LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280g, 56 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK Oliver
4.kaasiak - 7.11
5.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
6.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24

Kochana u nas dopiero po północy, poza tym ja się kładę dość późno, a potem wstaję w południe albo jakieś drzemki zaliczam :) choć wydaje mi się, że wczorajszą noc chyba przespałam całą choć pewna nie jestem, tak jestem zawinięta hehe

Zanetucha pościel w rzeczywistości ma jeszcze żywsze kolory, cudowna jest, dostaliśmy od mojego brata i bratowej - uwielbiam ją:D

a co do brzuszka to dziękuję - tak jak rósł jak opętany tak też stanął i już od jakiegoś czasu się nie powiększa, no i najpierw wszyscy mówili "ale masz brzuch duży", a teraz "taki malutki Twój brzuszek" hehehe
no a co do obniżenia to chyba faktycznie, bo żołądek chyba mam odciążony, bo jem jak szalona - nie mogę przestać to się już równa obżarstwu ;)

a tak pozatym to chyba mamy we dwie problem ze snem ;)

Basiniak ale masz prześliczną pościel !!

A co do Twojego brzusia... hmmm to nie wyglądasz golasku jak byś miała rodzić ! Mały ten Twój brzusio, ale faktycznie tak się niżej chyba już osadził :) Bądź gotowa hehe
Bardzo ładnie :)

Kochane mój brzuszek z 38t6d

image

Uploaded with ImageShack.us

Biedronka serdeczne gratulacje i szok - w domu:)))) ale super szybko poszło...daj znać jaka waga maluszka, długość i no najważniejsze imię, no i rozumiem, że zamiast szpitala wpisujemy u Ciebie DOM albo poród domowy :D:D:D

Zanetucha ale super:) no a młoda się rozkręciła na wieczór więc jest dobrze, zrobiliśmy też chatkę puchatka - ja nie mogę przestać jeść :)

hahaha no na pewno bym była zła :)

No, no, no, ale fajnie! No a wyobraź sobie, jakbys się wkurzyła, gdybys sobie tylko batonika przy kasie kupiła;)

Biedronka gratuluję i zazdroszczę tak szybkiego porodu !!! Ale ja za pierwszym razem nawet nie mam co się łudzić na taki ekspres :(( a szkoda...

Muszę się Wam czymś pochwalić, bo dalej nie wierzę :)
Pojechałam dziś na zakupy, m.in. do Reala- bo widziałam w gazetce przecenę Pampersów (polecam ! Pampersy rozm. 2 za 45 zł- wychodzi 0,48 gr za sztukę), ale nie o tym chciałam pisać...

Z racji tego że koniec miesiąca zblża się wielkimi krokami to nie robiłam wielkich zakupów. Rachunek wyszedł 107 zł. Przy kasie dostałam 5 kuponów konkursowych, które należało wrzucić do jakiejś tam bramki. Ich nowy konkurs- pt "Nagroda co minutę".

Tak więc dostałam te kupony i zniechęcona poszłam je wrzucić do tej bramki. Zniechęcona- bo byłam już zmęczona chodzeniem po sklepie, pozatym jeszcze nigdy w życiu nic nie wygrałam więc na nic nie liczyłam.

Po wrzuceniu pierwszego kuponu bramka zwariowała, zaczęła wyć, bić gongi a w sklepie rozległy się jakieś syreny (myślałam że jakiś alarm się włączył było tak głośno). Przez ten hałas zgupiałam i patrzałam na mrugającą bramkę nie wiedząc o co chodzi hehe
Nagle podeszła do mnie dziewczyna i powiedziała że wygrałam główną nagrodę czyli darmowe zakupy !!!
Wyobrażacie sobie ? Jeszcze nigdy nic nie wygrałam, a tu taka niespodzianka.
Real oddał mi w kuponach kwotę którą dziś wydałam. Później żałowałam że wydałam tylko 107 zł heheh
Ale cholipa 107 za darmo dostać to duuużo :))) Jak to się mówi darowanemu koniowi się nie zagląda w zęby ;P

Ja się boję wielu rzeczy i panikuję :
-że moja mama nie dojedzie wystarczająco szybko do synka w nocy
-że mnie odeślą
-że nie dojade na czas
-że będę się darłą
-że i tak zakończy sie CC
A najbardziej boję się, że dziecko sie niedotleni czy cos w tym stylu.

biedronka gratulacje:)

jejku Biedronka super ze wszystko sie tak szybko i szczęsliwie skonczyło!

ja sie boje wlasnie tego ze za szybko bede miala parte i nie zdąże do szpitala!

