LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280g, 56 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK Oliver
4.kaasiak - 7.11
5.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
6.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 24

dobrze ze ja mam w całym mieszkaniu panele :D

A jeszcze wracając do partych, to faktycznie w porównaniu z tymi zwykłymi to pikus, najgorsze jest tylko jak położna kazała mi nie przeć partych - to kurna prawie nie wykonalne!

Izulucha no w Irlandii to samo, a że teraz jest boom dzieci tu to pewnie będą odsyłać powodu braku miejsc, masakra...a jeszcze nam Dublin zalewa jak pada, no wszystko naraz :D

Basieniak ja tak mialam z porodem nr.1, odeszly mi wody i 24h czekalam w domu na rozwoj i d...urodzilam po nt.16 - tu , i mialam emergency cc, wiec moim zdaniem jak juz wody odejda to w uk bez sensu czekaja 24h wg mnie...na co...

Biedronko, dlaczego kazali ci czekac jak juz mialas tak czesto te skurcze, to twoj drugi porod itp..u mnie pomimo planowej cc to kazali mi od razu do szpitala, choc u mnie byly komplikacje, a ja nie chcialam rodzic naturalnie w ogole...choc jakby u mnie porod byl w 3h, to pewnie nie masz wyboru...i tak mialas sszczescie ze karetka dojechala...jak maz???

jak Oscar na Oliviera?

Biedronka no to faktycznie nie jest fajnie, pewnie macie dywan do wymiany, bo nie zejdzie :/

Kurcze a tu chcą po odejściu wód wysłać do domu na 24 h - tego to ja się chyba boję najbardziej

Biedronka jak maluszek, grzeczny ?:D

Mrenda po odejsciu tych wod mialam poczekac jeszcze 2 godz. Czyli do 3.30 i wtedy mialam zadzwonic. Nawet jak juz mialam skurcze, to nie chcialam jeszcze do nic dzwoni, bo i tak by kazali mi czekac, bo to jeszcze by bylo "za wczesnie". A wogole zadne z nas nie myslalo, ze tak szybko urodze. No i jak zaczelam miec te bole parte, to zadzwonilismy po pogotowie, bo to bylo juz za pozno, zeby jechac do szpitala, bo bym urodzila w aucie lub w karetce.

Aga wcale nie tak fajnie urodzic w domu jesli tego nie planujesz. To sie dzialo z minute na minute. w tym miejscu, gdzie rodzilam, pelno krwi na dywanie i ciezko to zmyc :(. Chociaz mielismy podlozone jakies reczniki podemna, ale i tak nalalo sie dosyc krwi na dywan. Nie kontrolujesz tego.

Mrenda a w ie mierzą maluszki po urodzeniu?

Biedronko !!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaa ja pierdziu ale Ci zazdroszcze szybkiego porodu :D i jeszcze w domu, w swoich pieleszach :D marzenie :D

Ja mam dzis jakąś burzę hormonów :( becze od rana ... do tego moje dziecko co godzinę przychodzilo dzis w nocy do nas, więc z 5 spacerków dziś w nocy zaliczylam :///////////////////////// i jeszcze ta szarówka za oknem :(

Basieniak nam na szkole rodzenia położna mówiła, że skurcze od partych można łatwo odróżnić np biorąc kąpiel, po skurczach bóle ustepują zaś parte się nasilają :) takie domowe metody hehe

Mamo Mikołaja, chodzę do dr Gołki. Może u twoja koleżanka miała bardziej zaawansowaną cukrzycę? Teraz to już psychicznie się nastawiam na naturalny, oby przyszedł szybko i trwał krótko :) czego i wam życzę.

pisałam Wam, że mam wszystko i na pewno wiele niepotrzebnych rzeczy i tak naprawdę na daną chwilę nawet jakbym chciała coś kupić to nie mam co :D:D:D mi się fajnie kupuję w Irlandii, bo wiele rzeczy jest dostępnych naprawdę w fajnych niewygórowanych kwotach, choć niektóre to powalają, ale posiedziałam w necie i dużo rzeczy z promocji kupiliśmy

nianie mamy fisher price z pingwinkiem ;)
http://tablica.pl/oferta/niania-elektroniczna-fisher-price-stan-bdb-IDmXDf.html

heheh wiele osób mi mówi, że na Gdyni jest na pewno jedna dziewczyna identyczna jak ja:)))...raz mój kumpel gonił mojego sobowtóra, ona uciekała - musiał ją normalnie wystraszyć, a jak się dowiedział, że to nie ja byłam w tamtym miejscu to nie chciał uwierzyć hahaha

