LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280g, 56 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK Oliver
4.kaasiak - 7.11
5.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
6.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24

Kochana u nas dopiero po północy, poza tym ja się kładę dość późno, a potem wstaję w południe albo jakieś drzemki zaliczam :) choć wydaje mi się, że wczorajszą noc chyba przespałam całą choć pewna nie jestem, tak jestem zawinięta hehe

Zanetucha pościel w rzeczywistości ma jeszcze żywsze kolory, cudowna jest, dostaliśmy od mojego brata i bratowej - uwielbiam ją:D

a co do brzuszka to dziękuję - tak jak rósł jak opętany tak też stanął i już od jakiegoś czasu się nie powiększa, no i najpierw wszyscy mówili "ale masz brzuch duży", a teraz "taki malutki Twój brzuszek" hehehe
no a co do obniżenia to chyba faktycznie, bo żołądek chyba mam odciążony, bo jem jak szalona - nie mogę przestać to się już równa obżarstwu ;)

a tak pozatym to chyba mamy we dwie problem ze snem ;)

Basiniak ale masz prześliczną pościel !!

A co do Twojego brzusia... hmmm to nie wyglądasz golasku jak byś miała rodzić ! Mały ten Twój brzusio, ale faktycznie tak się niżej chyba już osadził :) Bądź gotowa hehe
Bardzo ładnie :)

Kochane mój brzuszek z 38t6d

image

Uploaded with ImageShack.us

Biedronka serdeczne gratulacje i szok - w domu:)))) ale super szybko poszło...daj znać jaka waga maluszka, długość i no najważniejsze imię, no i rozumiem, że zamiast szpitala wpisujemy u Ciebie DOM albo poród domowy :D:D:D

Zanetucha ale super:) no a młoda się rozkręciła na wieczór więc jest dobrze, zrobiliśmy też chatkę puchatka - ja nie mogę przestać jeść :)

hahaha no na pewno bym była zła :)

No, no, no, ale fajnie! No a wyobraź sobie, jakbys się wkurzyła, gdybys sobie tylko batonika przy kasie kupiła;)

Biedronka gratuluję i zazdroszczę tak szybkiego porodu !!! Ale ja za pierwszym razem nawet nie mam co się łudzić na taki ekspres :(( a szkoda...

Muszę się Wam czymś pochwalić, bo dalej nie wierzę :)
Pojechałam dziś na zakupy, m.in. do Reala- bo widziałam w gazetce przecenę Pampersów (polecam ! Pampersy rozm. 2 za 45 zł- wychodzi 0,48 gr za sztukę), ale nie o tym chciałam pisać...

Z racji tego że koniec miesiąca zblża się wielkimi krokami to nie robiłam wielkich zakupów. Rachunek wyszedł 107 zł. Przy kasie dostałam 5 kuponów konkursowych, które należało wrzucić do jakiejś tam bramki. Ich nowy konkurs- pt "Nagroda co minutę".

Tak więc dostałam te kupony i zniechęcona poszłam je wrzucić do tej bramki. Zniechęcona- bo byłam już zmęczona chodzeniem po sklepie, pozatym jeszcze nigdy w życiu nic nie wygrałam więc na nic nie liczyłam.

Po wrzuceniu pierwszego kuponu bramka zwariowała, zaczęła wyć, bić gongi a w sklepie rozległy się jakieś syreny (myślałam że jakiś alarm się włączył było tak głośno). Przez ten hałas zgupiałam i patrzałam na mrugającą bramkę nie wiedząc o co chodzi hehe
Nagle podeszła do mnie dziewczyna i powiedziała że wygrałam główną nagrodę czyli darmowe zakupy !!!
Wyobrażacie sobie ? Jeszcze nigdy nic nie wygrałam, a tu taka niespodzianka.
Real oddał mi w kuponach kwotę którą dziś wydałam. Później żałowałam że wydałam tylko 107 zł heheh
Ale cholipa 107 za darmo dostać to duuużo :))) Jak to się mówi darowanemu koniowi się nie zagląda w zęby ;P

Ja się boję wielu rzeczy i panikuję :
-że moja mama nie dojedzie wystarczająco szybko do synka w nocy
-że mnie odeślą
-że nie dojade na czas
-że będę się darłą
-że i tak zakończy sie CC
A najbardziej boję się, że dziecko sie niedotleni czy cos w tym stylu.

biedronka gratulacje:)

jejku Biedronka super ze wszystko sie tak szybko i szczęsliwie skonczyło!

ja sie boje wlasnie tego ze za szybko bede miala parte i nie zdąże do szpitala!