Biedronka, GRATULACJE! No ale czad! No po prostu relacja tak nieprawdopodoba, jak z jakiegoś filmu:) Napisz jak dzieciątko i czy bardzo bolało?:):):)
A jak Oskar to przyjął, obudził się? Jak mąż? No weź napisz coś więcej , bo umieram z ciekawości:) Jak się czujesz?

gratulacje, tylko daj znac, kogo urodzilas i jak ma na imie ;-))nie chciala tu pisac,a le tak sadzilam, ze w domu urodzisz itp, szcz.jak ci polozne kazaly czekac...zdrowka i powodzenia, pierwszy tydzien to luz hihi pozniej bedzie inaczej, choc Oscar nie poczuje twojego braku, tj \blanka...

Biedronka, taka historia prawie jak z filmu! Gratulacje! To chyba wymarzony poród: rach, ciach i już dzieciątko! Ja też tak chcę!!! Chyba zacznę od przyszłego tygodnia chlać herbatkę z liści malin, żreć ananasa i seksić się 3 razy dziennie :D Może też szybko pójdzie, ha ha ha.
pozdrawiam ciepło wszystkie dwu i jednopaki :)

biedronka wielkie gratulacje! ale nowina! zazdroszcze takiego porodu i tez taki chce! moj ostatni trwal od odejscia wod ciut ponad 2 godzinki, ale zdazylam dojechac do dublina. teraz sie boje ze nie zdaze. zobaczymy jak to bedzie...jeszcze raz gratuluje i zycze zdrowka! na wyspach fajne jest to ze sie szybko wraca do domu jak wsio ok. a u nas...nastawiam sie na te okropne 3 doby...

image

image
image[/url

Biedronka super! Gratulacje! Kurcze porody w domu jednak czesto sie zdarzaja a myslalam, ze tylko w filmach:)

Ja bylam u innej ginki dzis.mam skierowanie na badanie ktg w redlowie. Zaniepokoily ja przeplywy:/ i maly brzuszek dzidzi! Kurcze dobrze, ze cos mnie tknelo zeby isc do innego lekarza bo moj ma zlewke. Dzidzia wazy 2 400. Pani dr przyjmuje w Redlowie, jutro ma mnie tam zbadac w szpitalu.

Szyjka skrocona ale zamknieta. ehh martiwe sie. Mam nadzieje, ze bedzie ok!

Trzymam kciuki za szybkie porody!

biedronka super poród, szybko zwięźle i na temat :) gratulacje .

Hej dziewczyny :). No wiec tak...
Wody odeszly mi o 1.10, a skorcze dopiero zaczely mi sie o 1.35(w ciagu tych 20min pomalowalam sobie paznokcie i troszke ogarnelam mieszkanko, bo dzien wczesniej mialam strasznego lenia) i to juz byly takie mega skorcze co 3,4 minuty na ok 50, 60 sekund. Szwagier przyjechal po Oscara o 3. Maz zadzwonil po pogotowie, bo mialam juz bole parte. W tym czasie jak karetka jechala do nas, to ja caly czas musialam rozmawiac z polozna przez tel. Dojechala karetka, w karetce 3 facetow i jeden z nich odebral mi porod W DOMU o godz 4.00! Nie zdazylam juz jechac do szpitala. Potem zabrali nas do szpitala na badania i od 13.30 jestesmy juz w domku :). Nie peklam, nie musialam byc zszywana. I co najlepsze z tego wszystkiego...rodzilam tylko 3 godzinki :D.
Zycze Wam tez takiego porodu i trzymam kciuki za nastepne dziewczyny.

moja mala tez mniej sie rusza, tzn. czuje jej ruchy ale sa slabsze i rzadziej..zobaczymy jak sie poloze spac, bo wtedy zazwyczaj bardziej sie rusza..

basieniak u nas nawet ok, chociaz pare ulic zalanych..najgorsze ze nam sie auto popsulo, nie wiem czy to wina deszczu i jak sie nie oplaci robic to niestety teraz nie mamy kasy na nowy:/ jestem zalamana, bo tydzien temu robilismy u mechanika pare rzeczy i myslalam ze na tym koniec:/

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...