Dzięki dziewczyny więc teraz to ja mam jakieś pojęcie na temat skurczy...na daną chwilę mam czasami leciutkie okresowe i to jak młoda się wygina...Fiffi ja urodzę z Tobą w grudniu;)

U mnie parte szybkie,ale te wcześniejsze ból:/

Basieniak-zapomniałam Ci napisac,ze Jesteś bardzo podobna do mojej bratowej.
Fajną macie nianię-przypomnisz mi jaką-ja chce kupic nową.
Widze,że masz także poduszkę do karmienia-Jesteś przygotowana chyba pod każdym kontem-Brawo:)

Mrenda-wyprzedzicie mnie wszystkie:)
Mój trzeci poród i pewnie będzie po terminie,oby był szybki.
3oko-pisałaś,ze w redłowie przepełnienie,jak bylam miesiąc temu także tak było.Przygotowałam sobie numery telefonów na porodówkę do Redłowa i Pucka najpierw zadzwonię a potem zobaczymy

a skurcze parte to rzeczywiscie takie jakby sie kupe robilo i nie mozna tego powstrzymac, sama z siebie przesz. ja nie pamietam bolu tylko zaklopotanie, bo naprawde myslalam ze zrobilam na wyrko...

image

image
image

Carlar-nie martw się,napewno Twój maluszek ma odpowiednią wagę.U mnie mój,że 3500,ale powiedział,że może byc troszkę miej np.3300

Ja jestem załamana,moje córki ciagle coś psocą,przed chwilą cały pokój wysmarowały ciastoliną,a mój mąż wraca teraz do domu o 21-wszej.Jakby co to też urodzę w domu razem z dziecmi-mam już taką wizje:)

fiffi, jejku, cos choroby sie ciebie uczepily, juz myslalam ze wyczerpalas limit i wszystko juz przeszlas co moglas, a tu prosze, jeszcze zapalenie szyjki sie przypaletalo...chyba juz na tym zakonczysz swoje chorowanie hmm? i rychly porod wszystko uwienczy...
biedronka, wlasnie tez mnie zastanawia, czemu od razu po odejsciu wod i odebrana oscarka przez szwagra nie pojechaliscie z mezem do szpitala? no ale zazdroszcze ci ze juz jestes po i masz swoje malenstwo przy sobie :)

image

image
image

hehe Fiffi dobre z ta dynia:) chyba sie pomaluje w tym roku:D zamiast wycinac dynke:)

brrr jak to czytam to juz sie boje:)

Fiffi to ladny chlopaczek z niego!
Moj taki watly heh

3oko tylko Ty za chwile masz termin a u mnie ponad miesiac jeszcze, mam nadzieje, ze to lozysko da rade:) heh Moja mama mnie urodzila z cesarki bo miala przodujace 6 dni przed terminem......

Dziewczyny
Wróciłam od gina i robię Wam pierwszeństwo.Smieję się do męża,ze urodze w grudniu po południu:)
A tak poważnie to mam zapalenie szyjki,więc przez to czułam w nocy jakby mnie rozrywało.Dostałam leki i mam czekac na poród.Bartek ma ok3500
Brzuszki mamy wszystkie ładne takie małe dynie na Hallowen-:) oczywiście to żart:)
Trzymajcie się

Dziekuje dziewczyny za gratulacje itp.
Co do skurczy, to tak jak mowi kasiaka. Tylko, ze te skurcze sa 100 razy bardziej bolesne niz przy @. Skurcze parte sa juz fajne. Tzn strasznie bola, ale lepsze od zwyklych skurczy. Moze dlatego, zewiesz, ze za chwilke przytulisz swoje malenstwo. No i tak czujesz jak kasiaka opisala :).

parte to wlasnie jak na kupe i nie mozesz ich powstrzymać, wierz mi ze od razu bedziesz wiedziała ze to parte.

Carlar u mnie tez 3stopien dojrzałości łożyska

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...