Biedronka, GRATULACJE! No ale czad! No po prostu relacja tak nieprawdopodoba, jak z jakiegoś filmu:) Napisz jak dzieciątko i czy bardzo bolało?:):):)
A jak Oskar to przyjął, obudził się? Jak mąż? No weź napisz coś więcej , bo umieram z ciekawości:) Jak się czujesz?

gratulacje, tylko daj znac, kogo urodzilas i jak ma na imie ;-))nie chciala tu pisac,a le tak sadzilam, ze w domu urodzisz itp, szcz.jak ci polozne kazaly czekac...zdrowka i powodzenia, pierwszy tydzien to luz hihi pozniej bedzie inaczej, choc Oscar nie poczuje twojego braku, tj \blanka...

Biedronka, taka historia prawie jak z filmu! Gratulacje! To chyba wymarzony poród: rach, ciach i już dzieciątko! Ja też tak chcę!!! Chyba zacznę od przyszłego tygodnia chlać herbatkę z liści malin, żreć ananasa i seksić się 3 razy dziennie :D Może też szybko pójdzie, ha ha ha.
pozdrawiam ciepło wszystkie dwu i jednopaki :)

biedronka wielkie gratulacje! ale nowina! zazdroszcze takiego porodu i tez taki chce! moj ostatni trwal od odejscia wod ciut ponad 2 godzinki, ale zdazylam dojechac do dublina. teraz sie boje ze nie zdaze. zobaczymy jak to bedzie...jeszcze raz gratuluje i zycze zdrowka! na wyspach fajne jest to ze sie szybko wraca do domu jak wsio ok. a u nas...nastawiam sie na te okropne 3 doby...

image

image
image[/url

Biedronka super! Gratulacje! Kurcze porody w domu jednak czesto sie zdarzaja a myslalam, ze tylko w filmach:)

Ja bylam u innej ginki dzis.mam skierowanie na badanie ktg w redlowie. Zaniepokoily ja przeplywy:/ i maly brzuszek dzidzi! Kurcze dobrze, ze cos mnie tknelo zeby isc do innego lekarza bo moj ma zlewke. Dzidzia wazy 2 400. Pani dr przyjmuje w Redlowie, jutro ma mnie tam zbadac w szpitalu.

Szyjka skrocona ale zamknieta. ehh martiwe sie. Mam nadzieje, ze bedzie ok!

Trzymam kciuki za szybkie porody!

biedronka super poród, szybko zwięźle i na temat :) gratulacje .

Hej dziewczyny :). No wiec tak...
Wody odeszly mi o 1.10, a skorcze dopiero zaczely mi sie o 1.35(w ciagu tych 20min pomalowalam sobie paznokcie i troszke ogarnelam mieszkanko, bo dzien wczesniej mialam strasznego lenia) i to juz byly takie mega skorcze co 3,4 minuty na ok 50, 60 sekund. Szwagier przyjechal po Oscara o 3. Maz zadzwonil po pogotowie, bo mialam juz bole parte. W tym czasie jak karetka jechala do nas, to ja caly czas musialam rozmawiac z polozna przez tel. Dojechala karetka, w karetce 3 facetow i jeden z nich odebral mi porod W DOMU o godz 4.00! Nie zdazylam juz jechac do szpitala. Potem zabrali nas do szpitala na badania i od 13.30 jestesmy juz w domku :). Nie peklam, nie musialam byc zszywana. I co najlepsze z tego wszystkiego...rodzilam tylko 3 godzinki :D.
Zycze Wam tez takiego porodu i trzymam kciuki za nastepne dziewczyny.

moja mala tez mniej sie rusza, tzn. czuje jej ruchy ale sa slabsze i rzadziej..zobaczymy jak sie poloze spac, bo wtedy zazwyczaj bardziej sie rusza..

basieniak u nas nawet ok, chociaz pare ulic zalanych..najgorsze ze nam sie auto popsulo, nie wiem czy to wina deszczu i jak sie nie oplaci robic to niestety teraz nie mamy kasy na nowy:/ jestem zalamana, bo tydzien temu robilismy u mechanika pare rzeczy i myslalam ze na tym koniec:/

Inne tematy z forum

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...