LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280g, 56 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK Oliver
4.kaasiak - 7.11
5.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
6.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24

witam
Fiffi karpatka wyszła super- dzis juz jej nie ma :p Mąż od razu wpylił pół blachy :O
Dziś planuje upiec szybkie ciasto bez miksera, takie a'la murzynek, a'la piernik :p jest szybkie, łatwe i smaczne :)

Ja wczoraj wieczorem dostałam takich bóli, że już widziałam oczami wyobraźni jak jadę do szpitala. Bolały mnie jajniki na maxa i ciagnęło jakby na kupe. Mama mnie jeszcze tak nastraszyła, że prawie się zaczęłam pakować do szpitala. Dopiero po 2 nospie przeszło. Sikałam co 2 min, brzuch twardy jak kamień, tylko mały fikał i to mnie uspokajało :o
ale dzis juz sie pakuję, niech torba leży sobie a co :p

Dziś mam taki lekki ból, więc w planach duzo leżenie tyłkiem do góry :D i ile Filip pozwoli. Nawet boję sie iśc z nim na spacer, a pogoda taka piekna :/

Poza tym od rana mam schizy, że cos niedobrego z małym się dzieje. Jak tylko nie rusza się z 10 min mam podniesione ciśnienie. Oszaleję przez te 5 tyg i zamiast na porodówkę wywiozą mnie do wariatkowa :p

no a moj nie widzi przeciwskazan:(:( a ja marze o cc

Umówiona jestem wstępnie na 22-23.11. na cc, chyba, że za tydzień podczas wizyty okaże się, że coś się dzieje to wtedy wcześniej. Ja nie za bardzo orientuje się, ale mój lekarz, który gdy rodziłam akurat miał wolne potem stwierdził, że popełniono u mnie błąd i powinna być od razu cesarka bo ja i tak naturalnie nie urodzę. na początku ciąży była jeszcze opcja, że jeśli będzie małe dziecko to może spróbujemy. ale zanosi sie na klopsa. a oprócz tego to ja jestem jakby to powiedzieć..."tam" mocno umięśniona;). przez to nawet oksytocyna mnie nie rusza. a teraz to może i bałabym się, że po naturalnym rozerwie mnie w środku. niektórzy lekarze to zalecają nawet, by w ciąże nie zachodzić przez conajmniej 2 lata od cc. sama już nie wiem. co szpital to inaczej.

jodan, ale skad oni wiedza ,ze teraz tez nie bedzie postepu w porodzie? Przeciez za kazdym razem moze byc inaczej. Umówiłas sie na cc "na sucho" czy masz czekac na skurcze?

Jodan, mój mały tez ranny ptaszek, dzisiaj 6.50 pobudka . Ja też jestem z Gdyni.My chodzimy do Źródła Marii na karwinach.

witam porannie. Ja przez moją córę-porannego skowronka, to zawsze już koło 7 doczytuję wątki:).
Basieniak, u mnie bylo tak, że około 4 odeszły-czytaj wylały się ze mnie, wody. a jak przyjechałam na porodówkę to lekarz na izbie przyjęć stwierdził, że ani rozwarcia, ani skróconej szyjki, ale stare łożysko, więc trzeba rodzić. No i już na sali porodowej przez 9h lali we mnie non stop oksytocyne=masakra. I nie wydarzyło się nic. zero rozwarcia, szyjka skrócona o niecały cm. a że Mała już była z19h bez wód płodowych zdecydowali się na cc. i dlatego teraz też mam cc. generalnie u nas, a przynajmniej w redłowie to najpierw zamęczą Cie na maxa, b wiadomo, że cc to duży koszt dla szpitala. Najważniejsze-jakby odeszły ci wody to nie daj się odesłać do domu. Koleżance w warszawie tak zrobili i wróciła z zielonymi wodami. więc nie ma co ryzykować.
a jeśli chodzi o lekarza to nasza Mała jest w przychodni na Porębskiego w Gdyni u super dr Sass. ale tu chyba głównie Gdańszczanki. z moich rewirów to chyba tylko Fiffi.
kurcze, ciekawe jak tam zanetucha? pewnie zatrzymali ją w szpitalu.
i witam nową forumkę:)

kurde ona mnie tylko straszy:/

mi sie wydaje ze najpierw beda starali sie wywolac porod

Dziewczyny czy to prawda, że jak jest wód płodowych poniżej normy to poród SN nie wchodzi w grę, tylko cesarka? Czy jak nie ma też rozwarcia to od razu cesarka?

Koleżanka mi pisze, że jak mało wód i brak rozwarcia to mam się szykować na cesarkę i teraz już zgłupiałam:/

MamoMikołaja - któraś z dziewczyn kiedys napisała ze ananas jest dobry na wywołanie porodu ;)

Mrenda,ja chodze do Dr.Łapińskiej na beniowskiego:)a mój syn chodzi do szkoły 79:)

Fiffi rodziną to możemy na poważnie zostać - ja mam córcie, Ty masz synka hahahahahah - to już by było dopełnienie więzi rodzinnych :D i możliwe, że jedno czeka, aż drugie będzie gotowe do wyjścia hahahaha

Ja też jem jak opętana i się dziwię, że młoda tak szybko przybiera, ale co tam;)

kasiula1, a do gina to do bledzkiej? ja tak i sobie chwale. moze sie nawet spotkalysmy w poczekalni hehe

image

image
image

Babki, a o co chodzi z tym ananasem? Nie w temacie jestem.

Sylwia jestesmy ten sam rocznik, ten sam dzien porodu tylko inne szpitale :(

Tak chodze z synem do przychpdni na kołobrzeskiej do Dr.Białnickiej:)nie mam zadnych objawow porodu jeszcze,no moze sie spotkamy:)fajnie by bylo.

Fiffi Ty to jestes jak ta Anka z "Przepisu na życie", tez do konca ciazy ciągle cos pichciła:)
Aga, ja wczoraj pierwszy raz w zyciu zrobilam karpatke (tez z paczki) i mi nawet wyszła heheheh.
Mrenda - dzieki CI za przypomnienie o tej Porodówce na TLC, zapomnialam wczoraj oglądnąc!
Własnie zjadłam puszke ananasów, ciekawe czy zaczne rodzic:D musze tez kupic herbatke z lisci malin, raz juz zadziałała, moze i tym razem tak bedzie...

Aglow, ja pytałam o te torby. Mam jak narazie jedna, ale szlafrok juz niestety sie nie zmiesci, nie wspominając o wodzie, aparacie fotograficznym i racji żywieniowej dla męża;)
A ja amm dzis straszny dzień, mam takiego stresa, że aż mnie zatyka momentami.Nie wiem co się dzieje, może to deprecha jesienna.nie umiem przestac myśleć o porodzie .

kasiula, to moze sie spotkamy na porodowce na zaspie:) bo terminy mamy bliskie. jak sie czujesz? masz juz jakies objawy przedporodowe?

image

image
image

kasiula1 i tez chodzisz na wizyty do przychodni na kolobrzeskiej? ja ze slupskiej...

image

image
image

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...