia do irlandki, by nauczyc sie specjalistycznych slowek i zwrotow, duzo tez czytalam czasopism o ciazy i porodzie

mrenda jestesmy na tym samym etapie ciazy z tym ze ja termin mam na 5 grudnia(ale po cichu marze ze bedzie to listopad)

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...